Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hejka kochane!!!!
Agaaa to twój mały mało śpi za dnia!!!! Mój więcej gdzieś tak po 3 razy w ciągu dnia a jedną drzemkę ma godzinną!!!!!
Wanilka to ta niania niepoważna faktycznie biedna Werka ze smakiem zjadła jajecznicę maleńka!!!
Wanilka przerąbane masz teraz z tymi nocami!!!!
My dziś fajny dzień i szybko zleciało!!! Mały grzeczny!!!!
A teraz już śpi a ja idę się myć !!!!

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry

noc-masakra, a ja dziś starsznie nie wyspana idzie nam ostatnia jedynka (prawa górna ) i młody sie co chwila budził.....nie ma gorączki ani nie płacze ale budził się w nocy z 5 razy.... 😮 😮 😮a ja musiałam czuwać 🤢 co by mi z łóżka nie nawiał.... 🤢
ostatnio juz tak pięknie spał od 19.30 do ok 8 a tu proszę..... 🤔 mam nadzieje że jak wyjdzie ten ząb to wrócimy do wspaniałych przespanych nocek....

chociaż aż się boję myśleć ile jeszcze tych ząbków....w natarciu.....mamy zaledwie 3..... 😮 😮 😮

dlatego też dziewczyny które wstajecie jeszcze po parę razy w nocy jesteście dla mnie mega bohaterkami 🙂wspaniałymi mamusiami 😘i ściskam was bardzo mocno a dla mam chodzących jeszcze do pracy...Beatka, Aniqa to już pokłony ..... 😘 😘 😘

• Mamusie
dzień dobry 🙂
u nas kolejny deszczowy dzień-oszaleć można, już zapomniałyśmy z Majcią jak drzewa w parku wyglądają 😠
Wanilia to Cie teraz mała zagada 🤪
Adam nauczył małą puszczać "oczko" oczywiście robi to obuma oczami i takie miny przy tym że posikać się można 😁

• Mamusie
Hej,
Daje znac ze zyjemy. Choc co to za zycie 😞
Mlody kaszle juz od trzech tygodniu... regularnie chodzimy do lekarza i mowia ze nic nie slychac ani w oskrzelach ani w plucach, wiec zadowolona Mamusia wracala do domku i dawala co syropki, ktore mu przepisano, az do wczoraj......
Wczoraj maly zagoraczkowal, wiec dzis znowu do lekarza pognalam.... No i nadal nic nie slychac ani w oskrzelach ani w pluckach, ale poniewaz dalej kaszle i ma goraczke to jest podejrzenie zapaleia pluc 😞 bylismy juz na RTG i we wtorek beda wyniki opisu. W srode na kotrole. Do tego czasu antybiotyk i syropki...
Po Mlodym nic nie bylo widac wogole, bawil sie jak zwykle, radosny, usmiechajacy sie a tu taka diagnoza 😞

• Mamusie
hej kochane!!! Basia no kurcze smutno tak jak piszesz że było by to zapalenie płuc kurcze!!! Oby przeszło szybko i żeby nie było to zapalenie płuc tylko alergia!!!!
My dziś fajny dzień mały mój kaszle też ale na mokro i nie co chwila i w nocy go już nie kaszle także spoko!!!! myślę że mu przejdzie szybko!!!!
Marika super miałaś z tymi nockami mały ci tak fajnie przesypiał wow kiedy mój pośpi do 7 przynajmniej bo mój mały łADNIE ŚPI od 19.50 do 5 rano i potem jak nawet go do siebie wezme czy dam mleko nie ma bata nie zaśnie kurde!!!! dopiero musze się z nim pobawić godzinę ponad i wtedy idzie spać cholerka!!! hehehe

• Mamusie
zaglądam po całym dniu... a tu pustki... 😮

my dzisiaj spacer od 10.30 do 13. w międzyczasie chwilę byliśmy u babci mojej, czyli Maćka prababci.

a potem drzemka, obiadek i po 15 znowu wyruszyliśmy 🙂 najpierw spacerek a potem do znajomej pracującej w centrum kultury na kawkę 😁 no i tam "ciotki" wzięły Maćka w obroty, pracują tam we 3 i wszystkie zafascynowane Maćkiem 😜 wróciliśmy o 18.30 do domu. zaraz kąpiel i o 19.10 Maćko już spał 🙂 🙂 🙂

a ja też już umyta, i zaraz kładę się przed tv 😁

• Mamusie
obiecana fotka weselna 🙂

Miskowy krawat powalił wszystkie na kolana 😜 😜 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/836/img0308ly.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img836/2688/img0308ly.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

melsika fotki "rajstop " nie mam.... 🤔

• Mamusie
hej....
na początek Marika, Michałek to naprawde taki mały miś, on jest przesłodki, a krawat zabójczy 🙂
u nas nic ciekawego, szara bura codzienność, tylko córeczka coraz bardziej kumata 🙂 ślicznie mówi mama, robi brawo i kosi łapki, pokazuje w ksiazeczce gdzie jest kotek i piesek, jak mowie kuku to patrzy na ściane na zegar z kukulką, pokazuje raczkami jaka jest duża, przybija "piątke"... z dnia na dzien coraz więcej łapie.
mam chodzik ☺️ ale wkładam Mała 2 razy dziennie na ok. 15 min, wiec mysle ze krzywda jej sie nie stanie. nie wiem czy zakladac jej butki z twarda podeszwa do nauki chodzenia w domu, czy na skarpetach?? jak wy robicie?
Basieńka, mam nadzieje ze to nie zapelenie płuc...trzymam kciuki za Florka 😘

