Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć Babki,

Yenefer mój Kubuś też strzela takie miny jak by miał coś niedobrego w buzi, ale nie wiem czego to przyczyna i ślini się strasznie.

Mój mały codziennie wstaje po 6, ale tatuś kochany wziął Kubusia do innego pokoju i Mamusia pospała. Powiem, wam, że teraz odkąd dokarmiam Kubusia sztucznym i daje mu swój pokarm z butelki ( w ten sposób też kontroluję ile zjadł), Kubuś wreszcie ma trzy drzemki po 30 min w ciągu dnia, wcześniej nie spał. Jeśli chodzi o wagę to ja właśnie musiałam się w nią zaopatrzyć, mały był i jest ważony codzienne, i to jest zmora jak widzisz jak dziecku waga leci. Teraz odkąd dokarmiany jest sztucznym jest już lepiej i nie ma takich spadków.

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sandra! skonsultuj Tię jutro, bo wiesz jak szybko infekcja idzie u maluchów...
Co do operacji serduszka, to myślę, że lekarze wiedzą, co robią, a serce rodziców i ich uczucia, to całkiem oddzielny rozdział i obszerny, co? Trzeba zaufać medycynie 😉
A! i jeszcze! mój pokarm chyba jakiś słabowaty na noc, bo wczoraj nadoiłam z butli 240 ml, objadł, ale pobudka o 1.45 😞 potem przerwa na jedzenie do 3, kolejna pobudka 6.30 😞 wracam do sztucznego z kleikiem na noc!

• Mamusie
U mnie jedzonko co 3 h tak na oko, czasami po 2 h jest bunt. Nie ma w zasadzie różnicy czy je moje z butelki czy sztuczny. Jest różnica pomiędzy karmieniem bezpośrednio z piersi, bo wtedy przerwa jest nawet po godzinie. Ewidentnie z piersi ma za mało, zresztą to już wiemy dawno po spadkach wagi.
Jeśli chodzi o noc to zaliczamy jedzenie o 23, wcześniej zawsze spał do 3, ale teraz budzi się około 2, je z piersi, potem około 3.30 znowu butla i śpimy do 6.30 i koniec spania.
A jeśli chodzi przed 23 je po kąpieli koło 19.40

• Mamusie
Hej byłam od wczoraj u mjego z małą dlatego mniw niw było... Ale następnym razem tam chyba pojedziemy w lecie jak nie potrafią zrozumieć że w domu sie nie pali przy dziecku... 😞
Co do sadzania małej to ja ją sadzam oczywiście trzymam ją bo to lubi ale podobno nie wolno jeszcze sadzać bo za szybko i coś się może z żeberkam porobić także staram się ją dużo mniej teraz sadzać....
Co do mocnika nie pamiętam która ma jeszcze nie kupiony ale nie jest sama u nas nawet się narazie nie zapowiada że będzie kupiony narazie... 🤨
Od zeszłaj niedzieli miła herbatką koperkową i strasznie cały tydzień ulewała a wczoraj wypiła malutko i dziś wcale i prawie wogóle się jej nie ulewało może to być wina herbatki ?? 😮
I dzisiaj pierwszy raz dałam małej deserek 🙂

• Mamusie
Gosiaq i Ania_xx gratuluję pierwszych udanych prób nocnikowania 🤪 Aniu słodka foteczka!

A my właśnie przed chwilą sprzedaliśmy małego kołyskę...od dziś do wyjazdu nocuje w gondoli 🙂, a za tydzień znajomy zabiera też łóżko nasze i komody, więc już w ogóle standard naszego życia znacznie spadnie 🙂 🙂 🙂
No i jeszcze tatuś kupił Oskarowi już drugi używany rowerek 🙂 Dobrze , że mamy wielką przyczepę, bo byśmy się stąd chyba nie zabrali 🙂 A póki można to robimy zapasy na przyszłość 🙂
No i na dziś już uciekam, bo zaraz wpada moja kumpela z mężem i synkiem 🙂

• Mamusie
gosiaq- brawo za "jedynke i dwojke" na nocniku 🙂
ania_xx- brawo za "jedynke" 🙂 A z Ksawierka chyba rycerz na koniu rosnie 😁

i ja melduje, ze "jednynka" na nocnik wykonana 😁

Tak sobie pomyslalam, ze wam klasne za te udane nocnikowanie 🙂 a wlasciwe nie wam co maluszkom 🙂 wiec brawka brawka 🙂 Cos za malo sie tymi oklaskami obdarowujemy 😉

ja jutro smigam na kontrole po nieudanej aplikacji Mireny 😞 i sprawdze Tie przy okazji bo pokasluje brzydko 🤨

a co tu taki przestuj weekendowy?!

