Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

ewcia napisał(a):
a ja byłam pzred chwilka na rowerku pierwszy raz, ale nie stacjonarnym. trasa w sumie niedługa ale jak na pierwszy raz starczy. zobacze czy nie bedzie mnie bolał brzuch i biore sie za siebie, mam zamiar zmiescic się w rozmiar 34 🙂 hehe zart 🙂

wasze dzidki juz spią, a moje lejdusie na dworku, na spacerku z tatusiem jeszcze. chyba dzis do północy sie nie obrobimy. ale fajnie jest bo jasno, a moze w nocy pospią, bo dzis tancowały obie, tzn Iga wstała o 5 i juz nie chciała spac tylko gugała z tata,a zuzia mnie o 3 w nocy wołała zeby z nia pospac, i tak latałam od jednej do drugiej, a dzis do pzredszkola wiec wstałam tez wczesniej, zeby sie zorganizowac. kurde jak to bedzie jak sie wróci do pracy juz... chyba o 4 bede wstawała, małą nakarmie i ona pójdzie spac a ja bede sie szykwoac, zuzie budzic, sniadaniowac, czesac i fru do pzredszkola a sama do pracy... gorzej jak bedzie trzeba jeszcze Ige do złobka szykowac, hehe to dopiero bedzie masakra 😞

Heh Ewcia moja jeśli pójdzie do żłobka to w drugim końcu Łodzi co oznacza, że będziemy dojeżdżać z godzinę/półtorej w godzinach szczytu, a na benzynę wydamy chyba tyle, że nie wiem czy w końcu niania nie będzie się bardziej opłacać 😜

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pola spi w samym bodziaku w długim, u nas jakiegośmega upału nie ma
u niej w pokoiku na spanie najwięcej było 24
a jak bioręją w nocy do sypialni to mamy okna pootwierane wiec jest znośnie

a ja miałam siedziec w domu ale chyba nie wytrzymam 🙂
napewno bede się wymykać do sklepuMichałowi pomagać
ale chciałabym sama siętym sklepem zajmowaćtylkoże majka dopiero za rok powinna iść do przedszkola
wiec bedekombinować coś żeby moze poszła od stycznia
a Pola hmmmm...może tą nianię wezmę co przy Majce tylko chyba bede poprostu jej dziecko wozić do domu,
moze takgadam bodzisiaj Majke bympowiesiła za nogi do sufitu i zlała dupsko,normalnie dałamido wiwatu ale dumnajestemz siebie że byłam cały czas spokojna chociaż gotowało się we mnie i wkońcu uspokoiła się

jaszminka co sięstało?

• Mamusie
Siema!
Mojej małej się coś popierdaczyło i obudziła się głodna o 2 😮 ale spała na szczęście do 7. Przez tą pogodę jestem tak zmęczona, że nawet nie mam ochoty na seks, gdzie ja jestem maniakiem seksu 🤪
Astra, a Ciebie nacinali przy porodzie z Wiki? Bo nie pamiętam 🙂
Młoda opierdziela cyca.

Werka obudziła się o 6 na papu i od tego czasu śpi dalej. A ja niewyspana, bo przez ten skwar nie mogłam zasnąć do 2 i w ogóle jakoś w nocy się przewalałam. Dziś też rodzice przyjadą to będzie długi popołudniowy spacer. Na obiad kiełbasa z grilla, bo w upał się jeść nie chce wcale. Wczoraj zjadłam śniadanie o 12 i obiad o 18 ledwo, w międzyczasie tylko truskawek parę. Pochłaniam hektolitry wody za to.

Ja teraz wietrzę, bo rano mam chłodek w domu i cos spory wiatr jest. Ale w nocy był ukrop, do tego przez to, że otwarty balkon cały czas był Lola polowała całą noc na balkonie i cicha przy tym nie była 😜 W ogóle kot zimą mi ważył 4300, a teraz waży 3900, bo skacze za tymi owadami całymi dniami 🙃 Mało też jadła jak byłam w szpitalu i potem jak wróciłam z Werką, bo przecież zdołowana była tym faktem, ale teraz juz je normalnie. Koci aerobik 😉 Może też zacznę z nią muchy łapać? 🤪

Weruś kończy dziś 3 miesiące 🙂

• Mamusie
Werka .....daj mamie dzisiaj popalic,niech wie jaka juz jestes duza 😉

Jade sama z Alanem na cwiczenia.Niko pojdzie do kolegi.Oooo....to moze skocze na jakies zakupy.Potrzebuje krotkie spodenki.Bo w moje dupa nie wejdzie 😠
Mysle,ze w te lato juz jej nie zmieszcze.

Alan z Niko przy stole w kuchni dyskutuje.Napewno chce troche Bakusia-hihihihi.

• Mamusie
jak mnie gardło w nocy nadupiało toszok
normalnie sucho w nimiałam tak dziwnie a smyrało mnieże chciałam zczotądomyia butelektam szorować
poranek fajny
Majka teraz opowiada Poli jakieś pierdoły,ubaw mam z niej na maxa
a ta siedzi w lezacku i zaciesza
dziś mam plan wyjśćia z domuiodebrania decyzjina becikowe
ale jak misię nie chce
muszęgłowe umyć
kawy być się napiła ale takiejmocnej prawdziwej aromatycznej
a nie cappucino

wercia sto lat
kasia pomógł jogurt zy dalje jesteś rakiem?

