Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 🙂

A u nas się pogorszyło - Maks szczekał w nocy niemiłosiernie - kaszel mokry, duszący, więc dziś pojechaliśmy do lekarza (prywatnie, ale facet fantastyczny!!!). I okazało się, że bardzo dobrze, bo jeszcze nic na oskrzela nie poszło, ale jest baaardzo blisko. Skończyło się na razie na dwóch syropkach, wit. C i jakiś kropelkach do noska (Cygnee - pytałam o to wapno i spokojnie mozesz podawać), a jeśli w ciągu 3 kolejnych dni się nie poprawi to niestety konieczny będzie antybiotyk> Z poniedziałkowego szczepienia więc nici 😞

Madzia, jak będziesz chciała namiary do takiego awaryjnego lekarza to daj znać (on na Niedźwiedniku przyjmuje).

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Krusyna pokój super a lampa powala. Mam nadzieją, że Maks szybko się wykuruje
Shelby my zaczynaliśmy na metrażu 9 m2, pożniej 40 a teraz 150 (uzywany tylko 100)
Witam Cię MamaMatka
Yenefer – Widać, że Oskarek zachwycony skoczkiem
Ja też odpuszczam z chodzikiem, ewentualnie pomyślę o chodziku-pchaczu, Ulka chodziła z wózkiem dla lalek - pedziła jak mała wyscigówka
Lala – świetna zabawa
A po wapnie mogą być problemu z kupką - zatwardza, a z kolei wit.C rozluźnia kupke

• Mamusie
martusiap napisał(a):
krusyna ten kaszel z chrypką jest? pytam bo Maja często kaszle ale taki ten kaszelek suchy i jakby jej ślinka stanęła w gardełku? też takie były początki?

Na początku to było suche pokasływanie, charczało mu też w nosku i czasem sobie kichnął, a teraz ma regularny katarek, mokry, gruźliczy kaszel (tak jakby mu się odrywało) i kichanie zostało. Jakiś czas temu też był podziębiony, ale był na moim mleku i choroba się nie rozwinęła, a teraz niestety.

krusyna napisał(a):
No a my wróciliśmy właśnie ze spacerku i zaraz maluch dostanie obiadek - dziś w menu ziemniaczki ze szpinakiem ( 🤢).
Dziękuję Wam za miłe słowa nt. Maksiorkowego królestwa 🙂 Szczerze pisząc, to uwielbiam jego pokoik, jak tam wchodzę, to od razu humor mi się poprawia 😁 (a jak jest w nim jego Mały Zarządca to już w ogóle bajka).

Oczywiście witam nową koleżankę 🙂

kiedys z ciekawosci kupil moj ziemniaczki ze szpinakiem sprobowalam... baaardzo niesmaczne :P

Cyganee - ja daję teraz małemu wapno i wit. C (czyli dokładnie ten sam skład, który poradziła Ci Ania)
Yenefer - widać, że Oskar zachwycony (i znowu kusisz zabawkami! Wstydź się!!!!!!!! 😜)

Madzia - ja kupowałam przez Allegro, ale wiesz.. muszę przyznać, że masz świetny gust 😁 😁 😁 😜

• Mamusie
hej my zwiedzilismy rynek dzis...po rz niepamietam ktory.. hehe a najlepze jest ze jak przechodzimy kolo koników to zawsze mowie maksiu patrz koniki a opn wtedy patrzy sie na mnie apotem na koniki i zaczyna sie glosno smiac kuma o co chodzi hehe:]dzis bylam u rodzicow odwiedzic a kolo nich kreca julke dokladnie dom janickich i krecili scene z mackiem julka jankiem i monika nie moglam rzejecha z wozkiem bo wieczorek sobie wjezdzal w brame tym volvo tylem i na kilka razy bo nie mogl w koncu wysiadl z auta i mowi prosze pania przepuscic bo sie skoncentrowac nie moige hehehe mam nadzieje ze to byl komplement hehe

• Mamusie
Od ponad tygodnia Ksawery robi kupke tylko na nocniczek 😁 😁 😁 😁 mam wrażenie że się o niego dopomina jak mu się zachciewa 🙂 może przesadzam ale czy to możliwe by w tak krótkim czasie się nauczył??? może MAMA MIA mi podpowie jak było ze starszą córcią???

• Mamusie
Hej mamuśki niestety nie wiem co się tu dzieje nie mam czasu na nic... 😞 Jak już chwilke znajdę to tyle do nadrobienia że nie zdąże nic napisać dlatego pisze... Kinga dziś prawie cały dzień na polu była takie cieplutko 🙂 Mój mi pomógł dziś obiad robić a nawet to ja pomagałam jemu 🙂 Jestem z niego dumna hehe 🙂
Lingunia jest kochana na polku tak grzecznie siedzi 🙂

• Mamusie
Hejka!
Zdięcia ślicznusie!!!!

