Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
meliska napisał(a):
Basieńka imprezka w wannie z koleżankami 😁 😁 a M zazdrosny nie był? 😜

pewnie aż się rozmarzył o takiej imprezce .... 😜 😜 😜 😁 😁 😁

a właśnie miałam zapytać jaka ta wanna że taka w niej impra ???? 🙃 😁

M nic o tym nie wie 🤪
Wanna duza. Nawet z krzeselkiem byla 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

Dziewcze spi to kukam.
Basia mialas bardzo uadany weekend 😆
Wanilia zdjecie Huberta w kapuscie jest swietne. I on mi na tym zdjeciu taki podobny do Ciebie sie zdaje.
Meliska twoje zdjecie mi sie nie otwiera...tzn. tylko kawalek...

My dzis z rana uderzylysmy na spacer. Potem obiad, przejazd odkurzaczem... no wlasnie, ja to chyba chora jestem, bo oprocz niedzieli wlasciwie codziennie odkurzam 🤔
Wieczor wczoraj obsrany mialysmy 😎 Jasmina jeszcze dwie pieluchy zabrudzila, takze wyrzucila z siebie wszystko 😜
A wieczorem obejrzalam program, w ktorym akurat poruszyli temat kosztow jakie niesie ze soba dziecko, takie male i takie starsze... No i nie wiedzialam, ze taki problem ze zlobkiem jest we Francji, 10 dzieci na jedno miejsce 😮 moze u nas w mniejszej miescinie jest troche lepiej. Oczywiscie ten kto ma plecy ma pierwszy miejsce. A niania to koszt nawet 2000 euro 🤢

• Mamusie
hejka kochane!!!
No już dziś po dniu próbnym tylko formalność to była bo chcą mnie ale utrudnieniem jest to że od już czyli 6 październik a ja mam umowe na czas nieokreslony i 3 mies wypowiedzenie i chce za porozumieniem stron a nie wiadomo czy sie firma zgodzi
i Basia pytanie do ciebie chce tez na papierku a nie na slowo od tamtej firmy ze na pewno mnie wezma i jak to zrobic zeby nie zwolnic sie u siebie a tam przez przypadek oni powiedza ze nie chca mnie ???

• Mamusie
kochane współczuje tym co ich dzieci nie chcą spać za dnia bo to naprawdę męczące!!! nasz mały jak go tatus uspał o 13,30 to spał do 16.30 hehe
a poszedł spać przez to o 21.15 a wstanie na pewno po 6 !!!
Meliska super zdj Julki
Wanilia a twoje zdj genialne mały daje istny przykład skąd biorą się dzieci hehe!!!
agami super że mieszkacie już na swoim szkoda że mały chory a i nie przejmuj się jedz na to wesele korzystaj a mama się kubą zajmie czy tam teściowa bo nie wiem kto zostaje

• Mamusie
Holi gratulejszyn 🙂 to kiedy zamierzasz szefa poinformować o tej nowinie radosnej? 😉
Wanilia my +- 9 wstajemy, a spać o 22, więc średnio 13 godzin aktywnego!!!! czuwania 🤢... się ciesz, że choć Hubert jeszcze trochę podrzemkuje 😉
Chyba Julka zapomni jak wygląda żłobek od wewnątrz... miałam ją od jutra posłać, ale jeszcze dziś luźne kupy, a nie chcę, żeby tam jaka epidemia wybuchła 😉

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane!!!
No już dziś po dniu próbnym tylko formalność to była bo chcą mnie ale utrudnieniem jest to że od już czyli 6 październik a ja mam umowe na czas nieokreslony i 3 mies wypowiedzenie i chce za porozumieniem stron a nie wiadomo czy sie firma zgodzi
i Basia pytanie do ciebie chce tez na papierku a nie na slowo od tamtej firmy ze na pewno mnie wezma i jak to zrobic zeby nie zwolnic sie u siebie a tam przez przypadek oni powiedza ze nie chca mnie ???

Hej,
Przede wszystkim gratulacje
Co do papierku. Niestety ciezko to zalatwic zebys miala na papierku z nowej firmy ze Cie wezma. Ogolnie zwolnic mozesz sie na kilka sposobow ale moze byc to w niektorych przypadkach ryzykowne...
Jesli masz 3 miesiace wypowiedzienia to wzykle za porozumieniem stron jest skracane do dwoch miesiecy, ale sama mowilas ze u Ciebie i tak mieli zwalniac wiec moze sie zgodza.
U mnie w firmie jest tak ze po zlozeniu wypowiedzenia liczy sie 3 miesieca od pelnego miesiaca tzn. jesli dam wypowiedzenie teraz 24 Wrzesien to bedzie sie ono liczyc od 1 Pazdziernika, czyli do nowej pracy moge isc dopiero 1 Stycznia. Mozesz wykorzystac reszte urlopu ktory masz wiec zawsze Ci tam sie jakos skroci. Mozesz rowniez zlozyc normalne 3 miesieczne wypowiedzenie i klauzula aby zwolnili Cie z wykonywania obowiazku w trybie natychmiastowym. W teorii jeszcze mozesz wziasc sobie urlop bezplatny. Z tym ze jest tu jeden myk. Bez zgody obecnego pracodawcy nie wolno Ci podjac pracy u innego pradawcy na umowe o prace (bedac na urlopie).

