Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja się zapomniałam pochwalić: kupa była normalna po marchewce. Nie bardziej śmierdząca, tylko gęstsza, ale problemów z jej zrobieniem nie miała. Dziś testujemy jabłko 🙂

• Mamusie
to tez zalezy od hm
ja mam kilka w poblizu
a zazwyzwyczaj w trzech urzeduje
w jednymna wyprzedaze bo tammay ruch
w tymnajblizej jest tkisobie wybór
a w takim wiekszymcentrumhandlowym zawsze znajde coś zarabistego
no ale np. bialego sweterka do sukienki kupicdlaMjaki nie mogłam 😞

o 11.30 idą dokina
a ja z polką na 15.00na szczepienie
nie zrobiłam jej morfologi mam nadzieje zemisię upiecze :P

• Mamusie
sztunia napisał(a):
to tez zalezy od hm
ja mam kilka w poblizu
a zazwyzwyczaj w trzech urzeduje
w jednymna wyprzedaze bo tammay ruch
w tymnajblizej jest tkisobie wybór
a w takim wiekszymcentrumhandlowym zawsze znajde coś zarabistego
no ale np. bialego sweterka do sukienki kupicdlaMjaki nie mogłam 😞

o 11.30 idą dokina
a ja z polką na 15.00na szczepienie
nie zrobiłam jej morfologi mam nadzieje zemisię upiecze :P

a dlaczego musiala miec morfologie robiona?

• Mamusie
U nas kupa po marchewce jasnożólta i mega rzadka 😮
Nici ze spaceru, drugi dzień leje 🤢 Wczoraj sprzątanie i pranie, bo w weekend nie było kiedy.
Fotki superaśne, piękne sztuniowe, Wikusia słodka i fajna stopa, mój się śmieje, że nasza ma 'pulchnostopie' 🙃, Janek jest tak kochany, że porwałabym go 😜
U nas 68 już czasem za małe, nie wiem co z tą rozmiarówką. Już 74 ubieram, ale tak jak mówiłam odwłok mamy długi. A jeden pajac na 62 wciąż dobry.
Wrócił nam dobry humor i zacieszamy do słonia.
Popijam kawą kanapkę z ogórkiem
Tak w ogóle to HEJA

ggulek napisał(a):
U nas kupa po marchewce jasnożólta i mega rzadka 😮
Nici ze spaceru, drugi dzień leje 🤢 Wczoraj sprzątanie i pranie, bo w weekend nie było kiedy.
Fotki superaśne, piękne sztuniowe, Wikusia słodka i fajna stopa, mój się śmieje, że nasza ma 'pulchnostopie' 🙃, Janek jest tak kochany, że porwałabym go 😜
U nas 68 już czasem za małe, nie wiem co z tą rozmiarówką. Już 74 ubieram, ale tak jak mówiłam odwłok mamy długi. A jeden pajac na 62 wciąż dobry.
Wrócił nam dobry humor i zacieszamy do słonia.
Popijam kawą kanapkę z ogórkiem
Tak w ogóle to HEJA

A u nas właśnie lekko pomarańczowa była miejscami 😁 I zbita gęsta, a nie taka rozmaślona po całej pieluszce jak to po mleku 😉 Ale wczoraj dużo tej marchewki zjadła po raz drugi. Smakowało jej i sama buzie otwierała jak łyżeczkę przybliżałam 🙂

My wczoraj pokonałyśmy pół słoiczka marchewki z jabłkiem i kupa tez była normalna, ładna 🙂 cieszy mnie to, bo kuzynka teraz wprowadza swojej córci 5-miesięcznej pierwsze jabłko, bo wcześniej małą brzuch bolał, wymiotowała i nie mogła zrobić kupki, więc odpuściła.

kawę muszę wypic, bo śpię na siedząco...

lady_m4ryjane napisał(a):

mulant my mamy ciotę w tym samym czasie zawsze. Ja też dziś zdycham, mam wrażenie jakby mi miało dupę urwać, coś jak przed porodem :/ I ja się pytam kiedy te plastry zaczną działać?