U nas z kupkami po słoiczkach tak:
3 dni marchewka - 1 kupka ze śluzem, kolejne już nie, pomarańczowe, z groszkami jakby, po 2 dniach jabłuszka nic zero kupy a nastawiałam się na maxi srakę. Pojechaliśmy do moich rodzicvów i cały dzień załatwialiśmy sprawy a moja mama dała w tym czasie obiadek Jasiowi - od razu 2/3 słoiczka marchewki z ziemniaczkami. Tym razem czekałam na ból brzucha. Nic - ani kupy ani bólu, na 2 dzień kupa - zaglądam: konsystencja stała ale tylko mały bobeczek, że tak powiem, rozpinam pieluchę a ten zaczyna cisnąć 😁 😁 i wychodzi plastelinka (jakby zmierzył po długości to chyba z 50 cm, nie wiem gdzie on to zxmieścił, he, he).
mnie znowu dopadł wirus - ze zdwojoną siłą, ból gardła nie do zniesienia, znowu najmłodszy najlepiej się trzyma z rodziny.
Mam pytanie - Jasiek ma na powiekach takie czerwone krostki/plamki. Mają wasze dzieciaczki coś takiego? I to nie jest alergia bo pojawiło się przed wprowadzaniem słoiczków!

• Mamusie
Lenymamo, mnie podoba się jedynka z tych ikon. fajnie, że będziecie w Polsce. My też mamy komunię - w rodzinie 13.05 a u nas 20.05
Sherry, jakie ty masz śliczne włoski!!! Ale synusia to masz przepięknego!!
Lala, na serio wypożyczam cię do dekoracji mieszkanka, superaśne te kąciki!!!!
Cygnee - rewelacja, Elunia tak opierała się na rączkach jak miała 2 miesiące, że mój Jaś do tej pory tak nie robi, silna zdolniacha!!!!

• Mamusie
W ogóle to gratulację dla dzieciaczków 4 miesięczniaczków!!!! No i zdrówka dla chorutkich aby szybko do zdrówka doszły !!!!
Cygnee, no wreszcie żeś się kobito ujawniła!!!! 🙂 🙂 🙂 Wiosenna mamo!!!!
Gosiu734 - gratki za ząbki Kiniusi!!!
Gosiaq, będę myślami przy Tobie.....he,he dziś wypróbujesz sprzęt 🙃 🙃 🙃 A ja czekam na @...... 🤢 🤢 🤢
Agisal - ha, ha fotka super 😁 😁 😁 ach te chłopaki i te ich maszyny.... a w maszynach owoce ich lędźwi..... 😜 😜 😜
MamaMatka! Witaj w klubie ,ale się chowałaś długo!!! Brawko za odwagę i dołączenie do nas !!!!
Cherry! Kacperek do dziadzi podobny a dziadzia silny facet (no chyba nie tylko Gosiaqa M jest marynarzem, bo Twój tatin to taki prawdziwy wilk morski !!! 🙂 🙂 🙂)

• Mamusie
Hej Mamy!!!

Mąż mój poszedł po rozum do głowy i dołączył do żony 🙂 nareszcie bo już myslalam że nic z tego nie bedzie
Kuba mój pił z cyca i butelki (moje mleko) a teraz butelki nie chce wcale Miała któras z was teki problem?? Nie wiem jak sobie z tym poradzić i teraz nigdzie nie mogę go zostawić.

A i Kuba jest uczulony na marchewke 🥴

Nie nadrobiłam wszystkiego ale goraco was pozdrawiam w to niedzielne popołudnie

• Mamusie
Hejka mamusie! Widać , że wiosna (pustki na forum)
My też spacerujemy dużo!. Naprawde przyjemnie czuć to ciepło i te słoneczko 🙂
Teraz odpoczywamy po spacerku, ja na lapku Maja na macie, a tata coś szkubie w swoim warsztaciku.
Z takich nowości to Maja dotała dziś rosołek z makaronem i mięskiem (lekko zmiksowane) To było pierwsze danie, a następne to zemniaczek - baardzo ugnieciony (pół takiego mniejszego kartofelka). Teraz czekamy na kupsztalowe rewolucje 😁 Mam nadzieje że pójdzie gładkoo.
Ja złapałam chyba jakąś infekcje tam na dole 🤨 kupiłam już sobie tabsy lacibios femina - może mi przejdzie.
🙂 pozdrawiamy słonecznie!

