Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć 🙂

Też czekamy na tatusia, ale aż się gnojek obudzi hyhy 🙃
Dziś dzień Ojca w końcu 🙂 Poza bodziakiem z najlepszym tatą nie mam prezentu ;] Nawet chwasta spod bloku, nic. Ehh.

Chyba zacznę upychać malca w śpiwór bo się tak kręci, ze mam niezłą banie w nocy. Dziś się budziłam 3 razy żeby do Niego zajrzeć ;] Nad ranem już był w poprzek i syry prawie wyłaziły za szczeble. Teraz kima w łóżeczku, na boku i usnął prawie sam. Z królisiem 🙂 Na szczęście nie ssąc mu dzioba jak poprzednio ;]

Umyję łazienkę 🙂 Bo woła o pomstę.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Izu ja mam. To jest ciasto piaskowe.
- kostka margaryny, najlepiej lekko miękka
- 2 szklanki mąki
- szklanka cukru
- budyń śmietankowy
- 3 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- świeże owoce
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodawać po jednym jajku.
Gdy masa będzie gładka wsypać proszek, budyń i mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć jedną część ciasta, a na nią świeże owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Z tym, że ja wykładam 3/4 ciasta a resztą przykrywam owoce. Ono się wydaje jakby było zważone po wymieszaniu tych składników, ale to tylko tak wygląda 🙂
Piec w 160 stopnaich w nienagrzanym piekarniku ok 35 minut.
Może Ci się przyda 🙂

Muszę sobie wreszcie mikser kupić :P

Ubłagałam wreszcie mamę o sernik z białą czekoladą bo jest mega pyszny. Spojrzała na mnie jak na wroga z początku (ma traume bo się nim kiedyś zakrztusiła :P) ale obiecała, że zrobi ☺️

ewcia napisał(a):
Astra napisał(a):
To tak jak u nas, babcia jest/ była chemikiem, a teraz sąsiadka, telenowele i ploty.

Mnie urzekla ta sukienusia, bo bardzo jest podobna do mojej ślubnej:
http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-sukienka-mala-modnisia-biel-68-i2429383269.html
😁
i taaa
http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-bdr06r-bl02r-mini-styl-i2417597934.html
Ło matku już czuję jaką bedę miała rozkmine jak przyjdzie mi w końcu coś wybrać 🙃 😁

tez sliczne a i ceny przyzwoitsze 🙂
ale Lady sie nie dziwie, bo ona kiedys pisała ze jest zakupoholiczka i ma fioła na punkcie ubrań, to i królewne wystroi. choc w sumie te Astry bardziej strojne kiecki 🙂

Właśnie problem w tym,że wszystkie z allegro są za strojne. Nie ubiorę dziecka w tiul i taftę. Nie podobają mi się wcale. A co do ceny to przecież moja kiecka i buty z torebką też coś koło tego wyjdą 😜 To są chrzciny raz w życiu. Będzie sesja u fotografa i Werka musi wyglądać jak królewna 🙂

ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Ej a po jakim czasie po jedzeniu odkładacie dzidki do łóżeczka? Ja moją czasami długo trzymam bo nieraz jak ją odłożę po odbiciu to jej się ulewa i muszę ją potrzymać aby się ułożyło jedzonko w brzusiu.

ja czekam chwilke az sie odbije i odkładam. ale nasza wcale nie ulewa i nie ulewała...

U nas to samo.

Jeszcze co do ubranek na chrzest też bym chciała jak najbardziej uniwersalne jak pisała fiku, a to co na razie wybrałam takie jest. Sukienkę będzie mogła nosić nie tylko na chrzest. Właśnie jak oglądałam stroje to dla chłopców mi się sporo podobało, bo są takie normalne, jakieś mini garniturki itd., a dla dziewczynek wszędzie te suknie balowe 😠 ani na komunię ani na chrzest nie podobają mi się takie kreacje.

