Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Zyjemyyyyyyy........jak tam goraco.

Dziewczyny w biedroonce sa namioty plazowe-duze za 25zl.Kupilam dla dzieci i problem ze sloncem mamy z glowy 🙂

Alanek slicznie cwiczyl.Teraz w srode jedziemy znowu 🙂

fajny ten namiot, na stronie patrzyłam, mzoe sie skusimy, w jakiej fajnej torbie. jaki kupiłas kolor??

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
ewcia tak ma skazę i nie mogę mu podać nic co zawiera białko i gluten a wszystkie kaszki mają albo to albo to więc chciałam znaleść taką specjalną dla niego i udało się.
A i poczekam z tą kaszką aż będzie miał te 4 miesiące 🙂

a jaka to kaszka, podeslij linka. mzoe mi sie przydac.
a u was jak sie ta skaza objawiała??

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Moja balerOna 😁

Wiem, wiem, ucho się zagieło - mnie tez to boli 😜

fajny jasiolek, moja tez sie tak wykreca, tylko dupka jej pzreszkadza cały czas, ale z brzuszka na plecy juz z dupką opanowany myk, i jak tylko sie znudzi to od razu fika.

Ale Polka gimnastyczka 😁 Gratki.
fiku tyle, że ja wiem, że w mojej pracy więcej nie osiągnę, bo nie mam fiuta i łysiny. Na serio nasz prezes kiedyś powiedział, że menadżerem powinien być łysiejący pan 🤢 I taki też jest mój szefu, który pracuje w firmie krócej niż ja. Normalnie bym stamtąd spierdzielała, bo ja feministka pełną gębą jestem, ale teraz doceniam inne walory tej pracy: 15 minut z buta od domu, praca od 8 do 16 poza kilkoma w roku delegacjami na targi kosmetyczne w weekendy, a przede wszystkim wspaniali ludzie i atmosfera. A prezes przyjeżdża raz czy ze 2 razy do roku, co kilka miesięcy jeszcze taka szefowa niższego szczebla, wtedy tylko się dłużej jest w pracy, bo trzeba z nimi na kolacje iść 😉 Także spoko jest na teraz przy dziecku, a swoją ambicję schowam sobie na później 😉

O ja fiku ale kawał chłopa 😁

• Mamusie
Ewcia u nas to było tak że mały miał całą buzię suchą taką aż skorupkę całą czerwoną no i że karmiłam go sztucznie to żadne mleko mu nie pasowało po każdym wymiotował dopiero Bebilon Pepti mu pomógł skończyły się wymioty no i teraz buźka ładna 🙂

http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/505

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Ewcia u nas to było tak że mały miał całą buzię suchą taką aż skorupkę całą czerwoną no i że karmiłam go sztucznie to żadne mleko mu nie pasowało po każdym wymiotował dopiero Bebilon Pepti mu pomógł skończyły się wymioty no i teraz buźka ładna 🙂

http://www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/505

aha, nio to moja nie ma buzi chorej, ma tylko pod szyjka i w zgieciach.a włąsnie skaza jak konkretnie wychodzi to na polikach, an czole.

a to nowa seria z bobovity widze, teraz jest kilka kaszek nowych, bo ja zuzi bobovite dawałam cały czas. jest teraz dla małego brzuszka tez, ale to ryzowa, z mlekiem sie daje, a ja sciagac nie bede póki co. w miare cycki juz przywykły, nie zalewam sie.

• Mamusie
jakie on ma prówki 🙂
alepola takie same ma 🙂

ewcia my chyba jakiś regres w szczaniu przechodzimy
pała zlała mi się w sypialni
mówię do niej tozakładamy pamppersa jak jest dzisius
a ona raz dwa poleciała po majty 🙂
podobno tak jest że jest spoko a potm przez chwile jest znowu sikanie
zobaczymy jak u nas bedzie
tylko ona ostatnio jest tak wkrecona w zabawe że niema czasu na sikanie
wiec chyba musze zaczac znowu jej przypominac
bo my bylismy na tym że ona sama do kibla leciała i smaa sikała 🙂

