Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

monisiaj22 napisał(a):
Olcia ja daje chlebek, a konkretnie bagietke z maselkiem, ale jak Azuniek je to ciagle patrze na niego.
Ewa ja daje duzy kawalek jabluszka a ze zabkow nie ma to nie gryzie tylko wysysa soczek z tego kawalka

Przypadkiem mnie wrzuciło w Wasz wątek, to chociaż coś podpowiem - są takie fajne gryzaczki z siateczką, do środka wkładasz kawałek jabłka i maluch sobie ssie, a nie ma szans,zeby połknął.
O, coś takiego:
Naprawdę polecam, bo fajna rzecz 🙂 u nas normalnie hicior 😎

• Mamusie
są specjalne gryzaczki z siateczką do jedzenia owoców, bezpieczne, wkłada się owoc i dziecko sobie żuje 🙂 moja siostra miała coś takiego i naprawdę się sprawdziło 🙂
http://www.sosrodzice.pl/siateczka-do-karmienia/
coś takiego, ja sama wystrzegam sie kupowania niepotrzebnych gadżetów ale ten z własnych obserwacji wiem że jest przydatny,
tu opisują że jest trudny w utrzymaniu czystości, muszę podpytac siostre jak to wygląda i jakiej firmy miała 🙂

Cześć dziewczyny !
Monia- współczuję stresów związanych z twoją miłością,ale myślę że wszystko będzie ok. Oboje macie wybuchowe temperamenty.Z tego co piszesz to często się kłócicie i już tak na ostro. Może faktycznie chciał przemyśleć parę spraw,potrzebował wytchnienia? Fakt,głupie to było i mocno nieodpowiedzialne z jego strony,ale stalo sie. Ja w takich sytuacjach zawsze staram się spojrzeć na sprawę z drugiej strony. Jak to naprawdę wygląda z jego punktu widzenia. Jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia to ok,ale jeśli też popełniasz błędy (któż tego nie robi 😉 ) to powinniście nad pewnymi sprawami popracować. Dobrym sposobem jest ustalenie jakichś jasnych reguł,kto co robi. Jeszcze jak wrócisz do pracy to dziewczyno się wykończysz,więc poustalajcie wszystko i postaraj się trochę agresywniej obciążyć Męża obowiązkami domowymi.
Kur*a rozpisałam się jak stara specjalistka od małżeństw 😆 😆 😆 😆 ale tak to widzę.

Witam nową Mamusię,czekamy na trochę informacji o sobie,synku 🙂 Fajnie,że nasze kurczące jednak się forum trochę się "ożywi" świeżynką 😜
Mój dzik od 40 min puszczony samopas,pastuje mi ubrankiem parkiet 😁
wczoraj zakupilam na allegro ten smoczek do którego wkłada się kawałek owocu,czy biszkopt.ciekawe czy zda egzamin

• Mamusie
Moniko współczuje takiej atmosfery :/
A co do takiego gryzaczka to ja zamówiłam go 2 dni temu i powinien jutro przyjść 🙂
Ja daję tylko sucha pietke Szymonowi do gryzienia jak widze że go dziasła swędza i duzy kawałek jabłka no a od 6 dni herbatniczki z nestle (z glutenem) i tez ładnie je i sie nie krztusi 🙂

Kurde Monia,ale wrócił do domu?

Wiecie co- Niania nauczyła Alak zasypiać w łóżeczku samemu w ciągu dnia. Chciałam być konsekwentna i podciągnąć to też do nocnych metod usypiania... Wykąpałam go, włączyłam laptopa ze stronami na których były rady jak to zrobić itd. Włozyłam A do łóżeczka,kilka razy pośpiewałam. jak sie przewracał to go odwracałam,dawałam smoka. Wyszłam po laptopa,siedzę w pokoju-coś cicho. Idę do sypialni a moje dziecko śpi. JESTEM W SZOKU. Chyba trafiłam w idealny moment,obyło się bez marudzenia i płaczu,którego najbardziej się bałam. 😆 😆 Mąz w takim samym szoku jak ja. Pierwszy wieczór bez leżaczka-bujaczka w roli usypiacza !

• Mamusie
suuuper! 🙂 brawo dla Alka! :P
Ada nadal spi z nami ☺️ ☺️ i tak chyba zostanie, az sama nie bedzie chciała 😉 cos sie jej pojebalo i zaczeła mi w nocy sie przebudzac :// tak oko. 4 :/ ale to chyba zebiska wkoncu, bo ma taka plamke 🙂 no zobaczymy 🙂 9 mamy szczepienie, a 13 lecimy do Stokholmu 🙂 ajajjaaj, doczekac sie nie moge 😁DDDDDDDDDDDDD

Monia, nie przejmuj sie palantem :/. zyj swoim zyciem 🙂

Agnes - ja wiem jakie to trudne sie spakowac i wyjsc 🙂 ale uwierz mi, ze takie radykalne srodki działaja 🙂. Sama raz zem tak zrobiła, Adrian strasznie mnie podwkurwil, wygarnełam mu wszystko, polecialo kilka slow za duzo - spakowałam się, wziełam Ade - leciał za nami, az zakretów nie nadarzał łapac 😉 i zrozumial wszystko, i od tamtej pory juz nie robi tak jak robił 🙂

• Mamusie
Brawo dla Alka!!!!
U nas na razie zasypianie tylko przy cycu aż strach pomyśleć co będzie później... :/
a ja kupiłam dzisiaj taki kubeczek ciekawe czy się sprawdzi bo Amelka ze szklanki zwkłej lubi pić więc może i to sie spodoba http://allegro.pl/lovi-kubek-niekapek-360-mini-210-ml-9m-tani-i2634602387.html 🙂
Acha i kupiłam jeszcze buciki Gucio może słyszałyście ręczni robione podobno nawet Brad Pitt i Angelina zamawiali takie w Polsce dla swoich dzieci 🙂 🙂 🙂 nie są może za ładne ale podobno super na nóżkę bo się nie wykrzywia itp. Po domu Amelka i tak śmiga na bosaka ale na zewnątrz by się przydały lepsze i wolałam zainwestować 🙂 o takie http://www.gucioshoes.com/pol.html