Werka wstała na papu znów o 5 i 9. Dziś Dzień Tatusia 😁 Zaraz się wymknę po jakiś prezencik, bo upiec nic nie mogłam przez niedziałający piec 😞

• Mamusie
jamiałam dlaMajki kieckez tiulemdla mnie wywalone pieniadze ale moja mama isiorasienapalily to kupilam
dziecko przebrane zostało zaraz po chrzicnach bo był upał i cała sępociła
faktkiecka była sliczna no ale kurde gdzie wygoda

teraz mam taka wymarzona ze szperaka co kupilam jak polijeszcze nie bylo w brzuchu 🙂
lady sliczne sukienki sa w coccodrillo, smyku albo tkmaxx-alenie wiem czy macie ten sklep
i do 150 na bank sie zmiescisz. a moimzdaniemozepoxniej gdziesjeszczejazalozyc

ja na dzien ojca nierobie nic, w dupemoge go kopnac
on stwierdxil zedzien matki to nic wielkiego wievniech sie bodnie

• Mamusie
Lady masz racje, nie wiem co ludzie widzą w tych kilometrach strojnej tkaniny w kieckach na chrzest. Pamiętam, że szukałam czegoś dla mojej chrześnicy to wszystko na jedno kopyto, ciężko było wybrać. Suma sumarum poszła w bardzo starej ale ciekawej i oryginalnej sukienusi rodzinnej, szytej przez jakąś babke prababkę. Wyglądała ślicznie mimo że materiał już nie był pierwszej bieli 😁

A ja będę szukała strojnej ale delikatnej kiecki, coś na wzór tego co dałam w pierwszym linku, głównie to mi się te opaski podobają 🤪 , ale tkanina musi być wygodna i miękka, a nie sztywna, wiadomo. To dzidziuś w końcu 🙂

A fiku, Wiki sporo waży, bo ona się urodziła prawie 4-kilowa 😁

• Mamusie
Hej dziewczyny!
Nocka u nas super, pobudka o 7, pojadla i pospalysmy do 10

Skad ten moj maz bierze takie teksty? Mowie dzis do niego: "Zobacz jaka Zuzie łysa z prawej strony, bo ciagle na niej spala", a Grześ na to:"A ja jak spałem, na zakolach???". Usmialismy sie niezle, ten jak cos palnie... 😆

No, i nas byly niezłe jaja wczoraj z prezentem dla Grzesia. Kupiłam mu ta ramke z glinka na nozke i raczke. Caly tydzien listonosz przychodzil jak Grzes juz wyszedl do pracy, a wczoraj jak na zlosc przyszedl wczesniej. No i Grzes zaczal spekulowac: "coś ty znowu zamowiła", wymienil chyba ze 100 rzeczy, no to w koncu mu dalam ten prezent, opakowany w tani karton 🙃 Ale mu sie pucha cieszyła 😁

Mi się bardzo podobają takie szydełkowe ubranka 🙂

Jeszcze moja kumpela z pracy się zaoferowała bym znalazła co mi se podoba, a ona to uszyje lub zrobi na szydełku. Tylko, że trochę mało czasu zostało, bo 2 lipca jedzie na urlop, a ja dopiero zaczęłam przeglądać te ubranka parę dni temu i cholercia jeszcze żadne bardziej mi się nie spodobało od tego z abrakadabra. Zobaczymy, kupa czasu jeszcze jest.

O 13 butla i idziemy z Nunkiem na kocyk do lasku 🙂 Obiad mamy z wczoraj. Po powrocie sprzątanie. A jutro do moich rodziców wycieczka z okazji Dnia Ojca.

