Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Moje małe dziś w dzień mało spało po tym wczorajszym spaniu cały czas, ale o 20 padła. Więc sobie z ciocią Docią na spokojnie pogadałyśmy przy sałatce greckiej. Łukasz z nami też był, bo dziś szefa nie było to z pracy wcześnie wrócił.
Byłam z Nuną na spacerku w foteliku na stelażu wcześniej. Ona oczywiście tradycyjnie spała, ale ludzie co przechodzili to się uśmiechali, bo była w kierunku jazdy ustawiona i dobrze ją było widać. Dostałam w naszej osiedlowej aptece tą Ziajkę co polecałyście. I kupiłam jej jeszcze Linomag z dużym filtrem na pysia.
A teraz książeczka i pa lulu 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia Dżonkuś dorasta a i owszem, jak skończył 3 miesiące to jakby zmądrzał 😜 Za to teraz jak mu coś nie gra to już nie płacze rzewnymi łzami tylko drze ryło z bulwersem i odpowiednią intonacją ;] Rozpanoszył się. Ale jest cudny, na pewno dużo łatwiejszy niż na początku 🙂 I mimo wszystko nie mogę się doczekać drugiego dzidka 🙂 Za jakieś 4-6 lat może albo przy kolejnej wpadce 🤪. I z pewnością będzie niespodzianką bo nie chcę znać płci 😁

• Mamusie
Hihihi to widzę, że nareszcie zmądrzały te nasze dzieci i dają starym odrobinę tchu 🙂 moja Mańka to tylko pruje się wtedy kiedy jest głodna albo jak boli ją brzusio. A tak to położę na macie i leży 🙂 ostatnio tak sobie leżała, a ja zrobiłam w międzyczasie placek z truskawkami, przygotowałam obiad ba i jeszcze poodkurzałam 🙂 po tym wszystkim włożyłam ją do bujaczka i oglądałyśmy Pierwszą miłość 🙂 🤪 jak obrjrzałyśmy to zaczęła się drzeć bo głód jej już doskwierał 🙂
Dzisiaj zrobiła kupę koloru brązowego 😮 była brzydka, pewnie coś zeżarłam i dziecku zaszkodziło, tylko teraz weź się babo zastanawiaj co 😠 a i doszłam do wniosku, że chcę drugiego bobka za jakieś 2-3 lata 🙂 kobieta zmienną jest, nie ma co 🙂
Umyłam dupsko, posmarowałam rozstępy i idę spać.
Nara
DobraMoc 🙂

• Mamusie
czesc

Noc ok.Pobudki 2....a wstalismy o 6.
Inka juz w kubedczku
mlody na macie
starszy oglada jakis program na tv

Jeszcze troche i do przedszkola trzeba sie szykowac
Dzisiaj w planie sprzatanie,bo jutro musze ciacho robic.A podlogi sie juz prosza o mopa.Okna tez uwalone.....dopiero myłam 😠

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Dzień dobry a my dzisiaj mamy lenia,nic nam się nie chce mały dał wczoraj popalić dopiero jak mu posmarowałam dziąsełka to się uspokoił. No i czekamy na tatusia mamy nadzieję że jutro wruci 😞

Nasz tez jutro wraca 🙂
Ja mam dzisiaj ochote na sprzatanie........wiec zabieram sie do pracy 🙂
Alan w kołysce sobie gada do nozek i raczek....wiec zajety soba,a ja moge spokojnie sprzatac.

Pogoda zryta. Znów na działkę nie pójdziemy 😞
Papu było o 5 i 9:10. Normalnie śmiejemy się, że mamy dorosłego niemowlaka 😉
Dziś robię wołowinę w sosie, młode pyrki i młoda kapustka 🙂 Ale mięsa mam tyle, że nam pewno na 4 dni starczy. Muszę pomrozić.

