Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
To fakt że niby się liczą a nie dokonca..... 😉 o Rubi pamiętam ale ona szybko znikła z forum....co prawda nie dziwne bo to już chyba trojeczke ma 🙂 też bym pewnie znikła..... 😉

Siostra dojechała krótkie odwiedziny były... 🙂 bo babunia też tam czeka... 😉 ale tyle czasu przed nami.....

Mały usnal ale puścił takiego baczka że nie jestem pewna ze tam nie ma kleksa.... 🤢 😮 oby się nie obudził.....

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej,Kalina spi,aa mnie chorobsko rozklada:-( glowa boli,dreszcze,zimno mi jak cholera. A na jutro mialam zapanowane tyle rzeczy do zrobienia.normalnie super
Aga,tak przez ponad rok byla tylko piers:-) nie liczas tych dwoch miesiecy,gdy nie moglqm karmic przez tarczyce.
A ja dzisiaj test ciazowy robilam.okres mi sie spoznia 3 dni.i juz schiza mialamze ciaza,ale na szczescie jedna kreska.wiec czekam spokojnie na okres.ale powiem wam,ze w majty ze strachu mialam narobione ze w ciazy jestem:-)

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):

A ja dzisiaj test ciazowy robilam.okres mi sie spoznia 3 dni.i juz schiza mialamze ciaza,ale na szczescie jedna kreska.wiec czekam spokojnie na okres.ale powiem wam,ze w majty ze strachu mialam narobione ze w ciazy jestem:-)

a ja coraz czesciej mam mysli ze bym juz chciala byc znowu w ciazy, to cudowny czas!!! 🙂

• Mamusie
Aniqa ale byś miała prezent na gwiazdkę..... 🙂 ale lepiej byś dojrzała psychicznie do kolejnej ciąży a nie tak z nienacka 😉
Chloe cudny czas to prawda 🙂 ale ja to chyba jeszcze z rok poczekam narazie chcę się poświęcać małemu bo mama pracująca zawsze chyba ma wyrzuty że za mało z dzieckiem..... i strasznie czekam na wiosnę całe popołudnia na dworze 🙂 🙂 🙂

Dobranoc laski

• Mamusie
Hejka 🙂

Dla naszej Sary najlepsze życzenia 😘 😘 😘 Mamusiu a tort wyszedł boski 🤪

A ja już zaczynam Święta 🙂 od roboty już mam wolne, zapieprz był jak trza, jeszcze się miesiąc nie skończył, a już mam 30 nadgodzin 😮 Wogóle to cud jakiś, że dotrwałam w całym kawałku... no może ino z zakatarzonym nosem, ale nos na swoim miejscu 😜 I tu się oklask mojej mamie należy, bo dzielnie się Julką zajmowała 🙂

Chłopaki nasze zasuwają dzielnie 🙂

a Maciuś i tak ze swoją nóżką szybko raczkować zaczął... może mu ona w chodzeniu troszkę przeszkadza, ale zobaczysz Aga jeszcze chwila i on zacznie na dwóch po tych Waszych apartamentach ganiać 🙂 chata wypas i fotek więcej prosimy 😉

I o fotki z roczków się dopominam 😉

Pam tak szkoda mi Twojej córci 😞 i Ty się mamusiu nacierpisz 😞 3mam kciuki, aby te choróbska już Konsti odpuściły 😘

Aniqa super, że rozstanie z cycusiem tak dobrze przebiegło 🙂
I w ogóle mamusie do tej pory karmiące jesteście wielkie 🤪 🙂 🤪 🙂 🤪 🙂 🤪 🙂 🤪 🙂

Co to jeszcze chciałam... nie pamiętam ☺️ podczytywałam na bieżąco i tylko ostatnie wydarzenia mi utkwiły

