Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-5cz-michal-r-74-nowosc-i2407674922.html
pomerdało mi się zamiast linku do dałam nazwę 😲

Cudny!
Normalnie az mi sie chrztu zachciało, chyba tez cos takiego wybiore 🙂
Bardzo mi sie podoba 😁 I nie jest tak kurewsko razaco białe lsniace 😜

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Izunia, wiem co czujesz, u mnie na razie nie ma dramatu, al ejuz mi ciezko sie podniesc z Zuza na rekach po kapieli. Jak pozamiatam caly dom, to juz nie ma mowy o myciu podłogi, zawsze grzes mi pomaga, ja np zamiatam, a on za mna z mopem popieprza 😜 Ale w moim przypaku, to chyba juz zastane miesnie, bo nie ruszam sie za wiele, z lenistwa, a jak pracowalam, az takich problemow nie bylo, a przeciez non stop dzwigalam skrzynki z piwskiem. Poza tym mam jedna noge ciut krotsza i to tez obciaza kregoslup. A badalas sie pod tym katem?

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Dziewczyny moje plecy wysiadaja 😞Jest z dnia na dzien gorzej......moze jakies masaze pomoga.Juz sama nie wiem.Krzyz to mnie tak napierdala,ze jestem szczesliwa jak Alan grzecznie lezy i nie musze go nosic.A o kapieli to juz nie wspomne...........ledwo sie podnosze jak malego wyciagam.Dobrze,ze maz przyjezdza to bedzie go kapac.Troche odpoczna moje plecy.

a ile wazy alanek teraz??
i jak Ty kąpiesz?? nie na wysokosci tylko gdzies nisko?? czy chodzi ci ze schylona??
u nas w wanience mała trzyma maz zawsze. ja sie zajmuje myciem pzred i pielegnacja po kapieli.
PS> wiecie ze moja Igusia w wanience juz w ogole nie chce byc na pleckach tylko od razu sie kreci zeby ja na brzuszek odwracac, tak bardzo lubi, a jak macha rekami i nozkami wtedy i główka wysoko spoglada na mnie albo na zuzie zawsze, i sumiechy wali... pływak mały..
a ja gdzies wyczytałam ze jak sa te problemy skórne to raz na 3-4 dni zalecaja kąpac, chyba bym oszalała, i jej taka frajde odebrac tez...

mysle,ze przeszlo 8 kg ma.Bo w srode byl wazony w pampersie suchym,a babka nam odjela pampers.A wiec dokladnie sie dowiem 4.07 na szczepieniu.Ja go kapie w wanience na stojaku,ale i tak jestem schylona.Musze go mocno trzymac,bo chce mi wyskoczyc 🙂

hehe, nio juz te nasze dzidki takie mobilne ze szok 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
jaszminka fajne 🙂
a jak bedzie upał?
znaczy nie wiem kiedy chrzcicie

ja tez własnie nad tym myslałam, ale w sumie zalezy jaka pogoda i jaki koscioł?? w sumie jak duzo ludzi jest na taka msze to nawet jak chłodniej jest dobrze. a w sumie po dworzu sie z tym dzieckiem nie chodzi, a w domku czy lokalu jakiegois skwaru nie ma. a poza tym lekarze twierdza ze dzieci nie reguluja tak temp wiec te takie ubieranie na krótki rekaw czy na golasa to tez nie do konca wskazane.
a Ty sztunia mówisz ze jadłas wszytsko juz, to mzoe cos innego czy wiesz ze tylko jajka??

notak ale raczej dziecku swetra bym nie zalozyła w 30nawet jak wkosciele zimno
znaczy sie żeby nie było bardzomisię strój podoba 🙂

niewiem na 100% aletakdoszłam metodą dedukcji
boogólnie jadłam nabiał alenie wjakiśzastraszajacych ilościach ajednakjaja uczulujają bardzo
teraz jem jużjajka inicjej nie jest,no ale teżwszystko się zmienia z tygodnia na tydzien w takim małymorganizmie

nio stroj jest spoko, mozna jeszcze popatrzec co jest innego na lato, zeby nie było np kamizelki. ale z pogoda nie utrafisz. u nas tez jak na długoterminowych patrzyłam to miało byc 32, umierałam z przerazenia jak my w drewnianym kosciele wysiedzimy i na imprezce w domku. a 3 czerwca było 14 stopni i deszcz, ledwo ucieklismy po mszy, zaczeło padac jak zamknelismy drzwi od klatki. takze z pogoda to nie wiadomo, tak samo jaks ie wczasy zamawia, gdzies w polsce, bo nie mówie o "sztuniowej" chorwacji 🙂

nio a z tym organizmem małym to prawda, ja w sumie jem juz wszytsko i to juz od jakiegos czasu, i za bardzo nie analizowałam co tam pokolei było jedzone i mam tego skutki, albo mi sie wydawało ze jej nic nie jest, a tu mzoe tego czy tego za duzo i mam za swoje. teraz sie troche ograniczam, zwłascza czekolade, bo jakos miałam na nia smaka wiec to mzoe to. i naprawię raczki Iguni i zobaczymy.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
izu jamamto samo
POla wazy 6kggdzies
ale własnie najgorsza kapiel, tezmamwanienke na stojaku i nie wyrabiam 😞

nasza 6155g wazyła 13 czerwca. i my kapiemy w łozeczku, juz opuszczonym. wy juz opusciłyscie na nizszy poziom??
sztunia a byłąs na drugim szczepieniu?? ile wtedy Polcia wazyła??

