Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Lady, ja posmarowałam tylko 2 razy jej tą buzię krochmalem, na noc raz delikatnie sudocrem i bardzo często przemywałam wacikiem i wodą przegotowaną i nie przesuszyła się buziunia 🙂
Moja też kupsko w nocy ostatnio lubi walić 😁
Ojjj szaleństwo z sexy-kotkiem, podziwiam, ja się boję 😜

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No ja długo smarowałam, bo jak przestawałam to znów wyskakiwały pryszczyki. Też myłam buziaka wodą przegotowaną dwa razy dziennie i czasem smarowałam kremem nawilżającym Oilatum. Bez lekarza się jednak nie obyło.
Ciekawe czy uda się niuńkę w czwartek zaszczepić. Kataru nie ma już wcale. Ja za to mam - alergiczny jak zwykle o tej porze 🤢
A co do szaleństw to wreszcie się doczekałam, bo przecież przez to krwawienie mocne i ciągłe trochę się naczekałam.
Łukasz bawi się z Werką i mała pełza po łóżku. Rozbraja mnie to dziecko. Chyba będzie szybko aktywna fizycznie, po tatuśku, bo ten w wieku 7 miesięcy z łóżeczka wyłaził wdrapując się na segment 😁 A ta jak się złości, że nie może gdzieś pójść dalej 😁

Jaszminka, Ty nerwusie Ty 😜

Lady, widzę,że nasze dziewczyny się bardzo podobnie zachowują 😁 ja czasami kładę WIki wyżej na poduszce, to ona tak podnosi ten łebek, jakby chciała już siadać i muszę jej pilnować, bo se krzywdę jeszcze zrobi. A na brzuszku jak leży to też kolanami się próbuje odpychać i cuduje. Leżenie w łóżeczku w poprzek i odkrywanie się spod kocyka to też norma 😁

• Mamusie
hejka
ratuluje izu hehe
no i brawo dla lady
u mnie paznokcie wygladaja nawet ok
ale jak maja wstała i zobaczyła stwierdziła ze tez chce no i musiałam jej pomalować haha i serdeczny musiał byc też w innym kolorze tak ja ma mamusia 🙂
Maja super bawi się z Plka czuję ze beda super kompankami
teraz pokazuje jej ksiazeczki i koloruje kredkami
my jutro na bioderka kontrolne coś czuje że dalej powijąc bedzie trzeba ale mój patent na powijanie jest wieć nawet miska się tak nie meczy i nawet wygodnie ma 🙂
jaszminka jeju współczuje mieszkania z tesciową

Jaszminka, ja mam z tesciową dobre relacje, ale na bank gdybyśmy mieszkały razem, byłoby piekło. Najlepiej się mieszka osobno i żyje się po swojemu 🙂
Izunia, gratuluję :P

Moja pipka jeszcze śpi, Bartek lata po dworze.

Wstałam. Nocka normalnie. Brak plamień, fałszywy alarm, nie będzie okresu. Wychodzi na to, że jednak się przeciążyłam 😞
Humor z dupy pozostał mi od wczoraj. Zaczęłam się martwić tym weselem, na które idziemy za miesiąc. Odbędzie się ono w restauracji, nie mają tam żadnego pokoju, który można by wynająć, żebym mogła małą nakarmić. Albo jakiś parawan na sali mi postawią, albo będę zmuszona karmić w łazience 😠 Ewentualnie mogę co 1,5 godz jeździć do domu na karmienie, ale to chyba zrobiłabym w sumie 300km, jak nie lepiej. Do dupy to wszystko, nie wiem jak to organizacyjnie dograć 😠 Mała z butelki w dalszym ciągu nie pije, więc pozostawienie jej z moimi rodzicami póki co nie wchodzi w grę:/ Jak się wkurzę, to się o 19 zmyje z tego wesela i tyle będzie.
Do tego jakieś uczulenie mi się przypałętało, mam tak wysuszoną skórę na rękach, że aż mi pęka na zgieciach palców, do tego k...ewsko swędzi. Złaaaaaaaaa!!!

