Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Rita napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Basieńka a może zrób taki mały eksperyment i wynieś z pokoju małego pluszaki?????? mojej siostry córeczka miała nieprzerwalny kaszel przez 2 miesiace-badania nic nie wykazały, lekarze nie wiedzieli od czego i ktos jej poradził wynieść pluszaki-pomogło 😮

może tak być. kalinka miała kilka misiecy temu kaszel przez prawie miesiac, poszlam do lekarza, oczywiscie byla czysta, tylko lekarka kazała wyrzucic koc włochaty na którym kalinka sie bawiła i pomogło, kaszel minal jak reką odjął 😮 wiec warto sprobowac, po co dziecko truć lekami

dzieki bardzo natomiast nie wydaje mi sie zeby to byly pluszaki.
Mlodemu zaczol sie kaszel przed urlopem 2 dni. Potem pojechalismy do Chorwacji na dwa tygodnie. nie bralam tam z soba zadnych pluszakow tylko plastikowe zabawki. Wydaje mi sie ze gdyby to byly pluszaki to w Chorwacji by mu przeszlo i wrocilo po powrocie do domu. A niestety z Chorwacji wrocilismy wczesniej bo zaczol wiecej kaszlec.

kurcze dziwne strasznie 😞 testów alergicznych chyba w tym wieku jeszcze się nie robi nie?

Niestety ale nie 😞 musi troche podrosnac

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Basia dziewczyny dobrze radzą. warto spróbować. 🙂

Aniqa a Kalinka to nie wczoraj skończyła 10 miesięcy??? 🙂 najlepszego oczywiście 😘

Maciek usnął, a ja siadłam sobie z kawką 🙂 oj, jak miło 😁 😁 😁 na dworze zimno... na razie nie wychodzimy.

dziekujemy za pamiec 🙂
kalinka wczoraj miala 10 mcy,ale forum zawsze zle wylicza o 1 lub 2 dni , nie wiem dlaczego

• Mamusie
szok jak ten czas leci .... zaraz bedą pierwsze urodzinki.... 🤪 🤪 🤪

gorące buziaki dla Kalinki i Kubusia 🙂 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

my ząbków mamy już 4 właśnie dołączyła do grona jedynek ostatnia górna lewa 🙂

meliska jak tam nasza przodowniczka Julcia biega już sama 🤔 nic sie nie chwalisz.... 🙂

dobranoc

• Mamusie
hej dziewczyny.ale miałam dzien!! Mamadoe ma na imię ten mój murzynek 🙂 mieli być o 7;30 a przyjechali o 8.miało być do 16 góra 17 a byli o 17;30.no nic.po południu już sie troszkę dogadaliśmy z bączkiem i było lepiej niż na początku.ogólnie jak jest najedzony to gada,śmieje sie i jest spokojny 🙂 płacze jak głodny albo śpiący co uważam za całkiem normalne.do 13 to tak było sztywno troche bo on mamy nie widział i ja też nie wiedziałam zawsze o co mu chodzi a po południu już fajniej 🙂 Milenka to tak się cieszyła do niego!dotykała go po buźce a jak piszczała to mały płakał.zabawki co tylko mu jakąs dałam to chciała mu zabrać.jak miałam go na rękach to jeczała i też wdrapywała sie na mnie-zazdrość??no szok 😮 wymieniali się na spanie i jedzenie.przez co non stop musiałam coś robić z którymś dzieckiem.dobrze że się udało ze sąsiedzi wożą Julę bo nie wiem jak bym jeszcze to zniosła do tego bigosu...cały dzień zajęty i jak go tata zabrał to szybko się zebrałam i poszłam do sklepu zeby chciaż chwilę pobyć bez dzieci ☺️ no ale tyle godzin?mam nadzieje że jutro szybciej go odbiorą bo przecież ja też muszę robić coś w domu...ale jestem śpiąca!ide laseczki.a jutro rosołek robię i danie specjalne dla meża.kupił sobie jakiś sos i mam mu do tego mięcho usmażyć i makaron ugotować.a co mi tam.oby dzieci pozwoliły to dam radę 😁 buziaki

• Mamusie
hej Asia ty to masz podziwiam i wielki szacun dla ciebie!!!!
Mówisz że mały którego pilnujesz grzeczny to dobrze!!!
Milenka zabiera mu zabawki oj ta małpka ale to normalne!!!!!
Nieźle długo masz go ale cóż dajesz rade a kaska jakaś zawsze wskoczy!!!!
Ja mam jutro gołąbki mama mi dała

• Mamusie
haaa to chyba tylko Elus został już bez ząbków... 😉może za to szybciej mu wyskoczą wszystkie a nie co chwilka jeden....i co rusz to nocki kiepskie ....

ja narazie nic nie widzę nowego na horyzoncie wiec pewnie na jakiś czas się uspokoi 😉 😜

