Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
I PONOWNIE HILFE!!!!!!!!!! AGAMI!!!!!!!!!!!!!!!
Piekę mandarynkowiec już 50 min i dalej mi się ciasto przykleja do wykałaczki ☺️ ale wylałam na tortownicę, bo nie mam takiej prostokątnej blaszki... chyba za grubo?...czy to się da jeszcze uratować?... czy wyschnie mi na wiór?... do murzynka mu jeszcze trochę brakuje ☺️
będę go ratować dopóki w kuchni nie zacznie się robić ciemno od dymu 😜 i najwyżej poleję białą polewą w celu rozjaśnienia 😜

• Mamusie
Moje bejbe śpi, małżon w robocie a ja rzuciłam się w wir kuchennego szaleństwa... jak wiecie z mizernym skutkiem ☺️ w kuchni jestem noga... kuternoga ☺️ Ale się pochwalę, bo jest też coś czego nie udało mi się dzisiaj spieprzyć 😉... ugotowałam dla Julki rosołek i deserki jabłkowo-gruszkowo-morelowe... wow nawet mi to wyszło... no musiałam się pochwalić 😜
Ja dostałam cynka, że u mnie w jednej z biedronek są jeszcze te dady i dziś zakupiłam sobie jeszcze 3 paki 🤪 W sumie to ich nie używałam, na początku dostałam 1 paczkę od teściowej ( fiu, fiu 😜 ) i zapamiętałam je ok, ale jakoś na pampersach lecieliśmy. Przez tydzień pupka Julki się nie obraziła, więc postawiłam na ekonomie 😉
A o te poduchy tak podpytywałam, bo moja ciągle na tym klinie śpi, ale mam wrażenie, że tam się takie wgłębienie od głowy zrobiło 😮

ooooooo... wstała

• Mamusie
meliska napisał(a):
Piekę mandarynkowiec już 50 min i dalej mi się ciasto przykleja do wykałaczki ☺️ ale wylałam na tortownicę, bo nie mam takiej prostokątnej blaszki... chyba za grubo?...czy to się da jeszcze uratować?... czy wyschnie mi na wiór?... do murzynka mu jeszcze trochę brakuje ☺️
będę go ratować dopóki w kuchni nie zacznie się robić ciemno od dymu 😜 i najwyżej poleję białą polewą w celu rozjaśnienia 😜

mi tez wyszlo mokre i ono bedzie mokre... ja trzymalam godzine i wyciagnelam i ono ma byc mokre....bo kumpela robila i tez miala mokre 🙂 bo tam sa skorki od mandarynki

• Mamusie
w ogóle to dzień dobry 🙂

dzień pełen wrażeń i z lipną pogodą niestety. no ale byliśmy u faceta w sprawie mebli kuchennych,ale u innego niż wcześniej... no i cena 2000niższa 😮 poza tym spacerek, robiłam naleśniki z bitą śmietaną, owocami i polewą czekoladową - pychaaaa 😁
a wczoraj Maćkowi ugotowałam zupkę z łososia, i dzisiaj też jadł i bardzo mu smakowała bo miseczkę do czysta wykończył 😜

• Mamusie
agami napisał(a):
meliska napisał(a):

mi tez wyszlo mokre i ono bedzie mokre... ja trzymalam godzine i wyciagnelam i ono ma byc mokre....bo kumpela robila i tez miala mokre 🙂 bo tam sa skorki od mandarynki

dzięki 🙂 a jeszcze musiałam lecieć z Julą po polewę i migdały... tak się do robienia ciasta przygotowałam ☺️ i ulewa nas złapała 😠 i właśnie polałam i kokosem posypałam, bo migdałów brak. I teraz czekam aż zastygnie i wbijam się w nie nożem haha i mam nadzieję, że się nie połamie... nóż znaczy 😜 i że ciacho coś ze swojej wilgoci zachowało ☺️ I kuchnię muszę lecieć ogarniać, bo jak mój wróci to padnie trupem 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Meliska na grouponie ja wiele razy kupowałam. i na tych inncyh zakupach grupowych też. a w czym Ci pomóc?

we wszystkim ☺️ zaczynając od kup teraz
Jak mężol wróci to spróbuję z nim i jak wtedy będę miała jakieś pytania to będę pytać, bom zielona w te klocki, jeszcze nigdy nie kupowałam i nie chcę jakiś głupot narobić ☺️

• Mamusie
Hej dziewczyny!

Oj widzę, że u Was ulewy jakieś. U mnie rano popadało troszkę, ale generalnie ładna pogoda, nawet na lody poszłam z siostrzeńcem.

Yasminka śpi, a ja trochę mamie w kuchni pomoglam, bo ona jak ma gości to oczywiście musi nagotwać, i stale coś wymyśla, nie zważa na swoje zdrowie.