• Mamusie
No więc mam zapalenie cycków. Masaż był...... kurwa bolesny jak chuj. Sorry za słownictwo. A dodatkowo mleko mi się zastało, zapalenie mam pod pachą, bo karmię małą prawie cały czas w pozycji "brzuszek do brzuszka" , nie lubię inaczej 🙂 jak nędę miała gorączkę to mam się udać do przychodni z oliwką i wtedy ona dłużej zajmie się tym masażem brrrr 😞
Malutka ma trądzik i kazała przemywać buzię w korze dębu. Niunia waży 4360g więc przybrała od zeszłego poniedziałku 360g 🙂 pięknie 🙂 ma piękną skórkę i powiedziała, że już nie ma kolek. Stwierdziła to po tym, że brzusio mięciutki. Zobaczymy, oby miała rację.

leliva, u mnie z dłońmi to samo, nawet pomiędzy palcami zaczęło mi się przesuszać i pękać, pani w aptece doradziła taki tłusty krem w tubce Dermobaza, parę groszy kosztował, ale pomaga - przynajmniej już nie pęka 🤢
A do wesela jeszcze miesiąc - może małej się odmieni i polubi butlę. 🙂

Kasia, przecież kolka nie trwa chyba bez przerwy? To co, kolkowe dzieci mają na okrągło twarde brzuszki, nie tylko gdy jest napad kolki? Nie ogarniam 🙃

zwierzak się budzi 😉 butla będzie i spacerek.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Kasia, przecież kolka nie trwa chyba bez przerwy? To co, kolkowe dzieci mają na okrągło twarde brzuszki, nie tylko gdy jest napad kolki? Nie ogarniam 🙃

zwierzak się budzi 😉 butla będzie i spacerek.

Wiesz co ja sama już tego nie ogarniam. Kolka niby trwa do 3-go miesiąca. U niektórych dzieci kończy się szybciej. A twardy brzuch mała miała przez ostatnie dwa dni przez to, że się spinała i płakała, bo jak tego zapalenia się nabawiłam to mleko nie leciało i ona się wkurzała i była poprostu głodna. Stąd ten płacz. Tak myślę.

Astra napisał(a):
Jaszminka, Ty nerwusie Ty 😜

Lady, widzę,że nasze dziewczyny się bardzo podobnie zachowują 😁 ja czasami kładę WIki wyżej na poduszce, to ona tak podnosi ten łebek, jakby chciała już siadać i muszę jej pilnować, bo se krzywdę jeszcze zrobi. A na brzuszku jak leży to też kolanami się próbuje odpychać i cuduje. Leżenie w łóżeczku w poprzek i odkrywanie się spod kocyka to też norma 😁

No ja niedawno chłopa opierdzieliłam jak dziecko spać położył, bo gdy do małej wstałam ona tak krzywo leżała w poprzek z kocykiem ściągniętym 🤪 A to ona sama się przemieściła wiercipięta 🙂

Iza gratuluje i podziwiam. Ja z jednym dzieckiem nie mogę się na czas wyszykować czasami. Zależy od jej nastroju danego dnia, ale zazwyczaj jak coś jest w planach na konkretna godzinę to dzidziuś lubi być najbardziej absorbujący. Tak tydzień temu na szczepienie mało nie poszłabym w piżamie 😜 Tata przyjechał by ze mną pójść na to szczepienie i był zmuszony nakarmić małą butlą, bo inaczej bym musiała pójść w piżamie. A mój tata się bał ją nawet na ręce jeszcze brać, więc to było dla niego nie lada przeżycie.

Sztunia ja też zawsze męczyłam mamę by mi paznokcie malowała jak sobie malowała 😁 Pamiętam jak w dawnych czasach bywały lakiery z kuleczką w środku do wymieszania lakieru i ja zawsze chciałam by mi mama malowała tym z kuleczką 🙃 Jeszcze mierzyłam jej buty na obcasach 😁

Jaszminka przekichane mieszkać czy to z teściami, czy z rodzicami. Też nie lubię jak mi teściowa za długo siedzi, na szczęście ona z tych co się nie narzucają za często 🙂 I to zwykle przyjeżdża do mnie, bo Łukasz nie cierpi gości w tygodniu gdy długo pracuje, więc ona się zmywa nim on wróci 🤪

