Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Panie Prezesie dziękujemy za życzenia - po pracy zapraszamy Towarzysza Prezesa na ciasto 😁
Mój M się dziś tanio wykpi bo bo ma obronę pracy mgr i pewnie jakiegoś badyla dostanie 😜 A w sezonie obron to czasem mam całe mieszkanie kwiatami zastawione bo M ma zawsze dużo magistrantów i drugie tyle recenzuje 🙃 Na starym mieszkaniu nosiłam część do sąsiadki bo miałam bardzo fajną - kto wie, może ta tutaj też się załapie bo chyba też miła 🙂
Ulka a co to za opis pod zębolkowym suwaczkiem? Chcesz nam coś powiedzieć? 😉 Wczorajszy zastrzyk był już niej stresujący tylko szczypie to draństwo 🥴
Agami za dziadka cały czas trzymam kciuki i mam nadzieję że będzie dobrze 😘 Ale koniec zimy to dla starszych ludzi zawsze cięzki okres 🤨
Za wszystkie miłe słowa w imieniu Weroniki dziękuję 🙂 Ale tytuł Miss Grudnióweczek i tak zostawiamy Bambinie 😎
A skoczka chyba kupię dziś - zawsze mogę Weronikę asekurować na nim a i tak będzie mi lżej niż podrzucać ją na kolanach.
Wieczorem przyjeżdżają rodzice a moje wczorajsze przygotowania zakończyły się .....drzemką na kanapie 🤔 Usiadłam na chwilę i zasnęłam więc chyba kupię jakieś ciasto i tyle 🥴 A w niedzielę wracamy razem i będę u rodziców tydzień 😎

• Mamusie
dzień dobry 🙂 🙂 🙂

Wszystkim dużym i małym kobietkom wszystkiego co najlepsze 🙂 dużo słońca na co dzień, spełnienia marzeń, ale nie wszystkich, bo jakieś muszą zostać na kolejne okazji 😉 szczęścia i spełnienia się w każdym aspekcie życia! 😘 😘 😘

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Rita napisał(a):

Aga mmmniam poproszę taki chlebek kurierem 🤪

oj, nic już nie zostało 😜 następnym razem 🙃

jak przed chwilą kroiłam sobie chlebek na śniadanie to dopiero zajarzyłam, że chodziło Ci wczoraj nie o czosnkową bagietkę, tylko właśnie o chlebek 😁

no więc nie został zjedzony jeszcze, 3 keksówki chlebka są, no teraz to już prawie 3 😉

• Mamusie
a ja się dzisiaj trochę pokłóciłam z moim M. rano, że godzina 8.20 a on wychodzi do pracy, ma na 9. i samochodem to 2 minuty jedzie. że woli jechać niż pobawić się z dzieckiem... on coś tam mi odburknął to ja jeszcze bardziej się nakręciłam. a za jakieś 15 minut dzwonek do drzwi, wychodzę otwieram... a tam M. z tulipanem.... ☺️ oj głupio mi się zrobiło, głupio...
i jeszcze poleciał do mamy mojej, bo dzisiaj na później ma i ona też dostała tulipana 🙂

no ale jak mnie przytulił to przeprosiłam, rozbeczałam się... chyba mam jakieś gorsze dni ostatnio... okres się zbliża...

• Mamusie
Aga chciała bym zobaczyc Twoją minę jak mąż z kwiatkiem wrócił 😜 🙂
Basia ale się koledzy postarali-miły gest 🙂
moja teściówka dziś ma urodziny ale poczekam na Adama i razem zadzwonimy

a jeszcze tylko 2 tygodnie i jade do domku!!!!!!!!!!!!!!! 🤪

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Rita napisał(a):

Aga mmmniam poproszę taki chlebek kurierem 🤪

oj, nic już nie zostało 😜 następnym razem 🙃

jak przed chwilą kroiłam sobie chlebek na śniadanie to dopiero zajarzyłam, że chodziło Ci wczoraj nie o czosnkową bagietkę, tylko właśnie o chlebek 😁

no więc nie został zjedzony jeszcze, 3 keksówki chlebka są, no teraz to już prawie 3 😉

noooooo a ja myślałam ze poprostu nie chcesz się podzielić 😜 myśle sobie 3 chleby pochłonęli na kolacje? 😮 😮 😮

• Mamusie
Dzień doberek 😉
Wszystkim kobietkom naszym życzę, aby dziś poczuły się jeszcze bardziej kobieco 😘... o ile jeszcze można bardziej 😉
A mój właśnie poleciał po sól do apteki, bo przy katarze zużywamy jej ogromne ilości 🤢... no i ciekawe czy cosik poza solą swoim damom przyniesie 😜

Kasiunia my mamy taki wózek... ale on typowo miejski... ino chodniczki i najlepiej równe, co się u nas rzadko zdarza, ale jak już się zdarzy to prowadzi się świetnie, lekki i zwrotny, łatwo się składa... jedyne co mnie martwi to, że się zaczyna robić przymały 😮 całą zimę stał nieruszany... nawet nie próbowałam nim jeździć po zaspach... ogólnie to zadowolone jesteśmy i nadzieje mamy, że jednak będzie rósł z nami 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Rita napisał(a):

a jeszcze tylko 2 tygodnie i jade do domku!!!!!!!!!!!!!!! 🤪

nowym busem 😁

hehehehehe niestety nie, tym razem jeszcze będziemy dodijac naszą osobówkę 🤢 😁
a wózek piękny macie, ja chyba kupie zwykłą "parasolkę" co mi będzie łatwiej do autobusu wtaszczyć to bedze mogła z małą po całym mieście jeździć

