Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Marika no jakoś musiałam wybrnąć z tej pomyłki okropnej 😉 🙂

Rita ja to pewnie bym uciekała jak bym Cię spacerze z twoimi towarzyszami spotkała. 😁

Beata to jednak nie chcesz ze mną pokurować w domu? 😉 😁 A tak poważnie to dobry pomysł z pracą w cukierni 😆
No i gratuluje Sarze dobrej zabawy choinkowej 😁 Ale Wy pewnie strachu sie najedliście troszkę 🤢

Jaśmina biega, bo oczywiście po kąpieli drzemkę sobie ucięła...Ja oglądam tele, a deska do prasowania od wczoraj rozstawiona...no wczoraj pościel wyprasowałam, ale jeszcze sterta ciuchów Małej. 🙃

Coq az mi sie slabo zrobilo, jak uslyszalam brzek bombek 🤢 A pokurowalaby sie i na razie kuruje. Mam nadzieje, ze cos wyjdzie z tego, bo to chyba to co lubie robic. Nie musze wcale jesc tego co pieke, ale poprostu lubie piec i dekorowac 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
heloł,
Rita, co do siedzenia w lożeczku to u nas nie ma z tym problemu, wrzucam jej zabawki i potrafi ponad pol godziny siedziec i sie bawic, wiec z chwila samotnosci w kibelku nie mam problemu 😉
Beata, torcik wyglada pysznie
az mnie z glodu skreca...ja tez musze na powaznie sie za siebie wziac...znowu czuje ze przytylam, jeansy juz mam tak opiete na dupie i brzuchu ze masakra...przy wzroscie 172 waze 74kg 🤢 🤢 🤢 zalamka normalnie, a 3 miesiace po porodzie wazylam 63kg, wiec w niecaly rok ponad 10kg przytylam, ale tlumacze sie tym, ze pewnie znowu mi tarczyca siadla i mam teraz niedoczynnosc, a przy tym sie tyje...takie tlumaczenie na pocieszeniee 😜 😜 😜 ale serio to juz nie moge na siebie patrzec, deprecha mnie lapie jak widze swoj brzuch 😞

• Mamusie
dziękujemy jeszcze raz wszystkim Cioteczkom !!!! 😘 😘 😘

no i mówię dzień dobry 🙂
aaa Wanilia , Meliska i zapomniałam napisać Wam że u mnie młody pije z tego kubka z aventu ze słomką 😉 i narazie chyba przy tym zostaniemy bo tak wygodnie nie chlapie a sam sobie radzi no a od smoków i butelek myślę go odzwyczajać pomału ...punkt kulminacyjny przewiduję na kwiecień,maj wykończę go na podwórku to będzie padał jak kawka bez zbędnych akcesoriów 🙂

więc chyba nie będę mu mieszać tym kubkiem 360 tylko z prawdziwego się bedzie uczył...

• Mamusie
Dzień dobry,
Asia ja mam szybkowar z wkładką do gotowania na parze, sprawdza mi się super ale obiadu na parze dla czterech osób w tym nie ugotujesz 😉 http://www.ceneo.pl/8389164 Ja używam go prawie codziennie, obiad dla Werki gotuje się w niecałe 10 minut, dla nas też wszystkie zupy w tym cudzie gotuję i smakują super, nie mówię juz o oszczędności czasu i gazu 🙂
Nie wiem co jeszcze miałam napisać bo nieprzytomna jestem 🤔 Żeby się tylko ta pogoda senna i Werce udzieliła to się kimniemy

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Dzień dobry,
Asia ja mam szybkowar z wkładką do gotowania na parze, sprawdza mi się super ale obiadu na parze dla czterech osób w tym nie ugotujesz 😉 http://www.ceneo.pl/8389164 Ja używam go prawie codziennie, obiad dla Werki gotuje się w niecałe 10 minut, dla nas też wszystkie zupy w tym cudzie gotuję i smakują super, nie mówię juz o oszczędności czasu i gazu 🙂
Nie wiem co jeszcze miałam napisać bo nieprzytomna jestem 🤔 Żeby się tylko ta pogoda senna i Werce udzieliła to się kimniemy

dałyście mi do myślenia.... 🤔 bo ja strasznie nie czasowa ...

