Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Hej hej.

Kurcze u mnie też masakra w nocy, dzisiaj budziła się co godz, pól godz.. Tak czytam Was i może rzeczywiście za mało mleka? Co prawda my jedziemy tylko na cycu (modyfikowanym wymiotuje), ale kaszke mleczno-ryżową je rano i wieczorem. Na wieczór cyc i potem całą noc cyc.. w dzień mało pije, czasami tylko chce..
Już sama nie wiem, o co chodzi, że ona tak się budzi...

Asia gratulacje dla Mili.. super, że raczkuje.
Coq Jaśminka śliczna..
Agami Tosia też ma mega guza na czole. A wiecie, że są kaski dla dzieci, które się uczą chodzić? zastanawiam się nad nim.

I zapomniałam, co miałam pisać. Idę spać. Buziaki.

przedwcziorajj dalam modyfikowane z kasza na noc...efekt taki, że poszla spac o 21, a pierwsza pobudka o 22.15 🤢 i co godzina pobudka. ja juz jestem wykonczona fizycznie, bo wstala na dobre juz o 6 🤢 🤢 dzisiaj tez dalam modyfikowane i powtorka, pobudka juz po godzinie, wiec gorzej nic na cycu

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
I my Yasmince i Florkowi posyłamy całusy 😘 😘 😘

I jeszcze pytanie apropo kataru... czy dzieciaczkom się lało z nosa, bo u nas furczenie takie, słychać, że nosek pełny, ale przy odciąganiu fridą lub katarkiem niewiele wychodzi, w sumie tak jakby tylko ta sól, która przed wpsiknięta 🥴 Smaruję tylko maścią majerankową i pryskam solą fizjologiczną, kupiłam nasivin, ale boję się używać, bo wydzielina nie bardzo wychodzi i nie wiem czy tym nie zaszkodzę... zobaczymy jak będzie jutro, najwyżej się do lekarza umówimy 🥴

kochana, nie panikuj 😜 katarek to nie koniec świata, my mielismy juz z 5-6 razy, wiec zaprawiona w boju jestem 😜 ja to wogole z katarem samym nie ide do lekarza, bo by mnie chcyba lekarka wyrzucila, ze ciagam dziecko na osrodek zdrowia z katarem 😉 mozesz spokojnie podac nasivin, ja wlasnie na taki katar go dawalam, co nosek zapchany, a nic sciagnac sie nie dalo (max 5 dni mozna go podawac, 2 razy dziennie). Masz inhalator? mozesz jej 2 razy dziennie inhalacje z soli fizjologicznej zrobic. sokojnie, dacie rade 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Dziękujemy za życzenia 🙂
My już przed 7 na placu boju dzisiaj, ale tylko dwie pobudki, więc dla mnie to dość luksusowa sytuacja 🙃 i dość długo spała u siebie w dodatku.
Jaśmina chodzi przy stole i ładnie jej to wychodzi, bo przodem nawet , ale za rączki jakoś nie, odchyla do mnie głowę i się śmieje z każdym krokiem 😜

• Mamusie
dzień dobry 🙂
znowu mi nie przywieźli małego 😮 powinni zadzwonić a nie ja kombinuje jak i kogo wykorzystać zeby mi Julkę do przedszkola zawiózł... 😮 pogoda się zapowiada wiec na spacer z Milką się wybieram.kable jej się podobują jak potrafi do nich dotrzeć 🙂 no i brudne kapcie... idę korzystać z pogody.miłego dnia 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
dzień dobry 🙂
znowu mi nie przywieźli małego 😮 powinni zadzwonić a nie ja kombinuje jak i kogo wykorzystać zeby mi Julkę do przedszkola zawiózł... 😮 pogoda się zapowiada wiec na spacer z Milką się wybieram.kable jej się podobują jak potrafi do nich dotrzeć 🙂 no i brudne kapcie... idę korzystać z pogody.miłego dnia 🙂

u nas też brudne kapcie górą! 😜 no i kable, piloty, komputery, telefony. rodzice na dole mają dvd razem z video w jednym pudełku, stoi pod telewizorem. i wczoraj Maciek włożył palca tam gdzie kasety się wkłada 😜

• Mamusie
w ogóle to dzień dobry 🙂

co do odginania główki to u nas też tak jest.

ale muszę się pochwalić dzisiejszą nocą 😁 ostatnio bywało różnie. a wczoraj usnął o 19.30. potem obudził się o 21, ale tylko przytuliłam i usnął dalej. o 3.20 obudził się i zjadł mleko. a potem do łóżeczka z powrotem go wsadziłam, chwilę posiedziałam przy nim i usnął. potem pobudka o 5.30 -wziełam go do siebie i do 6.40 spaliśmy 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Hej,

Widze ze u Was ze spaniem roznie bywa.
Florek czesto sie budzil w nocy jak mial katar i mial lozeczko podniesione. Teraz ma materacyk na plasko i jak zasypia kolo 20:00 to sie budzi 6:30 czasem 7:00. Przesypia cala noc wiec i rodzice dosc wyspani sa 🙂
Moze im cos przeszkadza? Florek spi kompletnie na plaskim bo mu nawet poduszka przeszkadza. Moze u Was tez tak jest...

