Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rita napisał(a):
dobry
ja dzisiaj tylko tyle...
dzieciaczki piękne 😘

Rita a co Ty tak skromnie znowu? 🤔

Marika no widać, że placuszek smaczny był,bo całą buzią chłonięty 😁 On ma tak piękne włosy!!! 😆

Moja śpi od 20. Lista przebojów w Trójce się skończyła więc ja chyba idę spać.
Dobrej nocy 😘

• Mamusie
hej, ale naskrobałyście, jak za starych dobrych czasów 🙂
u nas jest jakaś tragedia z nockami ostatnio...Kalina zasypia o 21 i spi w łóżeczku do ok. 23-24. no i wtedy sie zaczyna....pobudki co 10-15 minut z wielkim darciem sie, opita jest na maksa, ale i tak co chwila drze sie. wczoraj ona sie darła, a ja siedzilam przy lozeczku i ryczałam z nerwów, bezsilności, zmeczenia...już nie wyrabiam...ale najgorsze jest to, ze ona to robi, bo wie ze predzej czy poznej wezme ja do nas do łóżka i o to szantażystce chodzi, bo jak w końcu kapituluje, to zasypia u nas w lóżku i wtedy przerwy są "mega" długie jak na nia bo co 2 godziny sie budzi. Modle sie zeby to sie w końcu skończyło, bo fizycznie juz nie wyrabiam.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
u nas jest jakaś tragedia z nockami ostatnio...Kalina zasypia o 21 i spi w łóżeczku do ok. 23-24. no i wtedy sie zaczyna....pobudki co 10-15 minut z wielkim darciem sie, opita jest na maksa, ale i tak co chwila drze sie. wczoraj ona sie darła, a ja siedzilam przy lozeczku i ryczałam z nerwów, bezsilności, zmeczenia...już nie wyrabiam...ale najgorsze jest to, ze ona to robi, bo wie ze predzej czy poznej wezme ja do nas do łóżka i o to szantażystce chodzi, bo jak w końcu kapituluje, to zasypia u nas w lóżku i wtedy przerwy są "mega" długie jak na nia bo co 2 godziny sie budzi. Modle sie zeby to sie w końcu skończyło, bo fizycznie juz nie wyrabiam.

Heehe no widzisz Aniqa dzięki Tobie nie muszę już swojej nocki opisywać 😜
Z tym, że mój wytrzymał do 1:30 a później przez jakąś godzinę wchodził na mnie i ogólnie po łóżku łaził no i jak udało mu się na mnie wdrapać to przysypiał tak na 15-20 min.

Teraz też marudzi niesamowicie...Niech te kły mu już wyjdą bo oszaleję razem z nim 🤢

• Mamusie
Aniqa 🤢 ...nie dziwię Ci się, że drugiego dziecka Ci się odechciewa, ale dzieci są różne 😉 ... moje siostry tyle nie płakały co ja 😜, następnym razem może trafić się taka Konstancja 🙂
Chyba też bym płakała 🤢 ..tylko, że ja Jaśminę do łóżka zabieram, wczoraj właśnie około północy. 😎

Nova mam nadzieję, że katorgi skończą się wraz z wyjściem zęba. 😘 ...tylko potem jeszcze ta reszta zębów 🤔

• Mamusie
Ejjj no na serio coś w tym jest jak sie mówi, że pierwsze dziecko to "anioł", a przy drugim trzeba całego "zła" doświadczyć ...i na odwrót 🤢
Mam idealny przykład bo Oli to po prostu "nie miałam", a ten to ze mnie całą energię wyciąga 🤨
...no i do tego sama...echhh...ale jestem przekonana, że kiedyś los mnie za to wynagrodzi 🙂

Młody namiętnie ćwiczy wspinanie się...szkoda tylko, że na mnie 🤢 A ma skubany tyle potencjalnych podpieraczek np. krzesła, nogi od stołu, komoda...no ale NIE !!! moje nogi i ręce są najlepsze 🤨

Rita chandra powiadasz 🤨 ???
Witam w klubie 🥴
Już planuję jakiś wyjazd bo depresja już na schodach stoi 🤔

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa 🤢 ...nie dziwię Ci się, że drugiego dziecka Ci się odechciewa, ale dzieci są różne 😉 ... moje siostry tyle nie płakały co ja 😜, następnym razem może trafić się taka Konstancja 🙂
Chyba też bym płakała 🤢 ..tylko, że ja Jaśminę do łóżka zabieram, wczoraj właśnie około północy. 😎
Nova mam nadzieję, że katorgi skończą się wraz z wyjściem zęba. 😘 ...tylko potem jeszcze ta reszta zębów 🤔

Haaaa no właśnie jak coq pisze .....też nie wiem jakby u mnie bylo jak bym młodego nie wzięła do łóżka .......tyle tylko ze ja go biorę ok 4-5 czasem wyjątkowo się zdarzy przed 4 ale ja wiem ze branie do łóżka to niby wielki błąd.....ale chrzanie to przynajmniej śpię do 6-7 z jednym nocnym kursem z łóżko - lozeczko-łózko