• Mamusie
No nie,ja tez zapragnelam szybkowar skoro tak szybko sie w nim gotuje.Ja to czesto wieczorem nastawiam obiad na drugi dzien np. zupy i miesa tak robie. A urzadzenie na pare tez mam. poszukam w necie i wysle co to za model. gotuje w nim warzywa i rybe ale to schodzi z 50min az bedzie wsYstko gotowe.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

🤢 - taka noc u mnie... nie wiem, jak nigdy moje dziecko nie płacze, tak dziś płakało...a ile mleka wypiła ho ho 🙃

Szybkowar może sobie kiedyś sprawię. Kiedyś mówiło się, że jałowe jedzenie wychodzi z iego, ale to jakieś bzdury z czasów kiedy schabowe królowały i generalnie jedzenie bardziej tłuste i ciężkie niż dziś.

Co do wagi, to nie wiem ile ważę, ale widzę, że schudłam ani mnie to weseli ani smuci, ale chyba już wiem skąd te mniejsze biustonosze potrzebne 🤔

U mnie znowu mgławia i chyba zimno. 🤨

Beata tort wygląda tak uroczo 🙂 Myślę, że masz szansę w biznesie.

• Mamusie
hej 🙂
ale z rana opitoliłam mojego M-wyobraźcie sobie chwile po 10 mała mnie obudziła i robie mleko w kuchni a tu ktoś łapie za klamkę od drzwi wejściowych w salonie i wchodzi-patrze a to Adam 😠 milion razy mu powtarzałam że ma nas zakluczac jak wychodzi do pracy albo brame wjazdową albo drzwi wejściowe do domu a ten znowu zostawia wszystko otwarte 😠 opieprzyłam go porzadnie i powiedziałam że jeszcze raz to się powtórzy to jade do PL i niech sam sobie tu siedzi
ja to zawsze mam drzwi zakluczone nawet jak w południe on na godzinkę gdzieś jedzie a ten się nauczyć nie może,już nie raz mi turasy za klamkę bez pukania łapały że niby złom skupują itd
ale mam nerw 😠

• Mamusie
DZiewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Może ktoras polecić materac do łóżka w rozsądnej cenie? A może ma któraś materac ikea? Chcemy kupić an początek sam materac a kiedyś z czasem dokupimy ramę łóżka 😜 Przynajmniej jak będziemyz dziećmi w "łóżku" to nie bedzie strachu że spadną 😁

• Mamusie
a całe przedpołudnie miałam pojechane przez nasz cudowny samochód.wsiadamy z Julą żeby do przedszkola ją zawieźć a ten zachechłał dwa razy i zdechł.zadzwoniłam do Ł.i kazał jechać przewody kupić.wczoraj pytał ze niby 90 zł a dzisiaj pojechałam i 177 😮 więc musiałam jechać szukać dalej.przez te jednokierunkowe to tzreba mieć trase już zaplanowaną wcześniej bo można kilometry nadrabiać 🤢 no ale w miare jestem ogarnięta wiec dojechałam.tam starszy pan ( bardzo miły )po dłuuugim czasie szukania,wykonał telefon i będzie kabel na jutro od 11 w zestawie z innymi za 55zł a to wyprzedaż jest wiec super cena 🙂 nasz samochód stary wiec moze się i tamte przewody przydadzą.ja myślałam ze on nam ten jeden za tyle sprzeda skoro tamten chciał 177 za 5 😮 no ale muszę jutro jechać...po tym mechaniku pojechał te nieszczęsne pieniądze wpłacić.ale się uśmiałam sama z siebie 😁 😁 zachodze do wpłatomatu zeby wpłacić 3 stówy.no i teraz tak.kartę wsadziłam-luz.naciskam guziczki -dalej,dalej.teraz zonk.gdzie się wkłada pieniądze????? 😮 😮no więc szukam jakiejś wskazówki,naklejki,instrukcji na panelu,no nic...kuźwa sobie myślę ale ja jestem tłumok ☺️ ☺️więc zabieram kartę i jeszcze raz...a przypomnę że pieniądze wpłacał ze 3 razy w ciągu 2 lat i ostatnio nie pamiętam kiedy... ☺️ wyobraźcie sobie ze trzeba wpisać ile się chce wpłacić a mi to umknęło ☺️ tłumok ze wsi normalnie...próbowałam nawet wetknąć pieniądze tam gdzie paragon wychodzi 🤪 🤪 🤪 ☺️ ☺️ ☺️ hihihihihihi no mówię Wam że jak już doszłam i zrobiłam wszystko to popatrzyłam na kamery i tak sie śmiałam 😁 jak ktoś tam siedział i patrzył co robię to miał ubaw nie z tej ziemi... 😁 i tak dalej uważam że wskazówki maja do dupy.w pko jakoś ładniej to opisane jest... tłumoczek ze mnie 😜

