Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A jednak mamusia pokonala Alana 🤪Najpierw polezal na przewijaku bez pampersa jak tatus szykowal wode.Tatus troche sie z nim posmial,pogadal.........oczywiscie gdy pojawilam sie ja przed przewijakiem i odkrytym siusiakiem to zlal mnie 😠Kurde,maz stal o wiele dluzej przewd i nic.Po kapieli cycus i tak to Alan spi w lozeczku juz od 21.Ciekawe do ktorej dzisiaj pospi.Niko tez padl.Wymeczyly go zakupy-hihihi

Spadam spac,bo ja tez jestem padnieta.Dobranoc mamuski.Spokojnej nocy dla kazdej 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Ja stosowałam plastry i nigdy mnie nie zawiodły. Ale przy karmieniu piersią nie wolno ich stosować. Są ponoć jakieś piguły anty dla kobiet karmiących piersią i chyba z nich skorzystam już po połogu, bo spirali za chuja nie dam sobie zamontować 🙂

cerazette albo azalia, tylko te dwie do wyboru. ale u mnie przy zuzce wyszło ze nie mogłam ich brac, ciekawe co teraz. pewnie zostana gumk, tym bardziej ze póki co mi sie nie chce. a pigułami moze nie ma co sie truc jak rzadko sie seks uprawia.

PS> załamałam sie, znalazłam pierwszy siwy włos 😞 nio ale za 2 miechy koncze 30stkę 😞 odchodowałam włosy nie farbujac w ciazy i mam za swoje, jakbym farbowała, bym nie znalazła 😞

• Mamusie
Ewcia nie przejmuj się, siwy włos wzbudza szacunek 😘
Mi mąż powiedział, że do kiedy nie będę brać tabsów seksu nie będzie i tak będzie kombinacja tabsy +gumki, ehhh. Nie rozumie argumentu, że już taka kombinacja zawiodła 🙃
Jutro do gina, a ja mam już 2 tydzień okres 😮
Miśka wyspana, pojedzona, teraz rozrabia na kocyku 😉

Moje dziecko wczoraj starało się o tytuł rykota dnia 😉 I to nic jej nie doskwierało, tak po prostu musiała pomarudzić. Kupa była piękna, pierdzioszki co chwilę, brzuszek miękki. A ryk co chwilę choć mamusia na rzęsach stawała i różne atrakcje wymyślała. I tak jak dzidek mulancika żarcie co 2 godziny. Jakby tego było mało zrobiłam szybki obiad z nią na rękach i zjadłam go w 2 minuty żeby zdążyć między jednym rykiem a drugim i dostałam takie rozwolnienie, że szok. Za szybko zjadłam, nie łykając po drodze 😜 Musiałam z dzieckiem do kibla latać, bo przecież nie dała mi w spokoju załatwić swoich spraw 🤪 🤪 🤪 Na szczęście na noc padła. Budziła się co 4 godziny na szybką butlę i dalej pa lulu. Teraz też jeszcze śpi.
Co do seksu to ja nie wiem czy sobie znów nie poczekam. Ja pierdzielę nie wiem co to za grzybica mi się przyplątała w tej ciąży, ale znów czuję, że jest coś nie halo 😞 No ale teraz będzie można to czymś mocnym potraktować, bo w ciąży nie dało rady. A już tak mi się chceeeeee 😞 Czuję się bardzo atrakcyjna i seksowna, bo waga zniknęła w mgnieniu oka, brzuch w ogóle mi nie wisiał nawet dzień po porodzie, a Łukasz tylko chodzi za mną i gada: "misiu jaki ty masz śliczny brzuszek po tej ciąży", "mój szczuplaczek" itd. 😁 Heheh wie jak mi humor poprawić. Koledzy z pracy mu nagadali jak to strasznie wygląda brzuch po ciąży, więc się mile zaskoczył. Teraz gada, że jestem stworzona do rodzenia - kobieta guma 😉 No, no, tylko bez przesady 😉 Dwójka starczy 😁

ewcia mówisz pierwszy siwy włos. Ja mam ich już pełno i to wszystkie na czubku. Ale moja mama szybko osiwiała to i mi to grozi niestety 😞

