Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
fikumiku napisał(a):
Eeeeee, szkoda. Juz sie napalilam 😜

fiku to gdzie Ty mieszkasz?W Opolu to wiem 😜

Na ZWM właśnie 😁 Nowym. Koło górki 😁

A odnośnie pytanka wcześniej to chciałam jakies półśpiochy i ewentualnie jakąś fajną rzecz na przyszłość - właśnie krzesełko czy coś innego, sama nie wiem co :P

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

izunia1986op napisał(a):
Jaszminka napisał(a):
izuś no właśnie nie strasz mnie bo aż mi się gorąco zrobiło 😁 😁

ciuszki juz sa 🤪Matko...ostatnio sobie tak myslalam.....jak mozna miec takiego bobasa jak Alan i byc w ciazy z kolejnym 😮Tyle uwagi jemu poswiecam,a wymiory,mdłosci i te inne przyjemnosci ciazowe.Podziwiam babki.
Wlasnie wczoraj tesciowa gadala,ze laska z tej wochy jest w ciazy.Tylko jej syn nawet roku nie ma jak dobrze pamietam.Ona jest w moim wieku.Tesciowa krotko to opisala''wypadek przy pracy''A moze chcieli.Nie wiem.Ale u nas jest jakies 10 w tym roku i to tylko w naszej wiosce.Bo do szkoly jeszcze 2 naleza.Bedzie liczna klasa-jezeli szkola bedzie-hihihih.

no my chcieliśmy ale zrezygnowaliśmy i to właśnie zrozumiałam hubciu jest malutki potrzebuje dużo uwagi
mój synuś dziś śpi ze mną zastępuje tatusia bo na nocnej zmienie jeszcze tylko 3 tygodnie dam radę 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
fikumiku napisał(a):
Eeeeee, szkoda. Juz sie napalilam 😜

fiku to gdzie Ty mieszkasz?W Opolu to wiem 😜

Na ZWM właśnie 😁 Nowym. Koło górki 😁

A odnośnie pytanka wcześniej to chciałam jakies półśpiochy i ewentualnie jakąś fajną rzecz na przyszłość - właśnie krzesełko czy coś innego, sama nie wiem co :P

Wstyd ....babo jedna.Ja mieszkam tak dlaeko i dotarłam,a TY pod nosem.Pytalam sie o pajacyki takie bawelniane na teraz.Ale nic nie bylo.
Aaa..ja mieszkałam na starym.Armi Krajowej czy jak to tam zwali.
To byly czasy.A teraz zapierdalam z kosiara,kury mam,zwierzyniec.Ale jestem szczesliwa taki swoj maly raj.Troche za daleko mam do Opola.Ale co tam....na rowerze nie musze jezdzic.HAhha
Pamietam sanki na górce sierci 😁

fikumiku napisał(a):
propo dzieciorów to ja myślę nad róznicą wieku 4-6 lat, bardziej 6 😜 Niektórzy twierdzą, że jak dwa jedynaki ale znam kilk a takich par i są bardzo zgrani 🙂 Między mną a siostrą sa 3 lata i zawsze się lałyśmy, dopiero jak wyrosłyśmy z pierza to zaczęło się miło robić :P

to ja ma siostry starsze i między nami jest różnica 2 i 5 lat to był dopiero meksyk jak podobał się nam ten sam chłopak ha ha teraz się z tego idzie uśmiać a kiedyś to boks to nic hi hi

• Mamusie
Ja mam rodzenstwo 3 lata roznicy.Siostra starsza,a brat mlodszy........wojna domowa i tyle na temat.Zawsze im mowilam,ze ja jestem planowanym dzieckiem,a oni wpadkami.HIhihhi

Moja roznica mi bardzo odpowiada.Niko wie,ze teraz najpierw musze zrobic co mam do zrobieia kolo Alana i mozemy np:grac czy sie bawic.
I co najwazniejsze nie martwie sie,ze mi wozek wywroci czy zabawkami bedzie bic 🤪Hihih..bo tak sie zdarza u maluszkow.
Kolezanki dzieci ciagle sie bija.Maja roznice 4 lat.Tylko ten starszy to taki drań jest.Pasa i lac.Ale to najpierw ta matke,a pozniej mlodego 😁

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
A można wypić pół lampki wina czerwonego? Mała się budzi z reguły o 6 więc chyba wywietrzeje czy nie? Gorzej jak się obudzi o 3 :/ hmmm...

hmm...wlasnie ,a jak sie obudzi;/

No właśnie. Niby po 3 godzinach wietrzeje. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