Okres mam wciąż ogromny, ale dopiero w czwartek przy pierwszym dniu plaster nakleiłam, więc pewno dopiero od kolejnego będę miała spokój. Dobze, że chociaż nic nie boli.

dzień dobry 😎

u nas nocka nawet ok, pobudka o 1 potem 4 no i od 6 nie śpimy 😉
mała zasnęła wprawdzie po 12 ale już słyszę, że się obudziła

ewcia pisała o odparzeniach na pupce, u nas ostatnio pojawiły się zaczerwienienia na szyjce, między fałdkami 😞 smaruję to maścią robioną na odparzenia ale na razie efektów nie widać, chyba zakupię tormentiol jak piszecie, że taki dobry i nim to potraktuję

czy Wasze dzieciaczki też ssą kciuk? bo mojej ostatnio się zdarza i czasem z tym kciukiem w pyszczku zasypia 😮
teraz też przebudziła się i słyszałam jak go cmoka, po chwili cisza i znów śpi

• Mamusie
kika82 napisał(a):
dzień dobry 😎

u nas nocka nawet ok, pobudka o 1 potem 4 no i od 6 nie śpimy 😉
mała zasnęła wprawdzie po 12 ale już słyszę, że się obudziła

ewcia pisała o odparzeniach na pupce, u nas ostatnio pojawiły się zaczerwienienia na szyjce, między fałdkami 😞 smaruję to maścią robioną na odparzenia ale na razie efektów nie widać, chyba zakupię tormentiol jak piszecie, że taki dobry i nim to potraktuję

czy Wasze dzieciaczki też ssą kciuk? bo mojej ostatnio się zdarza i czasem z tym kciukiem w pyszczku zasypia 😮
teraz też przebudziła się i słyszałam jak go cmoka, po chwili cisza i znów śpi

Moja Zula to ssie, ale cale piesci 🙃

• Mamusie
sztunia napisał(a):
kika uwazaj na ten kciuk, zeby to nie stało sie nawykiem
my ssiemy ale tez cale lapy

rodzina spi a potem na pizze 🙂

o tym samym pomyslalam 🙂
A ma smoka?
Bo kolezanki cora do dzisiaj ssie kciuk,a ma 5 lat 😮Przeciez palca nie utniesz,a smoka idzie wywalic.To jest ten plus.
Alan tez palce,piesci,kciuk co mu sie uda do pyszczka wsadzic 🙂

Ja juz koncze zupke robic i biore sie za ciasto.Pozniej do tesciowej pojdziemy zaniesc obierki dla kroliczkow malych.Takie fajne sa.
Ojciec i matka czarni,a dzieci biale i czarne.

• Mamusie
u nas robi sie ciepło w aucie miałam 24
pola wstala a chciałam troche sie poopalac
no coz obejrze sobie kwalifikacje formuly 1
nie ma tego zlego

jutro znajomi zapraszaja nas na takimini rajd,mamplana isc tylko ciekawa jestem czy ten huk nie bedzie dziewczynka przeszkadzał

moj wujekma dziwnego kciuka bo ssał chyba do 7 roku, takiego wygietego i chudego, matka nie potrafila temu zaradzic

no właśnie ona smoka wypluwa 🤨 czasem się zdarzy, że zassie ale bardzo rzadko,
piąstki też ssie ale ten kciuk mnie zaniepokoił 🤨 będziemy próbować podmieniać na smoczka, może się uda

jejku sztunia do 7 roku 😲

u nas ciepło ale jest delikatny wiaterek
czekamy na tatusia i idziemy na spacer 😉

hejka wszystkim spliśmy do 10 🙂
i niedawno dopiero poszlim znowu spac coś mnie naszło na gwarę :p
dień ojca już zaliczony mężuś dostal koszulkę z napisem kocham cię tato 🙂

• Mamusie
Ale sie najadlam.......grzech ☺️Ale wszystko zdrowe bylo w zupce 😉

Jeszcze troche nakarmie Alanka i spadamy na spacer.Tylko niech sie w brzuchu ulozy.

Z tym paluchem to jest problem.Od smoczka jest trudno oduczyc,a co dopiero palec 🥴
Ja jak widze,ze Alan ssie palec to wciskam smoka.Wiem,ze tak sie nie powinno,ale pozniej palca nie bede obcinac jak juz bedzie duzy 🤪

Ide biale pranie wywiesic i znowu mam kosz pusty 😁Wieczorkiem moze prasowanko bedzie.Bo tylko troche mam.