• Mamusie
Rita napisał(a):
dziewczyny co o tym myślicie?
plecaczek

Widzialam takie cudo w Angli na lotnisku jak pracowalam. Niby fajne bo masz dziecko zawsze pod reka i wiesz gdzie jest, ale mi sie kojarzy to z takim psem na smyczy... przepraszam za porownanie.
W zatloczonych miejscach napewno sie przydaje, ale po ulicy nigdy bym nie przypiela Florka na smyczy.

• Mamusie
Rita napisał(a):
dziewczyny co o tym myślicie?
plecaczek

A ja myślę, że to coś w sam raz na moje mega nierówne podwórko i prowizoryczną uliczkę 😎
Teraz jak chodzi to o byle kamień i o byle nierówność się potyka 🤢
Opcja "smycz" odpada ale szelki i plecak jak najbardziej 🙂

• Mamusie
Wanilia Prezes dziękuje za zaproszenie ale "po pracy" tyle jeszcze Konczit jest do odwiedzenia, że z przykrością stwierdza, że nie da rady hihih 🙂

U mnie obiad już zrobiony, Prezes ululany, zaraz przyjdzie ze szkoły Ola i znowu matka dla siebie czasu mieć nie będzie 🥴 Jeszcze sobie zaplanowałam zmianę firanki w salonie...wczoraj ją dopiero kupiłam ale ja z tych jestem co żądni zmian są i już sucha gotowa do prasowania i wywieszenia jest 🙂

Kasia my raczej mamy dość dużą spacerówkę ale Tobie chyba o coś małego chodziło, tak ? 🤨

Do dziewczyn co fotki non stop robią - mega szacun 😎 !!!!!
Olka ma tysiące fotek jak mała była, a pączek już skromniej...nie wiem czy to brak czasu czy to przy drugim tak już bywa 🤨

aaagaaa deszczu współczuję...u mnie nie pada ale i tak jakoś szaro, buro i zimno 😠 ...na szczęście ja też nigdzie wychodzić nie muszę 😉

• Mamusie
Kasiunia my mamy taką spacerówkę quatro caddy i jestem bardzo zadowolona 🙂

Rita no dlatego napisałam o tym chlebie jak zajarzyłam, żeby nie było, że po 3 bochenki chleba na kolację zjadamy 😜 a co do miny... to chyba była bezcenna ☺️

no ale winowajca już jest... pan okres już jest ze mną... 🤢

NovaM ja szukam sobie nowych zasłonek do salonu, w takich wiosennych kolorach 🙂

• Mamusie
Nosz k..wa mac - wiecie że nadal nie mam stacjonarnego internetu???? Jak zamawiałam uslugę w netii to mi powiedzieli że aktywacja bedzie 2 tyg po podpisaniu umowy, potem okazało się ze mają na to 30 dni i oczywiście wcześniej się nie uda więc net miał być 6go. No ale okazało się że coś nie działa, wczoraj miał być technik - zgadnijcie czy przyszedł? 😠 😠 😠 Dziś zadzwoniłam tam już naprawdę wkurwiona a oni ze ktoś się próbował ze mną skonaktować a ja nie odebrałam. I rzeczywiście ktoś dzwonił z zastrzeżonego numeru a ja nie zdązyłam odebrać. Więc się wypowiedziałam jasno co myślę o takiej formie kontaktu....Normalnie szlag mnie trafia bo M ma robotę i jak nie bedzie porządnego neta to musi dziś do wieczora w robocie siedzieć i ją dokończyć....Bo na tym z Plusa się ciągle połączenie zrywa
Co do plecaczka to ja nie mam nic przeciwko i wydaje mi się ze tylko u nas w Polsce wywołuje on takie negatywne skojarzenia. Ja czasem na nierównym terenie podtrzymuję Weronikę za kapturek - wychodzi na to samo tylko mniej wygodnie tak 😉

• Mamusie
mi też takie cuda się z psią smycza jakoś zlepiały ale powiem Wam że tutaj to jest bardzo popularne a sama byłam świadkiem jak kobitka szła taszcząc wózek (chyba z tych ciężkich i trudnych do sterowania) a mały szkrabek 3 metry przed nią i ona wiecznie jakieś polecenia mu wydawała a on wcale jej nie słuchał i w każdą stronę uciekał -gdyby nie miał wtedy tej smyczki to ja nie wiem jak ta kobita by sobie poradziła a tak jak jej na jezdnie chciał uciekać to go przytrzymała za tą smycz i mały zawracał
wiadomo w parku czy jakimś innym bezpiecznym miejscu to nie ale jak mi mała niunia na mieście będzie chciała uciekać to rozwiązanie w sam raz 🙂 tymbardziej że cena śmiesznie niska