Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Moja kumpela miała jakis pchacz co się blokował, że dziecko nie mogło rąbnąć.
A co do smyczy wszystko to zło jak się za wcześnie używa. Smycz według mnie to dobra opcja dla dziecka, które już ładnie śmiga, w ogóle nie chce jeździć w wózku, a jeszcze się może przewrócić, więc asekuracyjnie taka smycz się przydaje po to by osoby takie jak ja czy Kasia nie umarły z powodu kręgosłupa.
Dzień dobry. Ledwo żyję. Werka ma poduchy zamiast dziąseł i wstaje coraz wcześniej. W nocy ładnie śpi, ale te jej wczesne pobudki to dla mnie masakra. Dziś przed 5 już fikała. Chyba czas kupić jakiś żelik. Co polecacie, bo tylko Camilia utkwiła mi w głowie?

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Moja kumpela miała jakis pchacz co się blokował, że dziecko nie mogło rąbnąć.
A co do smyczy wszystko to zło jak się za wcześnie używa. Smycz według mnie to dobra opcja dla dziecka, które już ładnie śmiga, w ogóle nie chce jeździć w wózku, a jeszcze się może przewrócić, więc asekuracyjnie taka smycz się przydaje po to by osoby takie jak ja czy Kasia nie umarły z powodu kręgosłupa.
Dzień dobry. Ledwo żyję. Werka ma poduchy zamiast dziąseł i wstaje coraz wcześniej. W nocy ładnie śpi, ale te jej wczesne pobudki to dla mnie masakra. Dziś przed 5 już fikała. Chyba czas kupić jakiś żelik. Co polecacie, bo tylko Camilia utkwiła mi w głowie?

Dentinox N też jest bardzo dobry. Moja dzisiaj o 2 pobudka, później o 4 i wstała o 7 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Dziś przed 5 już fikała. Chyba czas kupić jakiś żelik. Co polecacie, bo tylko Camilia utkwiła mi w głowie?

witam w klubie 😞
ja uzywam camilia i dentinox
Alan spal ze mna i jeszcze plakal co 2h 😮

Moja też marudzi i co jakiś czas płacze, nie wiem czy to ząbki czy pleśniawki. Bo ma w buzi dwie białe kropki na podniebieniu, jedna na miejscu lewej trójki, druga zaś na miejscu prawej trójki, ma to już od około miesiąca. Smaruje aftinem i nic nie schodzi, więc to może nie pleśniawki...

• Mamusie
Cze :]

U nas noc wyjątkowo dobra jak na ostatnie czasy bo pobudki dwie o 23 i 4 ;]
Nie gorączkuje narazie więc zadowolony wpierdziela miśka.

Na zęby mamy bobodent, Sztunia pisała że też calgel jest fajny 🙂 Do wyboru do koloru :] Szkoda tylko że te żele nie zapobiegają chorobom przyząbkowym 🤢

Kasia Jasiek tez miał takie kropeczki białe w buzi, nawet myślałam że to zęby ale to nie były zeby i w sumie nie wiem co bo chyba zeszło 😁

Izu cycuchy nie wybuchły w nocy? Juz ładnie je? 🙂

A co sądzicie o pchaczach i jeździkach w jednym? Trochę to większe jest, ale są dwie opcje. Fizjoterapeutka mówiła, że zarówno pchacz jak i jeździk, na którym dziecko siedzi okrakiem jest ok. Tylko chodzikom mówimy zdecydowane nie.
Wczoraj kupiłam Niuni komplet zimowy z H&M czapa, szalik, golf i rękawiczki, a sobie płaszcz z Zary. Oczywiście przez net, bo nie chce mi się nigdzie ruszać w tą pogodę 😞 Dziś chyba jeszcze nie przyjdzie to wszystko :/

• Mamusie
A co sądzicie o pchaczach i jeździkach w jednym? Trochę to większe jest, ale są dwie opcje. Fizjoterapeutka mówiła, że zarówno pchacz jak i jeździk, na którym dziecko siedzi okrakiem jest ok. Tylko chodzikom mówimy zdecydowane nie.
Wczoraj kupiłam Niuni komplet zimowy z H&M czapa, szalik, golf i rękawiczki, a sobie płaszcz z Zary. Oczywiście przez net, bo nie chce mi się nigdzie ruszać w tą pogodę 😞 Dziś chyba jeszcze nie przyjdzie to wszystko :/

wlasnie ten Hipcio z Fisher to jezdzik i pchacz w jednym

• Mamusie
czesc dziewczyny, po ciezkiej nocy, spac nie mogłam, Igusia sie obudziła i tez ie mogla spac, zuzia płakała, nie wiem czego, prawie cała noc i pobudka o 5:30 😞 zdazyłam ze wszytskim i byłam w pracy o 7:10 🙂
zyje, praca wre, terminy, terminy, terminy....
kawe pije, sniadanie jjem i piszę decyzję.... hehe
ale tak jak pisałyscie lepiej duzo roboty i zawrót glowy kolorowy bo nie mysle o małej, i nie martwie sie tym czy zjadła, czy nic nie boli itd.
nie wiem czy bede miała czas sie odezwac. podczytywac tym bardziej, ale mam sie dobrze mimo niewyspania.
buziaki i miłego dnia dla was i bobasków.
dzieki za wsparcie, bo przeczytałam was i wiem ze trzymałyscie kciuki i myslałyscie wczoraj o mnie 😉 buziaki

• Mamusie
fikumiku napisał(a):

Izu cycuchy nie wybuchły w nocy? Juz ładnie je? 🙂[/quote

jak sie obudzil o 2.30 to myslalam,ze zesram sie z bolu
najpierw dalam jeden cyc napil sie troche i drugi musialam dac,bo kamienie mialam

o 8 cos tam sie napil,ale malo

mam nadzieje,ze drugie sniadanko ,obiadek i podwieczorek ładnie zje

• Mamusie
hejo
jakiego ja ma super męża 🙂
po pierwsze wczoraj mnie fajnie wymasował gdy wyprasowałam górę prania
kolejna góra dziś :P
poza tym Pola obudziła się po 1 i wstał z mlekiem i poszedł do niej i tak frytka spała do 5 🙂
i wtedy ja poszłam po nią i wzięłam do łóżka, nakarmiłam, odłozyłam i bogstan trwał do 6.30 bo wtedy dwie się obudziły
poza tym jak wczoraj zeszłam na dół to był taki rozpizdziel z garami że osłabłam, i tylko troszkę przymarudziłam
a on dzisiaj rano posprzątał
ach słonko świeci, chciałabym wyjść a tu dupa
jedynie dzieci mnie już wkurwiaja, bo Majka dostaje znowu furii, do tego katar, z flegmy zarzygała mi łózko i wogole, a POla ma jakieś owsiki w dupie bo usiedziec w miejscu nie moze
calgel to nie ja 🙂 ja dentinox i camilia 🙂 i czopy viburcol

• Mamusie
Doti napisał(a):
Dzień dobry, przepraszam że Wam się wątek wcinam ale przymierzam sie do kupienia chusty do noszenia i szukam porady. Czy warto wydawać blisko 200zł czy te dużo tańsze (55zł) z firmy Pentelka też są dobre?

Hej Doti, u nas większość ma pentelkę i wszystkie jesteśmy zadowolone 🙂