Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

No...muszę to kiedyś zrobić. 🤪

Ale dzisiaj kupiłam brokuły, więc pójdę na łatwiznę i zrobię jakąś zapiekankę: http://smaker.pl/przepisy/makarony-i-pizza/zapiekanka-makaronowa-z-broku-ami,30173

O żesz fruwał! Ale na tej stronie co dałaś linka zupkę znalazłam: http://kuchniaprezydentowej.blogspot.com/search/label/kuchnia%20azjatycka zrobię jak mi dynie urosną, zaraz kradnę ten przepis 🤪

A do fryzjera idź do Pani Kasi, bo za innych nie ręczę

Będę pamiętać 😉

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mniam wygląda pysznie. Właśnie odkryłam jak ustawić na fb by widzieć wszystkie zdarzenia. Wreszcie będę widzieć czy zdjęcia dodawałyście, bo w ogóle mi się nie wyświetlały u większości.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
ggulek napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
ggulek napisał(a):
Lady pomogły Ci te tabletki na włosy? Bo mi włosy garściami lecą, są już wszędzie. Mała już niejednego zjadła 😜

gulek ja tyle już na te włosy biorę, że nie wiem co pomogło. Wypadają mniej pewno dzięki hormonom, a odrastają chyba dzięki żelowi Biovax Med. Inneov brałam miesiąc, a trzeba minimum 3 miesiące i to drogie jest. Teraz sobie znów kupiłam i łykam, nie potrzebnie robiłam przerwę. Wypadaja mniej, widać szczególnie przy myciu, ale jeszcze wypadają.

dzięki, to spróbuję tego żelu może, ja łykam podwójną dawkę silicy, a anty już 3 miesiąc łykam więc to chyba nie hormony.

Gulciu, fajnie ze choc narazie jest ok, oby jak najdłuzej.
a czemu Ty łykasz te tabsy jak byłas u rodziców z dala od meza?? to ztreba ciagłosc zachowac koniecznie??

i lece, dobranoc, do juterka, mzoe sie pokaze 🙂

Biorę zapobiegawczo, bo przed ciążą miałam straszne okresy, częste, krwawe i miałam krwotoki przy tych tabletkach dla karmiących i dostałam teraz daylette, żeby to doprowadzić do normy 😁
Dostałam też jakieś tabletki na flore jelitową, bo mam problemy od porodu z wypróżnianiem i nie działają. Dalej raz na tydzień. Ma któraś też takie problemy?

• Mamusie
Hejoooooooooooo 😁

Niedawno wstaliśmy ☺️

Kasiu, fajny ten aparat. Ja narazie nie kupie, ale tak sobie powoli marze. Może jak się finanse unormują to sobie cos sprawię.

Ggulek ja miałam problem spory po porodzie. Całą ciąże łykałam żelazo bo nie żarłam mięsa, potem po porodzie przy anemii i stąd mój problem. Za wiele brać nie mogłam, ale położna mi poleciła Lactuloze. Trochę zadziałało bo były już dwie na tydzień :P I brałabym dalej gdyby nie to, że na Jaśka tez podziałało i bałam się w pewnym momencie że mi się odwodni bo strzelał kupę co chwilę :P Do tego czopki od czasu do czasu no i najważniejszy element diety - czerwona herbata! Ja piję rooibos bo nie ma kofeiny, ale dobra jest też pu-erh. Na prawdę polecam 🙂 Kiedyś czerwonką sobie super wyleczyłam te sprawy i potem już nie musiałam pić a było ok 🙂 Teraz też nienajgorzej, nie zawsze jest codziennie ale cierpliwości trzeba, poza tym ja pije mniej bo karmię :]

• Mamusie
Ja jak już czuję, że mnie kręci kupsztal to aż się boję iść na kibel, załatwianie się to dla mnie koszmar, ile ja się nastękam i napocę zanim cokolwiek wycisnę to ło jezuu. Dzisiaj robiłam kupkę z moim dzieckiem 🙂 ja siedziałam na kibelku i wysilałam się, a ona skapnęła się, że mnie nie ma i wpadła w taki ryk, że aż się zaniosła 😮 musiałam zejść z kibelka i wziąć ją na rączki 🙂 i tak sobie siedziała u mnie na kolanach w kibelku a ja dalej wyciskałam krecika opowiadając jej po kolei co mamy w łazience 🤪

Ahahahah ja też mam towarzyskie kupy zwykle, bo jak nie dzidek to kot mi siedzi na kolanach 🙃 🙃 🙃 Tyle, że u mnie zwykle szybka robota, nawet jak zeżrę całą czekoladę 😁 Z tym to nigdy problemów nie miałam, w ciąży też.

gulek podobnież napar ze śliwek jest bardzo dobry na wypróżnienia.