Moim zdaniem najlepiej by bylo gdybys zlozyla wypowiedzenie jak najszybciej i zapytala co jest mozliwe, czy skrocenie do 1 tygodnia wchodzi w gre, czy lepiej wypowiedziec umowe ze zwolnieniem z obowiazku. Kazde wypowiedzenie (jesli nadal trwa) mozesz w dowolnej chwili wycofac. Natomiast o tym czy zostanie wycofane decyduje pracodawca.

Mam nadzieje ze troche pomoglam 🙂

• Mamusie
Hejo 🙂
Nieskromnie się chciałam pochwalić, że od tygodnia po nocy u nas pampers suchy 😎 i ogromną mam chęć by tak już zostało 😁 Za dnia też już nie zakładamy pampersa i poza wpadką z dziadkiem 😠!!! jest ok 🙂 Musimy teraz poćwiczyć siusianie nad toaletą i na trawce, bo z tym mamy problem... w niedzielę w kościele 2 razy biegałyśmy do kibelka i teraz nie wiem czy ona tak długo wstrzymuje czy to tylko taka zabawa była 🤔 bo msza nuda 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
Hejo 🙂
Nieskromnie się chciałam pochwalić, że od tygodnia po nocy u nas pampers suchy 😎 i ogromną mam chęć by tak już zostało 😁 Za dnia też już nie zakładamy pampersa i poza wpadką z dziadkiem 😠!!! jest ok 🙂 Musimy teraz poćwiczyć siusianie nad toaletą i na trawce, bo z tym mamy problem... w niedzielę w kościele 2 razy biegałyśmy do kibelka i teraz nie wiem czy ona tak długo wstrzymuje czy to tylko taka zabawa była 🤔 bo msza nuda 😜

To gratulacje 🙂 Floro po nocy ma tak mokra pieluche ze prawie sama mu spada 😉 za to w ciagu dnia stara sie juz zrobic kupke i siku na nocnik. Nie zawsze mu wychodzi, ale czasem sie udaje 🙂 Najwazniejsze ze sa postepy 🙂

• Mamusie
hejka kochane wczoraj byłam mega zadowolona pod wpływem emocji i w ogóle ale dziś przegadałam wszystko z mężem i chyba nie idę do tej pracy bo w tej pracy co jestem to mam umowę na czas nieokreślony jak będziemy mieć kiedyś 2 dziecko to zawsze wiem że mam jakiś socjal i w ogóle nie zarabiam mało i z personelem dam jakoś radę!!!
Basia dzięki za radę dobrze że mi to napisałaś bo widzę że zwolnić się nie jest wcale łatwo!!!
Będę wiedziała na przyszłość!!!
Teraz muszę zadzwonić do tej babki co wczoraj byłam na tym dniu próbnym że rezygnuje jak narazie!!!
Sorki kochane że wam tak smęcę i mieszam

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka kochane wczoraj byłam mega zadowolona pod wpływem emocji i w ogóle ale dziś przegadałam wszystko z mężem i chyba nie idę do tej pracy bo w tej pracy co jestem to mam umowę na czas nieokreślony jak będziemy mieć kiedyś 2 dziecko to zawsze wiem że mam jakiś socjal i w ogóle nie zarabiam mało i z personelem dam jakoś radę!!!
Basia dzięki za radę dobrze że mi to napisałaś bo widzę że zwolnić się nie jest wcale łatwo!!!
Będę wiedziała na przyszłość!!!
Teraz muszę zadzwonić do tej babki co wczoraj byłam na tym dniu próbnym że rezygnuje jak narazie!!!
Sorki kochane że wam tak smęcę i mieszam

Ogolnie zwolnic sie jest latwo. Tylko nie zbyt latwo jest sie zwolnic jesli potrzebujesz to w trybie natychmiastowym 😞 3 miesiace wypowiedzenia to duzo i nie kazdy pracodawca tyle na Ciebie poczeka. Choc i tacy sie zdarzaja 😉

• Mamusie
hej
bzlismz dyisiaj u dermatologa z ta wyzypka Kalinz co ma na udkach, no i okazalo sie ye to niestetz racyej dyiedziczne (po mnie i po malyonie) + mz tez mamy taka nieciekawa skore, wiec wzleczyc sie nie da, jedznie stosowac kremz, aby zalagodzic objawy.

kurde, Kalina przestawila mi literki. wie ktos jak to sie zmienia...

• Mamusie
hej
bzlismz dyisiaj u dermatologa z ta wyzypka Kalinz co ma na udkach, no i okazalo sie ye to niestetz racyej dyiedziczne (po mnie i po malyonie) + mz tez mamy taka nieciekawa skore, wiec wzleczyc sie nie da, jedznie stosowac kremz, aby zalagodzic objawy.

kurde, Kalina przestawila mi literki. wie ktos jak to sie zmienia...

• Mamusie
Holi już Ci miałam gratulować a czytam że jednak zostajesz na starych śmieciach 😁
Meliska jak mi pies nie przestanie kuleć to w pt musimy jechać zrobić zdjęcie stawu kolanowego do wro 🥴 Tzn ja nie musze ale samochód bierze czynny udział w wyprawie więc mi zostanie pociąg do opola a to chyba za dużo szczęscia z moją dwójką 😉 Ale jak się okaże że nie trzeba jechac i pogoda dopisze to jestem jak najbardziej za 🙂 Gratuluję suchej pieluchy po nocy, to juz naprawdę megasukces 🤪 No i oczywiście dla Florka również gratki za postępy 🙃