Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

u mojej małej kupki nie zawsze po karmieniu tez jest tylko na cycku ale w nocy czasami jak strzeli bombę to po pachy i musze ją cała przebierać 🙂
co do darmowej szczepionki nie wiedziałam muszę się dowiedzieć coś na ten temat u mnie szczepienie dopiero zacznie się za 3 tygodnie także stres przedemną

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dziewczyny, a uzywacie szamponów dla maluszków? Bo ja dotychczas nie uzywalam, kapalam mala w oilatum i ta woda mylam jej glowke, ale ze ma dłuzsze wloski, to po oilatum wygladaly jak tluste...no i kilka razy ostatnio umylam jej Nivea dla dzieci i wyskoczyly te krostki na dlowce czerwone. ciekawa jestem czy ten szampon ja uczulil czy co

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny, a uzywacie szamponów dla maluszków? Bo ja dotychczas nie uzywalam, kapalam mala w oilatum i ta woda mylam jej glowke, ale ze ma dłuzsze wloski, to po oilatum wygladaly jak tluste...no i kilka razy ostatnio umylam jej Nivea dla dzieci i wyskoczyly te krostki na dlowce czerwone. ciekawa jestem czy ten szampon ja uczulil czy co

no my w samym emoliencie kąpiemy... a też mam wrażenie, że z tyłu te dłuższe włoski jakby tłuste... spróbuj odstawić na kilka dni ten szampon i poobserwuj

• Mamusie
KOCHAM WAS DZIEWCZYNKI:*:*
u mnie -10 C' i spacer na dziś spalony 😞 na termometr nie trzeba patrzeć bo aż się śnieg skrzy od mrozu...wyobraźcie sobie ze raz dałam małej butle ok 1 w nocy i tyle!!później tylko cycek po 4 i po 7 i śpi sobie smacznie od 8 🙂 no wspaniała!!czyżbym mogła powiedzieć sajonara butelkom?? mam nadzieję.nawet jak zostanie ta jedna wieczorna to już jest dobrze.
Marzenka Ty dzisiaj ja w poniedziałek 😞 ale będzie dobrze 🙂
ja kąpie małą w 2w1 Hipp.taki różowy z niebieskim dziubkiem.wlewam tego troche do wanienki jak wodę leje i się pieni.to dla zmiękczenia wody.i główkę tym myje po czym ją spłukuje czystą wodą(jak nie spłukiwałam to małej się sucha skórka robiła na główce).całe ciałko myje mydełkiem bambino.mała jest pachnąca i czysta.raczej nic jej się nie dzieje bo skórkę ma ładną.przy zmianie pieluszki używam tylko chusteczek,które moczę w ciepłej wodzie i osuszam pupcię pieluchą tetrową.niczym nie smaruje od samego początku chyba że się pupa odparzy to wtedy.

• Mamusie
Witam
Okresu nie ma, to bylo jakies plamienie, mam nadzieje ze nic mi nie jest.

My tez szamponu nie stosujemy, cale cialko tym samym myjemy:-)

Wynik rtg pluc ko, jeszcze czekamy na pozostale wyniki serca, ale to musze na kardiologa czekac...

Maly wymiotowal o 5 rano:-( ten antybiotyk go wykonczy, do tego przez to zielona, rzadka, zgnila kupka... oby szybko go wyleczyli...

A dopadl mni dzis kryzys maly, bo juz mi ciezko w tym szpitalu jest, taka bezradna sie czuje, ze malemu sama pomoc nie moge... az mi sie ryczec chce:"-/
Powoli trace sile...

• Mamusie
witam kochane moje!!! Ja nocka pierwszy raz sama nie było tak źle!!! Kąpiel też sama też nie było źle i czekam dziś na temperaturę -7 bo jednak bym chciała wyjść na pole bo w domu mi się nudzi!!! Mały sukces już bez cycka wytrzymuje 2godz i 15 min i śpi i oby tak dalej!!!
ASIA mój mały je jedną butlę po kąpieli i dziś mu spróbuję dać najpierw po kąpieli cyce same i zobaczymy!!! jestem ciekawa

• Mamusie
Hej,

W Nas dzis nocka bardo fajna 🙂 poszedl spac o 20:55 obudzil sie o 2:45 a potem kolo 6 🙂
Maly jest juz wypoczety po nocce wiec dzis bedzie dobry dzien 🙂 Florek teraz spi 🙂

Co do kapieli malego to kapiemy go w plynie Johnson 3 w 1, a potem calego oliwkuje (lacznie z wlosami). Ma troche tluste, ale na noc po kapieli dostaje czapeczke wiec nie widac 😉 Wole glowke oliwkowac zeby nie mial ciemieniuchy 🙂