Szklanka przegotowanej wody rano na czczo też działa cuda. Poza tym - błonnik, blonnik i jeszcze raz błonnik! orzeszki ziemne też mnie czyszczą 😁

A na obiad jednak robię spaghetti serowo-brokułowe 😜 juz się nie mogę doczekać.
Słonko wyszło, więc pranie robię.
Kupiłam płyn do płukania lenor passion&jasmin, masakra jak to pachnie, też mi ślinianki pobudza 😁 hehehe

Laluchna śpi, chłopaki w terenie, Bartek korzysta, póki tata jeszcze na urlopie 😁

ggulek napisał(a):
A macie jakieś fajne przepisy na udziec wołowy? Bo właśnie rozmrażam i nie mam pojęcia co z tym kawałem mięsa zrobić 😜

boeuf Strogonow 🤪 ja uwielbiam. I już dzięki Tobie mam pomysł na jutrzeszy obiad 😘

Na strogonowa? 🙂
Proszę
Z tym,ze ja daję ogórki konserwowe, a musztarda koniecznie dijon 🙂 no i tu w przepisie jest polędwica, a ja zawsze kupuję właśnie udziec i dzięki temu nie używam sztucznego bulionu, tylko na części mięska i warzywach sama go przyrządzam 😉

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Hej.
Kochane co myślicie o opalaniu się w solarium?
Astra u mnie pięknie słoneczko świeci 🙂 u nas po 5-ciu dniach bez kupska zawitała w końcu kupka i to dwa razy już 🤪

hejo, nie odzywałam sie bo cały dzien goscie, goscie , goscie, niedawno pojechali, dziewczyny spią, a ja siadam chwilke i tez lece lulu.

co do kupek to Ty mówisz ze po 5-ciu dniach kupa i nawet dwie, a moja Iga robiła juz 3x dziennie, a teraz jej sie nawet 5-6 zdarza 🙂 i zobaczcie, obie na cycu, a jak róznie to wygląda.

moja na cycu i jedną dzennierobi a czasem też jest przerwa 🙂

• Mamusie
hej
wróciłam dozywych
dzisiaj znowu masakra
normalnie jużna pogotowie chciałam jechac
ale jakośmiprzeszło a cisnieniewnormie

oglądamwłasniejak baby wpierdalajaswoje łozyskobleeeeeeeeeee

a prpopos śliny....jak zobczyłam moją szwagierkę jakbrałałyzkęrosołu zmakaronem wkładała domordymiksowała ipodawała swojemu synkowy to po 3.razie nie wytrzymałam i uwage jejzwróciłam.olizywanie smoczków jest dla obrzydliwością

chciałam jechac kupić jeszcze kilkapierdułnoi tą sukienkę alesieboje żebypo drodzenie zemdlała
dzisiaj jest plan pojsciana spowiedźto mozepo skoczymy dosklepu 🙂
Majka znowu u rodziców!!!

a poza tymmam cudowne dzieci
pola była wyjatkowogrzeczna ranojakmnie scieło
Majkaprzyniosła mi wodęzszafki
i telefon żebymmogłazadzwonić po michała
były superowe 🙂

• Mamusie
ggulek napisał(a):
ewcia napisał(a):
ggulek napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
ggulek napisał(a):
Lady pomogły Ci te tabletki na włosy? Bo mi włosy garściami lecą, są już wszędzie. Mała już niejednego zjadła 😜

gulek ja tyle już na te włosy biorę, że nie wiem co pomogło. Wypadają mniej pewno dzięki hormonom, a odrastają chyba dzięki żelowi Biovax Med. Inneov brałam miesiąc, a trzeba minimum 3 miesiące i to drogie jest. Teraz sobie znów kupiłam i łykam, nie potrzebnie robiłam przerwę. Wypadaja mniej, widać szczególnie przy myciu, ale jeszcze wypadają.

dzięki, to spróbuję tego żelu może, ja łykam podwójną dawkę silicy, a anty już 3 miesiąc łykam więc to chyba nie hormony.

Gulciu, fajnie ze choc narazie jest ok, oby jak najdłuzej.
a czemu Ty łykasz te tabsy jak byłas u rodziców z dala od meza?? to ztreba ciagłosc zachowac koniecznie??

i lece, dobranoc, do juterka, mzoe sie pokaze 🙂

Biorę zapobiegawczo, bo przed ciążą miałam straszne okresy, częste, krwawe i miałam krwotoki przy tych tabletkach dla karmiących i dostałam teraz daylette, żeby to doprowadzić do normy 😁
Dostałam też jakieś tabletki na flore jelitową, bo mam problemy od porodu z wypróżnianiem i nie działają. Dalej raz na tydzień. Ma któraś też takie problemy?