Chłopaki moje grają w piłkę, a mała leży i gada, niedługo pójdziemy na dworek. moja też śpi w bodziaku na długi rękaw, bo okna pouchylane i jest ok.

Najlepszego dla Weroniki 🙂

Izunia, ja wlaśnie doznałam szoku, bo wbiłam się w spodenki sprzed ciąży, dopięłam guzik i są dobre 🙂 weszłam z radości na wagę - mam 63 kilo 🤪

• Mamusie
Astra i Ty mówisz, że gruba jesteś, pff!
Też dziś stanbęłam na wagę i zszedł ze mnie kolejny kilgram smalcu, dobrze. Rowerek działa 😁 Ale jeszcze 14 przede mną 😮
Od dwóch dni Jasiek tez śpi w bodziu na długi rękaw i kocyki.
Wczoraj się zesrał na lekko zielono z mikro wstążkami krewki, niedużo ale była. Wszystko wina durnej matki, zeżarłam wczoraj troszkę pikantnej potrawy ;/ Dziś na szczęście jest już ok, była jajecznica z rańca. Mam nadzieje że to się nie zmieni.
Buziole dla Werki :*
I przy okazji też się pochwalę - Dżony kończy dziś ROK! Pamiętam ten dzień, pojechałam na piwo nad jezioro rowerkiem a tam była koleżanka z synem, z którym się wygłupiałam i tym sposobem Jolka stwierdziła, że muszę sobie dziecko machnąć bo fajna mama będę. No i machnęłam 🙃

fiku, bo jak ktoś ważył zawsze max 55 kilo, ale tak to zawsze mi się waga wahała od 50 do 52kg, to mając te 63 naprawdę ma się gdzieniegdzie za dużo. Nie jem białego pieczywa, makaronów, słodyczy prawie wcale, piję czerwona herbatę litrami i jem suszone i świeże owoce głównie. Jakieś lekkie zupki,nabiał w niewielkich ilościach, chude wędlinki i staram się jak najbardziej lekkostrawnie 🙂

Dobre 😁 Sto lat dla Dżonka 😘

A! Zapomniałam Wam powiedzieć,że od 5 dni biorę pigułki anty i sama się nie moge nadziwić - moje nerwy poszły w niwecz, a szarpałam sie sama z sobą dzień w dzień, darłam się o byle co, byłam niecierpliwa i śpiąca wiecznie, a teraz normalnie oaza spokoju 🙂

Ja cwiczę codziennie wieczorem i mnie napierdzielają mięśnie brzucha i kość ogonowa 😜 Ale jak się widzi efekty, to żaden ból nie przeszkadza 😁 Z nożycami miałam na początku najwięcej problemów 😁

• Mamusie
a ja stanęłam na wadze i jest już55, czyli waga sprzed ciazy osiagnieta ale ja bym chciała tak 52 🙂
no i ćwiczyć, zacznę michałowi marudzić że musze iść na ten fitnes to moze zacznie organizować dzień tak żebym mogła chociaż z dw razy w tygodniu,a tak to cwiczenia z dziecmi 🙂 ale to ciągle z mało

zaraz spadam na kawe do kolezanki

Ale wypas moja kumpela z pracy kupiła działkę przy lasku na naszym osiedlu, przy naszej pracy 😁 Dziś z rodzicami mnie zaprosiła, bo przyjdą, a jutro sobie same posiedzimy z Wernisażem oczywiście 😁 Ale się cieszę 🙂 My to tu żyjemy jak w małym miasteczku z Agniechą - wszystko na miejscu, a teraz jeszcze ta działka 😁

Mi waga sprzed ciąży wskoczyła już miesiąc po porodzie i kurna stoi, choc odkąd są truskawki mniej jem słodyczy. A chciałam zrzucić, bo za dużo było przed ciążą. Ja mam lekkie kości (mama się śmieje, że pneumatyczne 😉) i mimo 170cm wzrostu muszę mieć 55kg bym była usatysfakcjonowana 🙂 Idę ćwiczyć, bo Werka kima.

• Mamusie
Astra nawet Cie rozumiem bo mam podobnie (z tym ze moj zakres wagowy troche wyzszy :silly 🙂 ale i tak uwazam, ze wage masz wporzo 🙂 A dzis mi sie snilas z Wikusia, ze bylas moja siostra a ja Wiki karmilam gerberem z lyzeczki, hehe. W sumie nazwisko mamy jedno 🙃

Tez robie brzuszki i troche boli. Nie dziwota, tyle czasu nasze brzuchy jedynie dzwigały dziecioki i nic wiecej. Plus rower. A dieta matki karmiacej wiec tu nie zaszaleje 😜 Jedynie slodycze ograniczylam. Ostatnio skosztowalam ociupinke mleka - dosc slodkie 🙃 Starczy 😜