Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ehh też chciałabym coś normalnego poczytać 😜 Teraz zaczytuję się w Symfonię C++ i szlifuję angielski 😉
Audiobooki uwielbiałam w autobusie słuchać jak na uczelnie jechałam 😉
A pro po polskich seriali, najlepszy dla mnie Pitbull 😜 Wciągał strasznie

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Prosta metoda Gulciu, on pali na balkonie, a Tobie się przez przypadek za każdym razem dziwnym trafem wiadro z wodą wylewa... 😉 Koleżanka tak walczyła z sąsiadem i przestał. Niektórzy nie rozumieją,że dym unosi się do góry i wlezie wszędzie.
Albo musisz to do bolu zgłaszać, może akurat będą przejeżdżali i chama spiszą. Rozmawiałaś z nim w ogóle? Bo niektórzy są na tyle kumaci,ze wystarczy zwrócić uwagę i zrozumieją 🙂

Wikusia zjadła pół słoiczka marchewki z jabłkiem, wypiła 40 ml herbatki rumiankowej i usnęla mi na rękach z umalowaną buzią 😁

Gulciu Werka je 5 razy dziennie. Już ma nawet stałe pory wypracowane, bo ona w dzień się jedzenia nie domaga tylko grzecznie czeka aż jej dam 😉 Tylko rano się domaga między tą 4:30 a 6:30. Tak więc je rano o której zażąda, potem o 9:30 niezależnie od tego, o której zje poprzednio, potem o 13 je ze słoiczka troszkę i mleko, potem o 16:30 i potem o 20. Czasem jakieś pół godziny w te czy wewte wychodzi. Tyle, że strasznie dużo je bo ten poranny posiłek i wieczorny zwykle po 200ml, a na pozostałe 150-170 (ostatnio tylko po 170), nawet jak zje trochę marchewki czy jabłuszka. Zaczęłam jej robić dłuższe przerwy bo po 3 godzinach nie chciała jeść wcale. Wypychała językiem smoczek i pluła.
Umówiłam się do dentysty na 15:45. Idę z Wernisażem 😉

• Mamusie
Astra napisał(a):
Prosta metoda Gulciu, on pali na balkonie, a Tobie się przez przypadek za każdym razem dziwnym trafem wiadro z wodą wylewa... 😉 Koleżanka tak walczyła z sąsiadem i przestał. Niektórzy nie rozumieją,że dym unosi się do góry i wlezie wszędzie.
Albo musisz to do bolu zgłaszać, może akurat będą przejeżdżali i chama spiszą. Rozmawiałaś z nim w ogóle? Bo niektórzy są na tyle kumaci,ze wystarczy zwrócić uwagę i zrozumieją 🙂

Wikusia zjadła pół słoiczka marchewki z jabłkiem, wypiła 40 ml herbatki rumiankowej i usnęla mi na rękach z umalowaną buzią 😁

Właśnie gość,który tak namiętnie pali jest pod sąsiadami obok, ale balkony i tarasy są tak ściśnięte więc do nas idzie ten dym, z wiadrem właśnie nie wypali bo lałabym na niewinnego sąsiada pod nami. 😁 2 razy kiedy palił, czy tam po paleniu zeszłam i dzwoniłam, nie otwierał debil. Chyba po prostu trzeba będzie po straż zadzwonić, w niedzielę przegiął samego siebie, co 10 minut palił 😮

• Mamusie
Lady jak było gorąco też miałyśmy 5 posiłków regularnie i było spoko, teraz ochłodziło się i głoda złapała, może zwiększę jej po prostu porcje bo je po 150, a na noc jedynie 180 😉 DO nocnego zaczynam stopniowo kleiku ryżowego dodawać.
A Wy już próbujecie jakieś kaszki po 4 miechu wprowadzać?

Dzieciaczek śpi, a ja się biorę za muffinki marchewkowe 🙂 Pierwszy raz robię, ciekawe czy mi wyjdą.