Co do pogody to dzis mielismy -15 🙂 Swieci sloneczko bardzo pieknie, wiec mam nadzieje ze sie troche ociepli 🙂 Moze pojdziemy przynajmniej na 10 minut na podworko, ale to jeszcze zobacze 🙂

• Mamusie
Dorianka dasz rade.. wytrztymasz.. silna kopbietka jestes.. musisz byc silna dla niego....a my myslami jestesmy z toba
Marzenka powodzenia na szczepieniu
Agaaa tobie i malemu przy gipsowaniu trzymam kciucki
laseczki jaki pas poporodowy kupiłyscie? pochwalcie sie 😉 bo ja dostalam kaske na urodziny i chcialam sobie sprawidz gorsecik jakis i albo wlasnie jakis pas:P
sloneczka czy wasze dzieci maja ciemieniuche? bo my walczymy od tygodnia juz 😞( a jest tego g** coraz wiecej 😞((

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):

ja używam szamponu nivea baby (delikatny szampon odżywczy) i nic małemu nie wyskoczyło 😉 Bo włosy ma długie i gęste a jak myłam w płynie do kąpieli to właśnie były one takie jakbym w ogóle ich nie myła 🤢

• Mamusie
agami napisał(a):

sloneczka czy wasze dzieci maja ciemieniuche? bo my walczymy od tygodnia juz 😞( a jest tego g** coraz wiecej 😞((

Florek ma czysta glowke 🙂 wiem tylko ze sa kremu na to i po kapieli nalezy naoliwkowac glowke odczekac i potem wyczesac... Pewnie nic nowego Ci nie napisalam 😞

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):

Florek ma czysta glowke 🙂 wiem tylko ze sa kremu na to i po kapieli nalezy naoliwkowac glowke odczekac i potem wyczesac... Pewnie nic nowego Ci nie napisalam 😞

no oliwkuje na godzine zostawiam pozniej czeszemy z mezem i do kapania i wloski szamponem juz myjemy bo po oliwce strasznie to wygladalo ale co zczesze to dzien dwa i narasta;/

• Mamusie
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):

no oliwkuje na godzine zostawiam pozniej czeszemy z mezem i do kapania i wloski szamponem juz myjemy bo po oliwce strasznie to wygladalo ale co zczesze to dzien dwa i narasta;/

W ksiazce znalazlam cos takiego:
Wlasciwa metoda postepowania polega na natluszczaniu skory poprzez grube posmarowanie oliwka lub innym preparatem natluszczajacym. Mozna polozyc nasycona nim gaze i zalozyc czapeczke dla utrzymaniatego opatrunku. Zabieg nalezy powtorzyc przez 2-3 dni, utrzymujac natluszczenie skory przez kilka lub kilkanascie godzin, najlepiej nocnych. Po tym okresie sczesac luski skorne i glowke posmarowac ponownie cienka warstwa oliwki lub innego preparatu natluszczajacego. Nie nalezy wykonywac sczesywania przed natluszczeniem, co podrazniloby skore.

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

ja używam szamponu nivea baby (delikatny szampon odżywczy) i nic małemu nie wyskoczyło 😉 Bo włosy ma długie i gęste a jak myłam w płynie do kąpieli to właśnie były one takie jakbym w ogóle ich nie myła 🤢

no ja mam wlasnie nivea baby i to chyba rzeczywiscie od tego, bo od 5 dni nie myje nim i krostki znikaja...czyli chyba jednak szampon jej nie sluzy

• Mamusie
Dzien dobry!

Cos mi sie wydaje, ze niedlugo wszystkie mamusie beda nocki przespiac i tylko ja bede oczy na zapalki stawiac. 😮 U nas wczoraj buszowanie od 16 do 22, ale w miare spokojnie - kto tam kladzie spac do wozka? u nas jak sie okazalo wozek idealny na czuwanie 🙂 Spala Niespiaca Ksiezniczka do 1.30 i koniec! W koncu zaczely sie cyrki, oddelegowanie do lozeczka i placz do 5 rano. ...

Wczoraj wlasnie szukalam cos na temat ciemieniuchy. Nie widze zadnych lusek, ale "na zakolach" tam gdzie jeszcze wloskow nie ma jest jakas taka przesuszona skora. 🤔 I tez znalazlam to co Basia napisala.

Aga chusty jeszcze nie ma, wiec na zdjecie trzeba czekac 😜
Asia kolorki tez mi sie podobaja, bo lubie takie odcienie rozu 🙂 A pamietnik... Mialam go nawet w szpitalu i sobie pisalam o porodzie, konczylam jeszcze w domu... a potem chyba zaledwie kilka wpisow udalo mi sie zamiescic 😞 I wlasciwie zeszyt mi sie skonczyl.
Ale mysle o kupieniu nowego i zmotywowaniu sie 😎