• Mamusie
buty na obcasach to ja mam co drugi dzień wszystkie wyciagane i chodzenie jest
ona prawdziwa kobiety lubi naszyjniki, swiecidełka paznokcie, buty na obacasach, torebki i ma milion lal którymi sie opiekuje 🙂

moja tesciowa hmm widze ja raz w miesiacu to max, znaczy sie widze ja od swieta bez okazji nie widujemy sie, dziecmi kopmpeltnie sie nie zajmuje, ma milion złodych z dupy rad, ma nas za debili chyba, ale ogólnie wiem że zgapia wiele rzeczy ode mnie hahaha

kasiu współczuje masażu

U nas była położna po raz ostatni 🙂 Zachwycona Werką, bo się martwiła jak ona takim 2 i poł kilogramowym niejadkiem była. A teraz kawał kobity. Pytałam czy to ok, że jak bierzemy ją na ramię do odbicia to ona głowę całkiem podnosi i jest zupełnie w pionie. Bałam się, że to za duże obciążenie dla kręgosłupa w tym wieku. A ona powiedziała, że skoro sama tak robi to ok, nie można tylko żadnej pozycji wymuszać. Cieszę się strasznie, bo to jej ulubiona pozycja ostatnio w pionie i łapkami opiera się o ramię. Wtedy trzeba z nią chodzić po domu, a ona głową kręci na wszystkie strony i wszystko ogląda 😉 Zawsze się uspokaja jak się ją tak weźmie. Ciekawska 😉

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
U nas była położna po raz ostatni 🙂 Zachwycona Werką, bo się martwiła jak ona takim 2 i poł kilogramowym niejadkiem była. A teraz kawał kobity. Pytałam czy to ok, że jak bierzemy ją na ramię do odbicia to ona głowę całkiem podnosi i jest zupełnie w pionie. Bałam się, że to za duże obciążenie dla kręgosłupa w tym wieku. A ona powiedziała, że skoro sama tak robi to ok, nie można tylko żadnej pozycji wymuszać. Cieszę się strasznie, bo to jej ulubiona pozycja ostatnio w pionie i łapkami opiera się o ramię. Wtedy trzeba z nią chodzić po domu, a ona głową kręci na wszystkie strony i wszystko ogląda 😉 Zawsze się uspokaja jak się ją tak weźmie. Ciekawska 😉

Lady moja malutka też kocha tą pozycję i też główkę zadziera i się rozgląda po całym mieszkaniu 🙂 a najbardziej lubi łazienkę 🙂 bo tam najbardziej kolorowo jest 🙂 ręczniki, kosmetyki 🙂 zawsze się gapi w jedno miejsce 🙂 nic tam konkretnego nie ma ale ona się gapi tymi swoimi czarnymi ślepkami 🙂

Wyszłam i jebnął deszcz 😁
wróciłam, wyszło słońce.
Złosliwość tego świata nie zna granic 😁

Zielona herbatka i cukierki na poprawę nastroju. Dzidź dostał czkawki...

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Wszystkie nasze dzidki się widzę ładnie rozwijają, aż miło patrzeć jak z dnia na dzień stają się coraz bardziej kumate prawda?

Fajna pogoda jest, lubie taką 🙂 Szczególnie przy dziecku :P Nie pada i nie ma upału. I mam nadzieję, że o 16 tez tak będzie bo idziemy wreszcie na spacer.

Kasia i co wybierasz się do tego lekarza? Czy zawierzasz położnej?

Ostatnio mam straszną fazę na słodycze, no po prostu niemożliwie, jak nigdy. Przed ciążą nawet bym czekolady nie tknęła. Ehh. Na szczęście K napompował wczoraj piłę do ćwiczeń i będziem działać ;D

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Wszystkie nasze dzidki się widzę ładnie rozwijają, aż miło patrzeć jak z dnia na dzień stają się coraz bardziej kumate prawda?

Fajna pogoda jest, lubie taką 🙂 Szczególnie przy dziecku :P Nie pada i nie ma upału. I mam nadzieję, że o 16 tez tak będzie bo idziemy wreszcie na spacer.

Kasia i co wybierasz się do tego lekarza? Czy zawierzasz położnej?