Asia nikt nie wątpi że dasz radę 🙂 😘

lecę papa

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane!!!
Dziś u nas w porządku dzień!!!
Dzięki za info Coq o tym płynie my na szczęście jak Marika jesteśmy wierni Nivea!!!!
Dziś upiekłam szybki placek z jabłkami ale beza mi nie wyszła!!!!
MY NADAL BRAK ZABKOW

no to chyba ostatni bezzebni jestescie 😁
mi ez nigdy beza na jableczniku nie wychodzi, a wg przepisu robie 😮
Dziękujemy za życzenia 😘
a moja panna już taka odważna, upilnowac nie idzie!! dzisiaj wlazła na trzy schody do góry 😮 no szok, jakbym jej nie zdjęła, to by weszła do góry sama. i już taka sie czuje pewna w staniu,że sie puszcza i stoi bez trzymanki 🙂 cośczuje, że niedługo pójdzie to moje dziecko

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
holi32 napisał(a):
hejka kochane!!!
Dziś u nas w porządku dzień!!!
Dzięki za info Coq o tym płynie my na szczęście jak Marika jesteśmy wierni Nivea!!!!
Dziś upiekłam szybki placek z jabłkami ale beza mi nie wyszła!!!!
MY NADAL BRAK ZABKOW

no to chyba ostatni bezzebni jestescie 😁
mi ez nigdy beza na jableczniku nie wychodzi, a wg przepisu robie 😮
Dziękujemy za życzenia 😘
a moja panna już taka odważna, upilnowac nie idzie!! dzisiaj wlazła na trzy schody do góry 😮 no szok, jakbym jej nie zdjęła, to by weszła do góry sama. i już taka sie czuje pewna w staniu,że sie puszcza i stoi bez trzymanki 🙂 cośczuje, że niedługo pójdzie to moje dziecko

no a tak się martwiłaś, że Kalinka nie wstaje 🙂 a niedługo wszystkich przegoni 🙂

mój Maciek latał dzisiaj non stop z tym chodzikiem pchaczem, tyle, że trzeba go pilnować calutki czas, bo on ma tyle siły, że sobie tym pchaczem macha, i jak mocniej złapie to już jest w górze 😜 no ale pochodził sobie dzisiaj, myślę że ze 2 godziny to spokojnie by się uzbierało w ciągu całego dnia 🙂

• Mamusie
Asia jestem z Ciebie dumna 🙂 kociokwiku bym chyba dostała 😮
Holi zęby wyjdą, spokojnie i będą najnowsze ze wszystkich 😁
Aniqa no to Kalinka się rozruszała, super! 🙂

Ja siedzę i oglądam Miłość na łące - -rolnicy i rolniczki szukają miłości 🙂
Mąż mi uciekł. Kolega, który nas poratował wtedy jak na lotnisko jechaliśmy i samochód się rozkraczył, sam teraz z nowo poślubioną żoną stoi gdzieś na drodze 200km stąd 😁 z Paryża chyba wracali i...nie dojechali do celu z powrotem 😁 Więc teraz mąż go ratuje 🙃

no nic, miłej nocki 🙃

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
kurde, Kalina tak mi waliła dzisiaj w klawiature, że coś sie wcisnęlo i nie widze teraz paska narzędzi i menu na dole, ani u góry..strasznie mnie to irytuje, a nie wiem jak to wyłączyc 😮

no dobra, padnieta jestem, wiec już sie żegnam. baj

F11 spróbuj.

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Coq może teraz się Twój mąż zrewanżować 😉 🙂

Ha! No może 🙂 Fajnie, że my mogliśmy wtedy na niego liczyć.
Zresztą on też przy przeprowadzce pomagał, teraz też a to biurko wnieść a to kuchenkę... A mąż mu znowu przy ślubie pomógł, takie pomocne dłonie z tych chłpaków 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
pammat napisał(a):
hej .. Konsti w żłobku od 7 do 12 a ja siedze z dupą bo nie moge sobie miejsca znaleźć .. 🤨

W pewnym sensie ci zazdroszcze...bo ja już bym wiedziała co z dupą zrobić 😜
Będzie dobrze! 🙂

Dzień dobry! 🙂

nic mi się nie chce robić .. pół nocy przepłakałam 😞

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
przed chwilą Maciuniek przez sen gadał 😁 😁 😁 i powiedział "aga aga aga" 🤪 🤪 🤪

😆
Moja Jaśminka od trzech nocy budzi się i leży i gada 😁 Wczoraj jak mąż wrócił o 3, ona się przebudziła leżała między nami i nadawała 😁 Mąż mówi, że z aniołami rozmawia 🙂

Ale u mnie piękne słońce.

A ja dostałam okres dokładnie po 28 dniach. Wyliczyłam sobie, że jak następny wypadnie ponownie po 28 dniach to mój laser w szpitalu szlak trafi 😠