Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej 🙂
Wczoraj zaliczyłam nieprzespaną nockę, dziś już było lepiej na szczęście, ale jeszcze muszę trochę nadrobić spanie, tylko nie mam czasu w ciągu dnia, żeby sobie drzemeczkę zafundować. A zwłaszcza dziś - sobotnie porządki w toku, potem szybki obiad u rodziców, ślub koleżanki no i meczyk oczywiście 🙂

Mała zasnęła przed sekundą wymęczona zabawą na macie - gada do tych zabawek, kręci się wokół własnej osi, cuduje niesamowicie 😁 Korzystam z chwili spokoju, pomaluję paznokcie, a potem biorę się za prasowanie.

Ggulek, aż tak źle? Przemyślałaś tą decyzję, nie da nic się zrobić?

Dyskusja o wymiarach, ja mam w talii 70, przed ciążą było 66, ale jest ok 🙂 Troche bardziej martwi mnie moja oponka i cała reszta poniżej 😉 Ale liczę, że jeszcze to się zmieni, bo cały czas chudnę, tylko powolutku jakieś 0,5kg/tydzień.

hej kobitki 🤪

trochę mnie nie było bo laptop mi padł ☺️
eh raczej nie dam rady Was od początku nadrobić bo z czasem u nas kiepściutko ale może chociaż częściowo 😉 moja gadzina ostatnio w ogóle mi w dzień nie sypia, chwilę poleży w leżaczku albo na macie to wtedy mogę chociaż mieszkanie ogarnąć albo obiad przyszykować ale to też nie zawsze 🥴
u nas w zasadzie wszystko dobrze, tylko czeka nas kontrolna wizyta u neurologa, ostatnio jak byliśmy u pediatry to stwierdziła że mała będzie musiała być rehabilitowana bo podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe.no ale zobaczymy co powie neurolog. no i jesteśmy po pierwszym szczepieniu i załapałyśmy się na darmowe pneumokoki.
trochę Was podczytam póki wisi na cycu 😉

kika82 napisał(a):
hej kobitki 🤪

trochę mnie nie było bo laptop mi padł ☺️
eh raczej nie dam rady Was od początku nadrobić bo z czasem u nas kiepściutko ale może chociaż częściowo 😉 moja gadzina ostatnio w ogóle mi w dzień nie sypia, chwilę poleży w leżaczku albo na macie to wtedy mogę chociaż mieszkanie ogarnąć albo obiad przyszykować ale to też nie zawsze 🥴
u nas w zasadzie wszystko dobrze, tylko czeka nas kontrolna wizyta u neurologa, ostatnio jak byliśmy u pediatry to stwierdziła że mała będzie musiała być rehabilitowana bo podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe.no ale zobaczymy co powie neurolog. no i jesteśmy po pierwszym szczepieniu i załapałyśmy się na darmowe pneumokoki.
trochę Was podczytam póki wisi na cycu 😉

hejo zgubo nasza:P

Cześć, mam jeszcze chwilkę, zeby coś napisać, bo mężu pojechał do tego gościa co miał nam auto sprowadzić - coś tam przyprowadził, ciekawe co.
Dziewczyny, znowu mam loty, ale się nikomu nie przyznaję, bo mój mnie ostrzegł ze jeszcze raz takie zawroty głowy i mnie do szpitala zawiezie 🙃 kręci mi się, ale nie tak bardzo jak przedtem, mam nadzieję,że to minie.

Gulek, co to akcja u Ciebie? Jak będziesz miała czas to napisz, ja u rodziców postaram się co nieco poczytać...
Kasia, ADHD to chyba Twój Michał ma 😁 Dzieci tak robią, to normalne, moja wczoraj z tej radości firanę urwala razem z karniszem, bo łapka weszła w koronkę, a ta machała, a ze karnisz ja sama montowałam to inna sprawa 🙃 dobrze,ze spadł w bezpiecznej odległości.

