Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Bry,
ja powinnam być zadowolona bo mała przespala w nocy ciagiem 8,5h 😮 🙃 🙃 Ale oczywiście nie może byc zbyt pieknie bo od rana pokasłuje 🤨 Niby nie jakoś strasznie i nastroj ma uśmiechowy ale umowiłam się do lekarza na 13.40. Niech ją lepiej oslucha, nie ma co czekac bo weekend idzie i jutro juz nie będzie takiej opcji....A u takiego maluszka podobno się bardzo szybko na oskrzela rzuca. A ze mną jakas masakra - jak karmiłam mała nad ranem to musiałam M obudzic bo tak mi z nosa i oczu lecialo że nie dałam rady nosiś jej do odbicia. teraz jest troche lepiej ale bez szału...
novaM super że sie dokulaliście do domku
guga napisałaś wczoraj "do jutra" i ja Cię trzymam za slowo 😜
I jeszcze w kwestii kciuka - moja ciocia też ssała bardzo dlugo i nic nie pomagal, żadne maści, rękawiczki itd. Aż pewnego dnia użądliła ja osa - w ramię - a babcia się długo nie zastanawiała i zabandażowała jej caluśką rękę i tak miesiąc ją bandażowała 🤪 i przez ten m-c się ciocia od ssania kciuka odzwyczaiła

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Bry,
ja powinnam być zadowolona bo mała przespala w nocy ciagiem 8,5h 😮 🙃 🙃 Ale oczywiście nie może byc zbyt pieknie bo od rana pokasłuje 🤨 Niby nie jakoś strasznie i nastroj ma uśmiechowy ale umowiłam się do lekarza na 13.40. Niech ją lepiej oslucha, nie ma co czekac bo weekend idzie i jutro juz nie będzie takiej opcji....A u takiego maluszka podobno się bardzo szybko na oskrzela rzuca. A ze mną jakas masakra - jak karmiłam mała nad ranem to musiałam M obudzic bo tak mi z nosa i oczu lecialo że nie dałam rady nosiś jej do odbicia. teraz jest troche lepiej ale bez szału...
I jeszcze w kwestii kciuka - moja ciocia też ssała bardzo dlugo i nic nie pomagal, żadne maści, rękawiczki itd. Aż pewnego dnia użądliła ja osa - w ramię - a babcia się długo nie zastanawiała i zabandażowała jej caluśką rękę i tak miesiąc ją bandażowała 🤪 i przez ten m-c się ciocia od ssania kciuka odzwyczaiła

Wanilia, a katarek tez ma? Bo czasami kaszel jest od kataru. Kalina tak ma, poKASŁUJE JUZ DOBRE 3 TYG.,aale to niby od kataru, bo ciagle ma lekki. tez wlasciwie chcialam z tym isc do lekarza, ale nic sie nie zmienia, nie pogarsza sie, wiec nie ede jej znowu ciagac po lekarzach.

• Mamusie
agami napisał(a):
tak tak trzymay trzymamy... a my po spacerku wlasnie... eh moj kubus tez glowke na prawa strone w wozku przechyla i tuli pieluszke i na brzuchu tez na prawa strone sie odwraca ale jak nosze na rekach to ladnie w dwie strony patrzy i teraz nie wiem moze ja tez powinnam dpo lekarza z nim podejsc... bo jego ciezko na druga strone nauczyc obracac... ehh no ale z drugiej strony na rekach kreci glowka... nie wiem 😞
teraz lezy w lozeczku i kielczy sie do pozytywki z karuzelka bo pierwszy raz mu zamontowalam:PP no masakra hehe jak by sie sera dzis najadl smieje sie i smieje :P

przupomniało mi sie ze Milenka też chwilowo na jedną stronę główkę kładła więc co zrobiłam?? w łóżeczku ją przestawilam 🙂 głowę w łóżeczku po prostu ma w nogach 🙂 teraz odwraca głowę i w jedną i w drugą 🙃

• Mamusie
CANDYNS napisał(a):
KURCZE JAK WY TO DZIEWCZYNKI ROBICIE ZE MALUSZKI WAM TAK ŁADNIE SYPIAJA W NOCY??MÓJ MAŁY JAK CIĄGIEM 3 GODZ RAZ SPI TO WSZSTKO POTEM CO 1,5 GODZ -2 GODZ BUDZI SIE A NAD RANEM CO GODZ.JA JUZ NIEWIEM SAMA CZEM TAK??/DOBREJ NOCKI

dziwne...a powiedz, wstajesz do niego, jak tylko sie przebudzi, albo zpłacze? czy dajesz mu zawsze chwile poplakac?? Bo Kalina ma tak, że zdarza jej sie zapłakać w nocy, ale ja do nie od razu nie podchodze i z praktycznie sama po momenciku zasypia. takze moze daj mu zawsze chwilke, czasami dziecko sie przebudzi, a po chwili samo zasypia