Hej 🙂 Nocka pięknie minęła, podobnie jak u Izuni - Ula poszła spać o 21, pobudka przed 1, o 4 i o 7 🙂 Wydaje mi się, że uspokoiła się po tym espumisanie. Na pewno więcej i spokojniej spała. Marudziła trochę wczoraj wieczorem, ale minęło dużo szybciej 🙂 Pierwszy dzień jej dopiero go dawałam, mam nadzieję że będzie coraz lepiej. W espumisanie jest ten sam składnik co w sab simplex, tylko w mniejszym stężeniu, także najpierw przetestuję polski tańszy odpowiednik, a jak sie sprawdzi, to poszukam oryginału 🙂

Muszę sobie dzisiaj buzię wystawić na słoneczko, bo mi się coś cera psuje:/ Jakies syfki mi wyskakują 😞

I postanowiłam sobie zrobić porządek z ubraniami, bo noszę 1/4 z tego co mam. Straszny chomik jestem i przechowuję wszystkie rzeczy, które są za mało zniszczone, żeby je wyrzucić, pomimo tego,że nie chodziłam w nich już x lat i raczej ich juz nie założe ☺️ A miejsca mamy coraz mniej, przydałoby się zwolnić jakąś szafkę!

• Mamusie
leliva napisał(a):
Hej 🙂 Nocka pięknie minęła, podobnie jak u Izuni - Ula poszła spać o 21, pobudka przed 1, o 4 i o 7 🙂 Wydaje mi się, że uspokoiła się po tym espumisanie. Na pewno więcej i spokojniej spała. Marudziła trochę wczoraj wieczorem, ale minęło dużo szybciej 🙂 Pierwszy dzień jej dopiero go dawałam, mam nadzieję że będzie coraz lepiej. W espumisanie jest ten sam składnik co w sab simplex, tylko w mniejszym stężeniu, także najpierw przetestuję polski tańszy odpowiednik, a jak sie sprawdzi, to poszukam oryginału 🙂

Muszę sobie dzisiaj buzię wystawić na słoneczko, bo mi się coś cera psuje:/ Jakies syfki mi wyskakują 😞

I postanowiłam sobie zrobić porządek z ubraniami, bo noszę 1/4 z tego co mam. Straszny chomik jestem i przechowuję wszystkie rzeczy, które są za mało zniszczone, żeby je wyrzucić, pomimo tego,że nie chodziłam w nich już x lat i raczej ich juz nie założe ☺️ A miejsca mamy coraz mniej, przydałoby się zwolnić jakąś szafkę!

Ja tez robie generalne porzadki.Bo polowa ciuchow nadaje sie do wywalenia.Trzymam jej i nic wiecej.Ale teraz zrobie sobie nowych zapas 😉

Haha to widzę dziś dzień sprzątania w szafie. Ja sobie zamówiłam 50 wieszaków na all i wczoraj mi przyszły. Miałam się wziąć za szafę, ale Wera mi nie pozwoliła. Może dziś się uda zanim ciocia Docia przyjdzie 😉 Z wyrzucaniem starych rzeczy nie mam problemu, bo jakbym je trzymała to by mnie te ciuchy z domu wyprowadziły. A tak to ja sprzedaję ciuchy, bo mi się błyskawicznie nudzą, więc są jak nowe 🙂 Do tego mam kumpelę znaną bloggerkę szafiarkę, która ciągle organizuje w Łodzi jakieś SWAP-y i się wymieniamy 😁
Z mamą planujemy zakupowe szaleństwo od jakiegoś tygodnia tylko muszę przeczekać gdy Astra będzie po mieście jeździć w okolicach Manu i Galerii 🤪 Heheh 😉 Mam ochotę na wzorzyste legginsy i kwieciste spodnie na wiosnę 😉

• Mamusie
Laski wasze maluchy też odstawiają histerię jak bierzecie je na spacer? Ja jsk moją włożę do wózka to istny armagedon odstawia 🙂 🙂 i po 5-ciu minutach muszę wracać do domu bo drze się w niebogłosy, aż wstyd 🙂
Jaszminka mi po plastrach urosły i zjędrniały cyce, ale tego nie można zaliczyć do efektów ubocznych raczej 🙂
A jeszcze jedno, jak ubieracie maluchy na spacer jak jest tak ciepło jak dziś?

