Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
my na katar tez MUCOFLUID ale to na recepte I NASIVIN SOFT, pantherin i disnemar i katarkiem sciagamy......
agaaaa ehh wspolczuje sytuacji z tesciowa... u nas miedzy moja tesciowa a mna sie poprawia...czasem az w szoku jestem.... od wtorku przez tydzien to ona bedzie z Kuba..
holi eheheh no nasze dzieciaczki to juz dorosle chlopaki i pannice zaraz roczek....
cpq oj bedzie mial kogo pzeganiac maż z pod okna yasmine;D hehehe ona ma oczyska cudne....
asia a ze mili postepy robi to bylo pewne i zobaczysz niejedno prawie chodzace pzegoni;p
czy wasze dzieci tez jak spia tak odginaja glowe do tylu? neurolog nie zwrocila na to uwagi konczac rehabilitacje a mnie to martwi...
a jakie kotleciki dajecie? ja cykor;/ wszystko co nowe to moja mama mu daje... dzis parowka wczoraj jajecznica;p

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej hej.

Kurcze u mnie też masakra w nocy, dzisiaj budziła się co godz, pól godz.. Tak czytam Was i może rzeczywiście za mało mleka? Co prawda my jedziemy tylko na cycu (modyfikowanym wymiotuje), ale kaszke mleczno-ryżową je rano i wieczorem. Na wieczór cyc i potem całą noc cyc.. w dzień mało pije, czasami tylko chce..
Już sama nie wiem, o co chodzi, że ona tak się budzi...

Asia gratulacje dla Mili.. super, że raczkuje.
Coq Jaśminka śliczna..
Agami Tosia też ma mega guza na czole. A wiecie, że są kaski dla dzieci, które się uczą chodzić? zastanawiam się nad nim.

I zapomniałam, co miałam pisać. Idę spać. Buziaki.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Jaśmina od 7.30 na nogach. Po pół godziny chodzenia po mnie w końcu udało się jej mnie z łóżka wywalić. Wczoraj zrobiłam jej tradycyjnie 120 ml na kolacje, na noc też 120 ml, raz dorobiłam kolejne 120 ml, a nad ranem dałam jej wodę podgrzaną 😜
Oczywiście zjadła swoje śniadanie i nie mogła się opanować, zeby nie zjeść i ze mną, a że ja dziś domowe ciasto to trochę jej poskubałam.

Widzę, że bardzo dużo katarków mamy 🤨 My we wrześniu miałyśmy przez zęby - frida plus sól morska a raz dziennie takim sprayem psikałam co kiedyś dawno, jak pierwszy raz zachorowała, lekarz nam przepisał.

Aga trudno mi komentować, bo ja z moją teściową nie miałam nigdy żadnych problemów, ale co prawda widziałam ja ostatnio 4 lata temu 😮 ale to serdeczna osoba. 🙂 Szkoda twojego męża, bo teściowie to w sumie żadna rodzina więc dla Ciebie łatwiej się zdystansować.

Dziękujemy za mile słowa oczywiście 🙂 Pammat mąż mąż i tatuś 😎

U mnie dziś "szmata na niebie" że tak zacytuję Wojciecha Manna. 🤨

• Mamusie
hej mamuśki 🙂
Pammat
staje na kolanach i się podciąga w łóżeczku.szykuję jej chodzik właśnie 🙂 muszę go umyć bo to spadkowy 🙃
dziewczyny to 3 dniówka u Milenki. tylko jakoś rozwleczona w czasie 😮 3 dni temp.sob,ndz nic i dzisiaj wysypka na brzuszku.Mamadoe dzisiaj w domu bo siostra przychorowała więc robię dynię z jabłkami do słoików.a jakie ciasto zrobiłam wypasione!!!! ach i och to za cały tydzień niedogodności 😜 biszkopt na pół do środka uduszone i zmiksowane jabłka z dynią,kisiel.troche manny,cukier,cynamon.na wierzch cienka warstwa bitej śmietany z mascarpone a na to jeszcze starta gorzka czekolada 🤪 jeden kawałek mało!!!! cud malina!

• Mamusie
Coq co do teściowej mojej, to do tej pory uważałam że jest bardzo miła i serdeczna w stosunku do mnie. a jednak okazało się, że ma o mnie zupełnie inne zdanie... przykre to, tak mnie zbiło do parteru.
no i już nie widzę możliwości, żeby stosunki między nami były fajne... albo nie będzie ich w ogóle albo będą tylko poprawne...

• Mamusie
hej,

Ze mna juz dobrze siedze wlasnie w pracy 🙂
Jeszcze tylko do konca tego tygodnia wytrzymac i lecimy do mojej siostry do Fracji na 4 dni.
Po koniec Pazdziernika jeszcze mam zamiar poleciec na delegacjie do Bukaresztu i Madrytu, ale jeszcze nie wiem jaki termin wybrac 🙂
Florek dzis pierwszy dzien w zlobku wiec pewnie jak zawsze dobrze sie bawi 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Dzien dobry

Dzień dobry Marika 🙂 Co tak mało?

