Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Dobra, doradźcie, który ładniejszy:
http://allegro.pl/album-pamiatkowy-ksiega-pamiatkowa-ksiegi-dziecka-i2397292497.html
http://allegro.pl/ksiega-pamiatkowa-ksiegi-dziecka-album-pamiatkowy-i2399089696.html

fajne oba, tylko ja bym nie miałą zcasu na wypełnianie tego. ja przy zuzi niby miałam wiecej czasu ale to wypełniałam z gerbera taki kalendarz jakby z 1 roczku, i tam gdzies były daty kiedy zabki szły, było ogolnie mało. taki kalnedarz,a na takie cos bym nie miała czasu. i z tego co na szybkiego to w tym drugim sa informacje z ciazy... data pootwierdzenia ciazy itd. masz te dane??

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
moje dziewczyny:

[IMG]http://i50.tinypic.com/2a78si1.jpg[/IMG]

Zuzia na siłowni:

[IMG]http://i45.tinypic.com/28jfgh2.jpg[/IMG]

Igusia na macie:

[IMG]http://i49.tinypic.com/3519utw.jpg[/IMG]

w wanience:

[IMG]http://i49.tinypic.com/awm5l.jpg[/IMG]

Zuzia na dniach adaptacyjnych w pzredszkolu, z kolegą Mareczkiem, sąsiadem:

[IMG]http://i48.tinypic.com/t65b4i.jpg[/IMG]

a kuku:

[IMG]http://i50.tinypic.com/2m4607t.jpg[/IMG]

a to z dzisiaj, zamyslona:

[IMG]http://i48.tinypic.com/1zdyueu.jpg[/IMG]

i uśmiechnięta:

[IMG]http://i50.tinypic.com/27yomrs.jpg[/IMG]

koniec sesji 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
hello
poopalałam się Polka po basenie spi, Majka z tatapojechałakarmićpsy do tesciów
moze za tydzień zanurkujemy 🙂

widze żetemat hłopów "łajdaków" na tapecie
mój Michałimprezuje, tyleilemożna i bez przeginki, ale jaksą okazje to wychodzi i wraca nad ranem,nie mam spinki o to,wkurza mnie jedynie że potem jest dzień z dupy bo mamega kaca, ale nawet to ostatnio mu nie dokucza wiec luz,na piwko czy motor, czy inne wypady mupozwalam,bojakoś tak sobie pozwalamy 🙂 ja teżmajacdziecko zaliczyłam kazdąimpreze firmowawyjazdową, pojechałam imprezowaćdo Warszwy na 3 dni,
my gdy się poznalismy bylismymega imprezowiczamy
potem gdy zaczelismy ze soba chodzic stwierdzilismy że musimy zbastować
a potem jak przszło dziecko no to siłą rzeczy nastapił spokój
poza tymwiekszośćznajomych madzieci wiec raczej domówki teraz panują albo wyjazdówki
własnie tokwestia dorosłości i przestawienia priorytetów 🙂

ciasto pyszne oblizałam monitor

Maniusiu bidulko,a mozę kasia przejdźna diete bardziej ograniczoną i zacznijszalec dopiero tak po 4 miesiacu. bo szkoda zebymanitek tak cierpiał

sztunia, ci rodzice tego chłopczyka co znaleźli go 2 lata temu w stawie w cieszynie, sa w Twojego będzina?? bo cos teraz widze ze mielą o tym w tv. co sie kurde w tej polsce dzieje. mówia ze chyba tam sasiadka cos doniosła czy jak, i ze jak do nich policja przychodziła to oni jakies inne dziecko pozyczali zeby nie wzbudzac podejrzen. i jakis kolejny wypadek?? ludzie 40 lat podobno. to u Ciebie?? cos słyszałas??

moja niunia juz sie obudziła, zjadam szybko wczorajszy obiadek i lecimy na spacer, jest ciepło, a ja w miare sie czuje. mam nadzieje ze moja choroba odeszła daleko i juz nie wróci 😞

tak, ale nic wiecej nie wiem

• Mamusie
Fiu,fiu..........sie rozgadały 🙂

Dobrze,ze w Opolu Was na tel.podczytywałam 😜

Alan waży 8270 i ma 67cm.Na usg wszytsko dobrze 😁
Maz pojechal po Niko.