Dziekujemy za zyczenia 🙂
No i Dzis WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla Elusia i Julki. Chyba jeszcze jedno dziecko konczy dzis 10 miesiecy 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
dzień dobry 🙂

Ooooo! To by mnie wkurzyło! Trochę sobie za dużo pozwalają...przecież Ty też musisz sobie jakoś dzień zaplanować.

Przyłączam się do życzeń dla Elusia i Julki 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Pierwsze 2 kroki bambinowe za nami 🙃 😆 🙃 😆 🙃 😆

Bawiła się moja Jaśmina na dywanie, zauważyła przy stole swoją owieczkę i tak z nią wokół stolika zaczęła chodzić, rzucała przed siebie, podnosiła i dalej szła...aż rzuciła owieczkę dalej i do niej doszła dwoma kroczkami 🤪
Metodę kija i marchewki sama sobie urządziła 😁

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Pierwsze 2 kroki bambinowe za nami 🙃 😆 🙃 😆 🙃 😆

Bawiła się moja Jaśmina na dywanie, zauważyła przy stole swoją owieczkę i tak z nią wokół stolika zaczęła chodzić, rzucała przed siebie, podnosiła i dalej szła...aż rzuciła owieczkę dalej i do niej doszła dwoma kroczkami 🤪
Metodę kija i marchewki sama sobie urządziła 😁

Gratulacje 🙂

• Mamusie
Dziękujemy Basiu 🙂

A za nami dzisiaj też pierwsza krew 🤢 Kucałam, a Jaśminka trzymała się moich kolan, poślizgnęła się i brodą w kolana uderzyła. Myślałam, że wszystko ok, a tu krew z buzi leci (leciutko tylko), na szczęście zęby całe, przygryzła sobie chyba to wiązadełko u góry dolnymi zębami.

• Mamusie
Moje dziecko już śpi 😮 Nie wiem czy to już na całą noc...wczoraj poszła spać pół godziny później i spała już do rana. A dziś usnęła o 11, po czym ja wspaniałomyślnie, po 20 minutach postanowiłam przełożyć ją do łóżeczka(zamiast zrobić to szybciej) i ją rozbudziłam. 🤢 Więc drzemka na cały dzień dziś 20 minut a przed 7 wstała więc ma prawo być zmęczona.

eh do siebie dziś tu piszę takie pustki... 🤨

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Moje dziecko już śpi 😮 Nie wiem czy to już na całą noc...wczoraj poszła spać pół godziny później i spała już do rana. A dziś usnęła o 11, po czym ja wspaniałomyślnie, po 20 minutach postanowiłam przełożyć ją do łóżeczka(zamiast zrobić to szybciej) i ją rozbudziłam. 🤢 Więc drzemka na cały dzień dziś 20 minut a przed 7 wstała więc ma prawo być zmęczona.

eh do siebie dziś tu piszę takie pustki... 🤨

Ja jestem 🙂

• Mamusie
Coq rochę zazdroszczę bo Werka śpi teraz raz dziennie, jak jest niania więc ja po powrocie z pracy nie mam szans odetchnąć ani chwili 😉 A wieczorem zasypia ok 22 🥴 Ja oczywiscie zaraz po niej. Tak więc mieszkanie sobie spokojnie brudem zarasta bo M albo w pracy albo na budowie.
Kotleciki dla Werki robię tak: mieso lub rybę gotuję, warzywa (co mam) wrzucam w robota i kroje na drobno razem z mięsem/rybą. Dodaję jajko i trochę bułki tartej, lepię małe płaskie kotleciki i gotuje je na parze. Obiadek w tej formie Werka bierze sobie do rączki i wciąga 🙂 Aha, z przypraw daję odrobinkę soli morskiej i zioła prowansalskie

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Dziękujemy za pamięć 🙂 I również Elusiowi i Doriankowi buziole posyłamy 😘 😘 jeśli nas jeszcze Dorianna od czasu do czasu podczytuje 😉
Gratulacje dla Bambiny 🤪 🤪 🤪 też codziennie wyglądam kroczków, ale kolanka rządzą 😁
U nas furczący katar nadal 😞 ale chyba jest tego przyczyna... mamy ząbka nr 7 i prawie 8, czyli 2 dolne dwójki 😉 normalnie wysyp jak grzybów w lesie... a właśnie grzyby wcinam... mój zaś wczoraj był 😁