Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ach co do pomagania tatusiowego. 😠 i wszystko jasne. Julkę czasami wykąpie i tyle pomagania.przy Milence nic nie robi.nic a nic.zero.własnie mu natłukłam do głowy że sie nie dotyka do dziecka wcale a on mówi ze jak podrośnie to się nią pozajmuje 😠 więc moja mina jak na załączonym obrazku - bezcenna 😠 😠

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
😁Hhe...ile do nadrobienia 0d 1100....!!!!

My poszyłyśmy na spacer przed 12... spotkałysmy koleżankę Emmy - 8 miesieczną Ulcie, 90 min wspólnego spaceru bo małe spały, potem kawka u ''Uli'', dziewczyny sie grzecznie ''bawiły'' 😜 i tym sposobem wróciłyśmy do domu po 1500 🙃
Miley... no cóż też mówiłam ze powiało smrodem... 🤨 dobrze ze sie nie dałyśmy i ze Admin szybko zareagował 🙂
Ulka witamy i cieszymy sie ze jest lepiej 😘

Macham noga wózek sie buja...mała drzemie ...kurde mam trudności z koordynacją 😁

• Mamusie
NovaM napisał(a):
admin napisał(a):
miałyście jakiś zjazd ???

Taaa powoli się zjeżdżamy 😎
Jak tylko jest okazja 🙂
Nie mogę się doczekać jak się na wiosnę z wózkami spotkamy 🙂
Ja w sumie poznałam 4 mamusie znane już "od brzuszka" 😘

Kidy bedziesz nad morzem? 😜

• Mamusie
guga napisał(a):
NovaM napisał(a):
admin napisał(a):

Jak tylko jest okazja 🙂

Kochana Ty to się mnie spodziewaj na wakacje bo na pewno chociaż na jedną nockę w ogródku się wproszę 😘

• Mamusie
wanilia napisał(a):
dziewczyny czy ktoraś wywolywala zdjęcia na allegro? Macie jaiegoś poleconego fotografa? Bo u mnie na miejscu za odbitke 70gr a na allegro 21-23gr

ja wywoływałam w Rossmanie i można załadować internetowo i odebrać albo w sklepie albo przysyłają do domu. i jeszcze w empiku też wywoływałam. w rossmanie nie jest drogo a zdjęcia fajne

• Mamusie
wanilia napisał(a):
dziewczyny czy ktoraś wywolywala zdjęcia na allegro? Macie jaiegoś poleconego fotografa? Bo u mnie na miejscu za odbitke 70gr a na allegro 21-23gr

a korzystasz z Grouponu albo Grupera albo sweetdeal, citydeal...tam sa extra promocje na wyłowywanie fotek 😘

• Mamusie
NovaM napisał(a):
guga napisał(a):
NovaM napisał(a):
admin napisał(a):

Jak tylko jest okazja 🙂

Kochana Ty to się mnie spodziewaj na wakacje bo na pewno chociaż na jedną nockę w ogródku się wproszę 😘

No myśle, że znajdzie się kawałek kanapy 😜 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):

ja wywoływałam w Rossmanie i można załadować internetowo i odebrać albo w sklepie albo przysyłają do domu. i jeszcze w empiku też wywoływałam. w rossmanie nie jest drogo a zdjęcia fajne

jako pracownik Rossmana mogę z czystym sumieniem polecić, tylko jak będziesz ładowała zdjęcia to zrób podgląd na maszynie 🙂

• Mamusie
Witam laseczki 🙂
Nocka super pobudka o 1 ,5 no i o 7 to juz sama byłam na nogach bo starszego do szkoły trzeba wypchać 🙂a mały z tata w łóżku do 9 jeszcze komara przycinali za to w dzień od 9 do 17 zero spania teraz robi "czuwanie". Bosz miałąm już dziś isc do gin ,ale znów nie dałam rady i chyba pierwsza wizyte po wyjsci ze szpitala to zalicze na lato cos mi sie tak wydaje 🤢

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
Witam laseczki 🙂
Nocka super pobudka o 1 ,5 no i o 7 to juz sama byłam na nogach bo starszego do szkoły trzeba wypchać 🙂a mały z tata w łóżku do 9 jeszcze komara przycinali za to w dzień od 9 do 17 zero spania teraz robi "czuwanie". Bosz miałąm już dziś isc do gin ,ale znów nie dałam rady i chyba pierwsza wizyte po wyjsci ze szpitala to zalicze na lato cos mi sie tak wydaje 🤢