Kupilam dla Niko fajne bermudy i koszule w krate...mmmmm,bedzie elegancik.

Spadamy zaraz na spacer jak tylko Nikos wroci.

Alan dzisiaj zapomnial zmienic płyte i caly dzien jedzie......aaaaaaaaaaa.......bbbbbbbbbb..........eeeeeeeeee!!Maz chodzi i leje z niego 🙂

Jeszcze jedno Alan zrobil mega kupsko..zielone i pelno sluzu...wysypke na buzi ma.Kurde,rabarbar,banan,albo nektarynki dwa gryzy zaszkodzily 😠Czlowiek chce powoli probowac i sie znowu poddaje.Koniec.....jem to co jadlam na poczatku 😞

• Mamusie
Hej!
W końcu udało mi sie wa doczytac, nie bylo mnie jeden dzien i mialam 40 stron do nadrobienia, powariowaly 😮
Wszystkie zdjecia cudne. Mam na privie bodajze od Asterki zaproszenie na fb, zaraz was pozapraszam, ale ja tem zadnych fot nie mam ☺️ Bede miala chwile to powrzucam. Ale slodkie tawasze dzidki, normalnie az sie rozczulilam.
Kurde, okres dostalam, wczoraj caly dzien przelezalam, na szczescie Grzes byl w domciu, to zajal sie Zulką. Dzisiaj tez nie czuje sie najlepiej, jeszcze ta pogoda doszla. U was tez tak zimno? U nas 17 st i co chwile pada. Wiatr jest masakryczny, wiec dzisiaj chyba odpuszcze tarasowanie

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ha! Ewcia faktycznie na niektórych ujęciach Iga podobna do Jaśka ;D Tylko szczuplejsza oczywiście 😜 A Zuzia mały tata ;]
Meti zapraszamy zapraszamy do kółka wzajemnej adoracji jak to Astra nazwała 😜

Dziecior ryczy a ja chcę obiad zjeść. Ma wyczucie ;]

No, czekam, aż mnie Asterka zaakceptuje, nawet nie wiem czy dobrze wyslalam, nie znam sie kurde na tym fb, jeszcze na nk wiem o co biega 😜

• Mamusie
Fiku Ty chyba cos pisalas na temat moich cycuszkow..............ta bluzka mnie wykonczy.Czuje sie w niej jak bez niej 🤪 🤪ALe na upaly jest zajebista.A co tam i tak jak mlodego karmilam na lawce 😮to akurat musialy chodzic tlumy ludzi 😮W du...to mam.Teraz mam cycki to niech patrza,bo pokarm jest to sa fajne,a pozniej bedzie flak 😞

Czekam na meza i spadam na spacer.
U nas 20 stopni.Idzie wytrzymac.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ha! Ewcia faktycznie na niektórych ujęciach Iga podobna do Jaśka ;D Tylko szczuplejsza oczywiście 😜 A Zuzia mały tata ;]

hehe, nasza zawsze wie kiedy obiadek i tez koncert daje. ja juz na szczescie zjadłam, zula wstała wiec tez naszykowałam. zostało tylko dla taty... to sie nazywa rodzinny obiadek 🙂 hihi

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):

Maz pojechal po Niko.

Alan dzisiaj zapomnial zmienic płyte i caly dzien jedzie......aaaaaaaaaaa.......bbbbbbbbbb..........eeeeeeeeee!!Maz chodzi i leje z niego 🙂

Jeszcze jedno Alan zrobil mega kupsko..zielone i pelno sluzu...wysypke na buzi ma.Kurde,rabarbar,banan,albo nektarynki dwa gryzy zaszkodzily 😠Czlowiek chce powoli probowac i sie znowu poddaje.Koniec.....jem to co jadlam na poczatku 😞

Izunia niepoddawaj się, jedz wszytsko. w sumie łatwo mi mówić,też tak miałam że wracałam do jedzenia tego stałego,bezpiecznego. A teraz to jem wszystko, a jak coś nowego próbuje tona wieczór tomały to rano dostanie.

dziewczynki musze się poradzić, na 19stą jadę do kobiety która chcę abym zaopiekowała się jej 2letnim synkiem u mnie w domu, dałam ogłoszenie bo chciałabym jakiś grosz mieć swój. mam nadzieje że dam rade, może mi się drugiego dzidka odechce 🙂 oby nie 🙂
i jak myślicie powinnam coś wziąć dla tego małego nie? myślałam że coś słodkiego jakieś jajko niespodziankę, co o tym myślicie?