Werka leży na golasa na macie i obraca się dookoła 🙃 Teraz już ma głowę tam gdzie miała na początku nogi. Czasami przekręca się na boki i raz obróciła się na brzuch ale tylko na chwilę, bo miała rączkę pod brzuszkiem, która jej przeszkodziła, więc się odbiła z powrotem na plecy. Że też ma siłe w ten upał na takie fikanie.
Ja zdycham. Ósemki mi gniją, płyn do płukania nie pomaga :/ Czemu mi nie dała antybiotyku? 😞 Dałam chociaż radę zjeść tego kalafiora w beszamelu, ale prawie na zimno, więc z sera zrobiła się skorupa :/ Jakbym gorącym tam dotknęła to chyba ujrzałabym wszystkie gwiazdy 😞

• Mamusie
Sztunia,a jeszcze jedno pytanie.
U tej babki co zawsze jestescie to o na ma domek i sie pokoj wynajmu czy jak?i jakie sa u niej terminy z rezerwacja.
Bo po zobaczeniu Twojego linka jestem napalona na wakacje w tym miejscu 😉

Jemy kolacje.
Alan marudzi,bo spac chce.Ale jeszcze go kapiel czeka.

Bylismy godzinke na kocyku przed domem,ale sie smial.Podobalo mu sie.Tu kot,tu pies......duzo atrakcji bylo.
Pozniej doodam jakas fote 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Ja też idę na wychowawczy, ale bezpłatny bo Michał ma takie zarobki, że na bank nic nie dostanę 😞 trudno, będzie mnie utrzymywał. Kończy spłacać ratę za Jeepa 1300 zł i będzie mi to dawał hahaha już tak sobie zaplanowałam 🙂 on o tym jeszcze nie wie hihihi 🤪

a nie ma u was problemu w pracy z wychowawczym?? chetnie dają??

a urlop zawsze ejst bezpłatny, bo nie wiem jak osiagnac ten próg w rodzinie ponizej 504zł 😞 hehe skrajne ubóstwo chyba.
ale jak dadza 400zł na wychowawczym an miesiac to chyba zadne pieniadze, jak ktos niewiele zarabia. chyba bardziej sie opłąca isc do roboty juz...

Ja niestety nie mogę wrócić dlatego, że na moje miejsce szef zatrudnił dziewczynę (ja pracowałam u przyjaciela Michała) i nie będzie mi robił problemu z wychowawczym. Poza tym chcę z Manią conajmniej posiedzieć rok w domu. A do tej pracy i tak nie chciałabym wrócić bo byłabym gościem w domu, ponieważ byłam przedstawicielem handlowym. Przy zarobkach Michała mogę sobie pozwolić posiedzieć z pół roku w domku. A później będę szukać pracy gdzieś w zawodzie, czyli jako przedszkolanka. 🙂

nio wezmiesz Manie i heja do pzredszkola razem 🙂 hihi
a ja myslałam ze Ty Kasia pracujesz w urzedzie skarbowym, patrzyłam ze masz tak na fb napisane.
a pzredstawiciel fakt, ciagle w trasie, rozjazdach. a co sprzedawałas??

Ewcia w skarbówce kiedyś pracowałam ale to bardzo dawno temu 🙂 a sprzedawałam baterie, latarki, ładowarki i wieeeele innych dupereli 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
U tej babki co zawsze jestescie to o na ma domek i sie pokoj wynajmu czy jak?i jakie sa u niej terminy z rezerwacja.

Jemy kolacje.

Bylismy godzinke na kocyku przed domem,ale sie smial.Podobalo mu sie.Tu kot,tu pies......duzo atrakcji bylo.

tak to sa pokoje z duza kuchnia i lazienka
obejscie zadna rewelcja
ale tam to sie tylko spi 🙂
no najlepiej rezerwowac sobie z pocatkiem roku wakacje
a wy chcecie teraz?

• Mamusie
sztunia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):

Jemy kolacje.

tak to sa pokoje z duza kuchnia i lazienka
obejscie zadna rewelcja
ale tam to sie tylko spi 🙂
no najlepiej rezerwowac sobie z pocatkiem roku wakacje
a wy chcecie teraz?

no,w sierpniu chcemy gdzies jechac.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Izu zagotujecie się tam w sierpniu 🙂 my we wrześniu pewnie też jeśli pojedziemy 🙂

Maz ma urlop od 04.08-04.09 wiec jezeli chcemy gdzies jechac to tylko w sierpniu.

A no to faktycznie inaczej się nie da. Mój Michał może sobie wziąć wolne kiedy chce, to jesteśmy w trochę lepszej sytuacji.