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Ewcia nie przejmuj się, siwy włos wzbudza szacunek 😘
Mi mąż powiedział, że do kiedy nie będę brać tabsów seksu nie będzie i tak będzie kombinacja tabsy +gumki, ehhh. Nie rozumie argumentu, że już taka kombinacja zawiodła 🙃
Jutro do gina, a ja mam już 2 tydzień okres 😮
Miśka wyspana, pojedzona, teraz rozrabia na kocyku 😉

oj szacunek, ale mi pocieszenie Gulciu 😞
was zawiodły pigułki i gumki?? kurde to co daje pewnosc?? chyba abstynencja 100%

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Laski wasze maluchy też odstawiają histerię jak bierzecie je na spacer? Ja jsk moją włożę do wózka to istny armagedon odstawia 🙂 🙂 i po 5-ciu minutach muszę wracać do domu bo drze się w niebogłosy, aż wstyd 🙂
Jaszminka mi po plastrach urosły i zjędrniały cyce, ale tego nie można zaliczyć do efektów ubocznych raczej 🙂
A jeszcze jedno, jak ubieracie maluchy na spacer jak jest tak ciepło jak dziś?

moja nie lubi ubierania a tak to oki, zaraz zasypia na dworku raczej, albo czuwa, ale spokojnie, nie ma problemów.
ja sie nie wypowiem an temat ubierania, bo u mnie zawsze ejst nazimniej z całej polski i jestem niewiarygodna.
PS> ale zakąłdam na to co w domku kombinezonik taki lekki jak sweterek czy cos i czapeczke na główke, biore kocyk w razie czego, a tak to mam w wózku takie nosidełko i póki co zapinam ta wierzchnia wersje jeszcze. mojej nie zakąłdam zadnych butków ni nic, tylko skarpetki, wiec nogi ma tylko w skarpetkach, daletgo mam zapiete te nosidełko.

Jaszminka napisał(a):
Wczoraj pisałyście o antykoncepcji i mam takie pytanie czy te plastry mają jakiś efekt uboczny ponieważ np.tabletek się boję że przytyję 🤢

Takie same jak pigułki i też szkodzą wątrobie, tyle że nie musisz o nich codziennie pamiętać. No i mogą nie działać jak ktoś ma dużo tkanki tłuszczowej. Ja je stosowałam, bo po większości pigułek miałam mdłości, a po plastrach nie. Nie przytyłam po nich, ale po pigułkach też nie.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Kto chce (chyba ospe) 😠 😠 😠 😠 😠

Maz jedzie z Niko o 17.30 do lekarza jak bedzie miec wiecej krostek.Wykoncze sie psychicznie.

Ide robic obiad.Mam mlode ziemniaki,kotleciki i mizerie.

wspolczuje Izunia, uwazajcie na siebie.
a Ty jesz kotlety smazone i mizerie ze smietana czy kefirem?? czy dla rodzinki a dla siebie co innego??

• Mamusie
Cześć dziewczyny!
Kurde, kompletny brak czasu przez ostatnie dni, albo byłam juz tak zmasakrowana, ze nie miałam siły zasiąść do kompa. Zaraz was poczytam to zobaczę co się u was dzieje.
U nas dzisiaj była położna, mała ładnie przybiera na wadze (3700 🙂), policzki ma juz prawie jak chomik 😜 Tylko coś ten pępek się trzyma uparcie 😠 Ale suchy jest więc ok.
Wczoraj mój Fifi zakończył ósmy rok życia. W piątek ognisko z tej okazji, kurczę zaprosił sobie 21 dzieci (sama mu na to pozwoliłam). Będę miała kinderbal przed domem 😜 Ale damy radę.
Dobra, teraz bedę was czytać 😉

Kasia moja się darła jak ją za grubo ubierałam. Sprawdzaj temperaturę na karku. Moja nosi teraz na ubranko domowe kombinezon polarowy, czapeczkę cienką i wsio. Kocyk do przykrycia, ale jak za gorąco to odkrywam.

• Mamusie
No i przejrzalam tak z grubsza.. Jeżeli chodzi o antykoncepcję, Ja przed tą ciążą miałam wkładkę (spiralę) i znowu mam zamiar sobie założyć. Gumek nie lubię, odbiera 3/4 przyjemności, wszelkie hormony u mnie odpadają, bo pomimo braku ataków od kilku lat, biorę leki przeciwpadaczkowe, a hormony osłabiają ich działanie, kiedyś miałam niezły meksyk przez to. A metodom naturalnym jakoś nie wierzę.
U mnie karmienie cycem z dnia na dzień coraz gorzej. Zuzka, po opróżnieniu dwóch cyców potrafi wydoić 70-80, ale póki coś tam jeszcze jest to niech pije. Herbatka na laktację gówno pomaga, a jeszcze jak przeczytałam, co sie u Kasi po tym działo, to zaraz znajdę jej miejsce w koszu na śmieci.

