Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny, pociesze Was.
Moja okolo 19 dostaje butelke, czesto robie 220 ml i je to do okolo 22, z przerwami, spaniem i takimi tam. Okolo 21 Yasmine jest na nogach, bo juz sie wyspala 😮 i siedzi do okolo 23, zje cos niecos z piersi i spi. Budzi sie okolo 1.30, a potem miedzy 4 i 5, potem okolo 7 i 8. Wiec nie dos, ze pozno zasypia i duzo je wieczorem, to w nocy budzi sie 2 razy i rano. A jak wstane i dam jej 125 ml to tez to zje i spi.

Hej,

Kolezanka mi mowila ze po tym mleko modyfikowanym dziecku chce sie czesto pic, wiec moze przez to tak sie budzi.
Florek dostaje jesc kolo 18 a potem 19:30 zaraz przed sne. Zasypia to jets mniej wiecej 20:30 i budzi sie na jedzenie kolo 2:00 a potem miedzy 5 a 6. Tylko ze ja mu daje tylko mleko z piersi.

Basieńka, a jak tam w pracy? jak sobie radzicie? co maly je, przez ten czas jak ciebie nie ma, bo mowisz, że tylko cyca dostaje

W pracy tesknie za malym, ale sobie radze. Maile juz wikszosc przegladnieta, zespol wie co ma robic i sobie bardzo dobrze radze. Spotkanie z nimi juz zrobilam wiec poopowiadali mi co sie dzialo przez te 4 miesiace i na co zwrocic uwage 🙂
W domu Florek jest z moim M zamrazarka jest pelna mleka mojego, bo zostawilam tam jakies 12 x 180 ml, a oprocz tego codziennie w pracy 3 razy sobie sciagam i przynosze do domku. "swieze" to sciagniete laduje w lodowce i dostaje na drugi dzien. To z zamrazarki bylo uzywane tylko w pierwszy dzien mojej pracy. Poki co dziala ten system ok 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
bry,
test zrobiony,na szczeście negatywny 😎
a co do spania to ja widze, ze jestem mega szczeasciara - Kalina zasypia ok.19.30-20 i budzi sie dopiero miedzy 6-7 🙂 🙂, a potem mleko i kimka gdzieś do 9. wiec zyc nie umierac 🙂 🙂 🙂
A wlasnie tez sobie ostatnio myślalm, ze tak sie zamartwiam ze nie moge karmić, a jakos mi do glowy nie przszło, że powinnam Bogu dziękować, ze kalinka zdrowa i chyba szczęśliwa...

Gratulacje dobrej nowiny, no i tylko pozazdroscic malej 🙂 MOze Florek tez bedzie przysypial cala noc jak zaczniemy mu dawac normalne jedzenie 🙂

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
bry,
a co do spania to ja widze, ze jestem mega szczeasciara - Kalina zasypia ok.19.30-20 i budzi sie dopiero miedzy 6-7 🙂 🙂, a potem mleko i kimka gdzieś do 9. wiec zyc nie umierac 🙂 🙂 🙂
A wlasnie tez sobie ostatnio myślalm, ze tak sie zamartwiam ze nie moge karmić, a jakos mi do glowy nie przszło, że powinnam Bogu dziękować, ze kalinka zdrowa i chyba szczęśliwa...

Gratulacje dobrej nowiny, no i tylko pozazdroscic malej 🙂 MOze Florek tez bedzie przysypial cala noc jak zaczniemy mu dawac normalne jedzenie 🙂

no pewno my mozemy tylko zazdroscic snu 🙂
florek mega dzielny.... a ty fajnie ze masz jak mleko odciagnac....u nas nie ma miejsca gdzie by to mozna bylo robic a tym bardziej przechowac

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dziewczyny czuję się okropnie i ryczę jak wół.... całe życie chciałam skoczyć ze spadochronem 🙂 Teraz jest okazja mieliśmy skakać 14 kwietnia sis mojego M, mój M i ja.... i co dupa bo mnie nie dopuścili ze wzg na tę jebana padaczkę!!!!! oni cały czas o tym gadają, podekscytowani... non top ten temat..... po prostu mam dosyć!! nie wybrałam sobie tego cholerstwa!!!
wiem, że powinnam się cieszyć z wielu innych powodów, ale jest mi po prostu przykro 😞

Też chciałam kiedyś skoczyć ale potem znajomy złamał obie nogi przy lądowaniu i mi przeszło 😁 Za to lot balonem, ech... Domyslam się ze Ci przykro i to ze masz wiele powodów do radości nie zmienia faktu że masz prawo być rozczarowana 😘

dokladdnie.... trzeba sie ciszyc z tego co sie ma i wogole ale kazdy ma jakies marzenia i to jest powod do smutku ze nie mozesz spelnic ale moze wlasnie cos zastepczego jak lot szybowcem, lot balonem? 🙂 bo bungee chyba tez odpada nie?

