Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jesli chodzi o antykoncepcje slyszalyscie o zastrzyku, ktory sie wykonuje raz na 3m iesiace??? ja po pierwszej ciazy sie nie zabezpieczalam ale teraz mam zamiar - koniecznie
....tabletki sie nie sprawdza bo ja zpaominalska jestem a teraz z dwojka na lgowie to juz w ogole... ale mysle o tym zastrzyku lub plaserkach ewentualnie... a wy jak??

• Mamusie
Pisałyście o ściąganiu mleka...ja przestałam ściągać....nie chcę się stresować....wcześniej stresowało mnie to ile ściągnę...ciągle miałam wrażenie, że mam za mało mleka i Dominik pewnie jest głodny a ja tracę pokarm....niepotrzebnie się nakręcałam....już tego nie robię....mały nie płacze, przybiera na wadze więc to co zjada musi mu wystarczać......choć nadal uważam, że mało je....zazwyczaj je z jednej piersi ok. 10' -wyjątkiem są karmienia, kiedy ma ochotę na drugą pierś

• Mamusie
mamma-mia napisał(a):
jesli chodzi o antykoncepcje slyszalyscie o zastrzyku, ktory sie wykonuje raz na 3m iesiace??? ja po pierwszej ciazy sie nie zabezpieczalam ale teraz mam zamiar - koniecznie
....tabletki sie nie sprawdza bo ja zpaominalska jestem a teraz z dwojka na lgowie to juz w ogole... ale mysle o tym zastrzyku lub plaserkach ewentualnie... a wy jak??

Ja mam zamiar wrócić do tabletek o zastrzyku nie słyszałam.....Sandra czyżbyś nie miała ochoty na trzeciego bobasa skoro piszesz, że koniecznie musisz się zabezpieczyć 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
dziewczyny ja mysle o tabletkach, choc po dzisiejszych wypowiedziach mysl o spirali tez sie pojawila 🙃 🙃 🙃.

Moja kolezanka 3 razy brala te zastrzyki antykoncepcyjne i jak zaprzestala to pozniej 9 miesiecy czekala az okres sie jej unormuje i wszystko wroci do normalnosci!Ale nie wiem czy o tych samych Kukunari pisze!!!!!!
Dziewczyny ja sie bardzo boje teraz kontaktow z mezem- jakas traume mam!!!!!! 🤔 🤔 🤔 🤔 i strasznie boje sie aby nie zajsc!!!!!!!!!!!!!! 😮 😮 😮 😮.Macie tez tak???

• Mamusie
ella1 napisał(a):
[quote
Dziewczyny ja sie bardzo boje teraz kontaktow z mezem- jakas traume mam!!!!!! 🤔 🤔 🤔 🤔 i strasznie boje sie aby nie zajsc!!!!!!!!!!!!!! 😮 😮 😮 😮.Macie tez tak???

Przyznaje, że powoli mam ochotę na "przytulanie" ale mąż powiedział, iż nawet kijem mnie nie ruszy aż nie pójdę na wizytę kontrolną do gina.....a dziś dzwoniłam i jestem umówiona dopiero 9 stycznia 😞 to sobie jeszcze poczekam 😠

• Mamusie
Agisal napisał(a):
ella1 napisał(a):
[quote

Przyznaje, że powoli mam ochotę na "przytulanie" ale mąż powiedział, iż nawet kijem mnie nie ruszy aż nie pójdę na wizytę kontrolną do gina.....a dziś dzwoniłam i jestem umówiona dopiero 9 stycznia 😞 to sobie jeszcze poczekam 😠

Agisal ochoooooootę to ja mam i to juuz mam od dłuzszego czasu 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusie
Witajcie Kochane 🙂
U nas wszystko dobrze 🙂 Filipek jest Aniołem 🙂 Dziś skończył 4 tygodnie 🙂
7 stycznia ma chrzest 🙂 Właśnie siedzę nad zaproszeniami 🙂
Dziś byliśmy na wizycie kontrolnej w poradni neonatologicznej 🙂 i wszystko jest ok 🙂 Mały w ciągu 20 dni przybrał na wadze 970 g 🙂
Mój Aniołek jest wykąpany (co uwielbia) najedzony (co też uwielbia) i teraz sobie leży w Mamusi łóżku i zasypia 🙂

Wczoraj były w odwiedziny moje przyjaciółki i jedna z nich stwierdziła patrząc na Filipka, że to nie możliwe, że sam zaśnie i jak się później okazało byłą w wielkim szoku bo Mały zasnął w łóżeczku, a ona myślała, że trzeba trochę polulac dzieci, żeby zasnęły 🙂

Ja mam wizytę kontrolną 6 lutego 🙂 A ochotę na Mojego T:* Mam straszną ☺️ ☺️ ☺️
Pozdrawiam wszystkich!