• Mamusie
Mój Karolo jest za to dzieckiem z wpadki pociążowej, rok różnicy i w pewnym momencie tak się strasznie lał z bratem, że wujek wpadł na genialny pomysł i kupił im worek bokserski z rękawicami żeby mogli wyładowywać emocje. I co? Genialni obaj jak zawsze, założyli rękawice i zamiast w wór to lali się po mordach i był jeszcze wiekszy hardkor 😜

Kasia ja bym się nie cykała i piła. Pół lampki wina szybko wyparuje, poza tym jest to pół lampki a nie pół beczki :P
A w ogóle to Marysieńka musi jeść w nocy jak się obudzi? Bo zwykle przesypia chyba noc prawda? Ja z Jaśkiem już się nie pitolę i jak się obudzi to po ciemku lulam i śpi dalej 🙂

fikumiku napisał(a):
Mój Karolo jest za to dzieckiem z wpadki pociążowej, rok różnicy i w pewnym momencie tak się strasznie lał z bratem, że wujek wpadł na genialny pomysł i kupił im worek bokserski z rękawicami żeby mogli wyładowywać emocje. I co? Genialni obaj jak zawsze, założyli rękawice i zamiast w wór to lali się po mordach i był jeszcze wiekszy hardkor 😜

Kasia ja bym się nie cykała i piła. Pół lampki wina szybko wyparuje, poza tym jest to pół lampki a nie pół beczki :P
A w ogóle to Marysieńka musi jeść w nocy jak się obudzi? Bo zwykle przesypia chyba noc prawda? Ja z Jaśkiem już się nie pitolę i jak się obudzi to po ciemku lulam i śpi dalej 🙂

i masz za to oklaska :P

• Mamusie
fikumiku napisał(a):

No niby się nie budzi 🙂 ostatnio w nocy się obudziła w poniedziałek, ale to jednorazowy wybryk 🙂
A jak już się budzi w nocy to o 3-4 więc do tego czasu wyparuje tak myślę 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
chrzciny załatwione 🙂
mymamy maxi cosi tobi, chyba kupimy drugi taki boniby on do18kg ale Maichyba nie przesadze jeszcze do wiekszego
z tobiego jestem zadowolona,nie przenosimy go doinnych aut wiec walimnie to ze jest duzy i ciezki 🙂 ma odchylane pasy i znaczek napiecia pasów

ide sie jeszcze troche pobawic 🙂

patrze maxi cosi króluje. A Ty Iza jaki masz ze mówisz ze nie pzresadzasz Niko na podstawke bo macie fotelik który lepiej chroni??

maz był dzis w fartlandi i pani polecała fotelik:

http://www.mulan.pl/products/253/p/366/

ze ponoc porównywalny do tych najdrozszych a cena niższa. i mąz zachwycony jak poogladał.
a ja nawet takiej firmy nie znam. słyszałyscie cos o tym foteliku, ktos ma??

jutro rano babcia przyjdzie do dziewczyn a my polecimy jeszcze raz obejrzec, zeby mzoe pzred wakacjami cos zakupic, na wyjazdy...
potem na 11:10 ide z dziewczynami na kontrole do lekarza, z ZUzia z tym uchem, a z Iga z badaniami które nam zleciła. troche sie obawiam ze podejrzewa jakas krzywice, choc w sumie z badan nie wynika, te wszytskie P,Ca, Fe i ALT ma w normie. morfologia albo za wysokie parametry albo za niskie, ale sama nie wiem co o tym myslec. a mocz zaniosłam ale wynik kazałam dpiac do karty bo mi sie nie chciało czekac az zrobia. nio a małej głowka sie poci podczas jedzenia, myslałam ze moze jej goraco czy cos, jak pracuje, ale jak powiedziałam lekarce o tym ze ma zimne i mokre stópki to od razu cos wspomniała ze zobaczymy po badaniach moze tzreba bedzie zwiekszyc witamine D3. wy dajecie jedna kropelke??

PS> piekny meczyk, nikt by sie nie spodziewał ze beda karne, hehe

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Jaszminka napisał(a):
Maleństwo śpi 🙂
Muszę się wybrać do lekarza bo normalnie coś mi się chyba z pęcherzem porobiło przez cały dzień prawie nic nie piłam a latam co godzinę siku nie wiem o co chodzi 🤔

objawy ciazy 🤪 🤪 🤪

hehe a te ciotki klotki tylko nastepnych dzieciorków wypatrują, hihi

• Mamusie
fikumiku napisał(a):

