Yen, jakie fajne skakadło! widac ze Oskarek zadowolony 😉 Co do chodzików to faktycznie zdania są podzielone. tak jak do leżaczków 😉 wg mnie wszystko można stosować, ale z umiarem-jeśli dziecko w takim chodziku jest non stop to na pewno zdrowe to nie jest i faktycznie odkształca kościec. Ale nie znam się na tym., bo Maciek nie miał-poobijałby wszystkie meble hahahaha!!!
No i oczywiście witamy mamę Mateusza 😉 a to się chowałaś nam tu!!!
U nas dzisiaj słońce i dwa spacery. Na jednym pospał pół godziny, więc zdążyłam Maćka odebrać ze szkoły, pójść na cmentarz na sekundę i już się rozmarudził, więc do domu 😉 i w domu bonus do zupy: kalafior 🙂🙂🙂 smakowałooooooo 🤪🤪🤪🤪 co mnie bardzo ucieszyło, bo ostatnio jakoś bardzo marudził przy zupinach, więc nie dawałam za dużo-jakieś parę łyżeczek. A dzisiejsza zupka gęsta, pachnąca kalafiorem....pycha (tak naprawdę fuj, ale smakowała). Po pół godziny już chciał popić mlekiem-zaglądał mi normalnie w cycki 🙃🙃🙃
Krusyna! mojemu Filipowi szpinak z ziemniaczkiem bardzo smakował i wcale nie była kupa po tym zielona, a nastawiłam się na magiczne wrażenia aromatyczno-wizualne 😜
Wiecie co tak czytam jak Wasze maluchy wcinają słoiczki i zupki domowej roboty to aż Wam zazdroszczę, bo Oskar to zje odrobinkę i zaraz marudzi...niejadek jeden. Niech go tylko babcia dopadnie w swoje ręce 🙂🙂🙂
Lala89 gratulacje z okazji 4 miesięcy, miałam juz wcześniej napisać, ale mi z głowy umknęło 🤢 Gosiaq kiedy wraca Twój mężuś? Pewnie nie możesz się doczekać 🙂
no jasne, że się nie mogę doczekać 🙂 wraca w niedzielę późnym wieczorem 🙂 sama zobaczysz jak to dziwnie spotkać się face to face z własnym facetem 😉 a na pocieszkę dodam, ze są dni, kiedy wcale nie jest Filip chętny do zupy ;( wtedy nie daję i tyle! a gotuję sama z oszczędności! u nas słoiczek zupki 2.80-3.10 zł. niby niedużo, ale jak dodam słoiczek owocków za 2,50-2,80 zł i pomnożę przez liczbę dni w miesiącu to wychodzi ponad 150 zł. więc kupuję tylko owocki 😉
WOW już w niedzielę, ale super Gosiaq cieszę się razem z Tobą 🙂 W Polsce Oskar też będzie jadł domowe jedzonko z tymże babcia będzie gotować 🙂 Ona ma i serce i zapał do tego, więc skoro chce mi pomagać to nie będę protestować...no i mieszkamy tylko blok dalej 🙂
Gosiaq, mój maluch pierwszy raz wsunął cały słoiczek i to właśnie szpinak 😁 Maksik miał zielone kupki jak był na moim mleku i ja zjadłam roladki ze szpinakiem, a po tym słoiczkowym to zobaczymy 🙂 W każdym razie rośnie mi mały Popeye 😁
nie no do jasnej ciasnej 🙂🙂🙂 co to ty czytam 🤪🤪🤪 Gosiaq super !!! Również się z Tobą cieszę 🙂🙂🙂
Yen powiedz mi czy ty się nie boisz sadzać w tym Oskara? Babcia Kacpra kupiła to samo i oni mówią że rozłożymy dopiero jak będzie miał on 6 miesięcy. Problem w tym że jeśli dobrze pamiętam cały skoczek jest do 9 kg więc jak Kacper będzie miał pół roku chyba przekroczy 9 lub będzie na jej granicy.... Więc nie wiem co mam zrobić. 🤨
Dziś robiłam test czy moje dziecko jest gotowe do siadania i wiecie co jest!!! Mam taką książkę pierwszy rok z zżycia dziecka i jest ona fantastyczna!!! 🙂🙂🙂 Wiem że już bez obaw mogę sobie sadzać Kacpra na kolanach !!! Tak samo zrobiłam test czy mały jest gotowy na wprowadzania stałych pokarmów i wyszło że musimy jeszcze poczekać.