Jaśminka usnęła o 12.10 i już coś słyszę, jakby się budziła 😮 Ledwo zdążyłam usiąść 🤢 Z kawałka dyni ugotowałam dziś zupę, pół garnka dla nas doprawioną curry i na cztery obiadki dla Bambny. 🙂 🙂

Basia zazdroszczę! szczególnie tego Bukaresztu...ach!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
Dzien dobry

Dzień dobry Marika 🙂 Co tak mało?

Jaśminka usnęła o 12.10 i już coś słyszę, jakby się budziła 😮 Ledwo zdążyłam usiąść 🤢 Z kawałka dyni ugotowałam dziś zupę, pół garnka dla nas doprawioną curry i na cztery obiadki dla Bambny. 🙂 🙂

Basia zazdroszczę! szczególnie tego Bukaresztu...ach!

Wyjazd sluzbowy, ale mam nadzieje ze moi pracownicy pokarza mi co nieco Bukaresztu 😁

• Mamusie
Rita napisał(a):
hellloł 🤪
meldujemy się całe i zdrowe już z Bremen po cuuudownym weekendzie w domu moich rodziców 🙂
póżniej nadrobie zaległości bo lece dopieszczać siorkę (porwaliśmy ją )

aaaa jeszcze jedno-mamy 2 górne jedynki 🙂
buziole

Witam w domu 😉
Gratuluję ząbków 🙂 U nas są w końcu górne jedynki i dwójki, mamy już te 6 zębów 😎

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
hellloł 🤪
meldujemy się całe i zdrowe już z Bremen po cuuudownym weekendzie w domu moich rodziców 🙂
póżniej nadrobie zaległości bo lece dopieszczać siorkę (porwaliśmy ją )

aaaa jeszcze jedno-mamy 2 górne jedynki 🙂
buziole

Witam w domu 😉
Gratuluję ząbków 🙂 U nas są w końcu górne jedynki i dwójki, mamy już te 6 zębów 😎

To widze ze Florek nizle jest w tyle 🙂 ma tylko 2 dolne jedynki i 2 gorne prawie nie wierzchu 🙂

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
A wlasnie bo potem zapomne 🙂

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA YASMINKI 🙂 TO JUZ 10 MIESIECY JEST Z NAMI 😘 😘

Dziękujemy 🙂
Ja już Florkowi życzyłam dziś też 🙂

Moja Jaśmina już śpi od 18.20 🙂 Ja już wykąpana, posprzątane wszystko, więc wieczór na odpoczynek pozostaje. 🙃

• Mamusie
I my Yasmince i Florkowi posyłamy całusy 😘 😘 😘

I jeszcze pytanie apropo kataru... czy dzieciaczkom się lało z nosa, bo u nas furczenie takie, słychać, że nosek pełny, ale przy odciąganiu fridą lub katarkiem niewiele wychodzi, w sumie tak jakby tylko ta sól, która przed wpsiknięta 🥴 Smaruję tylko maścią majerankową i pryskam solą fizjologiczną, kupiłam nasivin, ale boję się używać, bo wydzielina nie bardzo wychodzi i nie wiem czy tym nie zaszkodzę... zobaczymy jak będzie jutro, najwyżej się do lekarza umówimy 🥴

• Mamusie
agami napisał(a):
my na katar tez MUCOFLUID ale to na recepte I NASIVIN SOFT, pantherin i disnemar i katarkiem sciagamy......
agaaaa ehh wspolczuje sytuacji z tesciowa... u nas miedzy moja tesciowa a mna sie poprawia...czasem az w szoku jestem.... od wtorku przez tydzien to ona bedzie z Kuba..
holi eheheh no nasze dzieciaczki to juz dorosle chlopaki i pannice zaraz roczek....
cpq oj bedzie mial kogo pzeganiac maż z pod okna yasmine;D hehehe ona ma oczyska cudne....
asia a ze mili postepy robi to bylo pewne i zobaczysz niejedno prawie chodzace pzegoni;p
czy wasze dzieci tez jak spia tak odginaja glowe do tylu? neurolog nie zwrocila na to uwagi konczac rehabilitacje a mnie to martwi...
a jakie kotleciki dajecie? ja cykor;/ wszystko co nowe to moja mama mu daje... dzis parowka wczoraj jajecznica;p

Agami, Kalina teź bardzo główke odgina do tyłu jak spi. i tez mnie to ciagle niepokoi 😮
a o koltleciki tez chcialam zapytac 🙂

• Mamusie
melduje sie 🙂
Julus usnal 19.30 to do niego niepodobne!!! ale nie spi juz ktorys dzien po poludniu...

Sto lat dla dziesieciomiesieczniakow!!:*

Wanilia - gratuluje dobrych wiesci na wizycie - dokopalamsie do posta Twojego 🙂

Aagaa - bo z tesciowymi to tak wlasnie jest... 😞

Pamm - zazdroszcze Ci tego spiocha!! 😉

Aja jutro do fryzjera ide, pierwszy raz od 3 lat chyba 🤪