hejo, aha glulciu juz rozumiem.
co do wyprózniania to ja bez woreczka i mam odwrotnie niz wy, wkurzam sie bo wstaje rano i jak zjem sniadanie to musze raz czy dwa isc do kibelka, a czasami i ebz sniadania latam. nio i na spacer nie moge wyjsc bo zaraz skretu kiszek dostaje, i to raczej jest prawie codziennie. dzis np byłysmy w tesciowa i dziewczynkami, fajnie było bo nie goraco i cały czas cos mnie tam kreciło, ale wytrwałam. paranoja z tym, bo załatwie co mam załatwic i do konca dnia spokój, ale rano to masakra raczej.a po porodzie to Iga ze mna cały czas w kiblu była, jak opowiadacie, i było tak ze ja ja np po nocy zaczynałam karmic,i szybko w połowie do lezaczka bo kibelek wzywał. jak pójde z nia na szczepienie to musze zapytac lekarza czy coc na to moge brac. a moe sie unormuje z czasem. juz po laparoskopii tyle było dobrze do czasu zajscia w ciaze, w ciazy dla odmiany miałam zaparcia a teraz zonk, i latam 😞

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Hej.
Astra u mnie pięknie słoneczko świeci 🙂 u nas po 5-ciu dniach bez kupska zawitała w końcu kupka i to dwa razy już 🤪

hejo, nie odzywałam sie bo cały dzien goscie, goscie , goscie, niedawno pojechali, dziewczyny spią, a ja siadam chwilke i tez lece lulu.

co do kupek to Ty mówisz ze po 5-ciu dniach kupa i nawet dwie, a moja Iga robiła juz 3x dziennie, a teraz jej sie nawet 5-6 zdarza 🙂 i zobaczcie, obie na cycu, a jak róznie to wygląda.

moja na cycu i jedną dzennierobi a czasem też jest przerwa 🙂[/quoaha. a co do sikania, jak tam sztunia u Majeczki?? regres czy ok??
nasza po tym wywarze z bobu juz 4 spania ma sucho i słoneczko w zeszyciku. mzoe zatrybiła, albo bób pomaga, hehe, nie ciesze sie, bo wiem ze mzoe byc róznie, ale jest postep, a jaka zadowolona jak sie nie zsika 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Hej.

moja na cycu i jedną dzennierobi a czasem też jest przerwa 🙂[/quoaha. a co do sikania, jak tam sztunia u Majeczki?? regres czy ok??
nasza po tym wywarze z bobu juz 4 spania ma sucho i słoneczko w zeszyciku. mzoe zatrybiła, albo bób pomaga, hehe, nie ciesze sie, bo wiem ze mzoe byc róznie, ale jest postep, a jaka zadowolona jak sie nie zsika 🙂

wiesz co stara sie sikać donocnika
ale casem nie zdarzy 🙂 alejst juz zdecydowanielepiej 🙂
ale np.ostatnio majka grillowała kupy umoich rodziców na działcewiec wyobrazce sobiejakwszystko było uwalone 🙂

• Mamusie
Lady z surowych śliwek? Bo jem suszone i morele blee i błonnika mega dużo, szklankę ciepłej wody z miodem na czczo, do wszystkiego już żołądek się przyzwyczaił. Koleżanka mi poleciła jakiś specyfik z apteki to go wypróbuję, podobno nie uzależnia tak bardzo.
Astra dzięki za przepis, właśnie zabieram się za robienie 😁
Ewcia i tak źle i tak, ale szczerze wolałabym chyba jednak często, bo raz na tydzień to taka chodzę spuszona, brzuch wybałuszony, a na dodatek dużo jem, bo teraz jestem na 1700 kcal ze zdrowego żarcia, a to dużo wychodzi...

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hej
wróciłam dozywych
dzisiaj znowu masakra
normalnie jużna pogotowie chciałam jechac
ale jakośmiprzeszło a cisnieniewnormie

oglądamwłasniejak baby wpierdalajaswoje łozyskobleeeeeeeeeee

a prpopos śliny....jak zobczyłam moją szwagierkę jakbrałałyzkęrosołu zmakaronem wkładała domordymiksowała ipodawała swojemu synkowy to po 3.razie nie wytrzymałam i uwage jejzwróciłam.olizywanie smoczków jest dla obrzydliwością

chciałam jechac kupić jeszcze kilkapierdułnoi tą sukienkę alesieboje żebypo drodzenie zemdlała
dzisiaj jest plan pojsciana spowiedźto mozepo skoczymy dosklepu 🙂
Majka znowu u rodziców!!!

a poza tymmam cudowne dzieci
pola była wyjatkowogrzeczna ranojakmnie scieło
Majkaprzyniosła mi wodęzszafki
i telefon żebymmogłazadzwonić po michała
były superowe 🙂

sztunia co z tobą?? Ty tak reagujesz an pogode czy co jest??

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Hej.

wiesz co stara sie sikać donocnika
ale casem nie zdarzy 🙂 alejst juz zdecydowanielepiej 🙂
ale np.ostatnio majka grillowała kupy umoich rodziców na działcewiec wyobrazce sobiejakwszystko było uwalone 🙂

tzn?? jak to grilowała kupy?? kupę robiła i kładła to na grilla?? tak??