Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Guga straciła chyba połowe krwi 🤔 ale badania zrobione...
morfologia,ob,zelazo,magnez i cukier...

ale sie ucieszyłam bo w Gzeli (mięsny) znalazłam Krakowską Drobiową którą mogę jesc bo ma 93% indyka, 5 %kurczaka i nie ma zakazanych dla mnie innych gówien.... 🙂 wiec nie tylko chlebek ryżowy z dzemem 🙃

• Mamusie
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
pammat napisał(a):
moje dziecko własnie wstało! pobiła dziś rekord 9godz ciagem bez jedzenia! 😎

dzis widac dobra noc w ogole, bo nasz Julek 8,5h!! 🤪

u nas 1930-0100-0400-0700....

to i tak krotka lista wporownaniu z wczoraj guga! 🙂

• Mamusie
dorianna napisał(a):
Witam, moj spal od 22.30-6.00 🙂
A jak tam u waszych malenstw umiejetnosc chwytania, bo moj maly to narazie sam chwyta pieluszke i sie do niej tuli i ja gryzie 🙂

Moj tez poki co umie tylko chwycic pieluszke, moja bluzke a jak sie wkurza to jeszcze moj policzek 😁

• Mamusie
Dzien dobry!
Probuje zwlec sie z lozka, ale tak mi sie nie chce 🤔 wiem, wiem gnije 🙃
Mala jeszcze spi! Wczoraj po kapieli do 21 lezala na macie i przemawiala, az usnela, o22 pobudka na godzine jeszcze o polnocy sie obudzila na troche ale w koncu usnela i spi do tej pory.
Wczoraj zastosowal leki na katar, czopek na choroby oskrzeli sobie podarowalam, bo napisal w razie potrzeby, no i zdzialazly cuda, bo Bambina nie ma kaszlu 🙃 tylko raz okolopolnocy ja zlapalo.

Nic trzeba sniadanie zjesc 🙃

• Mamusie
hej,
my za godz. na szczepienie, trzymajcie kciukasy
dzisiaj Mimka moja skończyła 3 m-ce 🙂
rano zlamalam Kalinie karuzelke w lozeczku i musze kupic nowa 🤢
Moja te cos wieczorami nie chce zasnac, drze sie jak szalona, tylko na rekach jest spokoj, szantazystka mała 🙂

uciekam, paa

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
dorianna napisał(a):
Witam, moj spal od 22.30-6.00 🙂
A jak tam u waszych malenstw umiejetnosc chwytania, bo moj maly to narazie sam chwyta pieluszke i sie do niej tuli i ja gryzie 🙂

Moj tez poki co umie tylko chwycic pieluszke, moja bluzke a jak sie wkurza to jeszcze moj policzek 😁

Moj tez mnie raz zlapal tak za nos i jeszcze pazurki swoje wbil, auuu to bolalo... 🙃

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Kasiu jutro Ci napisze. Najwazniejsze zeby Ci pomogly 🙂
Coq witam po przerwie. Napisz mi kochana czy jestes zadowolona z pieluch eco, bo do mnie dzis dotarly Mio a jestem ciekawa Twojej opinii 🙂 Musze sie wstrzymac z uzyciem,poniewaz przyslali mi wklady 3szt w paczce a zamawialam 6 szt i czekam za papierkami na kupe.

Beatka a co to sa za pieluszki Mio? Chodzi o Bambino mio? Bo znaazlam jeszcze w necie cos takiego jak Mio unico - jakas kobieta sama szyje i sprzedaje. Wiec jakie masz? Piszesz o wkladach to pewnie masz kieszonki. No i ile masz pieluch? Eh i zasypalam Cie pytaniami 😆
Ja mam tyko 4 pieluchy i tylko 4 wklady, nie mam dodatkowych, a w papierki tez sie jeszcze nie zaopatrzylam. Prze internet nie oplaca mi sie kupic, bo przesylka bedzie droga. Wiec czekam az po tej zimie znowu z malzonem zacnieby wybywac gdzies w sobote i zaciagne go do sklepu za miasto, gdzie mozna kupic te wszystkie cuda. Albo poczekam na wyjazd do Polski i tam sie we wszystko zaopatrze.
Z pieluch jestem zadowolona bardzo. Z jednym wkladem trzymaja 3 godziny, a wklad to mieszanka bawelny i poliesteru, wiec z pewnoscia mniej chlonne sa niz bambusowe-takie chce sobie dokupic. Spieraja sie bez problemu. Jesli na wkladach pozostaja minimalne przebarwienia to w sklepach z pieluchami mozna kupic specjalne eko odplamiacze. Tak czy siak wklad jest w srodku wiec nie musi byc nieskazitelny. Ale warto chyba zainwestowac w srodek bakteriobojczy. Pieluche zakladam raz dziennie po kapieli, wiec pupa troche odpoczywa.

