Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa ja sobie skopiowałam to co napisała Wanilia a propos tej szynki:
"Szynka to może nie jest najlepsze określenie bo zanim zabrałam się za robienie szynki to na szybko zamarynowałam pierś z indyka i ugotowałam na parze. Do marynaty daję: olej ryżowy/oliwę z oliwek, sól morską, zioła prowansalskie i ząbek czosnku - jakby któras miała ochotę spróbować"

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa ja sobie skopiowałam to co napisała Wanilia a propos tej szynki:
"Szynka to może nie jest najlepsze określenie bo zanim zabrałam się za robienie szynki to na szybko zamarynowałam pierś z indyka i ugotowałam na parze. Do marynaty daję: olej ryżowy/oliwę z oliwek, sól morską, zioła prowansalskie i ząbek czosnku - jakby któras miała ochotę spróbować"

Dokłądnie tak 🙂
Kroję cyca z indyka na kawałki średniej wielkości, wrzucam w marynate i na kilka godzin do lodówki. Potem do parowaru albo piekarnika i gotowe. Bardzo szybko a Werka się zajada
Ja też upiekłam ciasteczka - ryżowe. Prawie już ich nie ma tak się M do nich przystawił 😁
Maciejowi i Konstancji zdrówka zyczę - Konsti to juz nie wiem który raz..... 🤨
A Ty Marika ubieraj się szybciutko 😜

• Mamusie
beata26 napisał(a):
COq a nie ma gdzies w poblizu polskiego sklepu? Jesli chcesz, to powiedz kupie i Ci wysle. Potrzebujesz czegos, to smialo mow 🙂

Beata kochana z Ciebie kobieta!!!!! 😘 Dziękuję, że się tak zaoferowałaś, mimo wszystko nie mimo wszystko nie mam czelności 😜 o nic prosić. Fakt brakuje mi tych typowo polskich produktów, ale jakoś przeżyję! Dziękuję.

Wanilia no to teraz będziesz musiała napisać co to za ciastka ryżowe 🙂

• Mamusie
Beata kochana z Ciebie kobieta!!!!! 😘 Dziękuję, że się tak zaoferowałaś, mimo wszystko nie mimo wszystko nie mam czelności 😜 o nic prosić. Fakt brakuje mi tych typowo polskich produktów, ale jakoś przeżyję! Dziękuję.

Jak uwazasz,ale pamietaj, ze jesli jednak sie namyslisz, to oferta aktualna 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Zgłaszam się po nieciekawej nocy. Yasmine budziła się dość często, spała z nami od początku do końca, a ona coraz większa i dla nas miejsca coraz mniej. 🤢 Chyba niewygodnie jej było, bo się kręciła i kładła w poprzek więc zawsze ktoś miał jej stopy między żebrami 🤢

A wiało u mnie całą noc, że hooooooooooooooooooooo 🤢 😮

Jak tam ma się nasza Konstancja Pammat?
Aga u Maćka wszystko ok?

Yasmine nauczyła się prosić o mleko 😁 Jak je chce, a znajdzie gdzieś butelkę od poprzedniego picia, to z nią przychodzi i mi daje i rób mamo mleczko 🙂

• Mamusie
Biedne malenstwa....Konsti,Macius.... 😘

Ja walczę lykam co się da ..... czosnek wszystko poszło w ruch .....ale najbardziej mi zależy by młody się tylko nie zaraził...

Fajnie że Yasminka już taka samodzielna 🙂 u nas czasem tylko się uda młodemu że woła jak glodny "AM..." ale już coraz częściej 🙂 chyba faktycznie zaczyna kumac o co chodzi

• Mamusie
Dzien dobry,
Coq mozemy sobie 5 przybic. Pierwszy raz spalismy dzis z Sara i rozpychala sie niemilosiernie. Mamy na szczescie spore lozko (200x200) wiec miejsca dla wszystkich wystarcza.
Ja dzis tego posta pisze od rana. Zawsze cos mi przerwalo i tak zostawialam nie dokonczone.
Zdrowka dla choruskow 😘

• Mamusie
Kurde mam gorączkę wszystkie kości i mięśnie mnie bolą.....masakra znowu coś...
Jutro pójdę po zwolnienie bo nie będę z gorączką chodzić jeszcze małemu coś przytargam gorszego......

Ja dziś spalam sama chłopaki odizolowali mnie 😉 i M spał sam z Misiem

Młody na całego grandzi bo sobie strzelił 2 godzinną drzemkę do 18.30 🙂

Żadnych ciekawostek nie mam.....