Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ło matko Astra, przerażasz mnie 😮 Właśnie takich sytuacji się obawiam przy wychowaniu. Teraz jest słodkim niuniem ale jak będzie kiedyś - ehh.
Może faktycznie obraź się, bądź smutna. Może coś się w nim ruszy. W końcu to tez człowiek, nie tylko dziecko.

Wiecie co? Dobrze, że ja karmie piersią bo moje dziecko by głodowało :P Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiaaaaaam mleko w proszku od zawsze a Bebiko to już w ogóle jest pyszne :P Póki stało zamknięte na wszelkie 'w' to było ok, ale że w sobote mnie nie było to młode dostało od Karola butelke. No i otworzył. Aaaaaaaaa włacha się zażeram :P Ale troszeczke ☺️

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
moja za to sie obraziła dzis na słoiczek z wiekszymi kawałkami, chyba ryz jej nie pasuje, bo luje, nie chce buzi otworzyc. wiec jak zupki nie to dałam jogurcik, buzie otwoerała ze hoho, ale zupki dzis nie 😞 ale mzoe pzrez to gardełko, moze te wieksze kawałki ja podrazniaja dodatkowo, wiec odpuszczam jej dzis...

• Mamusie
astra ciezko mi radzic bo ja mam jeszcze malucha
ale najwazniejsze to nie wdawac sie w dyskusje
bo potem dochodzi do pyskówki i konczy sie mega wkurwem i laniem
a tego nie powinno byc
ja jestem za karaniem ale w ostatecznosci
bo jak co chwile katra bedzie to tez dziecko bedzie miec to w dupie
najwazniejsze to sprzedac swoje argumenty krótko i zwiezle
oczywiscie wysłuchac tez dziecka
i zadecydowac co dalej

kurwa ja pierdole co ja mowie
astra nie mam pojecia co ja bym zrobiła
poczekam te 3 ;ata
a teraz cie mocno caluje

• Mamusie
sztunia napisał(a):
astra ciezko mi radzic bo ja mam jeszcze malucha
ale najwazniejsze to nie wdawac sie w dyskusje
bo potem dochodzi do pyskówki i konczy sie mega wkurwem i laniem
a tego nie powinno byc
ja jestem za karaniem ale w ostatecznosci
bo jak co chwile katra bedzie to tez dziecko bedzie miec to w dupie
najwazniejsze to sprzedac swoje argumenty krótko i zwiezle
oczywiscie wysłuchac tez dziecka
i zadecydowac co dalej

kurwa ja pierdole co ja mowie
astra nie mam pojecia co ja bym zrobiła
poczekam te 3 ;ata
a teraz cie mocno caluje

no ja mam w sumie zuzie , ma 3 lata i 8 miesiecy, wiec juz niby starszak, ale narazie, jak wczesniej pisałam nie miałam jakichs takich jazd. zreszta teraz jak jest w pzredszkolu to jedyna jazda z tym spaniem , ona zmeczona i tak nam sie dzien zawsze wczesniej konczy, ni pogadac, ni sie pobawic. szkoda mi jej... i ubolewam nad tym ze tego zcasu tak mało, ale jakos sie moze ustabilizuje jednak. ona z tym spaniem sie upora, wypocznie, przyzwyczai sie i bedzie inaczej, a do tej pory pewnie jazdy...

• Mamusie
Astra...wspołczucia 😮

jade po Niko,bo z tatusiem na polu jest

teraz zrobie dla niego obiad,bo specjalnie zostawilam

dziewczyny mam zawroty głowy
zamkne oczy to mam odlot 😮
najgorzej jaj trzymam ALana na rekach
wczoraj maz mnie musial trzymac jak si edo niego przytulilam na ''dzine dobry'' 😮 ☺️

maz mowi,ze tez mu sie w glowie krcilo w pracy 😮

chyba do nerurologa do umowie

• Mamusie
dziewczyny, a pewnie Lady bedzie najbradziej zainteresowana, sa posiłki i deserki z bobovity w e-leclercu.

małe słoiczki z zupka w gazetce 2x125g, za 6,95 to mzoe sie srednio opłaca. zreszta ja obiadków to mam z popzredniego razu.
i deserki 2x190g, za 5,65zł, owoce lesne z jogurtem widac, po 8mcu chyba, juz zamknełam gazetke. co prawda gazetka od 16-go była a ja sie teraz obejrzałam. ale mzoe nie rozebrali w sklepie, zalezy gdzie...