Napisz mi teraz wszystko o twoich, bo ja bede jeszcze kupowac, ale chce wyprobowac inne. 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
hej,
Moja te cos wieczorami nie chce zasnac, drze sie jak szalona, tylko na rekach jest spokoj, szantazystka mała 🙂

uciekam, paa

Trzymamy kciuki 🙂 My idziemy we wtorek
No i najlepszego z okazji 3 miesiecy 😘

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa, meliska i inne dzewiczyny ktore maja CALME!!

jak nauczylyscie wasze dzieci z tego ustrojstwa pic!!!!? 🙂

Moja na początku trochę się krztusiła przez ten wydłużony koniec, ale po kilku próbach już nie sprawiało jej to problemu. A Twój Julek pił kiedyś z butelki? bo maja tak, a on może jak tylko po cycusiu to gorzej mu się przestawić.

• Mamusie
No i DZIEŃ DOBRY oczywiście 🙂
U nas dziś nocka testowa... testowaliśmy metodę Pammat 😉 Wykąpaliśmy dziewczę godzinę wcześniej i o 20 już spała, obudziliśmy o 23 na karmienie i spała do 5 i szczerze to nie zrobiło to u nas furrory, bo jak normalnie szła spać to średnio do 4 spała, więc wracamy do starych przyzwyczajeń 🙂

• Mamusie
guga napisał(a):
Guga straciła chyba połowe krwi 🤔 ale badania zrobione...
morfologia,ob,zelazo,magnez i cukier...

ale sie ucieszyłam bo w Gzeli (mięsny) znalazłam Krakowską Drobiową którą mogę jesc bo ma 93% indyka, 5 %kurczaka i nie ma zakazanych dla mnie innych gówien.... 🙂 wiec nie tylko chlebek ryżowy z dzemem 🙃

Czekamy w takim razie z zaciśniętymi kciukami na wyniki 🙂
Aaaaaaaaa no i smacznego 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
hej,

uciekam, paa

Powodzenia 😘 a Kalinka dziś chyba tylko jedno wkłucie?
i zdrówka z okazji rocznicy 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
No i DZIEŃ DOBRY oczywiście 🙂
U nas dziś nocka testowa... testowaliśmy metodę Pammat 😉 Wykąpaliśmy dziewczę godzinę wcześniej i o 20 już spała, obudziliśmy o 23 na karmienie i spała do 5 i szczerze to nie zrobiło to u nas furrory, bo jak normalnie szła spać to średnio do 4 spała, więc wracamy do starych przyzwyczajeń 🙂

tez kiedys testowalam... corka calkowicie olala ten plan 🙃 Pammat ma aniolka i juz! Od poczatku jej dziecko ladnie spi i chyba wiekszych problemow z Konstancja nie miala.
Moja amatorka nocnego zycia dzis do 12:30 spala 😎 Teraz na macie lezy i paluchami sie zajada.
Dzis chyba ze psaceru nici, bo czuje sie fatalnie 🤢 W naszej rodzinie jakis wirus rzadzi! 😠

• Mamusie
meliska napisał(a):
chloe napisał(a):
aaagaaa, meliska i inne dzewiczyny ktore maja CALME!!

jak nauczylyscie wasze dzieci z tego ustrojstwa pic!!!!? 🙂

Moja na początku trochę się krztusiła przez ten wydłużony koniec, ale po kilku próbach już nie sprawiało jej to problemu. A Twój Julek pił kiedyś z butelki? bo maja tak, a on może jak tylko po cycusiu to gorzej mu się przestawić.

wczesniej jadl z butelki aventu, podobno dosc twarde smoczki robia i nie wszystkie dzieci je lubia. no Julek dawal rade. a z ta calma to za bardzo nie wie co zrobic, wywala ja z buzi jezykiem i tyle. nie chce jej ssac w ogole. juz maczam ta koncowke w mleku i tez nic.
moze za malo mleka tam nalewam, bo na probe daje tylko ok 10-15ml....??? 🤨