Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Eh a Kubuś dziś pierwszy dzień w żłobku sam na 6 godzin. Ale mam mega wyrzuty że go tam zostawiłam. Tak płakał;((
Kuba też często sika. Sam nie wola ja sama musze go wysadzac i często tylko kilka kroplek i krzyczy mamusia brawo bij więc kmoże kala też tak ma że cchce byś dumna była że siku do nocka a nie pampers.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agami napisał(a):
Eh a Kubuś dziś pierwszy dzień w żłobku sam na 6 godzin. Ale mam mega wyrzuty że go tam zostawiłam. Tak płakał;((
Kuba też często sika. Sam nie wola ja sama musze go wysadzac i często tylko kilka kroplek i krzyczy mamusia brawo bij więc kmoże kala też tak ma że cchce byś dumna była że siku do nocka a nie pampers.

Bedzie dobrze 🙂
Przyzwyczai sie juz niedlugo bedzie jak Floro. Nawet sie za Toba nie obejrzy i poleci do sali 🙂
Wszystkiego dobreo w zlobku i duuuuuzo zdrowka 🙂

co do samopoczucia to jest git. Wogole nie czuje ze jestem w ciazy. Nawet brzucha jeszcze nie widac. W przyszlym tygodniu mam prenatalne to zobaczymy czy wszystko jest ok.

Floro nabawil sie wirusowego zapalenia jamy gebowej. Do tego stopnia ze nie mogl nic jesc w piatek i w sobote. Cos kupilismy my mu na gardelko i w niedziele juz bylo lepiej. Dzis byl u lekarza i podala diagnoze. Nawet mu gdzies tam z dziasel krwawi. Dzis juz bulke zjadl rano i zjadl zupke wiec zrowieje. Na wieczor ma dostawac fiolet 😉 ale bedzie mial piakna gebe 😉

Pozatym mnie chyba tez cos chwyta. Boli mnie gardlo i kaszle. Ale zrobilam sobie syrop z cebuli i jakos ide do przodu 🙂

• Mamusie
Milenka sika tylko do nocnika!!!!! zrobiła wczoraj pierwsza kupe do nocnika i jestem taka dumna że sikam z radości!!!zaczełyśmy jakoś 4 dni temu.najpierw 3 godz wieczorem i łapałam ją na nocnik.następnego dnia cały dzień biegałyśmy ale z 6 razy ją przebierałam(w międzyczasie też na nocnik robiła).kolejny dzień suchutko i biegała już sama z przypominaniem i majteczki sciaga sama i rajstopki!! kolejny dzien suchutko!! tylko tak myśle sobie;gdzie ta kupa????3 dzien a tu kupy brak.no i zesrajtała mi się w majty wieczorem ☺️ kolejny dzień suchutko i kupa zrobiona na nocnik więc pękam z dumy 🤪 dzisiaj też pięknie i suchutko... jestem w totalnym szoku że ło matko!!!!! wszyscy w domu sie ciesza razem ze mną ze tak poszło szybko.a Milenka jak sie cieszy...pomyśleć że z Julką tyle sie meczyłam...
mąż do Częstochowy już pojechał wczoraj po południu wiec biesiaduję sama i jakoś zapału mi brak do czegokolwiek...a tu cały tydzień jeszcze...

• Mamusie
Milka gratki dla Ciebie za rewolucyjne osiagniecia nocnikowe. 🙃

Czyli tylko Jasmina nie sika W OGOLE do nocnika? 🥴
Basia fanie, ze dobrze sie czujesz 🙂

Pytalam o przedszkole, bo jakos trudno mi sobie wyobrazic, zeby Jasmina miala tam isc od wrzesnia 😮 Nie dosc, ze ze mna sie nie rozstaje, rozumie i mowi po polsku to jeszcze najmlodszym dzieckiem w takiej grupie bedzie 🤢

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Milka gratki dla Ciebie za rewolucyjne osiagniecia nocnikowe. 🙃

Czyli tylko Jasmina nie sika W OGOLE do nocnika? 🥴
Basia fanie, ze dobrze sie czujesz 🙂

Pytalam o przedszkole, bo jakos trudno mi sobie wyobrazic, zeby Jasmina miala tam isc od wrzesnia 😮 Nie dosc, ze ze mna sie nie rozstaje, rozumie i mowi po polsku to jeszcze najmlodszym dzieckiem w takiej grupie bedzie 🤢

Flora chcemy poslac do przedszkola od wrzesnia. Pytanko tylko czy sie dostanie...