Lady, ja "Starcie Królów" wczoraj skończyłam czytać, od dziś się biorę za "Nawałnicę Mieczy". Chciałam skończyć trzeci tom, zanim do pracy wrócę, ale to mi się raczej nie uda:/ W międzyczasie jak mam chwilę, to serial Grę o Tron oglądam, ale z każdym kolejnym odcinkiem coraz mniej mi się podoba, bo za bardzo odchodzą od tego, co jest w książce.

Wracam do pichcenia 🙂

Lady, niezły Werka ma apetycik 😁 moja je co 3 godz po 120ml. ona stale śpi, a jak się budzi to jest głodna, marudzi i wpycha rączki, więc idę po butlę. Jadła już i po 150 i po 180, ale ostatnio nie, za to częściej chce jesc.

Wiecie, co mam na obiad? Parowkowo-makaronowe ośmiorniczki do tego sos serowo-cebulowy i sałatka z pomidorków koktajlowych z oliwkami. Synuś się domagał, niech ma, bo ostatnio jest taki grzeczny,że sam siebie przechodzi 😉 ciekawe, co na to tato 😁

No ej serio obżarciuch mały i fałdeczek coraz więcej 😁

Leliva grubo mnie przegoniłaś, bo ja czasem kilka dni do książki nie zaglądałam. Ona wciąga, ale że każdy rozdział jest o kimś innym to nawet jak się kończy w jakimś dramatycznym momencie to tak nie lecę dalej jeśli widzę, że o tej postaci będzie dopiero za jakieś 70 stron. Myślę Astra że byś domu nie zaniedbała przy tej książce 😁 No chyba, że byś musiała koniecznie przeczytać te 70 stron by dojść do danej postaci i tak z każdym wątkiem 🙃 Ja jestem dopiero w połowie Starcia... Serialu na razie nie tykam choć już go mamy.

Mężu dziś odkurzał i znalazłam taką pajęczynę w kącie, że mało zawału nie dostałam 😠 A niby to ja mam dużą wadę wzroku 😜

Astra mogę przyjść do Ciebie na obiad? 🙂

A co do kaszek to chcę wypróbować po jabłuszku. Jutro jeszcze jabłuszko. Dziś kupa była po jabłku jak po mleku. Żółta i rzadsza.

• Mamusie
strzałka
pogoda slaba
miały być hacea poki cowdomusiedzimy
moja mama nas odiwedziła bo lecąna wakacje w sobotę tomusiała się natulić dzieci
a ja w tym czasei byłamw new yorkerze oddaćkieckie- xle się w niej czułam 😞
kupiłambebczki czekoladowe,tarte z wisniami,
po siostre zadzwoniłam i zrobiłysmy sobie wypas !!!! 🙂
oczywisei to nasza słodka tajemnica przed tatą hahahha
dzisisj kurczaczki pieczone,

dzieciaki spia
poszłam usypiaćMajkę i mnie samą wzięło wiec odpadłam na 15minut i jestem jak nowonarodzona 🙂

ja jakimśmolem nie jestem
moze dlatego żejakzaczne czytac to musze skończyć
potrzebuje duzo czasu na to,a niemam
nacyztałam sieostatnio duzowszpitalu 🙂
duzooladam przy prasowaniu to fakt 🙂
ale teżwieczorami zmichałem czasem cośobejrzymy
zwłaszcza że teraz wieczorami jest w domu bo sklep zamyka o 24 wiecmamy 3h zebytaksam na sam pobyc ze sobą

