Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mojej przyjaciółki córeczka z grudnia 2010 wczoraj do szpitala trafiła,ma pokrzywkę od 3 dni chyba a wczoraj rano obudziła się cała napuchnieta i sina -podobno kostek nie było widac-dostała kroplówki i dzisiaj maja byc wyniki badań jakie jej robili -biedna malutka 😞
i czytałam wczoraj o tej pokrzywce i cholercia tam pisza ze to moze byc od WSZYSTKIEGO praktycznie i ze jest bardzo niebezpieczne-masakra jakas

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rita napisał(a):
mojej przyjaciółki córeczka z grudnia 2010 wczoraj do szpitala trafiła,ma pokrzywkę od 3 dni chyba a wczoraj rano obudziła się cała napuchnieta i sina -podobno kostek nie było widac-dostała kroplówki i dzisiaj maja byc wyniki badań jakie jej robili -biedna malutka 😞
i czytałam wczoraj o tej pokrzywce i cholercia tam pisza ze to moze byc od WSZYSTKIEGO praktycznie i ze jest bardzo niebezpieczne-masakra jakas

Oby dobrze się skończyło!!! 🥴

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
uciekam się malować 😁

bo jak Maciek wstanie to jedziemy do pobliskiego miasta 🙂 Rossmann musimy odwiedzić, kupić oświetlenie do łazienki u góry, i jeszcze mnóstwo jakiś potrzebnych rzeczy...

więc pewnie zajrzę późnym popołudniem dopiero 🙂

udanych łowów 😉

• Mamusie
Dobry 🙂
Noc w sumie jak zawsze o 5:20 obudzil sie mlody, dostal butle i spal do 6:40 🙂

Co do kolacji to zjada ze mna obiadek kolo 18:00 jak wracam z pracy i przed snem czyli 19-20 dostaje butle mleka 210 zageszczona kaszka, wypija calosc i spi do rana. Rano butla zageszczona kaszka i sniadanie czasem zje z nami w domku a jak nie to tak czy tak w zlobku dostaje.

Rita Majcia super 🙂
Nova obys szybko sie doczekala tej wizyty 🙂

Reszty nie pamietam 🙂 chyba bede musiala po pracy w domku jeszcze laptopa otwierac zebym rano nie miala az tyle zaleglosci. Ostatnio postanowilam ze w domu nie otwieral laptopa roboczego zeby mnie nie kusilo ze cos musze jeszcze zrobic.

• Mamusie
Wanilia wielki buziak dla Ciebie 😘

wiecie co,to moje dziecko oszalało-pisałam już że od kilku dni wszystko liczy a przed chwilką mnie powaliła, tuliłysmy się a ona popatrzyła na mnie i palcem na moje pieprzyki na twarzy i : DEDEM, DA .. masakra!!!!!!!!!!!! hahahaahah

• Mamusie
Bry,
Coq ja tez zaziebiona jestem, w nocy budzil mnie bol gardla. Teraz siedze i pije herbate z konfitura cytrynowa (wlasnej roboty) z checia bym Ci podeslala sloiczki.
RitaSarah tez "liczy",jak oglada "Charlie i cyferki" to jak jej sie spodoba jakis wyraz ,to go powtarza.
Waniliawczoraj sobie myslalam o Tobie,ze juz niedlugo Hubercik sie pojawi. Ale czas leci.
Chloejak sie czujesz?
Zastanawiamy sie nad kupnem krolika miniaturowego,ale nie wiemy jak zniesie to nasza kota 🤔

• Mamusie
Coq, Beata na bol gardla polecam bardzo wode utleniona 🙂 Zmieszajcie sobie lyzke wody utlenionej i 3 lyzki zwyklej wody i tym pluszcie gardlo 3 razy dziennie. W ten sposob uniknelam anginy 🙂 drugim sprawdzonym sposobem na bolace i suche gardlo to plukanka z miodu. Lyzka miodu i 3 lyzki wody cieplej i tym tez plukac 3 razy dziennie.

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Coq, Beata na bol gardla polecam bardzo wode utleniona 🙂 Zmieszajcie sobie lyzke wody utlenionej i 3 lyzki zwyklej wody i tym pluszcie gardlo 3 razy dziennie. W ten sposob uniknelam anginy 🙂 drugim sprawdzonym sposobem na bolace i suche gardlo to plukanka z miodu. Lyzka miodu i 3 lyzki wody cieplej i tym tez plukac 3 razy dziennie.

Baskawielkie dzieki za dobre rady. Wyprobuje te druga opcje, bo nie mam gdzie kupic wody utlenionej.

