Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam się ja.
Mały zaczął chodzić spać o 21 a nie o 23 , za to doszła nam jedna pobudka w nocy- więc teraz mamy 3 😉 ogólnie i tak nie narzekam bo starszy jak zaczynał płakać o 22 to kończył dopiero o 5 rano 😁. w nocy około 2.30 pije mleczko, a dwie pobudki są na wodę. Wstaje zazwyczaj koło 7.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Heyka, my spalysmy do 9 19 😉) Matko!!! 🙂)

Po prostu szal cial.. jak jedna mi skonczyla kaszlec i jej przeszlo to druga zaczela.. 🙂) Zaczyna sie prawo serii!!! Jeszcze przed wyjazdem podskocze do apteki, zeby cos jej podac w razie czego. Wezme Paracetamol w czopkach, i Ibum, a kupie cebion, i moze flegamine choc nie wiem czy nie jest na recepte :/

• Mamusie
Dzień dobry 😁

Ale dzieciaczki śliczne i pocieszne, aż miło patrzeć na wklejane zdjęcia i nowe avatarki 😁
Widać, jak nasze pociechy się zmieniają 😁

U nas noc jak zwykle, z małym wyjątkiem, Maja zasnęła dopiero ok. 21:30 😮 Co do niej nie podobne, no ale co się dziwić jak mama głośno urzędowała z koleżankami 😁
Wstała o 5 na mleko, potem o 8 kupka jak zwykle i jak zaczęła jej już przeszkadzać, to dała znak, że chce czystą pieluszkę 😁 No i od 8:20 jesteśmy na nogach, w sumie kruszyna jest już podczas porannej drzemki od 40 minut 😁

Emi ja podaję herbatki w granulkach z Hipp i nie sądzę, by miały negatywne działanie na dzieciaczki, w końcu z myślą o nich są one robione 😁
Ja podaję rumiankową, jabłko z melisą i malina z dziką różą- tą ostatnią uwielbia 😁

Muszę w weekend wybrać się do sklepu i zobaczyć, co tam jeszcze jest z tych smakołyków, które mogę lub będę za jakiś czas mogła podać Mai 😁

Sandra tak to jest jak jest więcej niż jedno dziecko 😁 Jedno zdrowieje, drugie przejmuje chorobę 🤔 Ja na szczęście mam już nastolatkę, więc jak chora to omija szerokim łukiem siostrę 😁

No, dziecko wstało trzeba wymyśleć jakieś zabawy 😁 A i moja córa od wczoraj jak trzyma mnie za ręce podnosi się do siadania 🤪 Od czasu do czasu pozwalam jej na takie podciągania, niech ćwiczy i zaczyna siadać 😁 😁 😁

• Mamusie
Emi ja podaje z hippa uspokajającą i na trawienie... w granulkach i nie narzekam... jeszcze jak był mniejszy i niekumaty to pił wodę, ale coś mu się odwidziło i teraz tylko te dwie herbatki wypija.

syn śpi a ja zabieram się za małe porządki w komodzie, trzeba posegregować małego ciuszki i schować te które są małe...

• Mamusie
Hej 🙂
U nas nocka super, mały zasnął tradycyjnie o 21, później pobudka na jedzonko o 3:30, zjadł 170ml 😮, obudził się po 6, wzięłam go do mnie do łóżka i spał do 8:20 🙂 więc jestem wyspana jak nigdy!
Umówiłam się na 12 z koleżanką na spacerek.
Kuba właśnie ma poranną drzemkę, a ja ogarniam mieszkanie, jak co rano zresztą...
Miłego dzionka!

• Mamusie
dzien dobry 🙂
moja pila swojego czasu herbatki z hippa - rumiankową i na trawienie,ale juz jej chyba nie smakuja, bo juz nawet z lyzeczki nie chce i pluje, wybredna ta moja Ulka ze az brak slow 😮
My sobie codziennie cwiczymy podnoszenia za raczki, od jakiegos czasu zaczela prostowac nozki jakby chodzic chciala 😁 😁 😁 jak ja sama zostawiam na lozku to obkladam ja poduchami, zeby mi czasem sie nie przekulala bo tak szybko zmienia miejsce przez swoja ruchliwosc 😁

• Mamusie
Witam 🙂
Ja mojej podaję herbatkę z hippa koperkową.
Póki co nie próbowałam innych Jej podawać 🙂

Moja cały czas kaszle strasznie 😞
Dzisiaj w nocy budziłam się co godzinę, bo jak tylko słyszałam, że się lekko krztusi kaszlem, to od razu na prostych girach wstawałam...

Do do syropu przeciwgorączkowego, to ja kupiłam Paracetamol - też od 3 m-ca życia 🙂

Dzisiaj mam wizytę u gina. Aż już po tych 9 m-cach nie chce mi się tam chodzić 😁
ale jak mus to mus!

• Mamusie
Maja znowu śpi, więc mam ok. godzinkę na przygotowanie obiadu. Coś mi dzisiaj jęczy i marudzi, szczególnie przy jedzeniu i teraz nie wiem, czy to po poniedziałkowym szczepieniu czy może coś z dziąsłami... Smaruję jej żelem ale można tylko dwa razy dziennie i jakoś po tym się lekko uspokaja ale tylko na chwilkę. Szkoda mi, jak dziecko coś boli i nie wiem co 😞

• Mamusie
Mixi widzę, że avatarek zmieniłaś 🙂 śliczna księżniczka 🙂 Jeśli chodzi o suwak to spróbuj wkleić go używając skrótu ctrl v 🙂
Mój mały jest mało ruchliwy 🙂 Fika namiętnie nóżkami, przekręca się tylko z brzuszka na plecki i to jak ma nastrój, poza tym niewiele 😁 Ale ja się cieszę, bo można go położyć w leżaczku czy na macie i wyjść bez strachu, że gdzieś wywędruje 😁

• Mamusie
i mam jeszcze jedno pytanie, czy waszym chłopczykom nieraz fiolek jest taki duży i twardy ? 😮 zawsze jak go przewijam właśnie taki jest, to normalne?? 😁
mam strasznie wyczulony węch... i właśnie jakbym czuła dziwny zapach w jajkach małego 😮 albo mi się wydaje... sama niewiem, zapytam pediatry jak będziemy na wizycie...

mixi gratulacje pilnej uczennicy !! oby tak dalej, a Wiki jaka śliczna na tym avatarku 🙂

• Mamusie
A dziękujemy.
Ja kupiłam na allegro śliniaczki 50 szt za 50 zł takie zwykłe .
W sklepie tej samej firmy sa 3 szt za 9 zł.
Udało mi sie w koncu avatara zmienic i suwaczek wkleić co ja bym bez Waszej pomocy zrobiła 😘
Moja Wiki tak fajnie sie śmieje , pełza jak lezy na brzuszku ,gada ale jak tylko zobaczy aparat to jak zamurowana patrzy i koniec . 😁 😁

• Mamusie
buffy85 napisał(a):
naszemu się siusiaczek zwiększa i twardnieje jak siusiu robi-także jak tak jest to wiemy że zaraz bedzie fontanna 🙂 hehe

mój przy tym też sikał... ale teraz nie,
ściągam pampera przemywam siusiaka a on twardnieje a mały oczy wytrzeszcza i się śmieje... ale nie sika 😁