Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
O widzę, że wszystkie pociechy dziś na saneczkach 😁
Aniqa a fotki chyba jeszcze przed wywrotką, bo Kalinka na zadowoloną wygląda 😉 Pocieszę Cię, że ja tez dziś w robocie cały dzień i na sankach Julka z tatą była... na co nie mam foto dowodów 😜

no dokladnie, fotki przed wypadkiem jeszcze, bo po wypadku byla natych iastowa ewakuacja do domu, bo sie dziecko przestraszylo dosyc mocno 🤔

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
O widzę, że wszystkie pociechy dziś na saneczkach 😁
Aniqa a fotki chyba jeszcze przed wywrotką, bo Kalinka na zadowoloną wygląda 😉 Pocieszę Cię, że ja tez dziś w robocie cały dzień i na sankach Julka z tatą była... na co nie mam foto dowodów 😜

no dokladnie, fotki przed wypadkiem jeszcze, bo po wypadku byla natych iastowa ewakuacja do domu, bo sie dziecko przestraszylo dosyc mocno 🤔

A jaki mąż odważny że się przyznał 😁

• Mamusie
To my dziś chyba jedyne z wózkiem na spacerze byłyśmy 😉 Bo jakoś tak się nie złożyło.....i sanek nie mamy 🤔 I cały czas się biję z myslami czy kupować bo czeka nas przeprowadzka i związane z tym koszty a Werka w wózku marudzi i zastanawiam się czy sanki sprawią jej frajdę...Raz w tym roku jechała i ...... zasnęła 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/sam4415s.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/9069/sam4415s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
A ja już myślami przy wiośnie, moja mama też - chce kupić coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2943565876&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Co do WOŚP to my dziś w puszkę wrzucilismy przy okazji zakupów a na rynek z racji nieciekawego nastroju Werki nie dotarlismy 🥴 Światełko u nas niestety dopiero o 20 było i okazało się że to trochę za późno dla nas...

• Mamusie
Kalinka słodziuteńka -a sanki rewelacyjne macie
Wanilia fotka piękna -my dzisiaj na dworze nie byliśmy bo znowu deszczowo a o śniegu nawet nie marze 🤨
Coq śpiochasz w końcu???? 🙂
Chloe zazdroszczę teściowej i chętnie się zamienię -chociaż nie! nie zrobiła bym ci tego hehehe 😉
dobranoc

• Mamusie
dzień dobry 😉

Wanilia Misio co do rowerka dostał taki na urodziny

http://allegro.pl/rower-rowerek-smart-trike-3-w-1-sport-3-kolory-i2922552216.html
ale kupiony gdzieś w necie stowe tańszy jest bo pamiętam że coś koło 270 kosztował ja wybrałam zielony ale w domu narazie go ma.... 🙃i szalu nie robi.... 😮 🤢
jak przypomne sobie stronke wkleję...

• Mamusie
Dzień dobry.

Rita o nocy wolę nie mówić...

Aniqa Kalina jak hrabina na tych sankach 😉 No a tatuś pokazał jej co znaczą prawdziwe sanki, a nie jakieś tam ciągniemy powolutku 😜
Wanilia ładnie się sfotografowałaś 🙂
Meliska na sankach to chyba nie wszystkie... nie wszyscy śnieg mają 😜 no i sanki 🤔

miłego dnia życzę

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
U nas dzis..ciemno 😮 Swiatla mam pozapalane i wyglada jakby wieczor byl a nie rano.
Wczoraj byli u nas kuzyn z kuzynka i 3 dzieci w tym 1,5 roczne blizniaki. Dzieci generalnie nie do opanowania. Pilnowalam, zeby nam chalupy nie rozwalili. 4,5 letni chlopiec chcial sie wcisnac do przyczepki na klocki od pchacza 😮, blizniaki majstrowali przy sprzecie od tv. Meksyk mowie Wam 🤢 Sarah jak ich zobaczyla to wpadla w taki placz i strach, ze nie moglam jej uspokoic, ale po dluzszym czasie przywykla do halasu i dolaczyla do zabawy.
Wanilia ja mam z tej firmy rowerek 3w1 ale 3w1 ZOO ma nizsze kola i cale gumowe. Ogladalismy ten co Ty pokazujesz kola sa plastikowe i nakladka przez srodek gumowa. Zaraz jak znajde link to Ci wysle. Uwazam, ze jesli chcesz zainwestowac w to pieniadze, to porownaj i zdecyduj. Ja uwazam, ze sie oplaca, bo to jednak urozmaicenie spacerku. A jak starsze dziecko to juz samo moze w trojkolowym jezdzic.
http://allegro.pl/smart-trike-zoo-rowerek-3w1-i2925893565.html

