Skocz do zawartości

MAJÓWECZKI 2012 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ilka napisał(a):
Dziewczyny mam do Was pytanko, od czego zacząć rozszerzanie diety dziecka? I od kiedy Wy zaczynałyście? Jaś ma już prawie 4 mies i jest karmiony wyłącznie piersią, ale chciałabym za jakieś 2-3 tyg zacząć podawać mu coś dodatkowego.

Ilonko wysłałam Ci prywatną wiadomość 🙂

• Odpowiedzi 835
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
giga737 napisał(a):
Witam jestem tu nowa mam problem 😞 moja córeczka ma niecałe 5 miesiecy do tej pory mialam bardzo duzo pokarmu i nagle jego ilosc bardzo zmalała 😞 co mam zrobic zeby to zmienic chce karmic córcie jak najdłuzej nie chce stracic teraz pokarmu 😞 POMÓZCIE !!!

hej
a na jakiej podstawie stwierdzasz, że ilość pokarmu zmalała? Bo może po prostu masz mniej "nabrzmiałe" piersi bo pewnie część mleczka z piersi Emilka chętnie zastąpiła posiłkami stałymi i ilość pokarmu z lekka sie zredukowała?
No dociekać nie będę jedno jest pewne dostawiać jak najczęściej i można pić pyszne herbatki laktacyjne 😁 AAAAAA i baaardzo ważne Iga Ty musisz duuużo pić płynów!
powodzenia 😁

• Mamusie
Tysia Ty drugiego głodomorka byś wykarmiła 😉
Co do ilości mleka to jak pisze Joanna, niekoniecznie tak musi być. Może twoje dziecko ma skok rozwojowy i potrzebuje więcej mleczka. Przystawiaj jak najwięcej do cycka. Dużo pi. Mi pomaga zielona herbata, choć za dużo mleka nie mam niestety

• Mamusie
cześć wieczornie!

No wiecie? co się dzieje? skoro na naszym skromnym forum przytrafiły się dwa podobne przypadki z dziećmi i policją to wyobraźcie sobie jak jest naprawdę w skali całego kraju!
Biedne dzieci!
Przynajmniej ta niuńka miała szczęście, że żyje a nie jak ten chłopczyk w Pruszkowie na śmieci wyrzucony i nawet nie chcę dociekać jak umarł! 😞

• Mamusie
No nie, znowu policja!? Aż strach pomyśleć, że w sumie zaraz do nas może zapukać...
Dzisiaj Hubi spadł z łóżka na głowę. Tzn Bartek mu pomógł bo nie widzę szans żeby był w stanie leżąc na brzuszku głową do krawędzi w sekundę (obróciłam się żeby włożyć karton na szafę) zrobić ruch taki żeby spaść. Jak sie obróciłam to widziałam jak spada na główkę. Dużo płaczu było, jeden i drugi oczywiście płakali. Chyba wszystko ok.
BArtek jest generalnie niemożliwy. Huberta na krok nie odstępuje, całowałby go i przytulał non stop ale przy okazji siada na niego, przydeptuje, szarpie, poddusza i... spycha z łóżka. Wygląda na to, że robi to zupełnie neiświadomy konsekwencji ale i tak opierdzielamy na każdym kroku a Bartek zawsze przez łzy mówi "ja go tylko chciałem przytulić i pogłaskać".

• Mamusie
Dzięki dziewczyny za pomoc moze poprostu nie potrzebnie panikuje 🙂 za czełam pic wiecej bawaki i zauwazylam ze znowu piersi bardziej nabieraja ale nie tak jak wczesniej chyba ze to sie jeszcze zmieni 🙂 przystawiam Emisie tak czesto jak sie da 😁 bd walczyc o to mleczko 😁 chce karmic przynajmniej do 1 roku życia moją córeczkę 🙂 jeszcze raz dziękuje 🙂
a przy okazji moge sie wam pochwalic jakie postepy robi moja Emi 🙂 jak robi kupe mowi ''EEE...'' 😁 jutro idziemy po nocniczek i zaczynamy ja uczuć 😁 3majcie kciuki 🙂

• Mamusie
asia to wrzuć te zdjęcie 😁

a przygryza Cie przy karmieniu?

Oj ciężki ma żywot póki co Twój Hubert!, na pocieszenie moja 5-latka też ma "za mocny" uścisk 😁

U mnie bąbel raz wpadł między łóżko a ścianę głową w dół, bo na szczęście reszta się nie zmieściła i to też była sekunda ale sam się tak załatwił- nawet mu łezka nie poleciała...

• Mamusie
Iga, kobieto czy ona Ci z tego nocnika nie bęcnie?
ale swoją drogą zabawnie to wygląda pewnie z tym sygnałem dziękowym, mój siedzi cichutko jak kupke zrobi- jak go już przyłapię to tylko dlatego, że poczuję i widzę jak robi wielkie oczy i czerwienieje na twarzy 😁
Dobrze, że udało sie popędzic troche tej laktacji 😁

• Mamusie
Hej 🙂
U nas tak samo wygląda robienie kupy jak u Joanny 😁 czyli na Indianina 😁 😁 😁 😁 no chyba ze jakaś ciężka sprawa to czasem jakieś dźwięki 😁 😁
u nas po temperaturze i wiecie chyba czym było to spowodowane..... tym ze miała zatwardzenie po chrupkach kukurydzianych.... 😮 😮 😮 😮 😮 w końcu wróciło moje grzeczniutkie dziecko bo tak to była syrena na okrągło 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
my na razie bez jakichś upadków, na szczęście 🙂 Bartek tez nic Ance nie robi, czasem chce zabrać ja na ręce albo tuli, no czasem jej ściśnie mocniej rękę jak on ogląda bajki a ona go dotyka 🤪 i tyle ale co będzie potem jak zacznie mu ruszać zabawki to już sobie to wyobrażam 😁 😁 😁 już jej parę razy wyrwał ulubionego słonika Hefalumpka 😁 aż nagadać się nie mógł ze to jego a nie Ani 😆 tak ze teraz to pewnie cisza przed burzą 🤪 🤪 🤪