• Mamusie
ewcia napisał(a):
moja za to sie obraziła dzis na słoiczek z wiekszymi kawałkami, chyba ryz jej nie pasuje, bo luje, nie chce buzi otworzyc. wiec jak zupki nie to dałam jogurcik, buzie otwoerała ze hoho, ale zupki dzis nie 😞 ale mzoe pzrez to gardełko, moze te wieksze kawałki ja podrazniaja dodatkowo, wiec odpuszczam jej dzis...

Ewcia moja ostatnio doatała rosołek z kawałkami ryżu i go wyrzygała 🙂 myślę, że to przez te duże kawałki jedzonka 🙂 dziaiaj jadła zupkę wiosenną z kurczakiem i koperkiem i też były duże kawałki marchewki i ziemniaczków, na początku wpieprzała, aż się trzęsła za łyżeczką, ale pod koniec już miała odruch wymiotny i dawałam po troszeczku. Musi się nauczyć jeść większe kawałki warzyw bo później będzie ciężko.
Astra, niefajnie masz z Bartusiem. Myślę, że on jakiś etap buntu przechodzi. Średnio co dwa lata dziecko ma bunt :/ ja nie chcę żeby mała rosła 🙂 teraz mnie doprowadza czasami do szewskiej pasji a co dopiero później? 🙂 będę z domu uciekać 🙂

• Mamusie
Młody mial isc spac
chciala spacer odpuscic,bo jest mega mgla

ale trudno
ubierzemy sie
mlodego nakryje przykryciem na nozki i wyruszamt na wiche
a po drodze do tesciowej na tort urodzinowy od szwagra
ciekawe czy bedzie dobry
bo wczoraj juz bylo pozno na tort wiec zamowilismy pizze
ale szwagier sie ucieszyl z prezentu 😉

a na meza zbroja za mala 😠odsylam
kupi sobie w sklepie

Niko buty rozwalil
wlasnie dalam je na plukanie,bo cale z blota i do reklamacji pojda
we wrzesniu kupione
80zl droga nie chodzi
tylko teraz jest bez butow i musimy kupic drugie

spadam

Astra buziolki
ciagle mi w glowie siedzi ten Twoj szatan maly
ale jestem dobrej mysli,ze uda Ci sie do niego wejsc
przegadac do rozumu

Alan szaleje w hustawce z Niko
ale sie smieje

Katechetka pochwalila dziisaj Niko
taki grzeczny i dokladny 🤪
tak mi slodzila,az mi sie milo zrbobilo

ogladali film o Karolu
pozniej mieli narysowac co zapamietali czy cos takiego
i moj kochany grzeczny Niko..............narysowal zajebisty czołg 😮
mamusiu,bo tam bylo o wojnie 😁 😁
tylko skubany taka maszyna narysowal,ze musialam pochwalic
nawet flaga Polski byla 😜

Padam na twarz, cały.dzień zapieprz, ja z gorączką, wróciłam do domu to jeszcze sprzątanie mnie czekało, bo jutro teściowa przyjeżdża się młodą zajmować. Ula troszkę kaszle, mam nadzieję ze to na ząbki i że nie sprzedałam jej wirusa 😞 Jak o 6 rano wstałam tak teraz dopiero usiadłam i to tylko dlatego, że cześć roboty olałam. A mąż co? Stwierdził że musi odpocząć i mi nie pomoże 😠 😠 😠 Będzie jeszcze potrzebował pomocy!
Pożaliłam się, idę spać.