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa ale byś miała prezent na gwiazdkę..... 🙂 ale lepiej byś dojrzała psychicznie do kolejnej ciąży a nie tak z nienacka 😉
Chloe cudny czas to prawda 🙂 ale ja to chyba jeszcze z rok poczekam narazie chcę się poświęcać małemu bo mama pracująca zawsze chyba ma wyrzuty że za mało z dzieckiem..... i strasznie czekam na wiosnę całe popołudnia na dworze 🙂 🙂 🙂

Dobranoc laski

ja mimo wszystko tez poczkeam do jesieni 😉 mimo ze z bobo caly czas prawie siedze 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

dzisiaj rano byliśmy z Maćkiem w kościele, i o dziwo całą mszę był grzeczny 🙂 zaraz będę babeczki robić, bo poprzednie szybko się rozeszły 😉 a po południu nawału gości do Maćka się spodziewam. Tort jeszcze jest, serniczek upiekłam 🙂 no i jakieś ciasteczka, cukiereczki, kawka, herbatka, soczek 🙂

teraz Maciek śpi, a mąż pojechał do swojej mamy.

Meliska no to kobieta mocno pracująca jesteś!! 🙂
może to i przez nóżkę, bo często nieładnie mu się układa, do środka mu leci 😞 ale walczymy z tym wszystkim...

a co do wady stópki Maćka, to mama mi wczoraj powiedziała, że takiej znajomej dobrej (dalekiej cioci mojej) córka jest w ciąży i to wiedziałam. i właśnie wyszło im na usg, że dzieciątko się urodzi z wadą stópki 😞
a ja to myślę, że moja ginekolog wiedziała o tym (daleka ciotka) tylko po prostu mi nie mówiła, bo nic by nie dało to, że by mi powiedziała, a trochę mnie zna i wie, że i stresowałabym się i ryczała. więc w sumie dobrze, że nic mi nie mówiła.

a co do dzisiejszej nocy, to Maciek usnął o 10 i zjadł 200ml mleka, potem się obudził zjadł 150ml, pospał z 15 minut, znowu się obudził, zrobiłam mu jeszcze 90ml i zjadł, potem mąż jadł późną kolację to zjadł kanapkę z szynką... a potem musiałam mu jeszcze 90ml zrobić 😮 masakra... 😮

• Mamusie
Dzień dobry w ten przedświąteczny dzionek 🙂
Pewnie wszystkie w garach siedzicie... a ja w tym roku luz, po co się spinać 😉 no Wigilię do moich rodziców wbijamy, w pierwszy dzień do szwagierki, a po drodze ino o teściów zahaczymy 🤢 W lodówce galarety już siedzą, sałatkę jeszcze dziś zrobimy, ciacho jakieś upiekę, a mięso do pieca w drugi dzień wrzucimy coby świeże było, bo gości się spodziewamy. Od mamy sobie przywiozę pierożków, barszczyku, kutii... kto nie kombinuje ten nie je 😜
Gwiazda moja nauczyła się na krzesła wspinać 😲 ale to jeszcze nic... zobaczycie... zrozumiecie 😮 😮 więc forum teraz tylko w czasie drzemki 🙃

• Mamusie
no i ja też kombinacje jutro u teściów wigilia potem do moich 😉 w Boże narodzenie u moich u szwgra w 2 dzień świąt 🙂
napiekłam pierniczków i muffinek -3 rodzaje dla wszystkich 😎 prosta sprawa a i tak się ucieszą 😜 😉
no i jeszcze tego bananowca jutro machnę do końca bo już biszkopta upiekłam więc już z górki 😉