umalowana już jestem,włos wyprostowany, torby spakowane, ciuszki naszykowane, mężuś wróci to się zapakujemy z tym całym burdelem i jazda. Z jednym dzieckiem była masakra z ilością rzeczy do zabrania, ale teraz to ja chyba będę jechała na haku albo w bagażniku, bo miejsca podejrzewam braknie 🤪
ja chcę auto w kombi 🙃
Dopiję kawkę, a potem obudzi się żabol i będzie chcial żreć 😜

Cześć kika 🙂
ja to nie wiem jak to jest jak dziecko nie śpi, bo moja w sumie budzi się tylko na jedzenie i ma jedną w ciągu dnia 2,5 godzinną przerwę w spaniu, tak to co zje to usypia, ona jest jak noworodek 😁 A jakbym z nią była na dworze, to potrafi 6 godzin spać, a potem pochlania 210 ml, wali kupsko i w kimono. Bartek do roku też był taki ospały, teraz za to nadrabia...
Fajnie,że zajrzałaś 🙂

i tak na szybko przeleciałam parę stron wstecz 😁 może wieczorkiem jak mała uśnie poczytam więcej
Gulciu przykro mi 😞 życzę Ci dużo siły 😘
Astra to trochę Ci zazdroszczę 😉 nie to żebym narzekała na swoją Wikunię broń Boże, ale czasem chciałabym żeby mi troszkę pospała 😜 choć na początku jak tak sypiała to mi było do niej tęskno i tylko czekałam aż się obudzi 🙂 a teraz nie dość, że nie śpi to domaga się ciągłej uwagi, no tak jak teraz leży na macie i już kwęka 🙂 lecęęęęę 😁
a jeszcze jedno Astra szoruj do lekarza bo to nie ma żartów!

• Mamusie
Astra napisał(a):
Cześć, mam jeszcze chwilkę, zeby coś napisać, bo mężu pojechał do tego gościa co miał nam auto sprowadzić - coś tam przyprowadził, ciekawe co.
Dziewczyny, znowu mam loty, ale się nikomu nie przyznaję, bo mój mnie ostrzegł ze jeszcze raz takie zawroty głowy i mnie do szpitala zawiezie 🙃 kręci mi się, ale nie tak bardzo jak przedtem, mam nadzieję,że to minie.

Gulek, co to akcja u Ciebie? Jak będziesz miała czas to napisz, ja u rodziców postaram się co nieco poczytać...
Kasia, ADHD to chyba Twój Michał ma 😁 Dzieci tak robią, to normalne, moja wczoraj z tej radości firanę urwala razem z karniszem, bo łapka weszła w koronkę, a ta machała, a ze karnisz ja sama montowałam to inna sprawa 🙃 dobrze,ze spadł w bezpiecznej odległości.

umalowana już jestem,włos wyprostowany, torby spakowane, ciuszki naszykowane, mężuś wróci to się zapakujemy z tym całym burdelem i jazda. Z jednym dzieckiem była masakra z ilością rzeczy do zabrania, ale teraz to ja chyba będę jechała na haku albo w bagażniku, bo miejsca podejrzewam braknie 🤪
ja chcę auto w kombi 🙃
Dopiję kawkę, a potem obudzi się żabol i będzie chcial żreć 😜

Asterka, my jeździmy Clio i nie ma szans na to, że wózek się zmieści, nawet bez kół 🥴 Dlatego teraz szukamy dużego auta z wielkim kuprem.

• Mamusie
Witam Kobitki!

Asterka, won do lekarza, a co bedzie jak bedziesz miała mała na raczkach i tak sie zamajtasz??? Az mam ciary

Witaj Kikuś, cos sie ostatnio obydwie tak gubimy 😜

Gulek, trzymaj sie kochana!

