Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wpadam na chwilkę napisać dobranoc 🙃 😘
Pustki dziś na forum, pewnie jutro będzie ruch jak w Rzymie 🙂
Nikusia Emilka to prawdziwa dama 😘 😘 😘 Ślicznie ją wystroiłaś! Chyba wygodnie w takiej podusi 😉
Natia1980 w końcu sie pojawiłaś 😘 😘 😘:

No to dobranoc 🙂

• Mamusie
Kinga dzięki za oklaska, ale chyba nie doleciał 😘 (no chyba, że ktoś mi w międzyczasie zabrał) 🙃. Miło mi się zrobiło, że ktoś docenia mój zmysł organizacyjny. 🙂
Skoreczka muszę wystroić moją córcię na ważne okazję, bo już z tylu ślicznych ubranek wyrosła 🙃
Pamii18 ja też się cieszę, że się udało a jeszcze bardziej że już po 😁 😁
Natia napisz jak Wam idzie, jak karmisz, jakie masz problemy z małą itd. Wiem, że już to pisałam ale cieszę się, że jesteś. Tylko nie zdziw się jak za chwilkę napiszę Kobzior (mam "sklerozus multipleksus") 😁 😁 😁
Dobrej Nocy Dziewczyny 😘 😘

Kacha, Anabel - dzieki za mile slowa 🙂
Natia - super, ze jestes! 🤪 🤪

Anabel - ja chyba tez do roboty bede musiala wrocic - ale w lipcu 😞

Jesli o robote chodzi, to rozwijam fotografie - mam juz nawet 5 slubow nakreconych na te wakacje, ale musze wrocic do swojej znienawidzonej roboty w ksiegowosci, bo chce jeszcze troszke kasy na obiektywy i lepszy aparat odlozyc a te profesjonalne sa straszliwie drogie! A tak sie cieszylam, ze juz nie bede tam musiala wracac... 😞

Trzymajcie sie laski! 😘 😘

M

• Mamusie
Witam 😁
A ja wczoraj zabrała Zosię na spacer i męza namówiłam nawet 😁 było faktycznie zimniej niż w niedzielę 😲,ale coś mówią,że idzie już wiosna 😁 😁 😁 wieczorkiem odwiedziła mas moja ciocia z kuzynkami i Zosia dostała już śliczne ubranka na przyszłą zime 🙂
Skoreczkaja też chciałam jakąś dorywcza prace,ale nie mam nigdzie czegoś sprawdzonego 🤔 a wiadomo w naszym kraju oszustów łatwo jest spotkać 😠
Nikusiafajnie,że wszystko tak dobrze ci wyszło i jestes zadowolona 🙂 w końcu napracowałaś się 🥴 A Emilka jak prawdziwy aniołeczek 🙂
Kachaja też mam problemy z paznokciami tak jak piszesz nie mam kiedy ich obciąć ,albo zaciśnięte na maksa,albo wyrywa mi rączki. Robię to na raty i wykorzystuję każdą możliwą sytuację,aż wszystkie pazurki poobcinam 🙂
Natia witamy 😁 😁 😁
MartaMay to jak będziesz miłla już zdjęcia ze ślubu to pochwalisz się 🙂 bo tak fajnie jest oglądać takie śliczne i profesjonalnie zrobione zdjęcia 🙂

• Mamusie
Kruszyna rzuciłam się dziś na jej pazurki, zaraz po tym gdy zmieniłam pieluchę 😁 i udało się 🙃 Była zajęta gadaniem 😁 Ja wczoraj byłam na spacerku ale sama bo mąż w pracy. A teraz chory......... ma 37 stopni i umiera wręcz 😮 🤢 🤢 Faceci są tacy śmieszni 😁 😁 😁
MartaMay praca fotografa na pewno jest fajna i jeśli ktoś to lubi to już w ogóle rewelacja 😉 jednak też jest ciężka bo te nocki na nogach, te kombinacje i godziny spędzone przy komputerze na retusze i inne udziwnienia. Jednak ja bardzo lubię podziwiać takie i podobne zdjęcia 🙂 Trzymam kciuki ale Tobie już się udało 🙂 skoro piszesz o 5 ślubach 🙂 rozkręcisz się i będą też inne sesje. Oczywiście pochwal się swoimi pracami 🙂
Mój fotograf ślubny to się średnio postarał. Widziałam co potrafi i moje zdjęcia to porażka w porównaniu z innymi, jakie robił. Ciekawe z czego się to bierze 😮 Może jemu się już nie chciało? Albo to ja wydziwiam i "cudze chwalicie, swego nie znacie..." hehehe
Wielka a Ty spania nie masz 😮 Nieźle o 5 na chodzie 🙃 No ale jak nie ma wyjścia to co zrobić? Moja dziś troszkę w nocy marudziła, więc często się budziłam.
Pamii ja dziś idę do lekarza to zapytam o te potówki. Ciekawe co mi powiedzą 😆 Na pewno Ci napiszę 😘

Mąż nieżywy, Natalka śpi, a mamusia delektuje się kawą z mleczkiem 🤪

• Mamusie
Czesc 😉

Nikusia Emilka slicznie wygladała jej az mi teraz głopio ze Kiniusia nie bedzie na biało ubrana ...