Dziś przykry poranek 😞 Mój Skarb rozpłakał się jak drzwi otwierałam by wyjść. Ale słyszałam wychodząc, że Łukasz szybko ją uspokoił. Po prostu akurat tak siedziała, że widziała drzwi pierwszy raz gdy wychodzę 😞 Mam nadzieję, że będzie ok.
Wczoraj natomiast zrobiła Łukaszowi awanturę przy deserze o 16. Tak się przyzwyczaiła, że ostatnio przychodzili po mnie do pracy i potem ja jej dawałam deser, że innej opcji nie przyjmuje. Ja wróciłam to się ucieszyła strasznie, przywitałyśmy się, a potem sadzam ją w foteliku, chwytam za słoik, a ona już z dziobem otwartym siedzi 🙂 Nie ma bata deser musi dawać mama 😉
Była też u mnie Magda wczoraj na chwilkę na kawke po pracy bo blisko dość pracuje. Jagoda nareszcie zdrowieje. Niania jest super. Nagrali ją i bardzo fajnie się dzieckiem zajmuje. Cały czas do niej gada, śpiewa i mówi ładnie: Słoneczko, Kwiatuszku itd. Nauczyła mała podawać rękę na cześć i machać robiąc papa 😁 Magda mówi, że niania w ogóle prawie nie musi jej nosić i ona grzeczna jest, a od mamy wymaga noszenia, bo się tak przyzwyczaiła. Jeszcze Magda ma wyrzuty, że jest w pracy to tym bardziej ją nosi, więc mała się dopomina coraz bardziej. Fajnie, że dziewczyny trafiły na tak fajną nianię z ogłoszenia i nie dużo bierze bo 7zł za godzinę. Magda się zastanawia nad żłobkiem i jeśli się zdecyduje to ja może nianię przechwycę 😉 Ja do żłobka dziecka nie poślę za Chiny Ludowe po tej ostatniej aferze w prywatnym wrocławskim.
Astra trzym się :*

• Mamusie
Kurde to tylko moja jakaś taka opóźniona, nie chce siadać skubaniec mały no!
Na kolankach staje ale nie udaje jej się do przodu popełznąć 😞 aaaaa.
Łeb mi pęka. Wczoraj mnie przewiało i dzisiaj nici ze spaceru bo matka ledwo żywa. Jeszcze 4 pobudki w nocy to już komplet :/
Idę się harakiri popełnić.

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Kurde to tylko moja jakaś taka opóźniona, nie chce siadać skubaniec mały no!
Na kolankach staje ale nie udaje jej się do przodu popełznąć 😞 aaaaa.
Łeb mi pęka. Wczoraj mnie przewiało i dzisiaj nici ze spaceru bo matka ledwo żywa. Jeszcze 4 pobudki w nocy to już komplet :/
Idę się harakiri popełnić.

Twoja jakies pozy do raczkowania robia
Alancisko zero
jak go posadze to siedzi

a wiec z Mania wszystko ok 😘

• Mamusie
Hejko 🙂

Posłałam moje cygańskie dziecko do żłoba, dziś chyba do 14 zostanie 🙂 Łajza się tak uśmiechała na widok cioci Żanetki, że nawet się nie martwie ;] Aczkolwiek wieści typu wrocławski żłobek są porażające, myśle jednak że nie mozna generalizowac. Mam nadzieję, że ten nasz żłobek jest wporzo.
Lady odnosnie niani i mamy - to chyba tak jest że dzieciory wyczuwają i przy matce zwykle pokazują na co je stać ;] Moja mama tez to stwierdziła bo jak Ona się nim zajmuje to jest grzeczniusi i nawet sam usypia. To samo w sobotę jak spędził cały dzień z Karolem. Poza akcją w nocy to nawet nie zajęknął. A w niedziele jak już ja byłam w domu to marudził i wymuszał na mnie wszystko :]

hej ho
mamuchna wczoraj była, tzn przyjechali pod pretekstem pożegnania, bo tato dziś już wyjechał i chciał się z dzieciakami pożegnać. Kasę mi oddali 🙂
ale mamy wkurwa, bo chyba głównie to chodziło o to,żeby się nową bryką pochwalić 🙃
Zawołaliśmy teściów i długo żeśmy siedzieli, na koniec z teściową wypiłam wino i mam dziś kaca.

Mąż z Bartkiem jakąś wstrząsającą rozmowę odbyl - nie chcę wnikać, grunt,że młody ma odwrót o 180stopni. Zobaczymy, na jak długo. Ja tam nadal na niego jestem zła.

Wikusia śpi. Dzisiaj cudem na śpiku udało mi się jej dać do picia soczek bobo fruta 🙂
Zaraz chłopaków wywalam do fryzjera i po wołowinę, robię strogonowa 😜