Mnie osobiście nie przeszkadzało to,że zasypiał w bujaczku. Robiło się to 1,2 ale chciałam być już konsekwentna- jeśli niania podjęła się tego zadania to ja nie będe utrwalać dalej straych nawyków. a buty są świetne,ale cena niezła. 🤔

• Mamusie
Buty super! kubek tez. Ciekawe czy Amelce sie spodoba 😉
Maz w pracy ma nocke wiec nie wiem jeszcze czy wroci.
Kamila z jednej strony spoko, ale ja nie mam dokad isc to po pierwsze. Po drugie juz raz spakowalam manatki i pojechalam do znajomej to moj maz za mna nie polecial. Aziz na wieczor dostal histerii to myslicie ze po mnie przyjechal? w zyciu. Maz kumpeli mnie odwozil do domu. Tylko Aziz na tym ucierpial a mi sie glupio zrobilo. To jest kurwa arab u niego brudy sie poierze w swoim domu i jak robie cos takliego to u nich to jest obraza majestatu itp szkoda gadac a tym bardziej komentowac. Jak juz powiedzialam - huj z nim
Moja mama juz sie wycofuje z wakacji a bez niej nie pojade. Wiec mamy dobry argument./ Nie palam zachwytem za bardzo na te wakacje bo nie wiem co mu odpierdoli. huj z nim - powtarzam 😉
Ale ci Tynka zazdroszcze takiego zasypiania, kobieto Twoja niania to skarb. Podeslij mi ja tutaj jak mozesz 😉
ide robic sobie kolacje i Kuchenne rewolucje bede ogladac. Dobranoc 😉

• Mamusie
No ja też zazdroszczę takiej niani, jej pewnie lepiej oduczyć malucha bo my mamuśki jesteśmy słabe i jak dzidzi płacze to się szybciej złamiemy, zresztą ja nawet nie próbowałam bo zawsze przy cycu zaśnie ale co tam będę się martwiła później 🙂
Tynka na allegro są troszeczkę tańsze te buty ja dałam 108zł!!!!

Monia no niesyty tak jak piszesz to jest arab i różnica kultur niestety:/ale mam nadzieje że będzie dobrze!!!

• Mamusie
ja tez teraz szukam jakiegoś wiekszego kubka niekapka i zastanawiam sie ciagle nad firmą

U nas na szczecie nigdy nie mielismy problemow z zasypianiem u Szymona od 1 dnia w domu spal u siebie w łożeczku machalimsy papa i wychodziliśmy
Czasem Szymon zasypia od razu - tylko odwraca sie na bok który mu bardziej pasuje a czasem pogada sma do siebie posmieje sie i po 5 minutach zasypia 🙂

Tak Niania jest złota (oby jej nie przechwalić 😜) Jak siedzę w pracy to nawet nie myślę już co tam Alek porabia,czy ona go na pewno karmi itp. jakoś mam zaufanie do niej. Nauczyłam się w chwili wejścia do pracy przełączać się na tryb "życie bez dziecka" i nie myślę za dużo o Małym.
Zamierzasz Ola te buty zakładać już Amelci? Ja musze kupić alkowi jakieś na jesień,takie żeby zakładać mu na spacer.

• Mamusie
Monia, a moze nie poleciał bo wiedział, że wrócisz 😉) tak tez moze byc, ze on widzi, ze nie jestes konsekwenta ( bez urazy :* ) i wie, ze predzej czy pozniej i tak wrócisz 😉

osobiscie to mi sie te buty straaaasznie nie podobaja :P jesli chodzi o wyglad 😉, i nie jestem przekoana co do tego, ze sa cieple :P a sama mowisz ze chcesz cos cieplejszego 🙂 ja dla Ady mam kozaczki na misiu 🙂. Tak, kupilismy xlandera XA 2011 🙂, uzuwany, ale jak nowy :P bo uzywany byl tylko tydzien 😉 bo tej babki corka nie chciała w nim jezdzic i musiala mame widziec :P a w tej wersji nie mozna tak :P i kupilismy go za 650 zl :P a jest jeszcze na gwarancji 🙂 spcaperowka+parasolka xsun+torba bag 3 + spiwor+popmka do koł :P. a tamten stary wozek sprzedałam za 200 zł 😉) bo kupilam go uzywanego za 300 :PP. w razie drugiego dziecka tylko gondol;e dokupimy 🙂, a jestem bardzo z wozka zadowolona i Adusi tez sie podoba 🙂

• Mamusie
Kamila ja sie nie gniewam 😉 On jest arabem wiec to zupelnie inna bajka a nie kwestia wracania czy konsekwencji. Albo po prostu ma nas w dupie, honor wazniejszy niz rodzina. Huuuuuuj z nim 😉
Tynka buty zajebiste!!!!!
sama je kupie Azizkowi jak pdobne znajde!
Nowa mame Nikos zachecamy to opowiedzenia czegos o sobie i o Swoim Maluszku 😉

• Mamusie
Ja mam adidaski dla Gabisia i teraz kupiłam ten mega ciepły śpiworek i chyba nie będę inwestowała na jesień w inne buty.Za to na zimę kupię mu jakieś fajne kozaczki.
A za rok jak będzie dreptał to na zimę mu kupię butki firmy KORNECKI,podobno są super 🙂
Monisiu będzie oki 🙂