• Mamusie
Macie już wszystkie krzesełka do karmienia?
Ja musze kupić po powrocie, choć tu sobie radzę bez...no ale chcę, żeby Yasminka przy stole mogła zawsze siedzieć i uczestniczyć w posiłkach.
I tach do Ikea zajrzałam...są bardzo proste i tanie, a ja na to pieniędzy nie chce wydawać.
Co myslicie o takich: http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18715/

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Macie już wszystkie krzesełka do karmienia?
Ja musze kupić po powrocie, choć tu sobie radzę bez...no ale chcę, żeby Yasminka przy stole mogła zawsze siedzieć i uczestniczyć w posiłkach.
I tach do Ikea zajrzałam...są bardzo proste i tanie, a ja na to pieniędzy nie chce wydawać.
Co myslicie o takich: http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18715/

Mamy z fisher price, ale tylko dlatego, że udało mi się wylicytować w naprawdę przystępnej cenie. A wiesz, że jak się rozglądałam za krzesełkiem to właśnie trafiłam na wiele pozytywnych opinii na temat krzesełek z ikei. W ogóle to uwielbiam ikee 😜

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Coq - tanie krzesełko do karmienia - jak dla mnie pomysł idealny 😁 Ja zapłaciłam jakoś 200zł i zastanawiam się za co? Pewnie za regulację oparcia z której nie korzystam 😜 A to i tak nie było drogo, są krzesełka za 800zł i ludzie to kupują....Yaśminka w avatarze jak zwykle śliczna 🙂
I Eligiusz widzę też się ujawnił w nowej odsłonie, z pięknym uśmiechem 🙂 Generalnie bardzo lubię jak zmieniacie avatary i jest na co popatrzeć. I zdjęcia proszę dodawać 😉
Chyba nie pisałam jeszcze że Kajtek oczywiście DeBeśCiaK 🤪 Ma sie ten luz haha 😁
Aaagaa 2 tys różnicy na kuchni???? To chyba z innnych materiałów?
Meliska jak ciasto wyszło? Bo nie wiem czy w Twoje strony jutro uderzać czy lepiej kupić sobie rano pączka i w biurze siedzieć 😜
Siostra M już pojechała, z samego rana. Nie było źle...Tylko parę razy się w język gryzłam ale nie spuchł 😁

Miłej niedzieli życzymy 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/651/sam2831.jpg/][IMG]http://img651.imageshack.us/img651/7681/sam2831.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hejka 🙂

Boziu Wanilia ale masz anielicę słodką 🤪 🤪 🤪 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krzesełko do karmienia fajna sprawa 🙂 Ja też się rozglądałam za w miarę tanim i tak długo to trwało, że w końcu dostałam używane drewniane takie 2w1 czyli później można z tego krzesełko osobne zrobić i stoliczek 🙂
...nie wspomnę już o tym, że pan ojciec miał kupić małemu krzesełko teraz jak był w lipcu i....no i oczywiście temat został pominięty 😠

Gorączka po dwóch mega intensywnych dobach trochę odpuściła 😎 Pączek znowu jest słodko -pączkowy ale nie cieszę się na zapas bo jak szybko odeszła tak samo szybko może wrócić 🤢 ...nie zaglądałam mu w paszczę więc nawet nie wiem czy coś tam przez tą gorączkę wykiełkowało 😜

Heheh Kajtulinka właśnie zapeklowała pampersa 😜

• Mamusie
Mamusie małych laleczek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam do sprzedania dwa komplety dla dziewczynek LONSDALE 😎
Rozmiar 12-18 m-cy obydwa komplety.
Zanim wystawię je na Allegro to Wam pokażę ... może któraś się skusi 😉
Wszystko jest nowe z metkami. Jak w UK byłam to liczyłam na drugą dziewczynkę kiedyś....no i się przeliczyłam 😜

Nr 1 - 3 częściowy komplecik dresowy (bawełniany) - bluza , spodnie, t-shirt 🙂
Jak dla Was za 80 zł 😎

Nr 2 - 2 częściowy komplecik (coś jak ortalion 😉 ) - kurteczka wiatrówka + spodnie (wew. mają cienką podszewkę 🙂
80 zł...

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Hehe coś te nasze słodkości rozleniwione są...albo to my za dobrzy dla nich jesteśmy, że się same ruszać nie muszą 😉

No właśnie...w kwestii ruchu: zastanawiała się któraś nad fotelikiem rowerowyM? Są takie od 9kg - montowane z przodu i z tyłu. Czy to już bezpieczne dla małych kręgosłupów?
Pytam bo widziałam wczoraj w foteliku 9miesięczne dziecko, wyglądało to fajnie ale wydaje mi się że to trochę wcześnie. Ja się szykuję na kolejny sezon rowerowy
A jechało w czymś takim: http://www.rowerystylowe.pl/fotelik-przedni-bobike-mini-city-p-6213.html

• Mamusie
wanilia napisał(a):
NovaM napisał(a):
Hehe coś te nasze słodkości rozleniwione są...albo to my za dobrzy dla nich jesteśmy, że się same ruszać nie muszą 😉

No właśnie...w kwestii ruchu: zastanawiała się któraś nad fotelikiem rowerowyM? Są takie od 9k - montowane z przodu i z tyłu. Czy to już bezpieczne dla małych kręgosłupów?

Ja się grubo zastanawiam bo na wsi raczej rower jest podstawowym środkiem przemieszczania się 😉
I jeśli o zdrowie malucha chodzi to wydaje mi się, że jeśli dziecko już stabilnie siedzi to nie ma różnicy czy to jest spacerówka czy siedzisko rowerowe 😉
A teraz to są takie wymyślne i w takich obłędnych cenach, że w szoku jestem 😮