Acha... 😞😞😞 mamy mały problem z qupą 😞😞😞 a właściwie z jej brakiem.... od wtorku nic nie było 😮😮😮 Woda z cukrem nie pomogła herbatka przyspieszająca trawienie też nie.... W związku powstała nowa dziś piosenka "zrób kupkę uwolnij swoją dupkę" ale nie pomaga 😁😁😁 no może jutro! Oby ! dotychczasowym hitem była piosenka o dźwięcznym tytule "to ten to ten wypuścił z tyłka tlen" 😁😁😁😁😁
heh aż mi się przypomniało że gosiaq ma wieczory filmowe/bajkowe w piżamkach i popcorn do tego! Szczerze - zazdrosze, ale mam nadzieje że jak Majek będzie starszy to wprowadzimy takie cuś. Zawsze mi się to podobało - takie rodzinne spędzanie czasu. Fajna sprawa.
Cherry nas kupka była w środe rano.. ale Maja jeszcze się nie pręży - więc zobaczymy, też mam nadzieje na jutro. Wcześniej kupka była w niedziele ale w środe musiałam jej pomóc bo od wtorku wieczorem się męczyła prężyła i płakała. Potem zrobiłam jej dietke w środe i czwartek na samym mleku i herbacie - żadnych soczków, zupek, owocków. A dziś dostała marchewke z jabłkiem (pół słoiczka, kupiony z bobowity bo dziś byliśmy na wychodnym) Kupiłam też soczki różne smaki z bobowity. Bobofruty jej podeszły - malina marchewka / kwaśny więc na początku się krzywiła ale potem to smoczka puścić nie chciała. Gerberkowe też lubi najlepiej jabłko.
Yenefer, Oskarek zadowolony widać - aż pycholek mi się cieszy jak go widzę na tych zdjęciach!
Co do chodzików - zgodzę się z gosiaqiem - wszystko ale z umiarem. Nasza Maja dostanie chodzik na dzień dziecka, moje siostry w tym śmigały okropnie! Bioderka miały dobre, wszystkie dzieciaczki w mojej rodzinie chodzik miały i bioderka też ok. Jak dzieciątko w nim nie będzie większość dnia tylko czasem dla rozrywki (a nie dla lenistwa mamuśki) to będzie dobrze. Aż mi się przypomniało jak Ala - moja siostra (16l) tak opanowała chodzik, że potem progi dla niej nie były przeszkodą! 🙂 Dlatego też Majuś dostanie, taki dobry (nie te taniochy) żeby jednak te siedzisko było odpowiednie.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
gosiaq_m
Co do chodzików to faktycznie zdania są podzielone. tak jak do leżaczków 😉 wg mnie wszystko można stosować, ale z umiarem-jeśli dziecko w takim chodziku jest non stop to na pewno zdrowe to nie jest i faktycznie odkształca kościec. Ale nie znam się na tym., bo Maciek nie miał-poobijałby wszystkie meble hahahaha!!!
No i oczywiście witamy mamę Mateusza 😉 a to się chowałaś nam tu!!!
I gratki dla Lali i Mai na 4 miesiące!!!