• Mamusie
dzień dobry!
mamma mia dziękuję za pirwsze brawka 😁 😁 😁 nareszcie zasłużyliśmy 😁 😁 zdrówka dla was

zawsze w week jest przestuj...pewnie wszystkie się mężami i facetami zajmują!!! 😁 😁 😁
ja ściągam mleko z cycuchów ksawciu jeszcze słodko śpi ja dziS też wyspana bo to pierwsza noc co go kaszelek nie budził...

czy wiadomo co z jadwigą-roza???

• Mamusie
hello! dzięki za bravka! my i dzisiaj już złapaliśmy 1 i 2 😉 podoba mi się to, bo przynajmniej łatwiej mu zrobić 2... u nas już wychodzą takie kitki, rzadko plastelina 😉 a u Was?
Sandra! po przeczytaniu numerów z wkładką u Ciebie jestem w poważnym szoku 😮 😮 ale widocznie Twój organizm odrzucił żelastwo i tyle. Szkoda tylko, że trzeba się czymś szprycować 😉 Może weź ten zastrzyk hormonalny? Ja planuję wkładkę w przyszłym tygodniu, bo już niedługo moje chłopisko wraca 🤪
Dzisiejsza nocna do bani 😞 ale i taka musi być, co? Może kolejna będzie lepsza 😉 póki co słoneczko i lekki mrozek, ale optymistycznie 😉
Aniu! ode mnie też bravka! zawsze każda z nas zasługuje 😉 i faktycznie mało bravkujemy! do roboty!

• Mamusie
Madziu! Kubuś faktycznie mało śpi w dzień, ale jakbym mojego Maćka widziała... przestał spać w dzień jak miał niecałe 2 lata! a nocki zarywałam 3 lata, więc booosko 😉 Dobrze, że tata bierze go rano, a Ty możesz dospać 😉 To się nazywa równouprawnienie 😉 równouobowiązkowienie? ale słowotwór hihihi

• Mamusie
Gosiu734 czy ja dobrze zrozumiałam że u twojego chłopaka w domu palą papierosy przy dziecku??? 😠 To jakaś masakra nie dziwię się że tak zareagowałaś.

Aniaxx ja otworzyłam wszystkie zdjęcia Ksawerego bez problemu. Super z niego dzieciaczek 🙂

Yenefer to ile jeszcze będziesz mieszkać w takich okrojonych warunkach? A mata zajeee…fajna. Można Ci pozazdrościć takiego fuksa, ale ja Ci nie zazdroszczę tylko cieszę się razem z Tobą! Aaaaa co do śpiewaka to mnie także zaraziłaś miłością do niego! Kupię Emilce i jeszcze chyba dwa. Jeden dla córeczki mojej koleżanki (z okazji pierwszych urodzin), a drugi dla synka drugiej koleżanki, bo pojedziemy do nich z wizytą zapoznawczą (jest młodszy od Emi o miesiąc). Myślałam żeby zamówić je z tej strony http://allegro.pl/spiewaki-slodziaki-fisher-price-expresowa-wysylka-i2185196980.html
Podoba mi się ten fioletowy co kupiłaś Oskarkowi, a te dwa pozostałe to nie wiem jakie wziąć chyba różowy i niebieski. Może mi doradzisz bo ty widziałaś je „na żywo”.
Wolałabym bez tej kosmatej grzywy żeby włosy nie wylądowały w buźce.
A i przykro mi z powodu operacji synka twojej przyjaciółki, ale jeśli to ma mu pomóc to jakoś to przetrwacie.

MammaMia współczuje i podziwiam zarazem że wytrzymałaś ten ból. Ja nie zdecydowałabym się na taką wkładkę. Mam nadzieję że po kontroli wszystko będzie w porządku.