Natia-kobzior ja to sie juz do kobzior przyzwyczaiłam 😉

Ja obcinam pazurki jak mała spi u nas nie ma z tym problemu

Z tymi facetami przy porodzie to jest tak ze oni sa dzielni bo maja wybór moga byc przy porodzie a nie musza wiec jak juz sa to sa dzielni a my to nie mamy wyboru 😉

Urszulka no to gratki dla was i jak imprezka wstaw jakies zdjecia 😉

Pami przemyj potówki woda i pilnuj zeby mała nie była zaciepło ubrana no i w mieszkaniu zeby za cieplo nie było poza tym mozna posmarowac sudocremem bo on troszke wysusza

U nas nocka super Kinia jak poszła spac o 21 30 to na jedzenie wstała o 5 30 🤪 🤪 🤪 tylko szkoda ze Jakubek chory 🥴 🥴 🥴 tak to bysmy sie wyspali a tak to biedaczek sie dusiił no i spał z nami w połowie nocy maz poszed spac do Jakubka pokoju a ja zostałam z dzieciakami

• Mamusie
Hejka
Emilka jak wczoraj przestała krzyczeć ok 21:30 to spała do 6. Sama ją o 6 na karmienie obudziłam bo już się kręciła a za chwilkę miałam wstawać Kubę szykować do szkoły i robić mu śniadanie więc nie chciałam, żeby mi się wtedy do karmienie obudziła. Teraz za to marudzi.
Marta ale chyba lepiej wrócić do znienawidzonej pracy, kupić sprzęt jaki byś chciała i jak się już będzie fotografowanie kręcić to zrezygnować z pracy. Zawsze mam jakąś dodatkową alternatywę. 😘
Wielka ja się dziś do 6 wyspałam 😁 😁 😁
Urszulka dodaj jaką fotkę z chrzcin. U mnie też już po i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. 🤪
Pamii18 ja nie lulam małej jak mam zamiar iść na spacer. Szykuję wszystko, ubieram i wychodzimy. Jak kawałek pojadę to sama zaśnie. 😜
Kruszyna ja też tak obcinam paznokcie jak Ty, czyli na raty. 😆
Kacha ja też kawkę piję, a potem spacerek w planach. Nie liczę, że męża popołudniu wyciągnę, więc wolę rano iść. 😉
Pamii18 jak przytrzymać do 10 bez jedzenie. O 10 kąpiesz i nie karmisz, żeby zjadła po kąpieli? U mnie mała je częściej niż co 3 godziny i jak przed kąpielą chce to daję, chyba że zostało z pół godzinki to wtedy kąpiel przyśpieszam. Dobry sposób to też danie herbatki to trochę oszukuje żołądek a mała potem głodna będzie.
A kapiesz rano?
Anabel najważniejsze, żeby do kościoła ładnie i potem do fotek a tak co się ma dziecko męczyć. Ja miałam sukienkę pożyczoną, ona jest jeszcze ocieplana to czułam jak mała się poci. A potem tylko śpioszki i kaftanik już nawet w inną sukienkę nie ubierałam. 😉
Pamii18 ja na potówki nic nie używam, ale uważaj, żeby za ciepło nie było.

• Mamusie
Będę wypowiadac sie na raty, bo nie mam czasu 😉

Pamii super ze Laurka dobrze zniosła szczepienie. A co do tych płatnych i niepłatnych to własnie wszystko zalezy od tego jak lekarz wyjaśni. Widocznie u mnie koniecznie zalezy im na tych płatnych.
Na potóweczki ciepła woda na waaciku, znikają bo u nas tez sie pojawiają.
Kruszyna a te ubranka na przyszłą zimę szybciej załozysz niz myslisz. Lada chwila i dzieciaczki urosną 😎
Dziś w ogóle mroźno 😮
MartaMay mamy te same upodobania 😘 Życze Ci powodzonka w realizacji marzeń!!!!!
Kacha ale masz Kwiatuszka w avatorku 🤪

Mój mały lubi jak go kłade go na duzym łózku, wtedy jest spokojny i szczesliwy i korzystam z okazji i obcinam pazurki 😉

