Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dobra zamówiłam! Cały szary 🙂 Teraz tylko czekać na kuriera 🙂 I pewnie za parę dni dokupię parasolkę kwadratową w jakimś kolorze...może pomarańcz 🙂W końcu problem z głowy, oby tylko ten wózek nie okazał sie bublem. |W sklepie prezentował się super, ale wszystko wyjdzie w praniu!

Cygnee współczuje Twojej Elci...co jakiś czas coś jej dolega...bidulka 😞 Mam nadzieję, że po tych lekach szybko jej się poprawi!

A pisałam Wam kiedyś o mojej przyjaciółce, co jej roczny synek miał dziurkę w sercu...no więc są już po operacji, kontroli lekarskiej i wszystko super się udało 🙂))Być może pojadę do nich 19 na parapetówę, właśnie się wybudowali pod Wrocławiem i będą urządzać imprezkę bez dzieci, więc jak tylko będzie jechać jeszcze jedna nasza kumpela autem stąd to się zabieram 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
yenefer07 napisał(a):

A pisałam Wam kiedyś o mojej przyjaciółce, co jej roczny synek miał dziurkę w sercu...no więc są już po operacji, kontroli lekarskiej i wszystko super się udało 🙂))Być może pojadę do nich 19 na parapetówę, właśnie się wybudowali pod Wrocławiem i będą urządzać imprezkę bez dzieci, więc jak tylko będzie jechać jeszcze jedna nasza kumpela autem stąd to się zabieram 🙂

Jutro do szpitala idzie córeczka mojej przyjaciółki z podobnym problemem (ma 13 miesięcy)....ciągle o Niej myślę...oby też wszystko zakończyło się pomyślnie

• Mamusie
Mamy co do wizyt dziadków i babć naszych pociech no cóż.. Teściowie moi są zakochani w Kubusiu Naprawdę jest dla nich najważniejszy na świecie Niestety jeszcze z nimi mieszkamy wiec widza go codziennie Moja mama mieszka 40 km stąd też malucha uwielbia widzimy sie tak ze dwa razy w tygodniu natomiast mój tata jak wie ze mam przyjechać to nie zobowiazuje go do tego zeby byc w domu i z wnukiem spedzic czas. Ważniejsi sa koledzy piwko itp mnie odwiedza tylko jak jest w naszej miejscowości przejazdem a ostatnio zabił nas tekstem ze zaczyna wreszcie kochac Kube masakra jakas

Mamy małemu poleciało dziś troche wody spikowej z noska Dosłownie po kapilei Odciagnełam jeszcze po małym gluciku z kazdej dziurki posmarowałam mascia majerankowa dałam wapno i wit c Teraz spi i nie słysze zeby miał katarek Martwie sie i nie wiem czy juz leciec do lekarza czy moze poczekac nie ma goraczki ani kaszelku i nie wiem czy isc z nim jutro na spacer
?????????????????????????????
A jutro stuknie nam 6 miechów ale to leci Dopiero teraz rozumiem ze po dzieciach wiadac jak czas leci

• Mamusie
agisal- brawko ode mnie juz na koncie 🙂 i u twoich znajomych bedzie dobrze 🙂

yen- super, ze wszytko sie dobrze ulozylo 🙂 to najwazniejsze 🙂
no mam nadzieje, ze jej te leki pomoga... ale kapieli dzisiajszej do kapieli nie mozna bylo zaliczyc... jak tylko wsadzilam ele do wody byl taki placz i od razu drapanie na piersiach... 😞 jak mi jej szkoda... ona plakala a ja razem z nia 😞 wiec ja tylko szybko oblecialam reka i koniec "kapieli". mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej...

• Mamusie
Cygnee dzięki za oklaski 🙂
Niestety wiem co przechodzisz z Elą....Dominik ma AZS i wiem jakie to trudne....u nas jest już lepiej ale też było ciężko....oby w przypadku Eli było to uczulenie na coś co zjadła jednorazowo i szybko minie...najgorsze jest to, że takie małe dzieci nie rozumieją co się z nimi dzieje i dlaczego to tak swędzi....

• Mamusie
hej,

my dziś byliśmy na spacerku z kolega i jego mamą z porodówki 😁 😁 😁 Pomiędzy chłopakami jest tylko godzina różnicy, a że mieszkają nie daleko to tak czasami się spotykamy 🙂 🙂 🙂 Śmiac mi się chciało bo chłopaki miały tę sama wage i wzrost urodzeniowo więc teraz są niemal identyczni i mają podobne charakterki... Jak dzis bylismy na spacerze to jeden prze drugiego beczy i się uspokaja u mamusi na rączkach... więc obie tak szłyśmy z naszymi klocuszkami na rączkach pchając wózek przed sobą 😁 😁 😁 😁 😁

Shelby te worki to produkt dla tesco. Kosztuja około 4,60 ale jest ich 75 szt w opakowaniu a pakalanek 50. Dla ułatwienia wklejam zdjęcie opakowania:

Co do blogu już nie istnieje... zabrakło czasu więc po jakimś czasie usunęłam...