• Mamusie
Hej dziewczyny. Wstałam w jakimś dobrym humorze 🙂 mąż pojechał na egzamin na uczelnie( trzymać kciuki) Ninka śpi, a ja zabieram się za ogarnięcie chaty. A potem chwila przyjemności i będę was nadrabiać.
Dziewczyny moja w nocy budzi się co 2-3h. Rozmawiałam i z pediatrą i z położną każda powiedziała to samo: mleko między 1 a 5h w nocy jest najbardziej wartościowe w tłuszcze, co powoduje że mózg się szybciej i lepiej rozwija. Więc dzieciaczki wiedzą co dobre 🙂 Jak to usłyszałam to przestało mi przeszkadzać nocne wstawanie

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Bry,

Wanilia, a katarek tez ma? Bo czasami kaszel jest od kataru. Kalina tak ma, poKASŁUJE JUZ DOBRE 3 TYG.,aale to niby od kataru, bo ciagle ma lekki. tez wlasciwie chcialam z tym isc do lekarza, ale nic sie nie zmienia, nie pogarsza sie, wiec nie ede jej znowu ciagac po lekarzach.

Trudno mi ocenic czy jest katar bo niby z noska nic nie leci ale jakos tak dzisiaj charczy i denerwuje się przy piersi więc tam głębiej chyba cos jednak siedzi i przeszkadza. Ja mam lekarza po drugiej stronie ulicy więc zadna to wyprawa.Dodam że pokasływanie i kichanie zdazało sie wcześniej co jest podobno normalne i słuzy oczyszczaniu noska ale dzis zdecydowanie tego za dużo

• Mamusie
holi32 napisał(a):
dzień dobry kochane mamusie!! co tam u was?? u nas ok nocka jak zwykle tak samo!!! Mały rano z tatusiem pogaworzył i tyle, teraz troszkę śpi napoiłam go wodą i o dziwo moje wypił całą 100ml nieźle!!! Ok to kończę trzymajcie się

holi czym go napoiłas??? wodą???????
wy dopajacie dzieci wodą albo czymkolwiek innym jak karmicie piersia??? u nas herbatka koperkowa tylko i to wypije z 10 ml jak mu dam witamine c i probiotyk to wtedy do popicia i na lyzeczke mu to daje a tak to tylko na cycu jest..

• Mamusie
candys jak bys zajrzala w okolice strony 130 to ja pisalam ze moj maly nie spi po nocach placze itd.. a to bylo 3 tygodnie temu... a kilka dni pozniej zaczal ladnie przesypiac... wiec twoj maluszek moze tez niedlugo zacznie... mlodszy jest od Kubusia a moj misiek do niedawna tez byl terrorysta jak yasmine coq;D a teraz slicznie spi wiec moze wwszym dzieciom tez niedlugo sie poprzestawia wszystko 🙂 🙂
novaM welcome home ;D

• Mamusie
to dzień dobry 🙂 bałam sie z Milą będę całą noc tańcować ale spała jak zaczarowana!! przed kąpielą długo lezała i gadała.wykąpana zjadła trochę z cycka ale nie wiele tam było bo tak mi się zdaje ze częściej ja przystawiałam wczoraj i musiałam jej dorobić 30ml i usnęła przed 21.obudziła sie o 3,później o 6 o 9 i znowu zjadła i śpi 🙂 więc pranie wstawione.zupa pomidorowa sie gotuje a ja uzależniacz brzuszkowy buszuję 🤪 tak tak ja też bez Was dnia nie moge!! pierwsze co wstaje rano to już myślę jak szybko mogę usiąść przed kompem ☺️ i sobie obiecuje,ze nadrobię zaległości i spadam a w końcu siedzę i gadam....CHLOE a propo leżaczka to moja srednio lubi...poleży 5 min i ryk.wibracje też średnio bo dla niej chyba bez różnicy 😮więc czekam aż troszkę podrośnie i zacznie jej się to podobać.później jak dzieciaczki sie więcej interesują to i leżaczek wraca do łask 🙂
kciuka moja tak namiętnie ssie ze szok!! przebudziła sie w nocy na jedzenie i pojękuje.zanim wstałam to słysze tylko cmok cmok 🙂 a kciuk już w buzi 🤪

