Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mamusiak napisał(a):
dzonatalie: rozumiem Cię bo czasami i ja się tak czuję.....ale mam Antosia i od razu buziak mi się cieszy......Za 2 tygodnie mężuś też wyjeżdza na 4 dni więc też pewnie będę łapac dołki......

marylu: dziękujemy.Też mam taką nadzieję.Ze zdjęciami spróbuję pózniej jak będę miała większą ilośc postów.Może się uda.

Mamusie a jak z apetytem u Was?....bo mi się buzia nie zamyka..........

😞 😞
tez jak patrze na mala to mi sie buzia cieszy ale mimo wszystko dolek zalapalam i to niezly.. ale to moze tez ze zmeczenia juz 😞
poszlabym juz spac , ale znajac zycie ledwo zasne a mala wstanie na karmienie, i pewnie m zadzwoni niedlugo wiec nie oplaca sie isc spac..

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marylu napisał(a):
Wlasnie mysle co zjeść 😁

ja dzis caly dzien mialam ochote na jakies ciastka a nic takiego nie mialam i wciagnelam lody, chalwe, ryz z kurczakiem w sosie slodkie chilly myslalam ze mi gebe wypali a niby slodkie chili 🤨 no ale moj m by mnie wysmial gdybym mu to powiedziala bo to co on je to jest dopiero chilli.. no a kaw to nie wiem ile dzis wypilam z 5 chyba 🤔

m pojechal, cale lozko dla nas, a ja scisnieta w kacie bo mala lezy tuz obok mnie a za nia pol lozka jeszcze wolnego 😁 a jak ja zaczne przesuwac to sie wybudzi 🤢

• Mamusie
dzonatalie napisał(a):
marylu napisał(a):
Wlasnie mysle co zjeść 😁

ja dzis caly dzien mialam ochote na jakies ciastka a nic takiego nie mialam i wciagnelam lody, chalwe, ryz z kurczakiem w sosie slodkie chilly myslalam ze mi gebe wypali a niby slodkie chili 🤨 no ale moj m by mnie wysmial gdybym mu to powiedziala bo to co on je to jest dopiero chilli.. no a kaw to nie wiem ile dzis wypilam z 5 chyba 🤔

m pojechal, cale lozko dla nas, a ja scisnieta w kacie bo mala lezy tuz obok mnie a za nia pol lozka jeszcze wolnego 😁 a jak ja zaczne przesuwac to sie wybudzi 🤢

Ja tez tak myslalam zeby z małą spać ale boje sie ze jej coś zrobie,bo jestem w łóżku jak piorun 😁 😁 hehe i śpi w łóżeczku swoim

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
Dzonatalie ,a ty karmisz mlekiem modyfikowanym ,bo raczej przy takiej ostrej diecie to chyba nie cycem 😁

tak mlekiem modyfikowanym 🙂
dzisiaj mnie wzielo na zarcie 😁 zwykle nie mam czasu na jedzenie jak mala nie spi cale dnie dzisiaj pospala wiec mialam czas 😁

• Mamusie
Witajcie wieczorkiem.
Ja nie wiem czemu nie macie czasu na jedzenie? Przecież na 10-15minut dziecko może poleżeć w łóżeczku żebyście mogły zrobić sobie jeść 🙂 Ja się nauczyłam wiele rzeczy robić jedną ręką jak Mała ma zły dzień i chce się tulić.

Wcześniej osłabiło mnie tak okropnie, że siedziałam i płakałam z bólu. Głowa napieprzała mi tak że promieniowało do oczu, zatok, zębów.... rękami nie mogłam ruszyć, a Lusia leżała w łóżeczku i płakała bidusia 😞 dopiero zadzwoniłam do teściowej żeby przyszła z dołu bo nie miałam siły krzyknąć 😞

Teraz idę już spać póki wszyscy u mnie śpią.

• Mamusie
Marylu tak ze dwie rozpuszczalskie kawki smialo mozesz wypic, najlepiej po karmieniu no i obserwowac mala czy nie jest pobudzone za nadto 😉

U mnie polozna po dwoch dniach byla, a pediatra jak mala miala 10dn...
Jutro zwaze mala bo tez jestem ciekawa ile wazy teraz 🙂)
Choc pewnie ladnie przybiera sobie, bo juz nie wyglada jak taki chudy kurczak 🙂)

• Mamusie
Dobry 🙂 my juz od 7:30 nie spimy 🙂 na 10 pediatra wiec nawet sie nie klade z mala u nas dzisiaj slonecznie ale podobno bardzo zimno 🤢 no coz cieplo to juz raczej nie bedzie 😁 dziecko zasnlo o 23:30 i spalo do 4 😁 wiec nie jest zle chociaz wolalam jak spala od 20 do 00:30 😁