• Mamusie
Eh nie wyrabiam;( wstaje o 5 w pracy do 14 obiad sprzątanie na 17 korepetycje wracam 18.30 o 19 kąpiel cyc butla i młody koło 21 usypia ja kolacja kąpiel i jest 22 lub co lepsza23 i nie ma ba nic czasu;((( no i budZenie nocne;( nam 6 zabek wychodZi i mam nadzieję że będzie jakąś przerwa bo q pracy nie przytomna chodzę a co chwilę jakąś kontrolę zewnętrzną mamy;(((( dobrze że rehabilitacji już od poniedziałku nie będziemy mieć to może jakoś się ogarnę i znajdę czasu chwilę na kompa i forum bo teraz tylko Z kom was czytam

• Mamusie
Marika młody cudny a za krawat szacunek hehehehw
Basiu trzymam kciuki za bardziej pozytywny scenariusz zdrowka dla Florka i Eligiuszka
Aga super że wigilia w nowym domu.... Bo tak zasowacie z wykonczeniem że grudzień na swoim co?
Wanila mam nadzieję że z dzidzia wszystko ok a praca się nie przejmuj napewno znajdziesz lepsza
Meliska jesteś?
Chmię foto ba face i opis jedno auto.... Rewelka 😉

• Mamusie
hej dziołchy.ja to mam zapłon 😮 ale słuchajcie co się dzieje!!!! będę się opiekowała 6 miesiecznyym dzieckiem u siebie w domu 🤢 nie mam zielonego pojęcia jak sobie dam radę z Milenką i Julą co do przedszkola musze ją wozić no ale to na 12 dni ta opieka...dlatego się zgodziłam a dodatkowe pieniądze są mile widziane...mam nadzieje ze nasza mała sąsiadka będzie zdrowa cały tydzień i rodzice będą ją wozić codziennie...bo tak to oni brali rano obydwie a ja obydwie przywoziłam a teraz troche byłoby ciezko z dwójką maluchów...przeraża mnie to na razie ale czas pokaże.podobno chłopiec jest uśmiechnięty i spokojny 🙂 zapomniałam dodać że tato jest ciemnoskóry...ciekawe jak synek 🙃 jutro będę rozmawiałam z mamą małego a od poniedziałku na 8 godzin będą go przywozić.takie to było spontaniczne wszystko...ale mąż mnie poparł więc się dowartościowałam.w ogóle to Milence też te zęby rąbańce idą i jest w nocy nieciekawie tak jak u Was 🤢 wczoraj w nocy gorączka teraz coś pomiałkuje...oglądałam z meżęm film 🙂 komedię romantyczną 😁 on nie ogląda takich rzeczy ale uśmialiśmy sie i fajnie tak sobie razem coś oglądać...ach! dobranoc.w najbliższym czasie ze wzgledu na pobór mojej mocy przez kolejne dziecko w domu zapewne nie zawitam za predko... chyba ze maluch będzie taki super ze da posiedzieć przy kompie 😁

• Mamusie
Hej ho!

Marika fajna z Ciebie babka 🙂 A Michałek odnoszę wrażenie podobny do Ciebie.

Agami podziwiam!!!! Mam nadzieję, że znajdziesz wkrótce jakiś czas na odpoczynek.

Basia zdrowia dla Florka, żeby szybko poszło!!!! 😘

Dla Elusia też zdrówka.

A ja sobie do śniadania świeczki zapaliłam 😜 jest tak pochmurno, mżawka...że nic nie widać.
U mnie dziś dość trudna noc, mało wygodna, mało przespana, no ale cóż przynajmniej w domu siedzę i do pracy nie gnam.
Miłego dnia dziewczyny.

• Mamusie
No tak tak,mulatek 🙃......zawsze chciałam mieć mulatka 😉 tylko jakoś nie trafił mi się taki tatuś.... 😜 😜

U nas górna jedynka przebiła się ale noc była nie spokojna pobudka co 4 godziny na smarowanie żelem dziaselek więc jako dodatek do wczorajszej to poprostu padam.......chyba zalicze drzemkę z młodym.........tak więc Coq witam w klubie......a to że siedzisz w domu napewno nie umniejsza Twojego zmęczenia od mam pracujących ........w domu można złapać drzemkę z dzidzią ale w pracy przynajmniej ja to chociaż tam mozna zaliczyć na spokojnie kawę.... 😉 😉 😉