• Mamusie
nie zdawałam sobie sprawy ze juz po 11 teraz usiadłam wrescie wziełam sie za ta nieszczesna szafe i co przypomniałam sobie o bluzkach przed ciazy 🤪 🤪 🤪o korych całkowicie zapomniałam 😜 😜 😜 Fabian własnie przysypia bo go nakarmiłam i przebrałam i dalej biore sie za szafe chyba musze czesciej wstawac o 4 🤪 🤪 🤪 🤪

Kacha ja małemu obcinam pazurki jak go karmie

Elo
My będziemy się szczepić w przyszły wtorek. Kupuję w aptece dwie szczepionki na własny koszt a z bezpłatnych biorę ACT HIB. Nie będę szczepiła 5 w 1 ani 6 w 1 ( tutaj ukłony za konsultację dla Magditty 😘 ) Potówek ani innych reakcji alergiczny na skórze (odpukać) Kaja nie ma. Obcinanie paznokci znosi bardzo dobrze - jak i o dziwo wszystkie inne zabiegi 😆 Nie płacze ani przy czyszczeniu nosa ani uszu, uwielbia się kąpać i nie krzywiła się nawet gdy musiałam ją wspomóc gruszką z ciepłą wodą, gdy miała problemy ze zrobieniem kupki. Nie mam co prawda porównania, ale wydaje mi się, że mam bardzo spokojne i grzeczne dziecko 😁 Oby się to tylko nie zmieniło...
Nikusia co do karmienia - jesteśmy na mleczku modyfikowanym. Pojawił się też temat KOLEK 🤢 ale wstępnie został opanowany - u nas póki co działają krople BOBOTIC ( tylko co za debil wymyślił ich opakowanie - to nie wiem 🤔 ) Na chwilę obecną Kajucha wypija po ok. 120ml co 3-4 godziny.

Dzięki za miłe przywitanie 🙂 Buziaki dla Was 😘

• Mamusie
Kacha dzięki za prezent 🙂 🙂 🙂
Mój ostatnio tez był chory i musiałam go trochę pożałować 🙂
Skoreczka Zosia rośnie w oczach,aż się boję bo faktycznie te ciuszki pewnie już na jesień będą już w obiegu 🙂
Natia to podziel się wiadomościami na temat szczepień 🙂 chętnie poczytamy 😉

• Mamusie
Hejka 🙂

Ja znów nie za bardzo w temacie, bo nie wiem czy uda mi się przeczytać co pisałyście 😉

Kacha prześlę Ci tą zeskanowaną książeczkę dzisiaj, bo skaner mi nie działał, a dziś mąż zrobi 😉

Paznokcie obcinam przy karmieniu, chociaż i tak zabiera czasem rączki 😉

Natalia na początku jak zobaczyłam zaproszenie do znajomych, to zaczęłam się zastanawiać kto to 😜 Witaj 😘

Dodatkowy macierzyński trzeba wykorzystać od razu po zwykłym macierzyńskim, a wymiar to 4 tygodnie 🙂 Ja oczywiście idę na dodatkowy - jak się należy, to głupotą byłoby nie skorzystać 🙂

• Mamusie
A, miałam jeszcze się odnieść do weekendu - bo pisałam, że odpoczęłam sobie, a zauważyłam, że narzekacie na mężów, więc ja muszę mojego pochwalić, bo naprawdę robi wszystko, żeby mnie odciążyć - zmywa, odkurza, sprząta, wstawi pranie, rozwiesi, pójdzie po zakupy, zrobi śniadanie, obiad i kolację - wszystko o co go poproszę, a nawet nie muszę prosić, bo sam się domyśla. Synkiem też się zajmie - jak tylko wraca z pracy, idzie z psem i od razu bierze Aleksa. A ja w tym czasie mogę porobić co chcę. No, ale żeby nie było, że ja nic nie robię 😉 Bo u nas jest tak, że się dzielimy obowiązkami, ale teraz on wziął więcej na siebie i na dodatek wspiera mnie psychicznie kiedy tego potrzebuję - może zaraz uznacie, że się chwalę itp., dlatego sorki, ale chciałam napisać co czuję i podzielić się swoją radością, że go mam 🙂

• Mamusie
kochane zamowilam te podziekowania dla gosci z tekstem takim oczywiscia aniołka:

Nikt nie zrozumie jak ktoś tak mały, może tak bardzo zmienić świat,
dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona.
Pamiątka Chrztu Św. Jana
- 09 Kwietnia 2012 -

i dla chrzestnych:

Będzie taki tekst:
Mamą Chrzestną
nie każda zostać może,
to wyjątkowa osoba,
która w przyszłości
doradzi, pomoże.
Taką Mamę Chrzestną
dla naszego Synka chcieliśmy, dlatego
Ciebie Różo wybraliśmy.