• Mamusie
Dzien dobry 🙂 wiec tak jak mowilam spanko Mai do po 24 potem o 3:30 i o tej godzinie jadła i o 5:30 obudziła sie znow z bolem,prężyła się i ryczała wiec ja wzielam przytulilam,dałam herbatki i polozylam kolo siebie,wlozylam jej czopka i zrobila troszke kupki i potem zmeczona tak spała az do 7:30 i wtedy musialam juz ja nakarmic bo to za dlugo i znow spi,tylko czasami slysze jak sie spina i steka...zaraz ma przyjsc polozna wiec bede wiedziala co robic w takich sytuacjach 🙂

• Mamusie
Dzień dobry. U nas noc fajna, narzekać nie mogę 🙂 Teraz za oknem piękne słoneczko ale pewnie zzzzzimno 🙂 Za 2 godzinki idziemy z tatusiem na rodzinny spacer a później Starszy do spania, tata do pracy a ja z Laurką do szczepienia.
Muszę dziś zamówić jakiś pochłaniacz wilgoci bo aż mi po parapetach cieknie :/

• Mamusie
Dzień dobry...
u nas bez zmian, a nawet jeszcze gorzej 😞 Szymek w nocy prawie nic nie spał... wisiał cały czas na cycu... próbowałam go odciągnąć ale był jeden wrzask i nawet smoczka nie dało rady wepchać... i tak całą noc wisiał na cycu... po wielu próbach dopiero teraz zasnął w kołysce...

• Mamusie
zazdroszczę Wam, że Wasze maluchy tak ładnie śpią

moja na przykład to od rana po karmieniu zawsze zasypia mi na rękach i śpi dopóki jest do mnie przytulona a jak tylko odkładam ją do łóżeczka to po 10 min się budzi i ryczy... biorę ją znów do cyca, zasypia, odkładam i znów sie budzi po krótkiej chwili i tak w kółko a ja nic zrobić w domu nie mogę... na szybko prysznic, jakieś kanapki zrobię, a jem jak już małą karmie bo nie zdążę jak śpi...
mała przylepa ciągle potrzebuje bliskości i nie wiem co tu z nią zrobić...

• Mamusie
Hej dziewczyny.
Isa sproboj sciagnac mleko z piersi i dac mu w butelce to odpoczniesz Ty i Twoje sutki.
U nas noc w miare spokojna ,kolomnie siedzi w foteliku i prawie juz zasypia .
U mnie też chyba zimno bo sloneczko świeci ,ale jest wiaterek . Chyba wyjdziemy na spacerek ciepło się ubieżemy i bedziemy hartowac. 🙂
Musze zajżeć do lidla bo kiedys mialy byc takie kombinezoniki ciepłe z futerka to bym małej kupiła , bo teraz to zbytnio nie mam w co ja ubrac na spacerek . A przecież nie założe jej zimowego kombinezonu. 🙂
🙂Doti daj znać jak tam mała po szczepieniach.

• Mamusie
mamusiak napisał(a):
mixidixiaga napisał(a):
Isa Ty to się masz z maluszkiem . Miejmy nadzieje ,że wszystko szybko przejdzie i się unormoje .
Moja dzisiaj ma dzień ulewania już 4 tetrowke zuzylam 😞
Musze dokupić z 10 szt .
Mam pytanko jaki najlepiej odplamiacz stosować do dziecięcych ciuszków ?
Może któraś ma już przetestowany.
Bo moja Wiki robi takie kupki ,że ma je na plecach i wszystkich ciuszkach , niby od razy przepieram i troszeczke mocze w proszku ,ale delikatne plamy zostają 😠

Ja nastawiam na 15 minutowy program z zimną wodą,wrzucam proszek dla dzieci.Następnie włączam normalny program.Plamy schodzą.

a ja dodaje sody oczyszczonej tak 2 łyżki.

• Mamusie
O niezły sposób Edith na pewno wyproboje .Dzisiaj po nocce też miała wszystko obsrane ,ah z tą moją Wikunią .
I tak nosi już pieluszki pampersa rozmiar 2 , a tu wyjdzie na to że trzeba będzie zakupić 3 bo te 2 są już z tyłu za krótkie i wszystko nam wychodzi na plecki 😜
Powiedzcie mi mamuśki czy Wy na codzień smarujecie buzki swoim maluszkom.?

• Mamusie
czesc kochane 🙂 a ja za bardzo zachwalalam wczoraj moja Ulcie...ehhhhh musialam wczoraj cos zjesc, co jej zaszkodzilo,jak sie o 14 obudzila to do 23 nie spala tylo biedna plakala, machala nozkami, prezyla sie...o 22 to juz razem z nia plakalam...nocka juz w miare spokojna, 2 x karmienie...ciekawe, co przyniesie nam dzisiejszy dzien...

• Mamusie
a ja juz po wizycie u pediatry mala zdrowa niczym rybka i wazy sobie 4700 🤪 od wyjscia ze szpitala przybrala 900g 🤪
pytalam o ulewanie to podobno dzieci moga ulewac az nie skoncza 6 miesiecy 😮
i witamine D jak najbardziej podawac przy MM 🙂
wspolczuje dziewczyny domyslam sie ze odczuwacie strasznie zmeczenie ja w nocy spie w miare ale pomimo tego i tak czasami chodze nieprzytomna 😮