• Mamusie
hello z wieczora.właśnie mi się papryka dusi do ryby po meksykańsku i tak sobie czekam... wyobraźcie sobie że pierwszy raz w życiu zrobiłam makowiec!!! 🤪 🤪 wyszedł 😎 na cieście drożdżowo-kruchym 🙂 ach i och jestem zadowolona 😁 mąż chciał makowiec wiec wiecie że ja słodkości kupować nie lubię ☺️ 😁 a przepis trzeci przeczytany w necie ale na moją głowę dobry i co?mam 2 makowce i strucle jabłkową 🤪 tylko troche mało słodka ta strucla ale to nic.oblałam ją czekoladą tak jak ciasto czekoladowe które też dzisiaj zrobiłam 😁 same pyszności a taka jestem teraz głodna...Milenka przed 9 poszła spać a Jula właśnie weszła na łóżko. wyobraźcie sobie że nie mam prezentu dla Milenki...kupiłam prezent przez allegro dla jedenj i drugiej ale to od babci i przy tym wszystkim o prezentach ode mnie jakoś zapomniałam...Julci kupiłam dwie bluzy i spodnie bo od babci będzie zabawka a Milenka od babci zabawka a ode mnie co? ech...coś muszę jutro na szybkości wykombinować 🤢

• Mamusie
halo,
ja zaraz spac uderzam, zrobilam dzisiaj ciasteczka i szarlotke. na jutro mam jeszcze tyle do zzrobienia,ze nie wiem czy sie wyrobie 🤢
kurde, dalej nie mam okresu, jutro uderzam po kolejne testy 😮

po dwoch nockach stwierdzam, ze kalina tez duzo pije w nocy: na sen 240ml, potem ok. 1 w nocy 180-210ml, a o 5 rano znowu 180ml 😮 😮 ale jak jej dalej mleko po obudzeniu, czyli ok 8 rano, to juz nie chce pic

• Mamusie
Ciacho w piekarniku i jak się upiecze to ja już na dziś też kończę... uff 😉
6 blach ciasteczek upieczone... między innymi ryżowe... Marika 😉 jeszcze ciepłe
Sałatki, śledziki, buraczki, ryba po grecku, grzyby jak ryby wszystko gotowe i w lodówce siedzi, ale to zasługa małżona mego... to jego działka 😜 i cały dzień za mną chodzi i powtarza, że ta urodzinowa maszynko- szatkownica to życie mu uratowała, bo dalej gniłby przy garach 😁
W drugi dzień świąt kaczkę upieczemy... ma któraś sprawdzony przepis???
Marika już raz spadła 😞 na szczęście tak jakoś na pupę 🥴 ale niestety niczego ją to nie nauczyło 🤢
Asiu ja to się boję, żebym nie pękła z przejedzenia, bo postanowiłam sobie podwójne porcje ładować z racji tego iż w tamtym roku post był i na Wigilię tylko barszczyk i pierożek z jabłkiem 😁

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
halo,
ja zaraz spac uderzam, zrobilam dzisiaj ciasteczka i szarlotke. na jutro mam jeszcze tyle do zzrobienia,ze nie wiem czy sie wyrobie 🤢
kurde, dalej nie mam okresu, jutro uderzam po kolejne testy 😮

po dwoch nockach stwierdzam, ze kalina tez duzo pije w nocy: na sen 240ml, potem ok. 1 w nocy 180-210ml, a o 5 rano znowu 180ml 😮 😮 ale jak jej dalej mleko po obudzeniu, czyli ok 8 rano, to juz nie chce pic

u nas też mleko tylko na śpiocha... nawet przed spaniem nie pije, bo trzeźwo myśląca jest... czasem podczas popołudniowej drzemki uda się przemycić jak się zbytnio nie rozbudzi

• Mamusie
Życzenia złożone ale to nie znaczy że tu jeszcze dziś nie zagladne 😉 ja to tylko.jeszcze masę do placka czasne 😉 i.gitara jedną salatke mam zrobić ale nie wiem czy na pierwszy czy 2 dzień świąt więc to już pikus.......

U mnie masakra z dekoracjami......młody wszystko rozwala ściąga.....i rozrzuca.... 😮do kościoła raczej też nie pójdzie bo chodzi chwiejnie a nie usiedzi... 🤢