Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A my już po wizycie i oczywiście mała była bardzo towarzyska całą wizytę u moich rodziców prawie przespała zrobiła sobie przerwę tylko na flachę 🙂
Nikusia jaką śliczną baletnice masz na awatarze 🙂
Anabel za mną już tak bardzo chodzi lampka wina 🙂
Wielkaboj ty nie dobra narobiłaś mi smaka na taką bułeczkę 🙂 Wyglądają pysznie
Skoreczka mały spacer a zdziała cuda 🙂 I z waga mamy tak samo mi też zostało jeszcze 8kg 🥴 a zeszło mi już 16 🙂 Sporo nas było 😁 😁
Elka fotki super 🙂
Kinga położna też mi mówiła,żeby pomału wprowadzać nowe rzeczy i nie katować się bo np. 🙂 od jednego cukierka maluszkowi też nic się nie stanie 🙂 Ja oczywiście skusiłam się na czekoladowy i było ok teraz próbuję innych potraw
Beata wszędzie trzeba uważać na kupno gumek 🙂 kiedyś jedna pani w kiosku walczyła z niskim przyrostem urodzeń 🙂
A ja jutro wkleję zdjęcia bo te wasze to takie słodkie 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Kruszyna o tej babce co w kiosku gumki dziurawiła to słyszałam. Dzięki za pochwały mojej Emilki. To do babci na urodziny jechaliśmy. Muszę jej te wszystkie ładne ubranka założyć zanim wyrośnie. Część z nich to miała 2-3 razy ubrane i już za małe.
To czekam na fotki Zosi. 😉
Skoreczka mnie też cieszą pampersy w prezencie. Wiem, że rodzina nie wiem co kupować, bo ubranek mamy dużo, kosmetyków też. A pampersy to zawsze dobry prezent.
Niestety jutro mąż do pracy, syn do szkoły a ja nogi w pion o 6:30. To szybko się zrobię marudna, bo będę niewyspana.
Beata skąd ja to znam, że dziecko się w łóżko u rodziców uspokaja. My mamy ten sam problem.
Czopki na kupkę to ja też tak jak Skoreczka dałabym tylko w ostateczności, bo takie wspomagacze rozleniwiają jelita i problem się zwiększa.
Skoreczka a huśtawka od koleżanki, ona ma nasz leżaczek a my jej huśtawkę. a potem zmiana 🙂

• Mamusie
Nikusia to od jutra obie bedziemy marudne 😉 😉 😉
Elka ja mam konto na garnku więc musze spróbować 😎
Juz wiem jak to robisz. Jednak ja na garnek nie wklejam zdjęć dzieci ( mam tylko jedno ) więc bede nadal korzystać z imageshack 🙂
Kruszyna rzeczywiście zwykły spacer a zmienia życie o 180 stopni 😉 A co do dziurawienia gumek to naszą kioskarkę też o to podejrzewano 😁

• Mamusie
Skoreczka napisala:
Elka ja mam konto na garnku więc musze spróbować 😎
Juz wiem jak to robisz. Jednak ja na garnek nie wklejam zdjęć dzieci ( mam tylko jedno ) więc bede nadal korzystać z imageshack 🙂

niop ja teraz wrzuciłam na ten imageshack. i chyba tez bede tym robic zeby tam mi nie ogladali?

• Mamusie
A u mnie leniwy dzień 🙂 Już po odwiedzinach. Rodzina zachwycona Natalką 🙂 Miła to była wizyta ale czuję się zmęczona.
Wychodzicie już na spacerki??? Ja się jeszcze boję bo u nas spore temperatury na minusie (- 15 😮 ) są 😞 Więc siedzę w tym domu... przez weekend jeszcze z mężem więc nie jest źle, ale od jutra już sama... i nie chcę zwariować 😞
Nie wiem co miałabym dziś więcej napisać bo taka nijaka się czuję i odechciewa się wszystkiego 😞 dół 😞

• Mamusie
Obiad dla matki karmiacej(Ziemniaki tłuczone;Marchew duszona; Pierś z kurczaka na parze)-15zł
Deser(Szarlotka zrobiona przez siostre)-5zł
Napój(Kompot ze swoiskich jabłek)-2zł
Nastrój(Tulipany z Biedronki)-8zł
Nastrój(Piosenka Whitney Houston - I Will Always Love You)-1zł-koszt prądu.
Udany atak na własną żone( po 4 miesiacach )- BEZCENNE!!!!!!
Pozdrawiam już nie Zdesperowany Mąż 😜 😜 😜

