Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 😉

Coq to Meliska robiła konkurs ciasteczek 😉 ja narazie tylko wydrukowalam przepisy 😉

Kutwa młody mi w nocy spadł 🤢z łóżka pierwszy raz wogóle się nam to przytrafiło ....ale naszczęście bardziej się przestraszył bo z poduszką spadł więc się mocno nie uderzył między nami w górę tak nurkowal ze pierwsza podusia a on zaraz za nią.... 😞 i to wszystko przez sen... 😞
Łóżko już przesunelam by się to nie powtórzyło.....masakra ale chyba zawsze musi być pierwszy raz.... 😞

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Ufff...dzieci śpią...kolację czas zacząć 🙂

Dziesięciomiesięczny Macieju -> 😘 😘 😘

Coq co do uderzeń w podłogę to młody już parę zaliczył ale bez wymiotów 🤨

Wanilia dobrze, że z fasolką wszystko w porządalu 🙂

Melisko pomysłowego małżona masz heheh 🙃

Asia zazdraszczam czasu spędzonego w kuchni...szkoda, że bliżej nie mieszkasz bo na pewno bym często Was nawiedzała 😉

widzisz Marzenka,miałam Was odwiedzić ale Łukasz powiedział że na dalszą drogę naszym samochodem to mnie z dziewczynkami nie puści 😞 ale jak masz ochotę to mów kiedy i dwie blachy ciasta i jakąć pizzunię upichcę 😁 wiesz że Cię nie wygonię 😆 wręcz zapraszam jak tylko masz chęć!

• Mamusie
w ogóle dzień dobry i nadrobiłam.nic nie pamiętam ☺️ zaraz,zaraz... zdjecie Julki 🙂 jakie to piękne czasy były...ale ja też nie miałam jakichś super zdjęć z usg bo zawsze Milena jakoś krzywo leżała 🤔 to dopiero 11 tydz u Wanilii więc jeszcze nam pokaże swoją gwiazdę 😁 a ciasteczka robiłam z przepisu Coq bo Wanilii dopiero teraz zobaczyłam jak nadrabiałam...ale upiekłam i to z podwójnej porcji!! koleżanka była jedna u mnie z synkiem i jej smakowały a i jeszcze cała moja rodzina sie zachwycała.dzisiaj zrobiłam ciasto z olejem.dziwnie brzmi ale jest fajnie wilgotne i dobre.taki jak piaskowe wygląda bo jest jaśniutkie tylko że właśnie wilgotniejsze.oczywiscie dwie wąskie blaszki więc rozpusta! 😁 a okres...ech.miałam jeden na razie ale tak mi dał popalić...wszystko mnie bolało 🤢 brzuch,kręgosłup,głowa i lało się ze mnie jak nie wiem!!!teraz za to cisza.już myślałam że będzie ale nie.przeszło.Milenkę karmię już tylko 2 do 3 razy w ciągu doby i zamierzam do końca miesiaca w ogóle przestać.potem uderzam do mojej pani gin niech mi daje tabletki to wszystko wróci do normy.ostatnio jak mi dała tabsy to schudłam więc liczę na to samo.... ☺️ nie kupię sobie żadnego nowego cicha póki nie schudnę 😠 no ale majciochy i skarpetki by się przydały 😁 dobrze ze stopy nie tyją...haha 😁 😁 a i zapomniałam się pochwalić!!!! MAMY 6 ZĘBA!!!!!!

• Mamusie
O proszę się nam tu laski z fochowały ...... 🙂
Ja ok 18 weny dostałam i gotowalam deserki jabłko - brzoskwinia 😉 i ugotowalam parę obiadów tzn barszczyk czerwony 4 sloiczki
Więc właśnie zasiadłam przed tv młody śpi gdzieś od 20 tak więc posprzatalam po pichceniu i czas na relax 😉

Gratulacje dla Maciejki 🙂

• Mamusie
hej kochane!!!!
My dziś spedziliśmy super niedzielę!!!! Spacerki były i obiadek był u mojej mamy!!! potem spacer i pączki i super!!! mały spi od 19,40 a ja siedze i ogladam programy zaraz spac bo jutro na rano!!!!
Marika najwazniejsze ze sie nic powaznego nie stalo zdaza sie!!!!
dobranoc wszystkim

• Mamusie
Hejka...
Nie nadrobię Was kobiety bo ledwo co na oczy widzę...a raczej na jedno oko 🤢

Miałam dzisiaj mały wypadek...Pączek wbił mi swojego pazurka w oko i właśnie wróciłam ze szpitala okulistycznego...uszkodził mi rogówkę i cierpię teraz na maxa 🤢

Nocka będzie zajebista 😠 😠 😠

Śpijcie dobrze mamusie i dzieciaczki 😘

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Hejka...
Nie nadrobię Was kobiety bo ledwo co na oczy widzę...a raczej na jedno oko 🤢

Miałam dzisiaj mały wypadek...Pączek wbił mi swojego pazurka w oko i właśnie wróciłam ze szpitala okulistycznego...uszkodził mi rogówkę i cierpię teraz na maxa 🤢