• Mamusie
Bry.
U nas jak zwykle nocka piękna. Pobudka o 5.45 i od 6.40 spanie do teraz 🤪 dzisiaj na obiadek młode pyrksony i jajo sadzone z jakąś surówką.
Astra u mnie też brak mocy na cokolwiek 🥴 mała przy cycu siedzi.
Kupiłam wczoraj w Smyku laktator z Aventa gratis była kosmetyczka z prezentami, zapłaciłam za niego 100 zł i kupiłam małej jeszcze tą miodową butelkę też z Aventa 260 ml za 15 zł bo też była promocja na nią. A że mam tylko jedną dużą butelkę to ta druga też się przyda 🙂

Przyszła mi właśnie kiecka z asosa. Super jest 😁 Ale tym razem dla odmiany dłuższa niż na modelce i tak przed kolano wychodzi. Chyba nakręcę tatę by mi troszkę skrócił 🙃 Mój tata dobry w takich przeróbkach 😁 To teraz szukam butów i kopertówki 🙂

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Przyszła mi właśnie kiecka z asosa. Super jest 😁 Ale tym razem dla odmiany dłuższa niż na modelce i tak przed kolano wychodzi. Chyba nakręcę tatę by mi troszkę skrócił 🙃 Mój tata dobry w takich przeróbkach 😁 To teraz szukam butów i kopertówki 🙂

ty to masz super ojca 🙂

izunia1986op napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):

ty to masz super ojca 🙂

Najukochańszy na świecie 🙂 Najlepsze jest to, że najwięcej jakiś takich domowych robót to on się w wojsku nauczył. Prasowania perfekt, równego składania, czyszczenia butów na błysk itd. 😁 A teraz faceci w większości do wojska nie idą i biedne żony muszą ich porządku uczyć. Zresztą wojsko też inaczej wygląda teraz.

Kurde myślałam, że jak nakleję plaster to mi się okres trochę zmniejszy, a tymczasem krwawię jak zarzynana świnia :/

• Mamusie
Boże zwariuje. Jasiek spał od 22 do 7.30 jak zwykle a po 9 polazłam sie zdrzemnąć jeszcze razem z nim i tak do teraz. Ja pierdolę, wbrew pozorom śpie więcej niż kiedykolwiek, to chore i nie podobie mnie sie
Ja już wstałam, ciekawe kiedy księciunio 🙃 Nie ma cycka nie ma spania więc pewnie za pare sekund ;]

fikumiku napisał(a):
Boże zwariuje. Jasiek spał od 22 do 7.30 jak zwykle a po 9 polazłam sie zdrzemnąć jeszcze razem z nim i tak do teraz. Ja pierdolę, wbrew pozorom śpie więcej niż kiedykolwiek, to chore i nie podobie mnie sie
Ja już wstałam, ciekawe kiedy księciunio 🙃 Nie ma cycka nie ma spania więc pewnie za pare sekund ;]

Takim to dobrze 😁
U mnie pomidorowa na obiad, bez wczuwania a wyszła przepyszna, Bartek dolewki zażądał 🙂
Auto już na podwórku, teraz tylko ubezpieczyć i można śmigać 🙂
Królewna śpi od 10:30.

• Mamusie
Chodzi wściekła od rana i oczywiście wyżywa się na mnie ja jestem najgorsza,najgłupsza itp.
A dlaczego bo nie mam z jej synusiem ślubu,bo chcę robić chrzciny poza domem. Powiedziała że skoro nie mamy ślubu to powinna mnie już dawno z domu wypierdolić,dziecko też najgorsze bo też nie ślubne.Powiedziałam że dopuki jej synek się nie zmieni to ślubu nie będzie,bo rozwod itd. Ksawcio ząbkuje ledwie zasną to ta pier.. go obudziłam mój powiedział,że jak wruci to ją usadzi ale ja powiem o wszystkim teściowi on też jest na nią wściekły on ma coś z głową bo coraz bardziej jej odwala.
powiedziałam,że to nasze życie i nie ma prawa się wpierdalać ale gdzie tak bo ona jest matką i ma prawo.
Ale czy ja się wpierdalam w jej życie? Ona się uwarza za świętą a po kryjomu piwko pije,mówi że my powinniśmy żyć na dobre i na złe ona może tak żyje z mężem ale co z tego jak go zdradza!!! Boże jeszcze mi nie ulżyło 😠