Ode mnie teżmasz oklaska 😁

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
chrzciny załatwione 🙂
mymamy maxi cosi tobi, chyba kupimy drugi taki boniby on do18kg ale Maichyba nie przesadze jeszcze do wiekszego
z tobiego jestem zadowolona,nie przenosimy go doinnych aut wiec walimnie to ze jest duzy i ciezki 🙂 ma odchylane pasy i znaczek napiecia pasów

ide sie jeszcze troche pobawic 🙂

patrze maxi cosi króluje. A Ty Iza jaki masz ze mówisz ze nie pzresadzasz Niko na podstawke bo macie fotelik który lepiej chroni??

maz był dzis w fartlandi i pani polecała fotelik:

http://www.mulan.pl/products/253/p/366/

ze ponoc porównywalny do tych najdrozszych a cena niższa. i mąz zachwycony jak poogladał.
a ja nawet takiej firmy nie znam. słyszałyscie cos o tym foteliku, ktos ma??

jutro rano babcia przyjdzie do dziewczyn a my polecimy jeszcze raz obejrzec, zeby mzoe pzred wakacjami cos zakupic, na wyjazdy...
potem na 11:10 ide z dziewczynami na kontrole do lekarza, z ZUzia z tym uchem, a z Iga z badaniami które nam zleciła. troche sie obawiam ze podejrzewa jakas krzywice, choc w sumie z badan nie wynika, te wszytskie P,Ca, Fe i ALT ma w normie. morfologia albo za wysokie parametry albo za niskie, ale sama nie wiem co o tym myslec. a mocz zaniosłam ale wynik kazałam dpiac do karty bo mi sie nie chciało czekac az zrobia. nio a małej głowka sie poci podczas jedzenia, myslałam ze moze jej goraco czy cos, jak pracuje, ale jak powiedziałam lekarce o tym ze ma zimne i mokre stópki to od razu cos wspomniała ze zobaczymy po badaniach moze tzreba bedzie zwiekszyc witamine D3. wy dajecie jedna kropelke??

PS> piekny meczyk, nikt by sie nie spodziewał ze beda karne, hehe

Ja po 20 minutach wiedziałam, że beda karne, kurna chata, nie chce zeby niemocory wygrali. Nie wiem za co nie lubie ttak tej szwabskiej reprezentacji. A nie jesem rasistką, wrecz przeciwnie. Jak widzę Żarówę, (to taki najbardziej hardcorowy skinhead w mojej okolicy) to mi sie noz w kieszeni otwiera. Boziu, mam prawie 30 lat, a ten punk'owy duch żyje we mnie nadal 😜 Ale to fajne, chyba...

• Mamusie
Witma!

Meti tak pozno chodzisz spac.......masakra.Ja to gora 23 i lozko juz musi byc.

Noc ok.Pierwsza pobudka o 4 druga o 6 ,ale to juz jest rano.I tak od 6 na nogach.

Alan walczzy na macie.Troche pod stojakiem byl,ale jego bardziej bawi nogami po nim walic niz rekami machac 🙂

Maz na dzien dobry mi powiedzial,ze pozalowalam mu piwa 😠A to swinia!Jak nigdy bylo mi na reke,ze idzie troche do kolegow i to moze dlatego tak mysli.Hihihihi....Po powrocie na wc wisial 1h 🤪 🤪
Teraz biedak lezy w lozku 😁

Musze Niko cos do ubrania naszykowac.I...wakacje 🙂

Maly wariat z Niko jest.Napalil sie,ze jego rower to motor i polecial o 7 pojezdzic 😮Nawet sam sie ubral i to w mgnieniu oka.

Fotelik chyba Cybex.Nie chce mi si edo auta isc zobaczyc.Ale ten z linka bardzo fajny jest.am tlumaczyli,zeby jak najdluzej jezdzic z boczna ochrona.To jest najwazniejsze podczas wypadku-chronic glowe.

• Mamusie
Siema.
U nas jak zwykle pięknie. Pobudka o 6. I leżała w łóżeczku i prawie przysypiała, ale przyszedł tatuś i postanowił przewinąć już przewinięte dziecko ale nie wiedział, że małą o 6 przewijałam bo spał 🙂 i tym sposobem rozbudził dziecko, odłożył ją do łóżeczka, a po chwili się zrzygała i dostała czkawki 😞 dlatego teraz dostała cyca na tą czkawkę i może przyśnie troszkę..