Kasiula, chyba wszystkie dzidki tak machaja konczynami. Zuzka jak sie rozkreci to mam czasem wrazenie ze jej nogi i rece poodpadaja 😁

U mnie nocka super. Zuza obudziła sie o 6.30, najadła się i spała do 10. Teraz dremie w wózku

• Mamusie
A my w drodze nad morze jesteśmy. Już powolutku dojeżdżamy do Rewala, mieliśmy jechać do Międzyzdroi, ale tam za duży tłok pewnie jest, a ja nie lubię się przepychać łokćmi przez ludzi 🙂 szkoda tylko, że słoneczko jest takie zamglone ale cieplutko jest - 26 stopni 🙂 malutka śpi słodko. Michała Jeep usypia ją od razu, a w moim Passacie od razu zaczyna ryczeć 🙂 Jeep zajebiście głośny jest i strasznie w nim szumi, może dlatego 🙂
Gulciu, przykro mi. Już nic się nie da uratować?
A mój Michał jet zazdrosny chyba o małą, bo chodzi i gada, że ja go nie kocham tylko małą bo tylko jej cały czas wyznaję miłość, a jemu w ogóle 🙂 ale przecież mówię mu, że Go kocham głupolowi 🙂
Fiku tak już się pogodziliśmy 🙂 w ramach przeprosin kupił mi lustrzankę Nikona z możliwością nagrywania filmów 🙂)

• Mamusie
Wróciliśmy 🙂 było super, pogoda dopisała, malutka była bardzo grzeczna, albo spała albo leżała grzecznie w wózeczku i oglądała sobie Rewal, zjedliśmy sobie z Michałem po dorszyku mniaamm pyszny był 🙂 malutka całą drogę powrotną przespała, w domu jeszcze z 10 minut pospała ale obudziła się z wrzaskiem, nie mogłam jej niczym uspokoić, głodna strasznie 🙂 zrobiliśmy jej już kąpiel i teraz wpiernicza cyca 🙂

• Mamusie
Sztunia ja juz ledwo mam oczy otwarte.....a chce do konca widziec.W co watpie.
Niko ze mna siedzi.
Maz przez telefon cos bardzo zmeczony ............winna ta woda wysoko % 🤪 🤪A jutro bedzie palakac jaki to on chory jest.

Siwnie mialam na podworku 😮Wychodze zamknac kotlownie i slysze swinie.Sasiadowi mala uciekla.Ale sie Niko cieszyl.

• Mamusie
no a ja zaaferowana oglądałam mecz;( wszytskie paznokcie obgryzłam, a takie były ładne 😞

dzis był aktywny dzien, od rana spacerek, bo sliczna była pogoda. najpierw bylismy u mnie w pracy bo dzis odrabiali piatek po bozym ciele, musiałam podpisac papiery do ubezpieczenia od pomyłek urzędniczych. dopadła mnie dyrektorka i mała wszyscy wytarmosili, wynosili, tylko mama niezawodna cyca mogła dac, jak juz miała dosc. a potem spacerek na miescie, w parku. mała niunia spała a zuzia na placach buszowała 🙂 ponad 5h bylismy i obiadek na miescie i lody i fontanny 🙂 supcio
potem robilismy drugi obiadek w domku i sprzatanie w chacie i tak dzien nam minał. tylko czemu tak sie podle skonczył.

PS> jak zgram zdjecia z tel to wrzuce, zobaczycie moje panny, obie w Hello Kitty ubrane, hehe

• Mamusie
Nudny mecz.

Myśmy tez dziś spędzili sktywnie dzień, Gnidosławek grzeczniutki, uśmiechał się cały czas jak nie kimał 🙂 Raz tylko się rozwył :P Jutro, mam nadzieję, powtórka 😁

Oglądam właśnie Porodówkę na TLC i tak na wspomnienia mnie wzięło.. I mimo tego okropnego bólu i mega strachu o dzidzię bardzo chciałabym jeszcze jedno 🙂 I urodzić naturalnie i bez komplikacji. I w ogóle uważam, że dzień porodu to najpiękniejszy dzień w życiu, o! 😁

Porowerkowałam i zmykam zaraz spać. We wtorek ważenie. Póki co jak Leliva, spadało pół kilo na tydzień ale ostatnio nic i mam lekkie obawy :P Ale to przez moje łakomstwo. Masakra, nigdy nie lubiłam słodyczy a teraz jak je widzę to az mnie nosi 🤪 A w ciazy już nie jestem 😞

Dobranoc! :*