• Mamusie
no nie moj znowu zakłuca nam porzadek 😁 😁 😁 😁

no niech mu bedzie 😜

my dzis bylismy kasiu u tesciow ale to 5 min drogi 🙃

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/zdjcie0347bn.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/4038/zdjcie0347bn.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Kacha nie byłam z maluszkiem na spacerze, czekam na lżejszą pogodę 😉
Dasz radę jutro i nie tylko jutro, wierzę w Ciebie 🙂
Elka a jednak? 😁 😁 😁 Uległaś 😉
Przesłodkie to zdjęcie w kombinezonie 🙃

Moja babcia mówi ze Błażej śpi jak zająć w kapuście 🙃 😁 Jest taki czujny, niby śpi ale co chwilkę podgląda czy wszystko jest na miejscu 😁

• Mamusie
Kochanie widze ze maż napisał po 4 miesiacach to ma jeszcze dwa miesiace a nie dwa tygodnie 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

nie nie boje sie zeby sie cos nie stało. 🥴 🥴
ale moze sie cos stac??? 🤨 🤨

Ja tez od jutra sama 😞
maz do pracy po 2 miesiacach wolnego, jak sobie ja dam rade? 😞 😞

• Mamusie
Zając w kapuście... 😁 😁 😁 dobre 😁

Skoreczko niestety muszę dać radę, nie mogę się załamać bo za mnie nikt nic nie zrobi. Za żadną z nas nikt nic nie zrobi zresztą. Chyba doła mam 😞 Nikomu nic o tym nie mówię bo boję się, że ktoś mi powie, że przesadzam... Mężowi to się nie przyznaję nawet. Udaję, że wszystko dobrze... echhh taki dzień "wewnętrznego" narzekania mam 🤢

Elka aż 4 miesiące męża przytrzymałaś? 😁 Nie dziwię się zatem, że o niczym innym nie myśli 😁 Biedny 😁

• Mamusie
Skoreczka widziałam te ustawienia i pozmieniałam sobie. W sumie dość szczerze piszemy i wolę zostać w miarę anonimowa. Szczególnie, że już byłam w sytuacji, że ktoś mnie podczytywał.
Kacha nie chodzę na spacerki, za zimno. Chodziłam jak było ładniej. Teraz tylko jak gdzieś jedziemy to do auta (mąż wcześniej nagrzewa w aucie i podjeżdża pod klatkę schodową). No, ale większość dni ja też siedzę w domu. Już czekam kiedy temperatura będzie mniej niż -5 bo wtedy będę wychodziła na spacerki.
Elka i Mąż padłam po tym poście 😁 😁 😁 😁 😁 no ale mąż ma fantazję 🤪
Skoreczka Błażejek podgląda czy Mamusia jest w pobliżu 😜
Elka też nie wiem co by się mogło stać, chyba że z blizną? Nie wiem,
Kacha po to jesteśmy, że zawsze możesz przyjść i ponarzekać a my Cię pocieszymy a jutro Ty będziesz pocieszała mnie. W końcu kto Cię lepiej nie zrozumie jak inna mama w tej samej sytuacji 😜
Elka ja muszę policzyć ile my mieliśmy postu 🙃 😜 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Nie słyszałam o babce z kiosku robiącej dziurki w gumkach 😲 Przecież każda paczka ma folijkę, więc jak ona to robiła? 😮 Mam nadzieję, że babki z apteki nie będą takie 😁

Kacha ja też miałam doła, tyle, że ja nie umiem ukrywać emocji i płakałam po prostu - widział to mój mąż i tak mnie wspierał, że gdyby nie on, to mogłabym wpaść w deprechę jakąś 🤢 Jak masz zły nastrój, to wyrzucaj to z siebie - my Ciebie zawsze wysłuchamy! 😘 (w sensie przeczytamy 😉 )

Nikusia huśtawka superancka! A Emilka przeurocza 😘

Elka Jaś jest słodziutki!