• Mamusie
Hej, ja dzis nowu w pracy 🙂))
tym razem na popoludnie.

dziecioki z mezem, ma szczescie, bo poszly mu spac 🙂

gratulacje dla tych nocnikujacych juz dziciaczkow, my sie musimy pochwalic bo juz dwa razu kupa do muszli byla. bo my nocnik pominelismy i od razu na nakladke na kibelek sie przerzucilismy 🙂

jak sie czujecie brzuchatki??? druga ciaza zupelnie inaczej pawda??? 🙂))

• Mamusie
MILKA no brawo!!!!!!!!!!szał nie dziwne ze mamusia dumna 😎 😎 😎 u nas aż takich postępów nie ma ale nie chce by sikał babciom po mieszkaniu .... 😉 ☺️na wiosnę może zrobię sobie jakieś wolne i sama go dopilnuję bardziej kumaty to może i szybciej pójdzie 😉 😎

Chloe no w moim przypadku .....poprostu spokojniej 😉

• Mamusie
u fryzjera dzisiaj byłam z Kalina pierwszy raz. ale dzielna była!!! kupilam za wczasu gazete z rybką minimini i Mała ogladała ta gazete jak zaczarowana, w ogóle nie zwracając uwagi na fryzjerke 🙂 scieła grzywke i podcieła z tyłu jakieś 5 cm.
Dzisiaj już ciut lepiej z sikaniem, tzn. już mniej. Oby to się unormowało. Nawet dzisiaj poszłysmy na zakupy bez pieluchy i było git, Mała zrobiła siusiu na nocnik jak wróciłysmy 🙂
Leczo dzisiaj robiłam, pyszne wyszło

• Mamusie
chloe napisał(a):
Hej, ja dzis nowu w pracy 🙂))
tym razem na popoludnie.

dziecioki z mezem, ma szczescie, bo poszly mu spac 🙂

gratulacje dla tych nocnikujacych juz dziciaczkow, my sie musimy pochwalic bo juz dwa razu kupa do muszli byla. bo my nocnik pominelismy i od razu na nakladke na kibelek sie przerzucilismy 🙂

jak sie czujecie brzuchatki??? druga ciaza zupelnie inaczej pawda??? 🙂))

Hej, my uzywamy jednego i drugiego. Czasem sie zdarza ze np ja siedze na kibelku i mlody tez chce siku wiec wtedy idzie na nocnik 😉
Co do samopoczucia to jest spoko. Poki co czuje sie jak w poprzedniej ciazy tzn. zadnych objawow, nic mi nie jest, tylko na USG znowu zaczynam wierzyc ze jestem w ciazy. Zobaczymy jak bedzie dalej 🙂

Gratulacje sukcesow z sikaniem 🙂
Aga Nadzerka to nie koniec swiata. Tez kiedys mialam i wszystko jest ok. Jeslichodzi o zabieg usuwania to polecam bardziej pedzlowanie a nizeli wypalanie.

• Mamusie
Bry,
nie pamiętam kiedy ostatnio spałam dłużej niż 6h...z przerwami 🤢 Tak więc wybaczcie że się mało udzielam ale nie dość że czasu mało to ja jeszcze nietomna 🙃 Tyle dobrego że pogoda piękna i na spacer można iść 🙂 No i nie rozchorowałam się za bardzo, w sumie już w niedziele było nieźle więc za życzenia zdrowia przesłane z niebywałą skutecznością dziękuję 😁

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Wanilia dobrze ze już doszłaś do siebie.z pewnościa w lepszej formie bardziej sie przydasz 😁 oby sie to nie zmieniło.
co do przedszkola to ostatnio o tym myślałam ale my oczywiście bedziemy miały problem bo to już inna gmina,nieważne że nam bliżej tu.eh.myślałam o tym,że i tak nas teraz odeślą z kwitkiem bo nie mamy jeszcze 3 lat ale w następnym roku będzie nam łatwiej.koleżanka która pracuje w przedszkolu(ale nie tym) powiedziała żeby adres tylko podać jakichś znajomych i liczyć na to że w komisji nie będzie nikogo kto nas zna,bo tego i tak nie sprawdzają ale ja jakoś tak nie potrafie... kwestia jeszcze tego ,że teraz 6 latki będą szły do 1 klasy więc moze miejsc bedzie więcej...no nie wiem.pomyślę o tym jeszcze....może jakąs robótke w przedszkolu dla mnie będą mieli...