• Mamusie
boze dziewczyny ratujcie, moja niunia tak placze ze szok i nawet na chwile nie przestaje 😞 reka cała w buzi, ale dziasła nie czerwone, czy to te cholrne zeby?? 😞 dałam pedicetamol ale narazie jeszcze nie działa, nosze na rekach a ona tak płacze ze skonam zaraz przy niej z bezradnosci 😞

ewcia napisał(a):
boze dziewczyny ratujcie, moja niunia tak placze ze szok i nawet na chwile nie przestaje 😞 reka cała w buzi, ale dziasła nie czerwone, czy to te cholrne zeby?? 😞 dałam pedicetamol ale narazie jeszcze nie działa, nosze na rekach a ona tak płacze ze skonam zaraz przy niej z bezradnosci 😞

współczuje ja daje paracetamol

• Mamusie
kurde moze te nasze dzidki wszystkie ytakie przez zeby
tylko u nas jakos srednio widac zeby sie na nie zapowiadało. ale mała od 3 dni tego kciuka ssie ostro i tak sie rzuca i placze czasami, ze wczoraj sasiadka co ma dwojke dzuieci wiekszych troche mówiła ze na bank zeby. nio zobaczymy. ale u nas zuza miała w 7 miesiecy zab i to wyszedł bez bolu wcale.

U mnie Bartek się obudził i cały czas co chwila wymiotuje.
Pytałam się co jadł u babci, bo w domu nic takiego podejrzanego, oczywiście dowiedziałam się dopiero jak je wyrzygał - śliwki 😠 Nie mówił mi,ze jadł i popił moją woda gazowaną... 🤢
Gorączka od razu 38st,zielony aż się zrobił bidul...

Wiki nadaje 🙃 😁

• Mamusie
ewcia napisał(a):

Do cyca ją.

Sztunia nie mów mi o takim jedzeniu, bo mi narobisz apetytu i nigdy nie schudnę 😁

Wiki śpi z tatusiem w objęciach, a Bartek biedny się męczy, już nie ma czym wymiotować to sama żółć z niego leci... 🙃

Byłyśmy u dentysty. Dostałam antybiotyk. Od razu powinna mi przepisać, a nie takie sranie po krzakach z jakimś płynem do płukania. Na policzek mi aż stan zapalny wszedł. Dziwne, że z zewnątrz nie widać opuchlizny.
A moje dziecko wyluzowało trochę zestresowanych w poczekalni ludzi. Piszczała, śmiała się, gapiła na wszystkich, że nawet taki gburowaty dziadyga, który cały czas siedział z ponurą miną zaczął się półgębkiem uśmiechać 🙃

Co do płaczu to moje małe od jakiegoś czasu urządza arie wieczorne, ale to raczej nie przez zęby. Zawsze po kąpieli gdy już ją ubieram zaczyna tak strasznie płakać, że potem nie możemy jej uspokoić przez długi czas, ani dać butli. Chyba jej się w kąpieli przypomina, że strasznie głodna już jest, a potem jak się rozryczy to już jeść nie chce. Ale to masakra jest, bo płacze strasznie, nawet się zanosi, jak się lekko uspokoi i chcę dać jej butlę to ona dalej w ryk od nowa. Gdy się w końcu uspokoi po tym jak razem z Łukaszem stajemy na głowie dosłownie, tańczymy, śpiewamy, bujamy na rękach, cudujemy to je bardzo szybko i zachłannie. Nie ma przy tym twardego brzucha i nie wygląda by brzuch ją bolał. Najpierw myślałam, że to dlatego, że jest zmęczona i kładę ją teraz spać koło 18 na drzemkę by wytrwała w kąpieli, ale to nic nie daje. Arie są dalej. Teraz spróbujemy dać jej najpierw butlę, a potem kąpiel. W dni, w które nie ma kąpieli nie ma awantury 😮 Na pewno też nie marznie, bo cieplutka jest cała, a jak się rozkręci to się robi spocona. I jak to wytłumaczyć? Zdaje mi się, że nasze dzidki osiągają teraz wiek, w którym mogą zacząć marudzić i bez powodu.
Wczoraj miałam hardcore, bo Łukasz był dłużej w pracy i kąpałam ją sama. Szczęście wrócił gdy zaczynała się akcja z butlą i stawaliśmy na głowie razem. A po kąpieli jak wcześniej były masaże, oliwki itd. tak teraz na nic nie mogę sobie pozwolić, tylko muszę ja migiem ubierać.