• Mamusie
Zaniu Co do śpiewaków, to te z czuprynka są jedne z fajniejszych, ale ja pomyślałam tak samo jak Ty, żeby kupić bez, bo ona strasznie wyłazi i dziecko mogłoby połknąć te kłaczki...ja osobiście polecam mojego fioletowego, a co do reszty to wysyłam Ci parę filmików, żebyś mogła podjąć sama decyzję...chociaż mi osobiście podoba się jeszcze ten MALINOWY KOD PRODUKTU: V1193...oto one:
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

Te zielone są takie sobie 🙂
Ja też Oskarowi kupie chyba jeszcze jednego, bo żywo na niego reaguje 😉 A i to świetny pomysł na prezent, ja chyba też kupie przyjaciółce na roczek dla malucha 🙂

No a my będziemy tak mieszkać tylko do 29 marca 🙂 I muszę przyznać, że małemu super sie spało w gondoli, wstał tylko raz na karmienie 🙂

• Mamusie
Witam!
bylam na kontroli - wszystko ok 🙂 Tia zwazona - 6,280kg
Gosiaq - wiec klasne ci znow za 1 i 2 🙂 Z ta wkladka to jest tak, ze to juz nie jest zadna zelazna spirala czy cos w tym stylu - to male plastikowe urzadzonko w ksztalcie litery T ktore stopniowo uwalnia hormon zakladana na 5 lat lub krocej - super sprawa polecana przez ginekologow. Niestety nie w moim przypadku 😞 Jestem jedna na 100, ktorej to nie sluzy 😞 Moje cialo nie toleruje cial sztucznych wewnatrz i tyle. Powinnam pomyslec o tym, ze tak moze byc, bo ja nie moge uzywac nawet tamponow - reakcja taka sama...az dziwne ze bedzproblemowo urodzilam naturalnie dwojke dzieci i ciaze znosilam wrecz wysmienicie.

Melduje, ze 1 u nas wykonana w miejscu docelowym 🙂
A teraz smigamy na rodzinny spacer bo piekna pogodzinka 🙂

• Mamusie
czesc kobitki 🙂

no zastoj weekendowy u mnie wlasnie z powodu meza 🙂 nie ma go calymi dniami, bo pracuje od 6 do 6 wiec jak wraca to jest kapiel, obiad, kapiel malej i tylko 2-3h dla nas, wiec w weekendy nadrabiamy 😜 a moja Ela dzisiaj jakas strasznie marudna... nie wiem, moze to przez odstawienie tego antybiotyku? 🤢 a wiecie moze jak dlugo po antybiotyku bedzie sie utrzymywac biegunka? bo boje sie, ze mi sie malenstwo odwodni 🤢

brawa dla Was za 1 i 2 na nocniki 🙂 super 🙂 ja juz sie doczekac nie moge, kiedy moja bedzie miala magiczne 3 m-ce i 3 dni i tez zaczynam 🙂

• Mamusie
No z tum paleniem u mojego to jest koszmar.. Chwilke było dobrze nie palili wogóle w domu bo powiedziałam że więcej nie przyjadę...
A teraz nie zeszło długo i zaczyna się to samo tzn siedzą przy piecu kaflowym i kurzą i myślą że4 nie czuć a "teściowa" chyba uważa mnie za głupią bo jak weszłam to szybko zamknęła piec a jak wyszłam z powrotem kopciła w łazience też palą a mała chodzi po całym domu jak by siedziała z 1 pokoju to gdzieś w innych pomieszczeniach niech sobie palą o ile tego nie będzie czuć a nie jeszcze bd mi mówić że przecież nie czuć... Dla osób niepalących ten dym jest zawsze wyczuwalny... A szczególnie dla tekiego maleństwa... 😞

• Mamusie
ojj dziewczęta ale korcicie z tymi nocnikami 🙂
A tak z innej beczki to dzisiaj podobno dzień tesciowej 😮 !

U nas dobrze 🙂 Dzisiaj zaliczyłyśmy spacerek 2,5 godzinki. Maja oczywiście cały przespała. Wczoraj dostała 3 łyżeczki rosołku (samej wody) Moja mamcia gotowała, ale dla Majeczki odlała przed doprawieniem żeby nie był przyprawiony i tłusty. Ojj jak wcinała! No i kupa dzisiaj superancka po tym rosole. A jutro po raz pierwszy chciałabym ugotować jej gosiaqową zupinę.. ale ale - co tam było wiem że marchewka , pietrucha ii..? Gosiaq jak będziesz to proszę o wskazówki! :*
Chyba Ty Gosiaq pytałaś o kupki? No to u nas takie plastelinowe musztardówki. No a po tym bananie to takieee zapachy 🤪 więc już wiem co mnie czeka po dzisiejszych 3 łyżeczkach 🙂

resztę dopiesze później bo o 19.30 wypada nam kąpiel a o 20 karmionko! :* pozdrwiamy
A dziś z deserków to Maja dostała 3 łyżeczki gerberowego ''delikatnego banana''