• Mamusie
Astra napisał(a):
EwciaPM, pokaż nam Kacperka 🙂

My po spacerku, ale mała jeszcze śpi w wóziu,
jestem przejedzona... nie ma to jak knedle z jagodami, ze smietaną i cukrem...
...mmm niebo 🤪

Asterka wejdź na fb, Ewa Matłoka z Lipnica lub Brzeg Dolny 🙂 i zaproś mnie

Dziewczyny zaproście mniena fb 😉

• Mamusie
ewciaPM napisał(a):
Astra napisał(a):

...mmm niebo 🤪

ja cie juz zaprosiłam Ewcia

• Mamusie
ewciaPM napisał(a):
izunia1986op napisał(a):

Maz pojechal po Niko.

Izunia niepoddawaj się, jedz wszytsko. w sumie łatwo mi mówić,też tak miałam że wracałam do jedzenia tego stałego,bezpiecznego. A teraz to jem wszystko, a jak coś nowego próbuje tona wieczór tomały to rano dostanie.

dziewczynki musze się poradzić, na 19stą jadę do kobiety która chcę abym zaopiekowała się jej 2letnim synkiem u mnie w domu, dałam ogłoszenie bo chciałabym jakiś grosz mieć swój. mam nadzieje że dam rade, może mi się drugiego dzidka odechce 🙂 oby nie 🙂
i jak myślicie powinnam coś wziąć dla tego małego nie? myślałam że coś słodkiego jakieś jajko niespodziankę, co o tym myślicie?

mozesz cos wziac to jak bedziesz siedziała z tym chłopcem to jzu sie troche wkupisz. ale nie wiem czy on mzoe jesc czekolade, czesto takie malce sa uczulone. moze cos bardziej takiego niealergizujacego , nawet mzoe jakies wafelki czy cos. wiem ze nasza Zuzia lubiła takie słodkie wafelka co sie wkłąda np do deserów lodowych, takie z trójkacikiem i na górze buzia misia albo cos. bo z ta czekolada to nie wiem. albo jakas ksiazeczke najprostsza...

a Ty dasz rade ze swoim dzidkiem i czyims?? bo moja juz jest duza , ma 3 lata is ei sama zabawi, a Igusia czasmai ejst taka absorbujaca. nio ale zobaczysz jakie wymagania bedzie miala ta kobieta, i wtedy podejmiesz decyzje, zobaczysz jakie te dziecko bedzie, czy spokojne, czy płaczliwe jakies... bo to jednak jeszcze maluch...

• Mamusie
Astra napisał(a):
Czy ktoś może mi powiedzieć co do chuja pana jest dobre na owsiki? 😠
Ten mój Bartek to mnie wykończy...

Ewcia, piękne Twe córy, ale czysty tatuś 😜

ja nie miałam doczynienia z owsikami, wiec nie pomoge Astrunia niestety... a on ma zdiagnozowane owsiki?? lekarz nic nie dał na nie??

• Mamusie
ewciaPM napisał(a):
Astra napisał(a):

...mmm niebo 🤪

prosze bardzo, zaprosiłam 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
ewciaPM napisał(a):
izunia1986op napisał(a):

Maz pojechal po Niko.

mozesz cos wziac to jak bedziesz siedziała z tym chłopcem to jzu sie troche wkupisz. ale nie wiem czy on mzoe jesc czekolade, czesto takie malce sa uczulone. moze cos bardziej takiego niealergizujacego , nawet mzoe jakies wafelki czy cos. wiem ze nasza Zuzia lubiła takie słodkie wafelka co sie wkłąda np do deserów lodowych, takie z trójkacikiem i na górze buzia misia albo cos. bo z ta czekolada to nie wiem. albo jakas ksiazeczke najprostsza...

a Ty dasz rade ze swoim dzidkiem i czyims?? bo moja juz jest duza , ma 3 lata is ei sama zabawi, a Igusia czasmai ejst taka absorbujaca. nio ale zobaczysz jakie wymagania bedzie miala ta kobieta, i wtedy podejmiesz decyzje, zobaczysz jakie te dziecko bedzie, czy spokojne, czy płaczliwe jakies... bo to jednak jeszcze maluch...