• Mamusie
Ja też tylko na minutkę, bo właśnie wstawiamy obiad, a potem pakowanie. Oskar dostał wczoraj szczepionki 🙂 🙂 🙂 Babka , która robi szczepienia przejrzała kartę małego i sama zadzwoniła, żeby przyjechać i oceni czy można mu już podać szczepienie...i okazało się , że można 🙂 Oskar na szczepieniu prawie nie płakał, za to wieczorem płakał przez kilka godz i nie chciał jeść. Dzisiaj już ok. A i dowiedziałam się , że w Polsce muszę tam jakieś szczepienia jeszcze dorobić, bo tutaj są inne w standardzie i w Polsce, ale z tym to luzik.A poza tym to full pakowania i nie wiem w co ręce włożyć!!!

• Mamusie
Zaka haha ale mnie rozwaliłaś tym wilkiem morskim 😁 😁 😁 Fakt mój tatinek to silny facet i rodzinnie ma kswykę kapitam misiu 😁 😁 😁 ale do wilkaaaaaaaaaa morskiego mu dalekoooooooo bo to góral hihihi z krwi i kości 😁 😁 😁

14A11 cieszę się że już jest w miarę dobrze u Was !!! Moje zdanie jest nie zmienne w tej kwestii. Małżeństwa powinny mieszkać same i daleka od rodziców. Oby Ci jak najszybciej zleciał czas do otrzymania kluczy...! W czerwcu mieszkanko już wykończone będzie ?Czy jeszcze to Was czeka?

Dzien dobry wszystkim mamusiom i dzieciaczkom 🙂
ania_xx: to super,że Ksawery robi kupcie tylko do nocniczka 🙂 szybciutko sie uczy 🙂
zaka: u nas marcherwk z ziemniaczkami odpada, Matek dostal wysypki po tym, więc na jakiś czas odstawiamy, a pozniej znów spróbujemy i zobaczymy jakie będą efekty.Moj Matek robi kupki konststencji przypominajacą musztarde,a kolor zalezy co zje.
14A11: tez mam ten problem z butelką.Na początku pił z butelki wszystko wodę rumianek,herbatke, a nawet zdarzało się że pokłócił się z "panem cycem" i wtedy laktator w ruch i z butelki wypil wszystko bez żadnego problemu.A teraz jak chce dać mu pić z butelki to bawi się smoczkiem, przygryza go ale nie ssa.Z piersi pije bez problemu. I tez nie wiem co zrobić z tą butelką 😞

a tak pozatym to jestem dzisiaj strasznie niewyspana 😞 Mateusz co godzine domagal sie cyca. a noc wczesniej tez nie przespana bo przyjechali znajomi i przegadalam calą noc. a w dzien to spac sie nie dalo bo goscie odsypiali a ja gotowalam obiad. Teraz Mateusz bawi sie nóżkami a ja moge spokojnie napisac co u nas 🙂 a i wczoraj to myślałam że mi głowe urwie taki wiatr wiał. ale spacerek byl i to sie liczy 🙂

• Mamusie
Cherry w czerwcu zostanie nam tylko pomalowanie i zamontowanie kuchni ale ta juz mamy zamówioną także mysle że dwa tygodnie od odbioru kluczy i wchodzimy

ja kupuje w polo te pieluchy za 50 pieluch cos około 28 zł ale nie pamietam dokładnie

• Mamusie
dzień dobry!

yen - życzę Ci jak najsprawniejszego pakowania!

Cherry - zawsze się zachwycam tym, jak bardzo kochasz swojego tatę! a z wyglądu bardzo sympatyczny gość!

lala - zdrówka!

14A11 - jak dobrze, że mąż już z Wami!

Aniu - gratulacje dla zdyscyplinowanego Ksawcia

aaa_aniusia 🙂 ładne przeżycia filmowe! 😁

martusiap - gratulacje z okazji 4 miesięcy!

jakie Wy jesteście kreatywne kobiety! zabawy i piosenki dla uciechy! super!

krusyna - my mamy piszczka pieska ze sztruksu - on ma takie szeleszczące uszka - to jest najlepszy fragment tej zabaweczki 😁 całe wyciumciane - dlatego piesek ma klapnięte uszko! 😁

gosiaq - wiem, że teraz Cię tu pewnie nie będzie! ale życzę miłych wrażeń! 😁

my też czekaliśmy na kupę dwa dni, więc jak przyszła, to rozmiar był mega! 😁

a Maksio chory 😞 ma wirusa, mały bidulek 😞

w sprawie pieluch sleep&play - u nas się nie sprawdziły, Maksio dostał uczulenie!