• Mamusie
Coq i Beata -zdrówka 😘
Beata teoretycznie z kotem problemu byc nie powinno 🙂 gorzej z samym królikiem 😉 nie wiem czy już mieliście króliczka a jeśli nie to ostrzegam, straszne brudaski z królików i trzeba się przygotować na codzienne sprzatanie a czasem nawet 2 razy dziennie 😉

• Mamusie
Rita napisał(a):
Coq i Beata -zdrówka 😘
Beata teoretycznie z kotem problemu byc nie powinno 🙂 gorzej z samym królikiem 😉 nie wiem czy już mieliście króliczka a jeśli nie to ostrzegam, straszne brudaski z królików i trzeba się przygotować na codzienne sprzatanie a czasem nawet 2 razy dziennie 😉

Rita nigdy nie mialam krolika. Kiedy bylam mala wogole nie mialam zwierzat i bylo mi okropnie zle z tym, bo zawsze marzylam o zwierzetach w domu i zazdroscilam kolezankom, ktore mialy chocby swinke morska. U mnie zawsze bylo gadanie, ze a to smrod,male mieszkanie w bloku,kto bedzie sie zajmowal itd. Mamy kota od 4lat i chcemy zeby dziecko wychowywalo sie ze zwierzetami i uczymy ja, ze to taki sam czlonek rodziny jak my.

• Mamusie
Dziecko w łóżeczku - może zaśnie 🤔
Basienka ja myślę że w Twoim przypadku to dobry pomysł żeby kompa już w domu nie odpalać. I tak wracasz późno więc forum i praca mogą poczekać 😉
Rita nie napisałam Ci jeszcze że śliczna dziewczynka z Majki no i zadziwia umiejętnościami 🙂
Holi to Aniqa chyba pisała o bracie i projekcie 😁
Coq u nas nocka też nie nalezała do udanych...Usypianie zresztą też, aż M przyszedł do nas do sypialni i chyba nawet pomogło bo jak sie położył to Werka w końcu skapitulowała i uznała że to naprawdę noc. Tyle że nie chciała spać w łóżeczku, z nami na materacu tez nie i w końcu zasnęła na podłodze 😲 Przenieśliśmy ją do łóżeczka i mieliśmy dwie godziny spokoju - gorzej że jak o 23 stwierdziłam że idę spać to Młodej już się spanie odwidziało 🤢

• Mamusie
Beata super ze masz takie podejście 🙂 i mysle że chocbys musiała sprzatac po króliczku i 10 razy dziennie to widze że z przyjemnościa będziesz to robiła 🙂 czekam na fotki przyszłego nowego domownika
u nas zawsze były zwierzęta i nie wyobrazam sobie domu bez zwierza zadnego, mamy agamki,rybkę, planujemy na wiosne pieska kupić a u moich rodziców jest prawdziwy szał- tata ma małe zoo i w domu i nna ogrodzie i na farmie szał 🤪 nawet kucyka ma to sobie Majcia latem pojeździ 🙂

Wanilia ale Weronice supwr fotkę z ta bańką zrobiłaś-extra! a ten sweterek wiosenny przepiękny

• Mamusie
beata26 napisał(a):
W tym roku planujemy remont ogrodka i namawiam Grzeska,zeby zagospodarowac kawaleczek miejsca na malenki kurnik,doslownie na dwie nioski. Sasiedzi maja taki wiekszy w ogrodzie i obserwuje ich cichaczem i nie widze, zeby mieli jakis problem z tym.

extra! 🙂
mi się marzą bażanty -mój tata ma wszystkie rodzaje-pięknie wyglądają,takie kolorowe ale to dopiero jak kiedyś gdzieś na stałe osiądziemy

• Mamusie
Basia dziękuję za metody na ból gardła. Zastosuje z wodą utlenioną, bo mam, bo miodu znowu brak.
Rita to ja się wczoraj cieszyłam, że Jaśmina jak coś zauważy to daje znaki i palcem pokazuje, dając do zrozumienia: "mamo spójrz, okno otwarte, a zawsze zamknięte jest" a Ty tu z liczeniem wyskakujesz 😁
Beata kury nioski jestem za - powiedz mężowi, że ja też namawiam 😉 A bażanty to dopiero - po krolewsku 😉

Mała usnęła i ja też idę w kimono.

A wczoraj kupiłam rowerek, ten mój upatrzony. Oczywiście już nie za cenę 43 euro, a ponad 20 droższy, ale już mam dość rozmyślania. Znalazłam ten sam model tylko w różu, chyba taki jak Meliska ma - i jeszcze tańszy troszkę, mąż był za różowym... już prawie się przekonałam tą niżą ceną, i że za resztę dodatkową zabawkę kupię, ale jednak nie mogłam sobie Małej na nim wyobrazić 😜