Nie mogę robić nic co może wywołać u mnie wysokie ciśnienie, duży przypływ adrenaliny itp... Chciałabym tylko by moi bliscy starali się mnie zrozumieć i darowali sobie te wieczne radości, rozmowy itd

Pogadaj z nimi, powiedz wprost, ze jest Ci przykro...moze sie zastanowia troche. 😘

pogadałam tak szczerze i co usłyszałam?? "Robisz problem z niczego" pojadę z małym trochę do rodziny odpocząć, bo naprawdę tego potrzebuje...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dziewczyny czuję się okropnie i ryczę jak wół.... całe życie chciałam skoczyć ze spadochronem 🙂 Teraz jest okazja mieliśmy skakać 14 kwietnia sis mojego M, mój M i ja.... i co dupa bo mnie nie dopuścili ze wzg na tę jebana padaczkę!!!!! oni cały czas o tym gadają, podekscytowani... non top ten temat..... po prostu mam dosyć!! nie wybrałam sobie tego cholerstwa!!!
wiem, że powinnam się cieszyć z wielu innych powodów, ale jest mi po prostu przykro 😞

Też chciałam kiedyś skoczyć ale potem znajomy złamał obie nogi przy lądowaniu i mi przeszło 😁 Za to lot balonem, ech... Domyslam się ze Ci przykro i to ze masz wiele powodów do radości nie zmienia faktu że masz prawo być rozczarowana 😘

dokladdnie.... trzeba sie ciszyc z tego co sie ma i wogole ale kazdy ma jakies marzenia i to jest powod do smutku ze nie mozesz spelnic ale moze wlasnie cos zastepczego jak lot szybowcem, lot balonem? 🙂 bo bungee chyba tez odpada nie?

Nie mogę robić nic co może wywołać u mnie wysokie ciśnienie, duży przypływ adrenaliny itp... Chciałabym tylko by moi bliscy starali się mnie zrozumieć i darowali sobie te wieczne radości, rozmowy itd

Pogadaj z nimi, powiedz wprost, ze jest Ci przykro...moze sie zastanowia troche. 😘

pogadałam tak szczerze i co usłyszałam?? "Robisz problem z niczego" pojadę z małym trochę do rodziny odpocząć, bo naprawdę tego potrzebuje...

...szkoda, ze nie zrozumieli.
Ale w calej niefajnej sytuacji, dobre jest to, ze bedziesz mogla skorzystac z dobrego czasu u rodziny. Odpocznij. 🙂 Mnie zostalo 55 dni, na taki odpoczynek 😉

Basia radzicie sobie na 6!!!! 😆

• Mamusie
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
bry,

florek mega dzielny.... a ty fajnie ze masz jak mleko odciagnac....u nas nie ma miejsca gdzie by to mozna bylo robic a tym bardziej przechowac

U Nas jest jedno miejsce co sie nazywa: "Pokoj do Higieny Intymnej Kobiet" a w kuchniach mamy lodowke wiec z przechowywaniem nie ma problemu. Gorzej z tym ze czasem cos z niej znika. Na szczescie moje mleko jeszcze sie trzyma 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
już jesteśmy w domu 🙂

Maciek był super dzielny, prawie nie płakał. a dzisiaj to nawet nie zakwilił przy wyciąganiu wenflonu. Mój mały bohater. wieczorem Wam wszystko opiszę. buziaki 😘

super, że jesteście już w domu!!!!
ucałuj małego bohatera! 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
bry,

U Nas jest jedno miejsce co sie nazywa: "Pokoj do Higieny Intymnej Kobiet" a w kuchniach mamy lodowke wiec z przechowywaniem nie ma problemu. Gorzej z tym ze czasem cos z niej znika. Na szczescie moje mleko jeszcze sie trzyma 😉

haha, no chyba tylko ktos przez pomyłke moglby to wziąć do kawy albo jakiś ktoś wyjatkowo odważny;-)

• Mamusie
a ja dowiem sie jutro ile cm i ile kg;p no Basienka faktycznie na 6+ radzicie sobie.. u nas nie ma czegos takiego a nie wyobrazam sobie robic tego w lazience..... no ale mysle ze 7 godzin to damy rade jakos gorzej sie boje o piersi....no ale skoro w nocy wytrzymuja 7 godzin to w dzien pewno tez..
aaagaaa wam sie order za dzielnosc nalezy ;D

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Kuku 😎

a co Ty tak kukasz... hmmmmmmmm 😉

Bo wyczytalam, na mamusiach, ze najpopularniejsza zabawa w 4 miesiacu jest " a kuku" 😁 a my zaraz konczymy 4 miechy 😜

Chcialam Was prosic o kopa w zad, zebym na spacer wyszla, ale udalo sie bez tego 🙃 Chmury, chmury, chmury, no ale nie pada, 12 stopni, a ja przeprosilam sie z jesienno-zimowym plaszczykiem, bo kurtka wiosenna jest zbyt wiosenna.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Kuku 😎

Bo wyczytalam, na mamusiach, ze najpopularniejsza zabawa w 4 miesiacu jest " a kuku" 😁 a my zaraz konczymy 4 miechy 😜

Chcialam Was prosic o kopa w zad, zebym na spacer wyszla, ale udalo sie bez tego 🙃 Chmury, chmury, chmury, no ale nie pada, 12 stopni, a ja przeprosilam sie z jesienno-zimowym plaszczykiem, bo kurtka wiosenna jest zbyt wiosenna.

no ja... to teraz rozumiem 🙂 my też se już kukamy 😁 a teraz z innej beczki pytanie -- ważyłaś ostatnio Yasmine? dobrało coś to dziewczątko Twoje?

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Kuku 😎

no ja... to teraz rozumiem 🙂 my też se już kukamy 😁 a teraz z innej beczki pytanie -- ważyłaś ostatnio Yasmine? dobrało coś to dziewczątko Twoje?

Wstyd sie przyznac, ale do lekarza jeszcze nie poszlam ☺️ I nie wiem czy jest sens, bo za tydzien w piatek mam wizyte. A w domu nie mam wagi. Natomiast na gole oko widze, ze urosla i na buzi zrobila sie bardziej pulchna...no i je Opakowanie mleka mod. mowi, ze powinna zjadac 5 x 180 ml dziennie i gdyby jadla tylko modygikowane to mysle, ze nie dalaby rady. A tak je miedzy 400 a 500 ml sztucznego i gdzies 5, 6 razy piers - chyba wystarczajaco.