• Mamusie
Ewcia to przepraszam, dla mnie szacunek jest najważniejszy 😉 Pocieszę Cię w takim razie inaczej, moja mama zaczęła siwieć w wieku 25 lat, a że mam jej włosy też mnie to czeka, widzisz, wcześniej od Ciebie 😉 No właśnie, tylko abstynencja daje 100 %, za pierwszym razem używaliśmy tylko durexów extra safe i wpadliśmy, a za 2 durexów i tabletek, ale przyznaję, że nie brałam ich dokładnie co do godziny 😜 No ale i tak, jak to możliwe? Teraz się boję i oprócz tych 2 będzie jeszcze kalendarzyk hiehie
Kasia nieźle, że Twoja tak się buntuje. Moją wystarczy wsadzić do wózka/fotelika samochodowego czy nawet leżaczka i już zasypia, bo wie co się szykuje. Potrafi w aucie czy wózku przespać jedzenie. 😜 Może faktycznie ją przegrzewasz. Ja swoją ubieram tak jak lady ubranko domowe plus kombinezon polarkowy i czapeczka, chociaż w niedziele przed południem tak grzało, że miała pod kombinezonem pol tylko body z krótkim rękawkiem.
No ja porządki w szafie zrobiłam wczoraj, ale przeprowadzka mnie do tego zmusiła 😜

• Mamusie
A, i ktos tam pisał, że nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm. Nikt mi tego nie wmówki. Bratowa mojego męża tak się głupio zaparła, że bedzie karmić tylko piersią, że dziecko w końcu wylądowało w szpitalu z niedożywienia. Ja pierdzielę, moje dziecko głodne nie będzie, a wiecie, że skutki niedozywienia w tak młodym wieku mągą być fatalne. Dzisiaj pytałam połoznej, czy takie problemy z laktacja mogą być dziedziczne, bo moja mama miała nas trójkę i zadnego nie karmiła cycem dłużej niż miesiąc. ja z Filipem miałam dokładnie taki sam problem jak teraz. No i okazało się, że tak.
Tak więc wszytki mamom karmiących cycem, życzę cycków pełnych treściwego pokarmu. Tak nawiasem mówiąc to wam zazdroszczę.

• Mamusie
Meti nie miałaś problemów z zajściem w ciąże po spirali? Bo myślę o niej, ale skuszę się chyba dopiero po 2 dziecku, bo teraz się boję, a chciałabym 2 😉
Widzę, że u Ciebie to samo co u mnie z karmieniem, moja w Twoim wieku dopijała tyle samo co Zuzia i niestety racja herbatki nic nie dają, a laktacja z tygodnia na tydzień słabsza... U mnie teraz karmienie piersią ok 3 razy dziennie bo jak się nie uzbiera to mała płacze.

• Mamusie
Hej 😁 zajebista dziś pogoda 😁 młody sie obudził właśnie, klocka walnął także będzie co przewijać.

Astra, nie no to jest dla mnie nie pojęte to z tą ropą. Po prostu może coś nie tak, nie wiem co powiedzieć w tym temacie. Ważne ,że chciałaś 🙂 a no i i jak nie karmisz to jest jeden plus, możes sobi wszystko jeść i w ogóle itd. Nie jesteś już w 100% zobowiązana a tego trochę zazdroszczę. Ale skoro mam pokarm a mały tyje i rośnie to wolę karmić niż kombinować 🙂

Jaszminka, współczuję palca:/

Gratulacje Izunia, zboczko Ty jedna erotyczna 😁 nie no w sumie zazdroszczę bo sama bym chciała pobrykać ae to jeszcze daleka droga 😞

Mama dziś mi wsunęła pod nos artykuł pt '' karmienie piersią nie chroni prze zajściem w ciążę'' ja ją wyśmiałam, taaa'' mamo ja nie wiem co to sex od dawna, cipa mnie boli a Ty mi tu z takim czymś wyjeżdżasz''
ja będę jechała na gumach plus kalendarzyk i myślę , że to wystarczy. Nie toleruję tabletek. Zresztą wszystko inne to dla mnie jakaś dziwna ingerencja.

Ogólnie zajebiście nie, bo od ok. 3 godzin piszę tego posta :P co chwilkę Fifi płacze, a to cyc a to kupa a to srupa ale teraz mama go wzięła na spacer, ale zaraz pewnie poleci z nieba deszcz i wrócą. Kurde może poodkurzam? o, to jest myśl!