• Mamusie
agisal- swietne zdjecie 🙂 a pochwalisz sie reszta??
ja tez mam tych zdjec z sesji... 🙂 oczywiscie na tych z ela wygladam jeszcze jak wieloryb, bo ela miala wtedy 2 miesiace, ale ela wyszla cudownie, no i oczywiscie z mezem sa bosssskie 🙂

ja tez mowie juz dobranoc :*

aaa_aniusia i 14A11 nasi mezczyzni maja dzisiaj pol roczku!! 🙂 kiedy to zlecialo???

cygnee- gratulujemy 5 miesiecy!! 🙂
niestety teraz nie mam jak pisac moze pozniej cos nadrobie i napisze bo Matek szaleje

• Mamusie
gratulujemy chłopakom pół roczku 🙂 🤪 🙂 🤪

a naszej Eluni całych pięciu miesięcy 🙂 🙂 🙂

Kacper dał dziś popis - nie śpi od 3.50 a ja razem z nim!!! Próbuje siadać, wstawać, raczkować wszystko naraz co kończy się krzykiem i flustracją 😮 😮 😮 😮

• Mamusie
Hej gratulacje dla maluchów 5 i 6 m-cy... Agisal żdjęcie super brawko odemnie 🙂 A poza tym co u nas... Kini chyba idą zęby 1 u góry jest strasznie marudna.... Ja mam praktyki nie wiem w co ręce włożyć i tal leci... Miłego dnia.... 😘

• Mamusie
dzień dobry!

kawka, kawałeczek ciasta i forum, a Maksio śpi 🙂

krusyna - pamiętam, jak mamma-mia mówiła, żeby robić dzieciakom zdjęcia i kręcić filmy, bo to chwile ulotne - i miała rację - Maksio tak śmiesznie machał rękami i nogami - uwieczniłam to na filmie, a teraz już tego nie robi 😉 to tak apropos tego, że ciocia napstrykała zdjęć! 🙂 są puzzle? 😉

banan chyba smakował, dzisiaj podam drugi raz i zobaczę 🙂

Agisal - jakie urocze foto, naprawdę super, trzymamy kciuki za córkę przyjaciółki!

yen - u nas jest podobnie - teść nas od czasu do czasu odwiedza, bo ma różne sprawy do załatwiania u nas w mieście, a teściowa rzadziej widzi Maksia, a ten bardziej się cieszy na teścia niż na babcię 🙂 jak dobrze, że z Maluszkiem po operacji wszystko dobrze

cygnee - wiesz co, u nas też się zaczęło od tego, że mieliśmy dać oilatum do kąpieli i smarować zmiany kremem robionym w aptece, więc możliwe, że w Polsce również podobną diagnozę byś usłyszała; brawko na 5 miesięcy! 🙂

14A11 - ja bym nie rezygnowała ze spacerku, pamiętam, jak Maksio był chory, to nawet spacer mu poprawiał samopoczucie, brawko z okazji 6 miesięcy!!! 🙂 oby się obyło bez antybiotyku!

Cherry - dzięki za foto! 🙂 jak tylko dotrę do tesco to sobie zakupię 😁 a co! skoro są takie same, to "po co przepłacać" 😁 łoo matko, ale masz małego szaleńca 🙂

MamoMatka - dla Was również brawko na 6 miesięcy! 😉

• Mamusie
14A11 napisał(a):

jakie polecacie termometry elektryczne?

Ja mam taki:
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

Chyba któraś z dziewczyn też go ma bo wygrała w serwisie familyservice.pl....zdaje się, że chyba Jadwiga-róża
Ja jestem zadowolona, choć na razie korzystam z niego wyłącznie aby sprawdzić temperaturę mleka i pokoju 🙂 i oby tak pozostało 😉
tzn. mierzyłam temperaturę u Dominika ale na szczęście nie miał gorączki

No i gratulacje z powodu obrotów 🙂 🙂 nie trzeba się było denerwować...na każdego bąbla przyjdzie czas 🙂

• Mamusie
Shelby napisał(a):
ładne, co? 🙂
http://allegro.pl/labedzie-z-recznikow-tort-prezent-reczniki-slub-i2304549150.html

Shelby no to dość oryginalny produkt 🙂 ja jednak nie przepadam za tego typu "bajerami" 😉 ale jak już pisałam Yen, jest tyle produktów na rynku aby każdy znalazł coś dla siebie 🙂

• Mamusie
witamy 🙂
no u nas na razie nie ma poprawy, aniolki drapia sie strasznie, nie moze zasnac... ale licze na szybka poprawe, bo tak mi jej szkoda 😞
no i dodzwonilam sie dzisiaj do ambasady, a tam koles mi mowi, ze dzisiaj wysla paszport - no to pytam, czemu nie byl wyslany wczesniej, a on mi na to "zapomnielismy" 😁 no masakra 😁ale powiedzial, ze jutro, najpozniej w piatek paszport bedzie u nas 🙂 jupiiiii!!!

gratulacje dla kolejnych polroczniakow 😁 zaraz brawko dam 🙂