Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
No tak, tylko że Weronika ani się nie przekręca, ani specjalnie dobrze nie chwyta zabawek, ani na brzuszku nie szaleje - wyleży minutkę i koniec. Zaczynam się trochę martwić...a zęby to żadne osiągnięcie rozwojowe szczerze mówiąc, myżlę że nawet ją opóźniają bo zamiast się uczyć nowych rzeczy to ciągle te łapki w buzi...

spoko wanilia, kazdy dzieciak ma swpje tempo...
a mnie sie dzisiaj snilo ze Julek zaczal gadac pelnymi zdaniami, hahaha 😁

• Mamusie
wanilia napisał(a):
dzięki Agami

nie ma za co 🙂 nie ma sie co nakrecac widac nasze dzieci maja jeszcze czas:P 🙂 a na poprawe humorku faktycznie obudz mloda i sio na spacer... u nas lalo od rana i z temperatura tez szalu nie ma a ze my zakatarzeni to nie wiem czy dzis spacer bedzie...
ponawiam pytanie... myslicie ze jak podziebiona jestem to moge sciagac mleko do mrozenia mlodemu? bo 26 zblkiza sie wielkimi krokami a ja tylko mam 0.7l 😞( to nawet nie na jeden dzien 😞

• Mamusie
agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
dzięki Agami

nie ma za co 🙂 nie ma sie co nakrecac widac nasze dzieci maja jeszcze czas:P 🙂 a na poprawe humorku faktycznie obudz mloda i sio na spacer... u nas lalo od rana i z temperatura tez szalu nie ma a ze my zakatarzeni to nie wiem czy dzis spacer bedzie...
ponawiam pytanie... myslicie ze jak podziebiona jestem to moge sciagac mleko do mrozenia mlodemu? bo 26 zblkiza sie wielkimi krokami a ja tylko mam 0.7l 😞( to nawet nie na jeden dzien 😞

jesli mozesz karmic t na chlopski rozum i idciagac mozesz. to moje zdanie.

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
No tak, tylko że Weronika ani się nie przekręca, ani specjalnie dobrze nie chwyta zabawek, ani na brzuszku nie szaleje - wyleży minutkę i koniec. Zaczynam się trochę martwić...a zęby to żadne osiągnięcie rozwojowe szczerze mówiąc, myżlę że nawet ją opóźniają bo zamiast się uczyć nowych rzeczy to ciągle te łapki w buzi...

spoko wanilia, kazdy dzieciak ma swpje tempo...
a mnie sie dzisiaj snilo ze Julek zaczal gadac pelnymi zdaniami, hahaha 😁

wiesz ze kiedys tez taki sen mialam.. ze opowiadal nam cos hehehehe ;D

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂

Rita co za deprecha Cie dopadla? 😞 😘
Wanilia dziewczyny maja racje, kazde dziecko ma swoj wlasny program rozwoju. A martwic sie mozna zaczac najwyzej jak lekarz stwierdzi, ze cos nie jest tak jak powinno.

My dzis na 16:30 do pediatry, ze szczepieniem dzis wizyta 🤨 chyba dwa klucia beda.

• Mamusie
agami napisał(a):
wanilia napisał(a):
dzięki Agami

wg mnie tak ma dodatkowo przeciwciała tylko goraczka ponad 38 to przeciwskazania a pozatym to mleko jest ok 🙂

• Mamusie
co do rozwoju to ja podchodzę tak że namłodszy to musi ciagle wasze gonić 🙂 mój z brzuszka na plecki fika ale czy jest to świadome..... 😮 on długi i silny więc mu łatwo idzie ale co do zabawek to dopiero je "maca" z łapania narazie nic... 😜 więc słynny gryzak narazie nie uzywany -lepsze są pieluchy 🙂

• Mamusie
DZiewczyny to ogłaszam konkurs na rozeznanie w grudniowych dzieciaczkach. wysyłajcie mi zdjęcia na adres [email protected], potem je wstawię i zobaczymy czy meliska ( i reszta też) rozpoznają które dziecie czyje 😁 a żeby było trudniej to prosze tu na forum nie pisać że wysłałyście, nie będzie wiadomo których dzieci brakuje 😜

• Mamusie
agami napisał(a):
wszyscy daja foto damy i my:P Kubusiowa marchewka przed i po :P

jaki zadowolony, chyba marcheweczka smakowała 🙂 my dziś cd jabłuszka i chyba nadal nie smakuje 😁 ale dziś oglądałam dzień dobry tvn i właśnie była mowa o tym, żeby zacząć od warzyw, czyli marchewka, zupki wszelakie, a dopiero później deserki, żeby dziecko nie od razu słodkie tylko żeby nauczyło się do warzyw, więc my chyba zaczniemy warzywka smakować
a i Agami Kubuś czyściutki dość 😉