• Mamusie
Agisal - dwojka to tak zdrowo 😉 przynajmniej na tym etapie wystarczy mi 2 latka i miesieczniak 🙂 Chcialam miec dwojeczke w takim wlasnie odstepie czasowym i mam - teraz juz nie bede przeginac bo nie dam rady ogarnac jeszcze jednego bobo przy tej dwojeczce... Nie mowie, ze nigdy nie bededziemy sie starac o kolejne - moze nam sie zachce za jakis czas... Ale na chwile obecna oboje zgodnie twierdzimy, ze trzeba zamknac "biznes dzieciowy" 😉 Mamy szczesliwa rodzinke w komplecie tak jak marzylismy 2+2 - standardowa 🙂 I niech tak juz zostanie 🙂
Poza tym ja do najmlodszych mamusiek tez nie naleze a dla dzieci trzeba miec czas i energie - teraz jeszcze mam ale czy bede miec za kilka latek???

kruszyna - i tak trzymac! ja bylam tego samego zdania po Mii ale w sumie chcialam miec roznice okolo 2 letnia miedzy dzieciakami, bo wtedy pierwsze juz jest na tyle samodzielne, ze latwiej ogarnac dwojke... bylo bez zabezpieczenia od poczatku - uwazalismy 😜 a jak poczulismy sie na silach to bammmm i jest kolejne hehehe Z obiema wiemy dzien - baaaa nawet godzine 😜 Tego i Wam zycze!!!

Ella - co do sexu to po Mii mialam straszna traume, ze bedzie mnie bolalo i w ogole choc na zdrowy rozum jak sex moze bolec bardziej niz porod 😉 do takiego podejscia sklonila mnie opinia pewnej gin, ktora na kontroli 6tyg po porodzie stwierdzila, ze zszyli mnie za ciasno i moge odczuwac bol i dyskomford podczas stosunkow - babsko wbilo mi do glowy cos takiego i wez sie przelam 🤢 Na szczescie nie bylo tak zle 😁 Ba, nic nie bolalo... a dyskomfort spowodowany byl slabym nawilzeniem co czesto sie zdarza u kobiet karmiacych piersia wiec polecam zaopatrzyc sie w zele nawilzajace itp... Tym razem nie peklam, nie cieli nie bylam szyta wiec sie nie boje w ogole 🙂 ale najpierw chce isc na kontrole do innego gin i posluchac co on ma do powiedzenia 😉
wybiore sie po Nowym Roku 🙂

A u nas Tia wysypana i nie oklamuje sie juz to na pewno skaza bialkowa wiec ograniczma diete do minimum 🥴 Wierze tylko, ze Tia wyrosnie z niej tak szybko jak Mia wyrosla...

A jak wasze plany Sylwestrowe????? Czy ktos sie pisze razem ze mna na Piżama Party??? 😁

No i jeszcze postanowienia noworoczne - jak z nimi?? Juz przygotowane, obmyslane???
Chwalcie sie!!! 😆

• Mamusie
krusyna napisał(a):
Postanowienie noworoczne ---> będę znów piękna i powabna (i starczy, bo będzie z tym kupa roboty 😜 😜 😜 )

Sylwester ----> Kraków, Warszawa, może Paryż..... zależy na który kanał TV przełączę 🙃

to ja z Toba po tych krajach (kanalach) poskacze 😉

• Mamusie
czesc mamusie!

ja o antykoncepcji na razie nawet nie myślę bo moje libido jest poniżej jakiegokolwiek minimum...ostatnio się nawet zastanawiałam czy w tej kwestii nie będę musiala szukac pomocy u jakiś specjalistów ponieważ nie wiem czy w najbliższym czasie się przełamie i spróbuje...Na razie we wtorek mam wizytę kontrolną, notabene kolejną, mam nadzieje że wreszcie rany zaczynają się poprawnie goić, przynajmniej te fizyczne...

W ogóle dzisiaj moja mała obudziła sie o 3 na mleko, wciągnęła butle po czym zachcialo jej się głużyć do 4:30. Leżałyśmy tak w moim łozeczku ale królewna coraz bardziej rozbawiona.
Ja już coraz bardziej zmęczona postanowiłam położyc ją z mężem w drugim pokoju i wrociłam do swojego wyrka na krótka drzemkę. Po jakiejś godzinie przebudziłam się patrze nie ma jej na łóżku, nie ma w łóżeczku i tak sie przeraziłam że z krzykiem wypadłam ze swojego łoża i zaczęlam biegać po mieszkaniu w poszukiwaniu mojego dziecka 🙂. Po prostu zapomniałam ze wyniosłam je do tatusia 🙂

Ach zaczynam chyba świrować:P

• Mamusie
Kochanie u mnie z tymi sprawami po porodzie nie ma problemu Jest chyba nawet lepiej niż przed wydaje mi sie ze mam większą świadomość swojego ciała 🙂

O drugie dziecko planujemy zacząc starac się po następnych wakacjach także trochę sobie odpoczne.

i zmartwienie /; [rcolor=][/color] Kubusiowi wyjełam dziś rano wodnistego gluta. ja miałam katar i pewnie go zaraziłam Uważacie że powinnam zgłosić się od razu do lekarza czy poczekać jak się sprawy rozwiną??