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
izu jamamto samo
POla wazy 6kggdzies

nasza 6155g wazyła 13 czerwca. i my kapiemy w łozeczku, juz opuszczonym. wy juz opusciłyscie na nizszy poziom??

nie dalej mamy na tym najwyższym bopoki coniema potrzebyobnizania
a na drugim szczepieniu wazyła 5700 było to 1czerwca 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
izu jamamto samo
POla wazy 6kggdzies

nie dalej mamy na tym najwyższym bopoki coniema potrzebyobnizania
a na drugim szczepieniu wazyła 5700 było to 1czerwca 🙂

a Pola sie wam nie gimnastykuje??
nasza to takie akrobacje w tym łózku wyczynia, a teraz jak juz sie pzrekreciłą to nie ma bata, i tak bysmy obnizyli.
wstała ZUzia ( z deszczykiem 😞) i idziemy robic obiadek, jak bede zywa a nie padnieta to zawitam wieczorkiem 🙂

Tosiak wg mojej łazienkowej waży 7100, ale fałdki ma wyjebane, mówię Wam.
Spacer długi, Bartek z radości przegryzł sobie język, było krwawo, ale ogarnęliśmy to jakoś, wróciliśmy i zasnął z wrażenia. Mała gada do misia.

Wkurw mam niesamowity
Kumpela zadzwoniła i w trakcie rozmowy wyszlo jak to moja babka mi dupę po wsi obrabia, powiedziała,że my wychowujemy dzieci jak SS-mani. Bo ostatnio B narozrabiał u nich ostro i musiał z tatą odbyć poważną i stanowczą rozmowę w drugim pokoju. Nie wiem, babka se moze wyobrazała, że D poszedł go zbić czy co 😮 tylko,że mały wyszedł, przeprosił, bez płaczu i poszedł się grzecznie dalej bawić. Że nie kazałam Bartkowi jeść dziadkowych landrynków to jestem SSmanką? Że jak mu zapowiedziałam,ze jak jeszcze raz wyjedzie rowerem na ulicę z podwórka to rower mu schowam do bagażnika i koniec jeżdżenia będzie, zrobił to bo oczekiwał,że babcia da rade go wybronić, a ja dotrzymałam słowa i rower mu zabrałam, to też SSmanka jestem? Wg babci to źle,ze jestesmy konsekwentni i stanowczy.
Nagadala,że jej jest szkoda moich dzieci, ze Bartek jest wychudzony (przy 105cm waży 20kg, bez przesady z tym wychudzeniem), a Wikusia na tyle duża,że powinnam jej dać mannę albo budyniem mleko krowie zagęszczać, a nie ja jej daję jakieś "sine, śmierdzace mleczysko" i dużo innych takich pierdół. Ciśnienie mi skoczyło, aż poliki zapiekły. Gadamy i nagle pik pik, drugie połączenie - zbieg okoliczności - dzwoni babka i zaczyna mi słodzić. Skonczyło się na awanturze i to totalnej, bo zaczęła mi pojeżdżać, więc nie wytrzymalam, opierdziel dostala i się rozłączyłam.
Za moment dzwoni mama. Myślałam,ze się babka już zdążyła poskarżyć, ale nie, ta dzwoniła z innym wywodem, już na szczęście nie dotyczącym mnie ani moich dzieci, ale tez na tyle mnie wkurwiła,że się z nia pokłóciłam na maksa i dopóki mnie nie przeprosi, ja się pierwsza nie odezwę. Koniec.
Ja pierdolę, co za dzień. Telefon wyłączyłam i jebłam w kąt, bo niech nie daj Boże teraz zadzwoni do mnie jeszcze ktoś z jakimis sapami to zacznę krzyczeć i zwariuję. 🙃

Zapaliłabym sobie, ale nie mam co 🤔
Muszę się do Wiktosi przytulić 😁

• Mamusie
Astra to Ci pieprzona łachudra. Ta Twoja teściowa. Wszystkie teściowe są fajne tylko na chwilę! Ja się strasznie cieszę, że nie mieszkam z teściową i z rodzicami. Jednak samemu to samemu, nikt Ci się nie wpierdala i żyjesz własnym życiem.
Moja mała leżakowała przed chwilą na brzusiu i oczywiście tak namiętnie ssała piąstkę, że bekała co chwilę bo za głęboko ją wkładała 🙂
Teraz opierdziela cyca, a Michał liże jej stopy 🙂 🤪 🙃