moja jeszcze śpi od wczoraj 😮
Był mój brat z kuzynką, kuzynem i dziadkiem, który ich przywiózł, przyjechali do nas po naszą ibizę, młodemu daliśmy, niech se jeździ, miesiąc temu prawko zdał, niech ma 🙂 A moja mała była tak zafascynowana dziadkiem i tak się do niego chichrała,ze z wrażenia poszła spać po 23, a przed tym wydoiła 220ml mleka 😁 hehe bąk mały, ona mnie czasami rozbraja .
Ale powiem Wam,że co do samochodu to mamy z mężem doła... mój wczoraj otworzył piwsko jak pojechali i co miał w ogóle za zawiechę to nie wnikam 😁 Wszystko było dobrze póki stała na podwórku i ją widzial, nasza czerwona "Jebiza" to był czlonek rodziny, 5 lat nią jeździliśmy, nasz pierwszy wspólny samochód, tyle z nami przeszla i my z nią 🤢 hehe 😁 A tu teraz srebrny z okna widać, dziwnie jakoś haha 😁
Maly wariat z Niko jest.Napalil sie,ze jego rower to motor i polecial o 7 pojezdzicNawet sam sie ubral i to w mgnieniu oka.

Skąd ja to znam Izunia... Bartek odkąd się nauczył jeździć na dwóch kółkach ma to samo... zamontował sobie nawet słomkę od napoju między szprychami,żeby mu terkotało 😮 bania 😁
I w ogóle muszę Wam powiedzieć,że mój syn ma dziwny gust 😁 Uwelbia wszystko co jest czerwone,a wczoraj pojechał z dziadkami na zakupy i wyżulił uwaga: czarno-różowe adidasy, różową koszulę (męską), w czarną kratkę w hm, czarny kaszkiet i jasne rurki 😮 babka go wzięła i chciała prezent mu ciuchowy zrobić,a wybierał on sam 😮 Dżizas, oby z tego stajla wyrósł 😁 Mało tego oswiadczył mi,że to jest jego strój na Wikusi chrzciny (moja myśl jak tak powiedział: "oho, dziadki się o chrzciny upominają jak zwykle okrężną drogą")
Moja roznica mi bardzo odpowiada.Niko wie,ze teraz najpierw musze zrobic co mam do zrobieia kolo Alana i mozemy np:grac czy sie bawic.
I co najwazniejsze nie martwie sie,ze mi wozek wywroci czy zabawkami bedzie bicHihih..bo tak sie zdarza u maluszkow.

No Izunia pod tym względem to ja też póki co mogłabym powiedzieć,ze jest świetna taka różnica wieku, bo u nas tak samo jak u Ciebie, Bartek Wiktosię uwielbia i też wie,że ona jest maleńka i ma pierwszeństwo, ale ja już myślę nad tym co będzie w przyszłości. Moj brat jest ode mnie młodszy o 5 lat i to było stanowczo za dużo. Tak żeśmy sie tłukli,że mama nas czasami ganiala z nerwami dookoła stołu i pamiętam kiedyś, jak z tej kurwicy do jakiej ją doprowadziliśmy, przeskoczyła ze ścierą w ręku duży stół w jadalni, razem z krzesłami i nam wjebała tą mokrą ścierą 🙃 to były czasy haha
A jak się urodził był moim oczkiem w głowie, uwielbiałam dziada, wymyśliłam dla niego imię, jak miał 3 latka to go za rączkę wszędzie prowadzałam i czesałam loki. A jak małpiszon miał 6 lat, a ja 11 to stał się nagle upierdliwym stworem, nie mówiąc o tym, jak ja miałam 17, on 12 i mnie sprzedawał ze wszystkim mamie 😁
Teraz jak wspominamy czasami to zlać się idzie, ale ile on mi krwi napsuł...ech. Najważniejsze,że teraz go kocham, mimo,że czasami mam ochotę mu strzelić przez łeb 😉

Fiku z tymi rękawicami to tak sami było u mojego męża, on się lał ze swoim 3-lata młodszym bratem i raz tamten mu walnął w nabiał, to D mu oddał w pysk odruchowo z taką siłą,że przytomnośc stracił i 3 dni podwójnie widzial, bo miał wstrząs mózgu. I rękawice spłonęły, oczywiście wśród żałobnych nawoływań obydwu kretynów, którzy mimo,że się tak sprali, mieli mało haha 😁
I nic nie pokona historii, jak D swoją 8 lat młodszą siostrę wystawiał na łące na walki z sąsiadem 😮 albo jak razem z tym swoim bratem od rękawic stawiali ją na bramce i walili w nią piłką, Albo jak budowali lochy ze snopków siana, D był sędzią, M katem i strącali tą małą z jakichś 3 metrów do lochu. Ostatnio jak opowiadali teściom swoje przygody to aż zbledli. Najlepsze bylo to,że ta mała sama chciała się z nimi w ten sposób bawić 🙃