własnie, wszystko się okaże 🙂

Ewcia, on już raz miał owsiki i dostał pyrantelum i jeszcze coś na "v", nie pamiętam nazwy, ale te kurwy wracają zawsze jak się ciepło robi, on spędza dużo czasu z psami, kotami, grzebie w ziemi, chłopaczysko takie,że się go nie upilnuje, jak wsadzi paluchy do buzi.
I teraz mi od kilku dni stękał na brzuch, od wczoraj go swędzi tyłek, zajrzałam i są 😠
Juz mi uszami wychodzi to gotowanie bielizny, pościeli i sprzątanie dogłębne 🙃 normalnie się rozpłaczę zaraz, jakie to dziadostwo jest upierdliwe ja jebie!!!`
Nie idę do lekarza, bo mi nic madrego konowały nie powiedzą, już 3 raz z tym będę walczyć... 😞 czosnek, pestki dyni, sok z kapusty i chłopa do apteki wysłałam, zeby mu coś dali.
Ja się wykończę.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Ewcia, on już raz miał owsiki i dostał pyrantelum i jeszcze coś na "v", nie pamiętam nazwy, ale te kurwy wracają zawsze jak się ciepło robi, on spędza dużo czasu z psami, kotami, grzebie w ziemi, chłopaczysko takie,że się go nie upilnuje, jak wsadzi paluchy do buzi.
I teraz mi od kilku dni stękał na brzuch, od wczoraj go swędzi tyłek, zajrzałam i są 😠
Juz mi uszami wychodzi to gotowanie bielizny, pościeli i sprzątanie dogłębne 🙃 normalnie się rozpłaczę zaraz, jakie to dziadostwo jest upierdliwe ja jebie!!!`
Nie idę do lekarza, bo mi nic madrego konowały nie powiedzą, już 3 raz z tym będę walczyć... 😞 czosnek, pestki dyni, sok z kapusty i chłopa do apteki wysłałam, zeby mu coś dali.
Ja się wykończę.

ojejq, to niexle. a to tak widac jak sie zajrzy??
ja to bym wcale nie wiedziała co z tym robic.
a jak dzieciak taki ruchliwy i ze zwierzetami obcuje to pewnie ci i toksoplazmozy przechoruje i inne odzwierzece, tfu tfu

Ewcia, on mi owsiki przynósł od kuzynki 2-letniej wtedy, bylismy u nich 3 dni i starczylo...jeszcze wszystko przed Tobą. Wlaśnie przedszkola są siedliskiem wszelkich takich dziadostw...ja to aż się boje...
Zdążyłam tą france zobaczyc zanim się schowała. Będziemy się leczyć znowu, bo musimy wszyscy...mimo że nie mamy objawów, ale możemy być zarażeni.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):

Fiku, a ile Jasiek wazy?? i ile przy urodzeniu wazył??ze piszesz ze szczuplejsza nasza?? nasza to dla nas taki pultasek jest 🙂 ona w 3,5 miesiaca podwoiła wage, a pisza na necie ze podwajaja po 4-5 miesiacu, hihi

Ale miałam fuksa. Byłam z Werą 2,5 godziny na spacerze, wróciłyśmy i chwila moment zrobiło się czarno i ściana deszczu. Się zasiedziałam tyle, bo czytałam książkę na ławeczce i przynajmniej Łukasz zdążył wrócic i wózek wnieść.

Astra ja pierdziele ale jazda :/ Ja to w ogóle myślałam, że w tych czasach już nie ma takich problemów jak owsiki czy wszy, ale mnie już koleżanka uświadomiła, która z wszami walczyła u dzieci kilka razy.

Ewcia księżniczki cudne.

Idziemy się kąpać, papu i spać. Potem zajrzę 🙂

• Mamusie
Ja na szcęście nie mialam doczynienia, ani ze wszawica, ani z owsikami. Lady, co za roznica jakie czasy, nie kazdy wie co to higiena, i nie kazdy interesuje sie swoim dzieckim w takim stopniu w jakim powinien, a szkoda, bo to smutne.

Kurde, niech ten dzien juz sie skonczy, mam nadzieje, ze jutro dojde do siebie...