• Mamusie
no sie staracie że jest co czytać 😮 hohohoho
ja sobie włosy zafarbowałam i siedzę z mokrymi bo już mi sił zbrakło na suszenie. na obiad u nas pizza była 🙂 Jula z małą sąsiadką same stroiły pizze wiec z chęcią większą jadły.Milence bardziej smakował deser 😎 co gorsza jutro musze zawieźć Julkę a zapewne będę musiała wziać Milke wiec wyprawa z samego rana...zastanawiam sie czy przy tej okazji nie pojechać 10km dalej i nie zajrzeć do przyjaciółki co w domu z synem siedzi...skoro już bede musiała Mile obudzić...myśli mi sie biją bo tylko oszczędzam i oszczędzam...każde 10km to benzyna...ale może tata bedzie rano to problem z głowy i przy okazji żadnych wyrzutów 😎

• Mamusie
Cały czas Was czytam tylko jakoś czasu brakuje na napisanie...

Weekend w Lublinie bardzo udany ale to chyba już pisałam. Wczoraj ginekolog, dzisiaj dentysta. No i od cukierków troszkę ząbki podpsute. Dzisiaj mi zrobiła jeden ząb, próchnicę miałam. No ale jeden mniej 😉
Poza tym zazdroszczę mamom dzieci wolajacych siku....no i gratuluje 🙂

My musimy się porządnie wziąć za to sikanie.

Aaaa, Maciek też dzisiaj siedział na fotelu dentystycznym. No i dentystka ząbki obejrzała i powiedziała że wszystkie są piękne i zdrowe 🙂 a w nagrodę dostał mały samochodzik 🙂

• Mamusie
Hejo 🙂
Miałam się rozpisać... będzie jutro... albo pojutrze ☺️
Aż mną wyrzuty targają, że tak mało wpadam i taka nieżywa...
W żłobku jakiś wirus panuje... chodzi już dosłownie garstka dzieci... w tym Jula... więc drżę 🥴
Agaa normalnie podziwiam jak się za siebie wzięłaś... codziennie jakiś specjalista zaliczony 😉... też by mi pasowało wybrać się tu i ówdzie... ale człowiek zaganiany... i inne priorytety są... właściwie 1 PRIORYTET 😉... a matka to już daleko w tyle ☺️
Aniqa pochwal się nową fryzurą Kaliny 😉

• Mamusie
Meliska, jak zzrobie zdjecie to wrzuce 😜 cos ostatnio ciezko ze zdjeciami u mnie, już daaaaaawno żadnej sesji nie robilismy.
ale Kala dała mi dzisiaj popalic! mam wrazenie, ze sobie z nia nie radze, ona mnie wogole nie słucha, robi na złośc...ani prośby ani groźby na nia nie dzialaja 🤢 nie wiem, co to bedzie jak podrosnie 🤢
a mamy kolejny sukces zaliczony 🙂 sama sciaga sobie rajstopki i majtki, jak chce sikac 🙂 juz nawet nie musze pytac, czy chce siku, dzisiaj sama sobie sciagala majtasy i sikała, moja rola ogranicza sie do podciagniecia rajstop i wyczyszczenia nocnika.
Auto mam rozwalone 😠 zawiozł go malzon wczoraj do mechanika, żeby zbieznośc sprawdzil, bo z jednej strony opony łyse, a okazało sie, ze zawieszenie do wymiany i coś w silniku sie zatarło. Koszt wymiany ok.3 tys 😞 kur*a mac, nie dosc, ze teraz malzon ma przestoj w pracy, to jeszcze to bylo potrzebne...masakra

• Mamusie
Ello
nie ma jak to o pierwszej w nocy z mopem biegać...Ale jak nie w nocy to kiedy ja się pytam??? Patrzę na zegar z przerażeniem bo każda upływająca minuta to mniej mojego snu...
Aniqa mówi się że nieszczęścia parami chodza ale to nie jest prawda. Nieszczęście to stwór stadny i ja się na jedno natkniesz to masz jak w banku że będzie ich więcej 🤔 Ale nie martw się, nieszczęścia boją się panicznie powodzenia i jak tylko coś dobrego pojawi się na ich drodze wszystkie w popłochu uciekną i zła passa się skończy 😘
Ja również czekam na zdjęcie Kaliny
Asia buziaka przesyłam na osłodę braku męża 😜