Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Konsta już śpi 🙂
wanilia dobrze zrobiłaś że wyszłaś sobie odpocząć 🙂
beatka26 fajnie że sarka już sobie polizała nowości 🙃
Holi twój Elek jak patrzę na niego to taki kochaniutki jest!! i to jego imię mi się bardzo podoba 🙂
marika321 współczuję koleżance to tragedia dla przyszłej mamy stracić dzidziusia..
Aniqa1111 napisałaś że dzisiaj Kalinki nie przewrócisz na boczek a jak będzie lezała na wznak to może się udusić mlekiem jak jej się uleje 😮 jakbym nie zostawiła jej na pleckach ale zrobisz jak zechcesz
agami torty śliczne !
aaagaaa fajnie że załapałaś się na krzywy z tą maseczką na buzie 🤪
JUTRO CHRZCINY MAM I ZOSTAJĘ MATKĄ CHRZESTNA PIERWSZY RAZ 😆

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Coq eracajac do chemii w jedzeniu to wlasciwie jest wszedzie.Nieuchronisz przed nia Yasmin chocbys na glowie stanela. Przykre to,ale prawdziwe:/
U nas zywnosc ekologiczna jest bardzo droga. Generalnie warzywa i jajka i np. kure na rosol kupuje u nas na wsi od pani gospodarzowej 😉
Holi rzadszy budyn robie w ten sposob ze daje mniej proszku budyniowego. Na wyczucie.

• Mamusie
pammat napisał(a):
Konsta już śpi 🙂
wanilia dobrze zrobiłaś że wyszłaś sobie odpocząć 🙂
beatka26 fajnie że sarka już sobie polizała nowości 🙃
Holi twój Elek jak patrzę na niego to taki kochaniutki jest!! i to jego imię mi się bardzo podoba 🙂
marika321 współczuję koleżance to tragedia dla przyszłej mamy stracić dzidziusia..
Aniqa1111 napisałaś że dzisiaj Kalinki nie przewrócisz na boczek a jak będzie lezała na wznak to może się udusić mlekiem jak jej się uleje 😮 jakbym nie zostawiła jej na pleckach ale zrobisz jak zechcesz
agami torty śliczne !
aaagaaa fajnie że załapałaś się na krzywy z tą maseczką na buzie 🤪
JUTRO CHRZCINY MAM I ZOSTAJĘ MATKĄ CHRZESTNA PIERWSZY RAZ 😆

ona od poczatku spi na wznak, na boczki przekrecam tylko dlatego, że ma plaska główke z tyłu od leżenia ciagle na wznak. a nawet jak ja przekrece na bok, to ona za dwie minuty i tak znowu leży na zwnak, wiec to walka z wiatrakami tak naprawde
aha, a ja matka chrzestna bede za tydzień, w świeta 🙂 dzisiaj wlasnie kupilam swiece, szatke i biblie w obrazkach dla dzieci

• Mamusie
ale jestem zła... 😠 ja indole, caly tydzien do nocy ten moj siedzi w robocie, wieczory wszystkie spedzam samam rzed telewizore (juz mam tego dosyc powoli, nie ma do kogo geby otworzyc), wiec czekam na ten cholerny piatek zeby chociaz wieczor spedzic z nim, a on juz trzeci tydzien z rzedu przed chwila mi oznajmia, ze wychodzi do kumpla pograc w jakas pieprzona gre...i znowu siedze sama, juz mi sie wydaje ze my oprocz kaliny to wspolnych tematow nie mamy..zajebiscie mi przykro z tego powodu, bo kiedys potrafilismy gadac o pierdolach a teraz nie...poza tym ten jego kumpel to taki zjeb, ze ja nie moge...koleś ma 30 lat a w zyciu porzadna robota sie nie parał, ciagle kombinuje co by tu robic, wielki mi socjolog od 7 boleści, teorie na wszystko wymysla, a sam sobie w dupie rady nie moze dac z życiem. jak nie pracuje to sie nie dziwie ze ma na wszystko czas, ale moglby tez skumac, że ja tez chce troche czasu zpedzic z wlasnym mezem a ne ciagle mu dupe zawracac o jakas gre...wygadalam sie

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
beata26 napisał(a):

o kurcze, rewelacja!!! 🤪 🤪 🤪 ale wcinala, aż jej sie uszy trzesły!najlepsze, jak sie tak wzdrygnęła, że kwaśne 🤪 🤪 juz sie nie moge oczekac, aż Kalinie zapodam

cudnie;D jutro nasza kolej... dzis troszke polizal tylko jak sobie obralam;D i smakowalo bo jak zabralam to podkowka;p

• Mamusie
agami napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
beata26 napisał(a):

o kurcze, rewelacja!!! 🤪 🤪 🤪 ale wcinala, aż jej sie uszy trzesły!najlepsze, jak sie tak wzdrygnęła, że kwaśne 🤪 🤪 juz sie nie moge oczekac, aż Kalinie zapodam

cudnie;D jutro nasza kolej... dzis troszke polizal tylko jak sobie obralam;D i smakowalo bo jak zabralam to podkowka;p

Agami, a dasz sloiczek czy starte surowe jablko?