Hejka...
Ty od porodu nie byłaś jeszcze 🤨 ???
Ja miałam stresa przed wizytą no ale poszłam grzecznie na dodatek z Kajtkiem w nosidełku bo nie miałam go z kim zostawić akurat 😜

• Mamusie

Anika a sama polecałaś mi ksiażke "Uśnij wreszcie" tam jest opisane, jak nauczyc dziecko samodzielnego zasypiania,ja zastosowalam jakis miesiac temu i jest super, po karmieniu odkladam Kaline do lozeczka, placze jakies 10-15 min i sama zasypia!!!!!a nie to co na poczatku, usypianie przy cycku 3-4h!!!
Takze polecam!!!!

Aniqa wiem wiem 🤨 ale po 30min wymiekałam 😞a do tego mój wspaniały małzon jak mały ryczał to go wyciagał z łózeczka ja znów do łożeczka i takie bez sensu .Na jedno go rozumie bo jak przyjdzie z pracy i zaraz zabiera się za pisanie pracy mag to chce miec spokój .Tak więc mały ma luzy do czerwca 🙂

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Anika_77 napisał(a):
Witam laseczki 🙂

Hejka...
Ty od porodu nie byłaś jeszcze 🤨 ???
Ja miałam stresa przed wizytą no ale poszłam grzecznie na dodatek z Kajtkiem w nosidełku bo nie miałam go z kim zostawić akurat 😜

Niop od porodu ja to tak mam jak mnie nie połozy na kolana z bólu to lekarz wielkim łukiem ,wiec "kiedyś " tam sie wybiore jak sie ociepli 😎

• Mamusie
Ulka napisał(a):
już w domu 9 dni w sumie bylysmy... i codziennie antybiotyk 2x inhalacje i czasem pobieranie krwi to z głowy to z czegos .. i wyobrazcie sobie ze byłam jedyną mamą karmiaca piersia na oddziale! wstyd mi bylo cycki wyciagac, ale gratis za to dostawalam obiad, a inne nie, wszystkie karmily sztucznym mlekiem bo im wygodniej i mogly wszystko jesc, szok dla mnie! czułam sie jak kosmita ..a pojechalam tylko na izbe bo mi kaszlała i sie okazalo ze jej furczy w płucach ze ho ho, ani temp, ani marudzenia, jadła normalnie, nawet przytyla, ja nie wiem.. bezobjawowo

Ulka wstyd to powinno byc tym mamom które karmiły modyfikowanym a mogłyby naturalnie
przechodzenie choroby bezobjawowo to miałam do czynienia 10 lat z starszym synem teraz to juz widac przynajmiej że go cos łapie

• Mamusie
Ulka napisał(a):
już w domu 9 dni w sumie bylysmy... i codziennie antybiotyk 2x inhalacje i czasem pobieranie krwi to z głowy to z czegos .. i wyobrazcie sobie ze byłam jedyną mamą karmiaca piersia na oddziale! wstyd mi bylo cycki wyciagac, ale gratis za to dostawalam obiad, a inne nie, wszystkie karmily sztucznym mlekiem bo im wygodniej i mogly wszystko jesc, szok dla mnie! czułam sie jak kosmita ..a pojechalam tylko na izbe bo mi kaszlała i sie okazalo ze jej furczy w płucach ze ho ho, ani temp, ani marudzenia, jadła normalnie, nawet przytyla, ja nie wiem.. bezobjawowo

dziwię sie tym laskom. dla mnie butla wcale nie jest wygodniejsza, pomijam względy dobra dziecka. bezobjawowo mówisz? to juz teraz się czuje w 100% usprawiedliwiona ze poleciałam z małą do lekarza w piątek, naprawde lepiej sprawdzić co jest grane - bo moja też kaszlała

• Mamusie
no jaj ja byłam w szpitalu to była taka jedna pinda, która myślała, że pozjadała wszystkie rozumy... a jak usłyszała, ze ja chcę karmić piersią jak najdłużej do do mnie z tekstem "Ja nie mam zamiaru się męczyć, pamiętam jak moja siostra się głodziła i traciła kilogramy. A teraz mleko modyfikowane jest tak samo dobre jak i z piersi. Co to za życie jak wszystkiego trzeba sobie odmawiać" zamarłam jak usłyszałam jak ona się wypowiada... gówno prawda!!! widać jak jej zależy na zdrowiu tego dziecka 🤢 🤢