• Mamusie
Wanilia my kupiliśmy w zeszłym roku materac z ikei właśnie i wytrzymał nam pół roku i sprężyny nam dosłownie rysowały po plecach-może trafiliśmy na ciulowy model jakiś -teraz mamy (ja się na tym nie znam|) ale taki bez sprężyn po mojej siostrze bo wymieniali na nowy i jest zarąbisty-wysypiamy się jak diabli a oni marudzą że ten nowy do dupy -tak że polecam bezsprężynowy jakiś

Asiu żaden z Ciemie tłumok-ja wpłacam pieniądze w bankomacie tutaj w niemczech co miesiąc bo rachunki tak opłacamy i pamiętam jak za pierwszym razem wpłacałam to szłam sama wystraszona jak ja to zrobie a wszystko było tak fajnie pokazane że i bez znajomości języka śmiało można sobie poradzić-poprostu do dupy opisane mieli bo przecież nikt nie rodzi się z instrukcją korzystania z bankomatu w dłoni 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Bosh ale sypie śniegiem 😲 😮
A my się jutro w odwiedziny do Meliski i Julki wybieramy 🙃
Coq u nas tez pobudki w nocy były ale bez dramatu. No i zasnęła mi ładnie córcia bez wycia - ostatnio wystarczy trzymać ją za rączkę - nie nadążam za tymi zmianami 😁

😮 u mnie słońce i niebieskie niebo widać 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Bosh ale sypie śniegiem 😲 😮
A my się jutro w odwiedziny do Meliski i Julki wybieramy 🙃
Coq u nas tez pobudki w nocy były ale bez dramatu. No i zasnęła mi ładnie córcia bez wycia - ostatnio wystarczy trzymać ją za rączkę - nie nadążam za tymi zmianami 😁

😮 u mnie słońce i niebieskie niebo widać 😜

U mnie już też 😜 Gotuję obiad, jemy i uciekamy się wygrzewać 😎 😎

• Mamusie
wanilia napisał(a):
DZiewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Może ktoras polecić materac do łóżka w rozsądnej cenie? A może ma któraś materac ikea? Chcemy kupić an początek sam materac a kiedyś z czasem dokupimy ramę łóżka 😜 Przynajmniej jak będziemyz dziećmi w "łóżku" to nie bedzie strachu że spadną 😁

Ja się za bardzo nie znam 🥴
Ale podczepię się pod pytanie : do kiedy macie zamiar kłaść spać dzieci do łóżeczek?
Do materaca ma to tyle, że Jaśminie chce kupić sam materac na początek i zobaczyć jak się sprawdzi...podoba mi się materac na podłodze, a dwa nie ma strachu że spadnie....tylko kiedy ona będzie chciała sama spać ? 🤢 😎