Skocz do zawartości

MAJÓWECZKI 2012 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 835
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czesc mamusie!
Jej Tysia mam nadzieje, e z Adasiem wszystko dobrze już. Bidulek mały. Wiadomo co mu było?
Ania mój Adaś też jeszcze nie siedzi, za to się przemieszcza, narazie tylko do tyłu, ale już zaczyna przebywać w pozycji do raczkowania i tak śmiesznie próbuje iść do przodu. Mój słodziak kochany 🙂 A pozatym to coraz mniej mi śpi, w ogole zrobił sie marudny. Ja praktycznie straciłam pokarm, więc jest karmiony buteleczką i od czasu do czasu cycem. I chyba jednak nie wracam do pracy, nawet nie chce tego komentować, bo mam przez to mega doła. 😞

• Mamusie
hej po przerwie! Normalnie nawet nie miałam czasu komp włączyć.

cześć Ania z Trójmiasta 😁 jak jestem czasem taka zalatana przy tej dwójce i pomyślę, że jeszcze miałbym teraz do pracy wrócić.... ciągle tylko kontrole, rehabilitacja x2 dzieci.......eee co się będę rozpisywać. A jeszcze pogoda nie nastrajająca pozytywnie.

dobrze, że już ku lepszemu z Adasiem, ale Tysiu co mu było?

no mój też taki charczący, głównie jak za długo na pleckach leży.

• Mamusie
a jeśli chodzi o ten przełom kiedy usiadł to strzelił tylko kilka razy popisówę przy ludziach i na razie jest z siadem standardowo- czyli boczny siad rewelacja, taki normalny niezły ale już sam jakos nie chce sie podnosić do siadania 😜

za to jak u Jystyny cosik kombinuje teraz z raczkowaniem, może dlatego że rehabilitantka zaczęła właśnie wstępne ćw do startu na czworaka 😁

• Mamusie
Adaś zachłysnął się wymiocinami ja tam podejrzewam dostał na pól roczku taką małpę widze ,że z głowy jej włoski wychodzą podejrzewam ,że to ona była chyba sprawcą pokłknął kłaczka i wymiotował... a przy okazji zrobili szeregi badań mu pod każdym względem laryngolog,kardiolog,okulista usg przez ciemiączko usg brzuszka wszystko si! badanie krwi moczu i tam jakies podwyższone normy dlatego antybiotyk ,żeby nie rozwinął się stan zapalny ale już jest dobrze z nim tzn wyniki w normie!! 🤪

• Mamusie
Cześć dziewczyny!
Justyna, nie dołuj się! Jeszcze będziesz wspominać ten czas spędzony z dziećmi jako wspaniały okres w życiu!
Bez sensu z tymi migdałami 😞 Tyle dzieci ma z nimi problem! No ale jak niedosłuch to rzeczywiście trzeba robić zabieg. Jakie badanie robiliscie Asia? Orientowałaś się już w kolejkach na zabieg?
Tysia, fajnie, że masz Adasia przebadanego, chociaż takie plusy w tym zajściu całym.

• Mamusie
Tyssiiaa napisał(a):
Adaś zachłysnął się wymiocinami ja tam podejrzewam dostał na pól roczku taką małpę widze ,że z głowy jej włoski wychodzą podejrzewam ,że to ona była chyba sprawcą pokłknął kłaczka i wymiotował... a przy okazji zrobili szeregi badań mu pod każdym względem laryngolog,kardiolog,okulista usg przez ciemiączko usg brzuszka wszystko si! badanie krwi moczu i tam jakies podwyższone normy dlatego antybiotyk ,żeby nie rozwinął się stan zapalny ale już jest dobrze z nim tzn wyniki w normie!! 🤪

witam! no to szczęście w nie szczęściu! resztę życia w zdrowiu dla Adaśka 😁

• Mamusie
Asia dziś dopiero będę dzwonić i pytać o terminy na zabieg, bo wyniki odebrałam w pt popołudniu a wczoraj to prawie cały dzień poza domem- ale już wiem od pediatry, że trochę to potrwa!
u Maryli jakaś w ogóle grupa feralna w przedszkolu, bo co jakiś czas ktoś wraca po zabiegu.

a badania: RTG nosogardła i tympanometrię w poradni audiologicznej

• Mamusie
Dudasia leć na ten zabieg wycięcia prywatnie bo przynajmniej u nas kolejki na ok 1 rok no i prv pobyt w szitalu trwa ok 5 godz a państwowo 3 dni!!!! jak z Twoim powrotem do zawodu? wróciłaś już do fizjoterapii? udaje Ci się jakoś połączyć pracę i dzieciaki?

u nas wszyscy zdrowi tylko zmęczeni rodzice na maxa bo dziewczyny coś nie chcą w nocy spać :/
zatranawiam się czy dobrze zrobiłam wracając do pracy - szkoda mi momentów które mnie omijają .... mam wrażenie że dużo tracę ... eszzzzz

• Mamusie
Ania, ja nie wróciłam do pracy i pewnie jeszcze z rok minie zanim zacznę powoli wracać. Bo tak na poważnie to chyba dopiero jak Hubert do przedszkola pójdzie 🙂 Póki co gabinet swój wynajmuję więc luz. A co do zabiegu to jest jedno ale z tym szybkim wypisem bo ponoć rzeczywiście dziecko czuje się dobrze po zabiegu ale w nocy po zabiegu zdarzaja się krwotoki no i co wtedy zrobić jak jesteś w domu i Ci sie przytrafi?? Muszę lekarza o to wypytać przy następnej wizycie. Ile płaciłaś Ania? Bo u nas to będzie coś ponad 4tyś za 3-ci i podcięcie podniebiennych. Kurcze, mam nadzieję, że Hubert nie będzie miał przerostu migdałków 😞

• Mamusie
Tysia, to pewnie teraz próbujesz się nacieszyć Adasiem na zapas 😉 Gdzie te chore dzieci biegały, w szpitalu?? My teraz omijamy skupiska ludzkie dużym łukiem co by dzieci doszły do siebie. Ale szkoda mi Bartka bo tak lubił te zajęcie przygotowujące do przedszkola... No i basen opłacony nam cały czas przepada :/ Ech no..

• Mamusie
hej
Tysia ja wróciłam ponad mieś temu do pracy - jeszcze na macierzyńskim - tyle że pracuję częściowo z domu ale i tak wiadomo już się myśli o pracy a nie o dzieciach i jakoś tak mam wrażenie że jestem niby w domu ale nieobecna myślami eszzz

Dudasia płaciłam 3,5 i badania krwi przed (ok 200pln) , dostałam komórkę lekarza i miałam dzwonić o każdej porze dnia i nocy gdyby coś mnie niepokoilo - Domka noc po operacji przespała jak suseł i w końcu oddychała normalnie