• Mamusie
hej hej.... jestem u mamy to mam chwile by napisac bo bacia z malym poszla na spacer 🙂))
no i juz wiemy ze 5.11 M jedzie na pol roku do roku za granice na sobote i pol niedzieli bedzie zjedzal wiec ja tymczasowo za 2 tyg sie przenosze do mamy bo z tym moim czortem samej bedzie mi ciezko... bo praca, korepetycje, zakupy dom pranie sprzatanie gotowanie a mlody przypomina sobie okres niemowlecy i w nocy spiewa wiec lekki jazzzzzzz jest 😞((
poza tym wczoraj pierwszy raz po 3 latach bylam z mezem na baletach ehheheeh zeby nie bylo ze my amatorzy dysotek to nie nie.. poprostu brat przyjaciolki nas na urodziny zaprosil i impreza jak sie okazalo w najwiekszej dyskotece w zg zrobil wiec masakra lekka... ale zle nie bylo by bylismy na sali starych baaaardzio starcyh przebojow wiec w parach sie tanczylo wiec sobie poszalelismy troszke... gdyby nie bol glowy to moze bysmy dluuzej posiedzieli... moja mama z Kuba spala wiec moglismy zostac no i nocke tez spedzil mlody z babcia wiec sie wyspalam meeeegaaa do 11 dzis spalam hihihi a o 11 synus mnie serenada na wujka goiatrze grana obudzil...
Wasze fotki super 😉)) Yasmine normalnie jak boa ulozona hehehe 🙂
no i Avad na facebooku cudny 😉))) zreszta po mamusi urode ma 🙂 tylko karnacja tatusiowa co? 😉
jeszcze was nie nadrobilam ale moze sie uda dzisiaj bo oni dopiero na spacer wyszli...
u nas piekne slonce.. postalam chwile na balkonie z mlodym to puloski tak opalil 😉)))
no Wanila jak sie czujesz? 😉))
a co do upadkow dzieciaczkow to my naprawde nie wiemy skad on ma takie pomysly ale wlazi doslownie wszedzie i do tego cholernie gryzie.. ale tylko mnie....
ja nadal karmie rano i wieczorem ale chyba kapitulacje zrobie bo on nie chce.. jak mu dam to 3 razy pociagnie i idzie dalej... wiec chyba juz nie ma sensu się meczyc.... nie wiem tylko co z tabletkami anty... bo biore te dla matek karmiacych a wizyte mam dopiero pod koniec grudnia i nie wiem czy jak bie bede karmic to moge je brac:PPP bo jak beda powroty meza by nie zmajstrowac babelka narazie :PPPP bp lekarz by mnie udusil chyba :PP kazal czekac:P

• Mamusie
witajcie - u nas weekendowo czyli po basenie, ja w pracy, maz z dzieckiem 🙂
co do brania do lozka to chba jestesmy najbardziej godni nagany bo u nas o 1 do najpozniej spimy we trojke juz 😜 ale co tam, za to jakie to cudowne uczucie miec obok siebie dwoch najwazniejszych mezczyzn 🙂)) no i spimy do 8 🙂
wanilia - super ze Twoj kosmita dobrze rosnie 🙂))

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

Heehe no widzisz Aniqa dzięki Tobie nie muszę już swojej nocki opisywać 😜
Z tym, że mój wytrzymał do 1:30 a później przez jakąś godzinę wchodził na mnie i ogólnie po łóżku łaził no i jak udało mu się na mnie wdrapać to przysypiał tak na 15-20 min.

Teraz też marudzi niesamowicie...Niech te kły mu już wyjdą bo oszaleję razem z nim 🤢

u nas to samo, ja juz sie poddala maly ma wyjete szcebelki od strony nazego lozka i se wylazi do nas jak sie obudzi i spi z nami 🙃 nie wiem tylko co robie jak sie pojawi kiedy drugie dziecko, chyba kupimy szersze lozko 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
Coq 7:30 to chyba nie taka zła godzina? 😉 My przed 8 wstaliśmy, ale najczęściej to około 7 pobudka jest właśnie. I zapomniałam się pochwalić, że nocki się poprawiły... zdecydowanie poprawiły 🙂 dziś np. 1 mleczko o 3:30, a czasem o tej godzinie to i 3 nieraz już były 🤢
I odwołuję to co wczoraj napisałam... pluszak w wannie to jest nic 😜 rano myłam włosy, a zamykam zawsze kurek, bo później włosy zbieram coby mi kanału nie zatkały, więc wody nazbierałam i co w tej wodzie nie pływało... a na koniec ta moja łobuziara wrzuciła tam ręcznik, którym miałam włosy wycierać 😁
to ja w pralce znajduje coraz ciekawsze rzeczy, zaginione zabawki itp 😉