gosiaq_m
gosiaq_m
yenefer07_m
Lala89 gratulacje z okazji 4 miesięcy, miałam juz wcześniej napisać, ale mi z głowy umknęło 🤢
Gosiaq kiedy wraca Twój mężuś? Pewnie nie możesz się doczekać 🙂
gosiaq_m
a na pocieszkę dodam, ze są dni, kiedy wcale nie jest Filip chętny do zupy ;( wtedy nie daję i tyle! a gotuję sama z oszczędności! u nas słoiczek zupki 2.80-3.10 zł. niby niedużo, ale jak dodam słoiczek owocków za 2,50-2,80 zł i pomnożę przez liczbę dni w miesiącu to wychodzi ponad 150 zł. więc kupuję tylko owocki 😉
yenefer07_m
W Polsce Oskar też będzie jadł domowe jedzonko z tymże babcia będzie gotować 🙂 Ona ma i serce i zapał do tego, więc skoro chce mi pomagać to nie będę protestować...no i mieszkamy tylko blok dalej 🙂
krusyna_m
yenefer07_m
krusyna_m
Ej... spokojnie mój klopsik też dziś pierwszy raz dał radę 😁 Chyba tylko Gosiaqowy Filippo to taki mały żarłacz 😜
Cherry_m
nie no do jasnej ciasnej 🙂 🙂 🙂 co to ty czytam 🤪 🤪 🤪 Gosiaq super !!! Również się z Tobą cieszę 🙂 🙂 🙂
Yen powiedz mi czy ty się nie boisz sadzać w tym Oskara? Babcia Kacpra kupiła to samo i oni mówią że rozłożymy dopiero jak będzie miał on 6 miesięcy. Problem w tym że jeśli dobrze pamiętam cały skoczek jest do 9 kg więc jak Kacper będzie miał pół roku chyba przekroczy 9 lub będzie na jej granicy.... Więc nie wiem co mam zrobić. 🤨
Dziś robiłam test czy moje dziecko jest gotowe do siadania i wiecie co jest!!! Mam taką książkę pierwszy rok z zżycia dziecka i jest ona fantastyczna!!! 🙂 🙂 🙂 Wiem że już bez obaw mogę sobie sadzać Kacpra na kolanach !!! Tak samo zrobiłam test czy mały jest gotowy na wprowadzania stałych pokarmów i wyszło że musimy jeszcze poczekać.
Acha... 😞 😞 😞 mamy mały problem z qupą 😞 😞 😞 a właściwie z jej brakiem.... od wtorku nic nie było 😮 😮 😮 Woda z cukrem nie pomogła herbatka przyspieszająca trawienie też nie.... W związku powstała nowa dziś piosenka "zrób kupkę uwolnij swoją dupkę" ale nie pomaga 😁 😁 😁 no może jutro! Oby ! dotychczasowym hitem była piosenka o dźwięcznym tytule "to ten to ten wypuścił z tyłka tlen" 😁 😁 😁 😁 😁
dobra odbija mi 😁 😁 😁
do jasnej ciasnej 😁 😁 😁
p.s. Gosiaq do Shreka popcorn macie ?
lala89_m
Cherry nas kupka była w środe rano.. ale Maja jeszcze się nie pręży - więc zobaczymy, też mam nadzieje na jutro. Wcześniej kupka była w niedziele ale w środe musiałam jej pomóc bo od wtorku wieczorem się męczyła prężyła i płakała. Potem zrobiłam jej dietke w środe i czwartek na samym mleku i herbacie - żadnych soczków, zupek, owocków. A dziś dostała marchewke z jabłkiem (pół słoiczka, kupiony z bobowity bo dziś byliśmy na wychodnym) Kupiłam też soczki różne smaki z bobowity. Bobofruty jej podeszły - malina marchewka / kwaśny więc na początku się krzywiła ale potem to smoczka puścić nie chciała. Gerberkowe też lubi najlepiej jabłko.
Yenefer, Oskarek zadowolony widać - aż pycholek mi się cieszy jak go widzę na tych zdjęciach!
Co do chodzików - zgodzę się z gosiaqiem - wszystko ale z umiarem. Nasza Maja dostanie chodzik na dzień dziecka, moje siostry w tym śmigały okropnie! Bioderka miały dobre, wszystkie dzieciaczki w mojej rodzinie chodzik miały i bioderka też ok. Jak dzieciątko w nim nie będzie większość dnia tylko czasem dla rozrywki (a nie dla lenistwa mamuśki) to będzie dobrze. Aż mi się przypomniało jak Ala - moja siostra (16l) tak opanowała chodzik, że potem progi dla niej nie były przeszkodą! 🙂 Dlatego też Majuś dostanie, taki dobry (nie te taniochy) żeby jednak te siedzisko było odpowiednie.
🙂