Kasia ty jesteś hardcorowiec 🤢

i dziecko rodzone też w tym samym czasie 🙂

mulant i urodziny swoje też mamy dzień po dniu 🙃

Dziecko beton to ja nawrzucałam do szafy trochę nowych szmat. Wczoraj robiłam porządek, bo mi zaczęła tylna ścianka od szafy odchodzić tak jest wypchana 🙃 Jeszcze mam całą masę rzeczy do obfotografowania. Powinnam też założyć konto na szafka.pl, żeby małej rzeczy powrzucać. Ale tego jest tyle, że chyba lepiej paczki porobić i na allegro wystawić, a co ciekawsze rzeczy pojedynczo. W każdym razie zapraszam na szafę 😉
http://szafa.pl/profil/lady_m4ryjane

Siema. Wczoraj na wieczór nie dałam małej paracetamolu, bo jakoś mniej jej te ząbki dokuczały w ciągu dnia i nie chciałam jej bez sensu lekarstwem faszerować i niestety miałam za swoje - zaś pobudka co godzinę 😠 I nic nie pomaga wtedy, cyc musi być i koniec! Drruga kawa wypita, a ja dalej wyglądam jak zombie. I do tego jeszcze ta pogoda... Żyć się odechciewa 😞

Mechanik nam wczoraj oddał samochód. 800zł w plecy, ale i tak myśleliśmy, że szarpnie nas to jeszcze raz tyle, więc spoko 🙂 Wyjazd do Rabki przenieśliśmy sobie na ostatni weekend lipca, tylko niestety do innego pensjonatu, tamta zaliczka nam przepadła. No ale przynajmniej gdzieś się wyrwiemy, a nie przesiedzimy całych wakacji w domu.

my dajemy tylko jabłuszko bo po marchewce brzuszek nas boli
my ubieramy 76-80 czasami i dobre jest 84 do spania piżamka przewiewna na 90 he he ale nic go nie uwiera i jest mu dobrze w tym
dziś przeżyliśmy z mężem przerażenie my se leżymy rozmawiamy a Hubert fikał w łóżeczku i dawał popalić karuzeli no i złapał karuzele i wiecie co podciąga mi się na niej skubaniec ale to jak przecież on ma tylko 4 miesiące a prawie usiadł taki silny i zaraz chłop obniżył łóżeczko i nie dosięga karuzeli 😁 😁

leliva napisał(a):
Lady, Mulant, ale się zsynchronizowałyście 🤪

Dzieci urodzone dzień po dniu, najpierw Werka, potem Hubcio i my dzień po dniu ja 17 maja a mulant 18, tylko inny rocznik 🙃 I ciota w tym samym czasie 🙃 To może zajdziemy z drugim w tym samym czasie???? 😁 Mamy szansę 😁

• Mamusie
leliva napisał(a):
Siema. Wczoraj na wieczór nie dałam małej paracetamolu, bo jakoś mniej jej te ząbki dokuczały w ciągu dnia i nie chciałam jej bez sensu lekarstwem faszerować i niestety miałam za swoje - zaś pobudka co godzinę 😠 I nic nie pomaga wtedy, cyc musi być i koniec! Drruga kawa wypita, a ja dalej wyglądam jak zombie. I do tego jeszcze ta pogoda... Żyć się odechciewa 😞

Mechanik nam wczoraj oddał samochód. 800zł w plecy, ale i tak myśleliśmy, że szarpnie nas to jeszcze raz tyle, więc spoko 🙂 Wyjazd do Rabki przenieśliśmy sobie na ostatni weekend lipca, tylko niestety do innego pensjonatu, tamta zaliczka nam przepadła. No ale przynajmniej gdzieś się wyrwiemy, a nie przesiedzimy całych wakacji w domu.

leliva a musi byćparacetamol
próbowałaś jakiś masci czy czopków viburcol, czy np. tej camilii na ząbkowanie?
no kasy troche poszło, no i fajnie że macie już kolejnakwaterę 🙂

• Mamusie
Dzień dobry my już próbowaliśmy jabłuszka,marchewki,zupki marchewkowej z ryżem i jarzynowej a ostatnio tej kaszki BoboVita Mnima i to mu najbardziej smakowało 🙂 I nie miał problemów z brzuszkiem 🙂
Dzień dobry mamy już dokłądnie 4 miesiące ale ten czas leci 😮 😁 🙂

http://i50.tinypic.com/2rfriia.jpg

lady_m4ryjane napisał(a):
leliva napisał(a):
Lady, Mulant, ale się zsynchronizowałyście 🤪

Dzieci urodzone dzień po dniu, najpierw Werka, potem Hubcio i my dzień po dniu ja 17 maja a mulant 18, tylko inny rocznik 🙃 I ciota w tym samym czasie 🙃 To może zajdziemy z drugim w tym samym czasie???? 😁 Mamy szansę 😁

nie kracz bo tak będzie he he he 🙂

Jaszminka napisał(a):
Dzień dobry my już próbowaliśmy jabłuszka,marchewki,zupki marchewkowej z ryżem i jarzynowej a ostatnio tej kaszki BoboVita Mnima i to mu najbardziej smakowało 🙂 I nie miał problemów z brzuszkiem 🙂
Dzień dobry mamy już dokłądnie 4 miesiące ale ten czas leci 😮 😁 🙂

http://i50.tinypic.com/2rfriia.jpg

gratulację od cioci mulant i Hubcia