Ostatnio mam straszną fazę na słodycze, no po prostu niemożliwie, jak nigdy. Przed ciążą nawet bym czekolady nie tknęła. Ehh. Na szczęście K napompował wczoraj piłę do ćwiczeń i będziem działać ;D

Fiku na razie zawierzam położnej. Jak kora dębu nic nie da i wysypka będzie większa to lekarz. Ja mam ochotę na ciasteczka Jeżyki, ale to czekolada, więc nie mogię 😞

• Mamusie
No właśnie przerąbane mieszkać z teściową już nawet moja mama karze nam przyjechać do niej na kilka dni bo twierdzi że jeszcze trochę i zwariuję z nią,ale nie tylko ja mam jej dosyć wszyscy po koleji nawet teścio mówią,że z nią jest coś nie tak 🥴
Potrafi spać do 12 pózniej wstaje i nic nie robi nawet nie sprząta bo po co? denerwuje mnie to straszne bo z Ksawertm jest mi trudno co kolwiek czasami zrobić szczególnie jak jestem z nim sama.. I te jej średniowieczne rady co do wychowania dzieci,ja jestem złą matką bo powinnam go nosić w beciku albo na leżąco,bo jakim prawem ja go noszę na prosto przeciesz mu się głowa urwie no kurwica człowieka bierze. Ostatnio takie gorąco było mały spał w bodach na łóżku a ona przyszła i przykryła go kocem a najlepiej ostatnio zostawiłam z nią małego dosłownie na chwilę a ona chciałam spróbować jak to mleko co mu dajemy smakuje i spróbowała a potem podała Ksaweremu jak mi to powiedziałam to jezu!!! Oczywiście mały na drugi dzień miał pleśniawki już drugi raz zresztą ale teraz to znam przyczynę tych pleśniawek jest nią kochana babcia a co do pleśniawek to teraz boję się małego z nią zostawiać bo ona twierdzi żebym wzieła pieluchę i żeby mały na nią nasikał i tym moczem posmarować mu buzię i napewno nie będzie miał pleśniawek już mojemu powiedziałam że ona z moim dzieckiem nigdy nie zostanie samaJezu musiałam się wyżalić a i tak m,i nie ulżyło 😞

Jaszminka, to z tym moczem może się wydawać okropne, ale...jest skuteczne 🙂 Wiem, jak kuzynka walczyła z pleśniawkami u małej, dostała, bo jej mama znowu notorycznie oblizywała smoczek przed podaniem go wnusi do buzi (bleeee....). I ani gencjana, ani specyfiki na receptę nie pomagały, tylko posikana tetra.
Powiedz tej teściowej, że jak się małemu głowa urwie od pionowego noszenia, to najwyżej będzie bez głowy - głupie odpowiedzi na głupie zarzuty zawsze skutkują 😉 easy.
Kasia odkąd w jeżyku zostało pół mojej górnej czwórki - mimo,że lubię - mam opory 😜

• Mamusie
Astra ha ha dopiero bym się osłuchała z nią nie ma co wchodzić w dyskusję bo ona naprawdę ma coś z głową jeszcze ostatnio podpija sobie piwko za piwkiem, nie wiem co to będzie
czasami mnie ta kobieta przeraza potrafi wpaść bez powodu do nas zrobić awanturę nawet o to że np bluza na grzejniku wisi kiaprurem do góry a powinna wisieć kapoturem w dół naprawdę wczoraj zrobiła o to awanturę i oczywiście po raz któryś musiała obudzić małego chora kobita

Ja tam zawsze takimi głupimi odzywkami ucinam głupie gadki - mam taką jedną upierdliwą ciotkę, którą omijam szerokim łukiem, ale czasami się nie da niestety i ciocia zawsze ma kilka bezcennych zdupnych rad 😁 a ja ciężki wylew. Przy Bartku mnie totalnie wkurwiały takie przytyczki starszych i sie w końcu zastanawiałam - może ja faktycznie wszystko źle robię. Eee... Potem to minęło. Też Ci przejdzie przejmowanie się takimi osobami, jak teściowa. Ale fakt - dopóki się nie wyprowadzicie od niej, to albo Ty - albo ona 🤨 😁