• Mamusie
hej kochane!!!
My już po kąpieli mały śpi ale tak niespokojnie!!!
PAMM bardzo ci dziękuję za te słowa bardzo się cieszę, tak imię orginalne po tacie i po teściu !!!!
Ja już się nie mogę również doczekać kiedy dam małemu jabłuszko
ULka dzięki za tę info co napisałaś o mleku bo ja też bym modyfikowanego nie chciała dawać tylko cycek i do tego jak mnie nie będzie zupki i deserki i kaszki

• Mamusie
Moja glizda juz sie wyspala 😮...

Widze, ze niejedna z nas ma podobny problem z facetem. Chyba niewielu kobietom trafia sie egzemplarz z prawdziwego zdarzenia. Ja tez tydzien temu mojemu powiedzialam, ze jak bedzie tak przeginal jak w zeszly weekend to sie spakuje i wroce do Polski. I chyba sie zdziwil, bo troche go zamurowalo. Nie wiem, moze myslal, ze jak juz mamy dziecko to spoko, na wiecznosc jestesmy skazani i moze byc spokojny. Mnie jego nieobecnosc nie przeszkadza jesli jest konieczna i uzasadniona. W weekendy tez jestesmy umowieni, ze moze wyjsc wieczorem do kumpli, limit czasowy zna. Ale przegiac potrafi, bo oni sa gorsi niz baby!
Wiec Aniqa rozumiem.

Beatka filmik swietny, jadla na prawde z apetytem 😆

• Mamusie
Ale super!!! Ja też chcę dać Tosi!!! Ale chyba poczekam do 4 m-cy.. Dostałyście próbki od Hippa? Dostałam marchewkę w słoiczku od 4 m-ca... hmmmm... też korci mnie żeby podać..
Wczoraj zrobiłam małej herbatkę koperkową 1 raz i nie chciała, pluła i koniec... kurcze, zastanawiam się, czy się nie odzwyczaiła od butelki, bo dawno nie oddalałam się od niej i nie karmiłam jej butlą...

• Mamusie
Aaaaa.... i zapomniałam się pochwalić... Tosia dziś zasnęła po 7 min!!! Mąż tylko raz do niej wszedł i potem już nie wchodził, bo zasnęła... 🤪 ale się cieszę... aż jestem w szoku.. już nie pamiętam, co to znaczy mieć wolny wieczór.. tak mi dziwnie czegoś brakuje... hahahah

Dziękuję Wam za wsparcie!! 😘

• Mamusie
Cześć dziołchy 😘

A ja swoją sis oddelegowałam do mamy, bo jej młody dostał kataru i jeszcze koniec końców okazało się, że niedawno przechodził zapalenie spojówek i chyba Jula to złapała 😲 😲 😲 bo tak jej oczko zaczęło ropieć nagle i to tak fest nachodzi, że nie nadążyłam tego przemywać 🤢 przemywam świetlikiem i solą fizjologiczną, nawet wysłałam małżona do apteki, ale wszystko na receptę... aż się boję tej nocy, bo mój poszedł na noc, a ja to kiedyś przechodziłam i pamiętam, że rano jak wstawałam to oczu nie mogłam otworzyć 😮 i teraz się modlę, żeby było ok... jutro i tak pojedziemy z tym do lekarza,. bo dziś późno to wyszło i nie daliśmy rady 😞

A w ogóle to padam na twarz i zmęczona i też mnie chyba coś bierze... pogoda paskudna, tak dzisiaj na spacerze zmarzłam... zaraz chyba spać pójdę, nawet sobie kąpiel odpuszczę, a co tam dzień trolla 😜

W dodatku muszę się do jutra jakoś ogarnąć, bo znowu sama na placu boju zostaję 😞... mój śpi do południa, a na popołudnie do pracy... a ja jeszcze muszę przed południem po torta skoczyć, bo zamawiałam dla siostrzeńca, w niedzielę 3 latka skończy... jakbym wiedziała Agami, że Ty tu takie dzieła sztuki tworzysz... 🙂 no i z tym oczkami jeszcze do lekarza jutro skoczyć i tu pokażę wredne oblicze żony i tego mego z wyra wytargam 🙃