bryy chwila dla mamusi
spanie było cudne ha ha
od 22 do 4 iod 4 do 11 wyspaliśmy się wszyscy ale za to dopiero o 16 poszedł spać dopiero ale jaką zabawę sobie znalazł balonika co się naśmial to się naśmiał
byliśmy na zakupach pół bodziaki bodziaki pajacyki śpioszki bluzeczki kupiłam mojemu klopsowi ha ha ręce mnie bolą od dźwigania zaraz mamy bajki na śląskiej telewizji reksio uwielbiamy czemu jak zawszę wypiorę ręczniki to zaczna padać ???
ważę już 74kilo ale obrączka jeszcze nie wchodzi 😞 😠 😠

aaaa i czemu jak chcemy się kochać to zawsze nam ktoś przeszkodzi wczoraj nastrój był ale teściowa przyszła potem brat chłopa a na końcu już nie pamiętam co było albo kto był może dziś się uda kto wie :XD 🤪 🤪
okres miałam 3 dni 🤪 🤪 🤪
a leciało ze szok he he 😲 😲

mulant napisał(a):
aaaa i czemu jak chcemy się kochać to zawsze nam ktoś przeszkodzi wczoraj nastrój był ale teściowa przyszła potem brat chłopa a na końcu już nie pamiętam co było albo kto był może dziś się uda kto wie :XD 🤪 🤪
okres miałam 3 dni 🤪 🤪 🤪

Mulant, bo jak się zabieracie jak za kopanie rowu to tak jest haha kupta se czerwoną zawieszkę na klamkę: "Nie ma nikogo w domu" z narysowanym plemnikiem, jak moja kuzynka i zobaczysz,że będzie działało 😁

Astra napisał(a):
mulant napisał(a):
okres miałam 3 dni 🤪 🤪 🤪

Mulant, bo jak się zabieracie jak za kopanie rowu to tak jest haha kupta se czerwoną zawieszkę na klamkę: "Nie ma nikogo w domu" z narysowanym plemnikiem, jak moja kuzynka i zobaczysz,że będzie działało 😁

dobra mysl ale zaoszczedze na gumkach ha ha ha oki dudus sie obudzil i szuka zarelka klopsik

Jaszminka fajowe ubranko, ale na koniec lipca chyba za ciepłe.
Werka ma 22 lipca i kurna nie wiem jaki rozmiar wziąć. Chyba 68. Chciałam kupić to ale jeszcze zobaczymy:
http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=63&o=765
W ogóle fajowa ta strona z rzeczami do chrztu.

mulant ale ty ładnie szybko zjechałaś z wagi i to nie karmiąc. Podziwiam 😲 Ty chyba ponad 100 w ciąży ważyłaś no nie?

Astra kurde też bym pianę z pyska toczyła. Bez obrazy ale starzy ludzie ze wsi najwyraźniej są zacofani. Czy to tak trudno pojąć, że czasy się zmieniaja i już nic nie wiedzą o wychowywaniu dzieci? 🤨

Ewcia a no zapomniałam, że przecież przy karmieniu nie można leków niektórych stosować. Sulfarinol nie można było w ciąży, więc przy karmieniu pewno też nie :/ Pamietam jak się przez to długo męczyłam z katarem w ciąży 😞

Właśnie Lady mnie to dziwi, bo moja babcia całe życie w mieście mieszkała i nigdy nie odstawiala takich teatrów, nie była plotkarą, a teraz nie dość,że sra we własne gniazdo to jeszcze jej się nieźle w głowie pierdoli. Chyba za wcześnie poszła na emeryturę i wyprowadzili się na wieś, bo teraz z dziadkiem im sie najwyraźniej nudzi.

ja nie wiem kiedy chrzest, we wrześniu chyba, ale nic pewnego.

Astra napisał(a):
Właśnie Lady mnie to dziwi, bo moja babcia całe życie w mieście mieszkała i nigdy nie odstawiala takich teatrów, nie była plotkarą, a teraz nie dość,że sra we własne gniazdo to jeszcze jej się nieźle w głowie pierdoli. Chyba za wcześnie poszła na emeryturę i wyprowadzili się na wieś, bo teraz z dziadkiem im sie najwyraźniej nudzi.

ja nie wiem kiedy chrzest, we wrześniu chyba, ale nic pewnego.

Inna rzecz, że starzy ludzie dziecinnieją i głupieją niestety 😞 Moja babcia zawsze była bardzo oczytana, ma wyższe wykształcenie, a niedawno wpuściła jakiegoś gościa do domu, żeby jej zamki powymieniał, że niby jest z administracji i takie jest zarządzenie. Do tego ogląda M jak miłość, Modę na sukces, Plebanie i inne te durnoty, które kiedyś w życiu by ją nie zainteresowały, kiedyś wolała dobrą książkę... 😞

To tak jak u nas, babcia jest/ była chemikiem, a teraz sąsiadka, telenowele i ploty.

Mnie urzekla ta sukienusia, bo bardzo jest podobna do mojej ślubnej:
http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-sukienka-mala-modnisia-biel-68-i2429383269.html
😁
i taaa
http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-bdr06r-bl02r-mini-styl-i2417597934.html
Ło matku już czuję jaką bedę miała rozkmine jak przyjdzie mi w końcu coś wybrać 🙃 😁