Spacerki - no niech już przychodzi ta wiosna! 🙃

Oklaskałam Was tak na zakończenie niedzieli 🙂 Poprawa humoru się przyda na następny tydzień, gdzie mężowie do pracy idą, a my czekamy do następnego weekendu 😉

• Mamusie
Niiiiieee z przekutymi gumkami to już przegięcie 😮 😮

Beata ja zaraz po porodzie to tydzień wyłam 🤢 a teraz nie umiem. Coś mi się dzieje w środku ale nie umiem tego określić. Zresztą co mi mąż pomoże... idzie do pracy a ja sama zostaję. Przecież nie zostanie ze mną w domu 😞 Nie chcę Wam za bardzo marudzić, żebyście mnie nie pogoniły. Z Natalką sobie radzę.... ale ze sobą chyba wcale 🤢

Dzięki za oklaski 😘 Też Wam dam... gdy się odblokują 😎
czyli za 100 minut... jeśli nie zasnę 😁 Beata Ty chociaż łap oklaska 🙂

• Mamusie
Witam 🙂
Spacerki- my nie chodzimy na spacerki, ale małą weranduję przy oknie 🙂 zalecenie położnej... powiedziała że nie ważne jaka temperatura tylko żeby w przeciągu nie stała...no i póki co to nam starcza i przelotne przejście z klatki do samochodu 😉

Elka widzę małżonek zaspokojony 😉 i dobrze 😉 ja już czekam aż mojego będę mogła zaspokoić 😜 tzn przy okazji ^^ heheheh

Walentynki- macie jakieś plany?? ja zostawiam małą z moją mamą 🙂 i z mężem wybieramy się do Wrocławia do Korony 🙂 na jakiś film 😉..

Emilka, Jaś- przesłodkie dzieciaczki 🙂...

Dobrej nocy !! przede wszystkim przespanej ! 🙂

• Mamusie
Kacha i Beata myslę ze kazda z nas ma gorsze i lepsze dni i czasem łezka poleci, ale tak jak napisała Nikusia mamy tez siebie i w razie dołka piszcie 😘
Beata śliczny avatarek a raczej lokator avatarka 🙂
Nikusia tez zmieniłam ustawienia, z Wami mam większy kontakt więc moje znajome bedą widziały wszystko a reszta nie musi 😉
Pamii odważnie z tym werandowaniem, ale rzeczywiście wazne aby nie było przeciągów.

Dobrze to ja się zwijam, idę do mojego zajączka bo już coś mruczy 😉

Dobranoc 🙂

P.S. Dziękuję za oklaska, na moje obdarowanie załapała się tylko Pamii 😎

• Mamusie
Witam 😁 😁 😁
Dzisiejszą noc zaliczam do udanych 🙂 Mąż w pracy,mała leży a ja troszkę was poczytam 🙂
Zosia też dostała kołyskę od cioci pierwszy raz to był jeden wielki ryk,ale następnym razem leżała sobie dumna 🙂
Dziś ja zaczynam telefonować i umawiać się na wizyty ciekawe jak mi pójdzie 🥴
Nikusiaz tymi ubrankami to masakra wczoraj znalazłam takie słodkie bodziaki 😁a gdybym ich nie wyszperała wcześniej to za tydzień byłyby już za małe 😲 Ja też lubię jak znajomi przynoszą pampersy bo tego idzie bardzo dużo 😮 U was tez tak jest?? A w sobotę Zosia dostała termometr od naszych znajomych do czoła i ucha 🙂 Zawsze to coś praktycznego 🙂
Kacha my na prawdziwym spacerku jeszcze nie byliśmy 🥴 Tylko zaliczyliśmy wizytę u lekarza i wczoraj u rodziców 🙂 tylko tyle,że ja mam blisko to włożyliśmy mała do fotelika bo wózka szkoda było jeszcze brudzić 😁 Kacha ja też w ciebie wierzę,ze dasz radę 🙂
Elka no to mąż się w końcu doczekał 😁 😁 😁
Beata słodki ten twój Aleks 🙂
Pamii Walentynki 🙂 mój się ze mną droczy i twierdzi,że w tym roku ich nie obchodzi bo woli świętować w Tłusty czwartek 😁 😁