Trzymajcie się ciepło 🙂 i sorki, że ja tak tylko o sobie 😞 dobranoc 😘

PS.
Aniqa i jak z tymi piersiami... ulżyło trochę?? A ten bromergon to moja sis chyba brała jak miała problemy z prolaktyną

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Ale super!!! Ja też chcę dać Tosi!!! Ale chyba poczekam do 4 m-cy.. Dostałyście próbki od Hippa? Dostałam marchewkę w słoiczku od 4 m-ca... hmmmm... też korci mnie żeby podać..
Wczoraj zrobiłam małej herbatkę koperkową 1 raz i nie chciała, pluła i koniec... kurcze, zastanawiam się, czy się nie odzwyczaiła od butelki, bo dawno nie oddalałam się od niej i nie karmiłam jej butlą...

też dostałam 🙂

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Aaaaa.... i zapomniałam się pochwalić... Tosia dziś zasnęła po 7 min!!! Mąż tylko raz do niej wszedł i potem już nie wchodził, bo zasnęła... 🤪 ale się cieszę... aż jestem w szoku.. już nie pamiętam, co to znaczy mieć wolny wieczór.. tak mi dziwnie czegoś brakuje... hahahah

Dziękuję Wam za wsparcie!! 😘

no to gratuluję 🤪 jak sobie przypomnę to usypianie.... brrrrrrrrrrrrrrrr
i cudownie, że jesteś 🙂 i chyba teraz będziesz częściej jak Tosieńka sama śpi... ja to się śmieję, że życie zaczyna się po 21 😜 dziecko śpi, a my luzik 😎

• Mamusie
meliska napisał(a):
Cześć dziołchy 😘

A ja swoją sis oddelegowałam do mamy, bo jej młody dostał kataru i jeszcze koniec końców okazało się, że niedawno przechodził zapalenie spojówek i chyba Jula to złapała 😲 😲 😲 bo tak jej oczko zaczęło ropieć nagle i to tak fest nachodzi, że nie nadążyłam tego przemywać 🤢 przemywam świetlikiem i solą fizjologiczną, nawet wysłałam małżona do apteki, ale wszystko na receptę... aż się boję tej nocy, bo mój poszedł na noc, a ja to kiedyś przechodziłam i pamiętam, że rano jak wstawałam to oczu nie mogłam otworzyć 😮 i teraz się modlę, żeby było ok... jutro i tak pojedziemy z tym do lekarza,. bo dziś późno to wyszło i nie daliśmy rady 😞

A w ogóle to padam na twarz i zmęczona i też mnie chyba coś bierze... pogoda paskudna, tak dzisiaj na spacerze zmarzłam... zaraz chyba spać pójdę, nawet sobie kąpiel odpuszczę, a co tam dzień trolla 😜

W dodatku muszę się do jutra jakoś ogarnąć, bo znowu sama na placu boju zostaję 😞... mój śpi do południa, a na popołudnie do pracy... a ja jeszcze muszę przed południem po torta skoczyć, bo zamawiałam dla siostrzeńca, w niedzielę 3 latka skończy... jakbym wiedziała Agami, że Ty tu takie dzieła sztuki tworzysz... 🙂 no i z tym oczkami jeszcze do lekarza jutro skoczyć i tu pokażę wredne oblicze żony i tego mego z wyra wytargam 🙃

Trzymajcie się ciepło 🙂 i sorki, że ja tak tylko o sobie 😞 dobranoc 😘

PS.
Aniqa i jak z tymi piersiami... ulżyło trochę?? A ten bromergon to moja sis chyba brała jak miała problemy z prolaktyną

odciagnelam starym recznym laktatorem i narazie jest ok. nie bylam u gina

• Mamusie
dzięki dziewczyny bardzo się cieszę że to mnie wybrali właśnie na matkę chrzestną 🙂
holi32 to widzę że imię przechodzi z pokolenia na pokolenie 🤪 fajnie
beatka26 Sarenka ale fajnie wcinała 😆 też się już nie mogę doczekać aż moja będzie jadła pierwsze jabłuszko 😁
coq ja nie mogę narzekać na mojego M bo mam super odkąd jest na l4 chodzi z nami codziennie na spacery nakarmi ją przewinie i zajmie się nią całuje przytula więc ja mam ten egzemplarz na 6 😎
aaagaaa ładnie żeś zaszalała że tak powiem NA BOGATO 😁
wanilia moja też śpi na klinie ale raz spała na plecach i jak podeszłam do łóżeczka ona miała mleko ulane serowe i myślałam że dostanę migotania przedsionka 🤢

Jutro zrobię zdjęcie i pokażę wam moją pamiątkę dla mojego chrześniaka Gabriela 🙂
Dobranoc mamusie 😘