Nocka będzie zajebista 😠 😠 😠

Śpijcie dobrze mamusie i dzieciaczki 😘

novaM dali Ci chociaz ten difadol on jest przeciwbolowy i bezpieczny przy urazac rogowki!!! wspolczuje :* jesli nie dali to bierz ibuprom, na pewno troche pomoze.

maja
- super w spinkach zgadzam sie z dziewczynami!!!
ale macie wene do piecenia podziwiam!! ja teraz boje sie piekarnika wlaczac bo mamy otwarta kuchnie, polaczona z salonem i piekarnik sie bardzo nagrzewa, boje sie zeby sie maly nie poparzyl 😞
meliska - eech, mile wspomnienia przywrocilas tym zdjeiciem!!! 🙂
ulka - kopnij meza zeby Ci pomogl troche w sprozatniu czy cos, bo sie zajedziesz!! 😉
asiadudzika - ja to bym juz chciala przestac chudnoac a tabletek nie biore zadnych, ja nie wiem, chyba to bieganie za malym mnie tak wyciencza bo karmie go juz tylko 4 razy dziennie!!
marika- ciesz sie ze dopiero pierwszy raz!! 😉 i tak dlugo wytrzymaliscie bez wypadkow 😉
agami- te tabletki na pewno mozesz brac jak ie karmisz, ale lkarz pewnie zmieni Ci na jakies bardziej skuteczne. no a druga sprawa, ze jak tak zadko sie bedziecie widziec to po co sie truc, to jednak nie jest takie obojetne 😞
aniqa co do okresu to rzeczywiscie jest obfitszy, ale bez tragedii, ciekawe to w sumie jest dlaczego

• Mamusie
próbowałam nadrobić te 2 dni ale wiecznie coś mi tu wyskakuje 🥴
Marzenka bidulko współczuje 😘

my mieliśmy dzisiaj fajny dzień-po obiadku wybraliśmy się do wesołego miasteczka i siedzielismy tam do wieczora-Majci tata ustrzelił fajnego misia i krokodylka no i kolejne pszczółkowe akcesoria nam doszły : balon i lampka nocna w krztaucie Mai 🙂

• Mamusie
Jednooka Nova po chu**wej nocce się wita...
Rano młody się na mnie wdrapał i opatrunek zaczął mi szarpać...no myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok 😠 😠 😠
Piszę po omacku bo jedno oko boli ale obydwa łzawią 🤢

Chloe niestety w niedzielę wieczorem przy lekarzach "dyżurujących" nie można być zbyt "mądrym" i wiedzieć lepiej jaki lek pomoże.... chyba wiesz o co mi chodzi...
Dostałam Floxal i Coneregel. No i mam przez cały tydzień stosować to 5 razy dziennie...hmmm no jakbym innych obowiązków nie miała to jeszcze to 🤢

No dobra miłego dzionka lalki idę się kawką napełnić 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Baby gdzie Was wcięło ?! 🤔

u teściowej byłam 🤢 🤢 🤢 jak mnie ta baba wku*** wczoraj... "Julcia jaka jesteś grubiutka"... nosz kurna następnym razem jej powiem, że to w genach po jej rodzinie 😠 poza tym ona chyba grubych dzieci nie widziała 😠 Jakoś tak wczoraj byłam bojowo nastawiona. I jeszcze zaczęła mojej takie kawały mięcha dawać 😠 bo kuzyn je... i nie pomoże tłumaczenie, że my jeszcze z takimi kawałkami sobie nie radzimy... i to moje biedne grube dziecko pluło i się krztusiło... miałam ochotę zamordować ją gołymi rękami 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
meliska 😘 😘tak bywa teściowej sie nie wybiera 🤔 🙂

nova 😘

dziewczyny jakie macie pchacze??? chciałam kupic młodemu i bardziej zależy mi na tym by był bardzo stabilny i bezpieczny (bo plastiki są różne:dry 🙂 może ale nie musi być naspzikowany mega gażetami.... i nie wiem na jaki się zdecydować ...... doradzcie ☺️ 🙂

• Mamusie
Nova oby szybko Ci się oczysko zagoiło 😘 toż musiałaś rozwścieczyć syna 😉
Coq ciasteczka pyszne i proszę tu ze mną nie dyskutować 😉 a mój mąż nawet stwierdził, że jego faworytem są właśnie Twoje ciasteczka 🤪

A ja mojej dałam kromkę z bułki ( bo kuzyn przecież zjada całego rogalika 😠 ) i chyba sobie za cel obrała... im bardziej nakruszę tym bardziej mamusia będzie ze mnie dumna 😁 lecę odkurzacz odpalać

Mgła przeokrutna u mnie 🤢

• Mamusie
Marika my mamy pchacz z VTECH... stabilny i chyba niezniszczalny 😁 tyle co on się razy z meblami i sprzętami "spotkał"... to chyba możemy polecić, posiada taki odczepiany muzyczny panel, ale póki co delektuję się ciszą, bo właśnie baterie padły 😜 kupiony używany, ale stan świetny... pewnie jeszcze niejeden dzieciak będzie go mógł zajeżdżać 😁

A ja od rana jak pomyśle, że koniec urlop... na przemian mam drgawki, nudności, biegunki, wymioty... po południu do pracy 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