• Mamusie
14A11 ja na twoim miejscu jeszcze nie martwiłabym się. Pamiętam na szkole rodzenia położna mówila ze przezroczysta lub biała wydzielina z nosa to ok, natomiast jak pojawia się ropna to wtedy do lekarza. Mojej małej też kiedyś wyciąglam przezroczystego gluta, posmarowałam wówczas pod noskiem maścią majerankową i przeszło bez większego echa.

• Mamusie
Dzień Dobry mamusie 🙂
Ale jestem wyczerpana po dzisiejszej nocy....Dominik wczoraj nie mógł zasnąć do 1:00 a następnie budził się co 1,5-2h...Dodam, że bardzo mało jadł....myśleliśmy, że nie chce spać bo jest głodny a m ze stresu nic nie leciało.....przygotowaliśmy mleko z proszku i co.....pociamkał.....w ostateczności zjadł 30 ml!!! i dalej nie spał.....jak już usnął to po 2 h się obudził pojadł z cyca 5 min i poszedł spać!!! i tak przez całą noc!!!! w panice zaczęłam ściągać mleko (a wczoraj pisałam, że nie będę 🙂 ) teraz też już nie śpi....possał 4 min i leży....na głodnego nie wygląda, choć zaczął ciamkać palec...dostał smoczek i wegetuje w bujaczku....już sama nie wiem co z tym jego jedzeniem.
Co do sylwestra to my również zostajemy w domku przed TV.

• Mamusie
Hej. Troche czasu minelo ale nie mialam zbytnio kiedy cos napisac.
Witam nowa mamusie.
Dzisiaj bylismy na pobraniu krwi, wyniki w poniedzialek. Zobaczymy czy dalej dawac leki. Maly praktycznie wiekszosc nocek przesypia bez budzenia sie na karmienie.
Co do sexu to najpierw musze isc na kontrole i zobaczymy co powie. Ja ani spirali ani tabletek nie bede brac. U nas zawsze byly gumki.
Ostatnio poklocilismy sie z tesciowa. Razem z mezem nie odzywamy sie do niej. I zaczelam sama kapac Łukaszka. Wczesniej ona mi pomagala.
Sylwestra tez spedzamy w domu przed tv.
W profilu mam zdjecie jak maly sie usmiecha- udalo mi sie zrobic bo akurat poszla cala seria usmiechow.

• Mamusie
Witam wszystkie Mamusie 😆

Mamma-mia ----> jesteśmy więc umówione na Sylwka 🙂 Myślałam, że będzie nudnawo, a tu taka niespodzianka - nocny, miejski rajd 😁 😁 😁

Dziewczyny, ja mojemu maluchowi wyciągam prawie codziennie po wielgachnym, zielonym glucie z każdej dziurki, mówiłam o tym lekarzowi, ale nic na to nie powiedział, więc chyba nie trzeba się przejmować.

Bardziej martwi mnie to, że mój synek nadal ma żółtaczkę - lekarka mówiła, że jeśli się utrzyma, to przy następnej wizycie skieruje małego na badania, ale nie wiem, czy nie powinnam się już teraz domagać badań - przecież następna wizyta będzie dopiero na początku lutego !
Czy Wasze maluchy też jeszcze mają żółtaczkę ??????
(Maks ma wciąż niebieskawe gałki oczne i lekko zażółconą skórę)

• Mamusie
Krusyna moja mala żółtaczki nie miała i lekarka bardzo się dziwila ponieważ przeważnie jak dziecko rodzi się z krwiaczkiem na głowie żółtaczka dłużej się utrzymuje. Koleżanka która rodziła również w listopadzie ma córeczke która ciągle walczy z zółtaczką (notabene też miała krwiaka na glowie). Lekarka kazała podawać jej wode z glukozą i podobno jest już znacznie lepiej.

• Mamusie
Mój też ma jeszcze żółtaczkę ale nic na to lekarka nie mówiła. Jasiek ma katar, glutów mało co ( oczywiście zielone) ale w głębi bardzo mu charczy. Też tak miałyście i czy próbowałyście wyciągać te gile z czeluści?
Co do sexu to my już po. Póki co mamy stosować gumki i środek plemnikobójczy a ja mam taką chcicę że szok. Nie chciałabym zajść z 3 im. A mój mąż chce jeszcze córę. Ja już wiekowa dama jestem, tu cesarki dwie no i śpioch ze mnie okrutny to ciężko będzie.