• Mamusie
agami napisał(a):
holi32 napisał(a):
dzień dobry kochane mamusie!! co tam u was?? u nas ok nocka jak zwykle tak samo!!! Mały rano z tatusiem pogaworzył i tyle, teraz troszkę śpi napoiłam go wodą i o dziwo moje wypił całą 100ml nieźle!!! Ok to kończę trzymajcie się

holi czym go napoiłas??? wodą???????
wy dopajacie dzieci wodą albo czymkolwiek innym jak karmicie piersia??? u nas herbatka koperkowa tylko i to wypije z 10 ml jak mu dam witamine c i probiotyk to wtedy do popicia i na lyzeczke mu to daje a tak to tylko na cycu jest..

ja czasami daje Kalinie herbatke koperkowa, jak mi sie przypomni:-) a wit ic probiotyk dajesz codziennie tak profilaktycznie, czy Kuba chory jest?

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
to dzień dobry 🙂 bałam sie z Milą będę całą noc tańcować ale spała jak zaczarowana!! przed kąpielą długo lezała i gadała.wykąpana zjadła trochę z cycka ale nie wiele tam było bo tak mi się zdaje ze częściej ja przystawiałam wczoraj i musiałam jej dorobić 30ml i usnęła przed 21.obudziła sie o 3,później o 6 o 9 i znowu zjadła i śpi 🙂 więc pranie wstawione.zupa pomidorowa sie gotuje a ja uzależniacz brzuszkowy buszuję 🤪 tak tak ja też bez Was dnia nie moge!! pierwsze co wstaje rano to już myślę jak szybko mogę usiąść przed kompem ☺️ i sobie obiecuje,ze nadrobię zaległości i spadam a w końcu siedzę i gadam....CHLOE a propo leżaczka to moja srednio lubi...poleży 5 min i ryk.wibracje też średnio bo dla niej chyba bez różnicy 😮więc czekam aż troszkę podrośnie i zacznie jej się to podobać.później jak dzieciaczki sie więcej interesują to i leżaczek wraca do łask 🙂
kciuka moja tak namiętnie ssie ze szok!! przebudziła sie w nocy na jedzenie i pojękuje.zanim wstałam to słysze tylko cmok cmok 🙂 a kciuk już w buzi 🤪

u mnie dokladnie to samo z tym kciukiem 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 😘 U nas pierwszy raz nocka z dupy 🤢 Mały poszedł spać coś ok 2 i potem wstawanie co 1,5h a pobudka o 6;30 i do teraz drzemki na 5 min... on jest wiecznie głodny... wczoraj spił ze mnie całe mleko+ 160ml modyfikowanego i dalej wrzask i szukanie, a jak mu dałam smoka to myślałam, że go pożre w całości... to wygląda jakbym go głodziła, gdy dorwie się do butki...

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny mam pytanie...od jakichs 2 tyg mam masakryczne zaparcia, nigdy wczesniej nie mialam z tym problemu, pierwszy raz i dlatego pytam, czy jest jakis srodek, ktory moge brac, a ktory nie zaszkodzi malej?

pić codziennie sok ze świeżych jabłek.... 🙂

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dzień dobry 😘 U nas pierwszy raz nocka z dupy 🤢 Mały poszedł spać coś ok 2 i potem wstawanie co 1,5h a pobudka o 6;30 i do teraz drzemki na 5 min... on jest wiecznie głodny... wczoraj spił ze mnie całe mleko+ 160ml modyfikowanego i dalej wrzask i szukanie, a jak mu dałam smoka to myślałam, że go pożre w całości... to wygląda jakbym go głodziła, gdy dorwie się do butki...

Kasia wiem, ze Ci nie do smiechu, ale ja sie usmialam z tego smoka, do ktorego tak sie dorwal. Pociesze Cie, ze bezsenne katorgi to u mnie byla codziennosc, a teraz tez bywaja 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Helloł mamuśki 🙂

U mnie noc pełna cudów...
... dziewicą byłam la lalalala 🤪
... dzidzia nasza 7,5 godziny przespała 🤪
... i w czasie tego snu odciągnęłam 90 ml mleczka 🤪 z jednego cyca, a jeszcze kilka dni temu 30

Pieknie, jak w raju... 🙂)) 🙃

a ja tez po jednodniowym kryzysie laktacyjnym i walka z laktatorem co poltorej godziny, dostalam nawalu pokarmu na drugi dzien 🤪 a teraz sie unormowalo takze i maluszek sie najada a mnie cyckow tez nie rozsadza 🙂))

wlasnie wrocilismy ze spacerku polgodzinnego i Julek dosypia w gondoli 🙂