• Mamusie
Fajne rowerki i rzeczywiście optymalne byłyby gumowe koła ale prawie 500zł za rowerek na jeden sezon to jak dla mnie za dużo. Bo kolejny z pewnością bedzie rowerek biegowy jak Werka dwa lata skończy - tez pewnie na jeden sezon bo po trzecim roku chyba juz zwykły rowerek z dodatkowymi kółkami. Tak więc teraz potrzebuję czegos żeby sie na wiosnę dokulać na plac zabaw bez wózka bo jak mi naprawdę brzucho wyskoczy to pewnie mi się nie będzie chciało z wózkiem targać 😉
I znalazłam jeszcze coś takiego:
http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-lexus-nowosc-2012-3-kolory-i2913637014.html
Do listy branych pod uwagę dopisuję ten z linka od Mariki bo cena jeszcze przyzwoita 😉
Po krzesełko ma przyjechać pan popołudniu więc szybko się sprzedało (o ile je weźmie) - jakby co jeszcze jedna babka chce je obejrzeć 🙂
Aniqa chyba zapomniałam napisać w nocy że Kalinka na saneczkach prezentuje się ślicznie 🙂
Coq zdjęcie M robił, sama się nie sfotografowałam 😜
Basienka ja tam sytuacja w szpitalu domowym?
Agami ? Halooooo
Ja się znów kawą muszę reanimować - czytałam w nocy prawie do drugiej - głupia ja.....

• Mamusie
U mnie odkrycie nowej zabawy : nakładanie sobie rzeczy na głowę. Teraz biega z moją koszulką na ramkach i jak założy na szyje to ciągnie i chce żeby jej zdjąć 🤔

Co do rowerków można zajrzeć jeszcze do Decathlon. http://www.decathlon.pl/C-411388-rowery-dzieciece,-juniorskie . My prawdopodobnie kupimy ten za 160zł (u nas chyba 40 euro), bo na droższe cuda nas nie stać. 🥴
No i tak jak Wanilia piszesz, to prawdopodobnie na jeden sezon tylko.

• Mamusie
dzień dobry 🙂

no my wróciliśmy przed 11, no i mamy gips na tydzień, do poniedziałku, a potem jeszcze się zobaczy...

Maciek już nie chce siedzieć, a jesteśmy w domu niecałe 2 godziny... no ale jakoś będziemy musieli dać radę... albo się go nosi, albo się z nim siedzi. teraz chwilę siedzi w wózku, z poduszką pod gipsem i bawi się z tatą

• Mamusie
dzień dobry
my juz po spacerku i zakupach-mamy snieg 🤪 fakt ze skapo posypało i za chwile go nie bedzie no ale spacer po śniegu był 🙂
Majka bawi sie w swoim ukochanym nowym łózeczku-aleee je polubiła a ja zasiadam do kawusi
rowerka nie kupujemy bo dziadek na urodzinki malej sprawił identyczny jak Pamm ma w avatarku i na nim bedziemy smigac a na lato to juz motorek elektryczny wyciągnie pewnie tata bo kupił małej dawno i nie może się doczekac kiedy mała go dosiądzie hehehe no i przeglada już samochofdziki sterowane na pilota więc wiosną będzie się Majcia we furze bujać 😁

Agaa echh namęczycie się biedulki z tym gipsem 😞

• Mamusie
Halo
Wanilia maz sie przyznal,bo zone dobra ma i sie nie bal;-).
My dostalismy na urodzinki rowerek biegowy,ale na ta wiosne pewnie za szybko jeszcze bedzie.chociaz kalina niw wyrywa sie zeby chodzic na spacerach,wiec jescze wozek na luzaka w tym roku mysle.
Bylismy znowu na sankach dzisiaj,pogoda przepiekna,najchetniej bym caly dzien z kalina na dworzu spedzila,ale corka cos nie w sosie dzisia i po godzinie wracalismy do domu.
Teraz czekam az bedzie chciala spac,wtedy troche dom ogarne.
A tak wogole to zla jestem,bo chyba znowu katar sie zaczyna:@ no cholercia,tydzien temu sie skonczyl i znowu to samo.
JA CHCE JUZ WIOSNE!!!!!!!!!¡!!!!!!!

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka ja tam sytuacja w szpitalu domowym?

Ogolnie spoko 🙂 Tata juz na chodzie, Mama ma zapalenie oskrzeli wiec nastepny tydzien w domku, Florek juz przy koncowce antybiotyku wiec dzis juz wyszedl na snieg, Maz tylko troche smarka, ale ze jest na wychowawczym (od dzis) wiec powinno byc ok 🙂
Dzieki za pamiec 😘

• Mamusie
Coq rowerek z decathlonu mu sie podoba 😉 ja nie bardzo miałam wybór bo dziadki wybrali 😜 na urodziny i tak dobrze ze kolor mogłam wybrać.... 😉
a Wanilia ten co my mamy ma ogumowane koła i według mnie wystarczające 😉 bo ten co ma Beata owszem wypasiony 🙃 ale fakt dość drogi 😮a przecież na tour de pologne sam nie będzie jechał 😉 😜 więc na spacerten nasz jak dla mnie wystarczający 😎

• Mamusie
Basieńka oby Wam przeszło juz do końca 😘
Aniqa podpisuje się pod prośbę o wiosnę!!!!!!!!!!!
Marika masz racje Adam marzy o tym żeby Majcia poszła w jego ślady ale ja mam zamiar to jej "oswajanie" z motoryzacją kontrolować 😜 i muszę Wam się pochwalić że moja niecna misja odciągnięcia Adama od teamu też przynosi efekty 🤪