Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Deira cukinię obieram ze skórki, tnę na grube plasterki, gotuję, środek zostawiam. Mroziłam zupki z żółtkiem, nic się złego nie działo. Teraz są bez żółtka, bo nie miałam jajek eko, będę dodawała na świeżo 🙂

Doti mój ma tą samą zabawę 😁

• Mamusie
Witam się i ja 😁

Młoda przebiła pępek. Jak zaczęła jęczeć, że ją boli to mi łzy stanęły w oczach a Majka się popłakała 🤢 Ale już po wszystkim i jest zadowolona 😁

Deira ja dzisiaj te paputki widziałam w Rossmanie chyba za ok. 6-7 zł.

Doti wszystkiego najlepszego dla Laurki 😘

My po zakupach. Oczywiście nic sobie nie kupiłam 🤢 Na Majkę jak zwykle majątek, obiadki, deserki, kaszki, soczki i 300 zł poszłooooo

Ja wczoraj wyprałam swoją ulubioną bluzkę, którą kupiłam całkiem niedawno w Bershka ze skórzanymi wstawkami i musiałam ją wyrzucić 😞 Cała mi pofarbowała 😞 Się wkur...... 😠

Majka spi od 15 minut, ostatnio całe nocki przesypia 🤔

• Mamusie
Gratulacje dla Lusi 🙂 No i buziaki z okazji miesięcznicy 😘
My po naukach ,mamy jutro aż 8 chrztów masakra jakaś ,zaczynają się o 13.30 i ksiądz zapowiedział ,że normalnie to my z kościoła nie wyjdziemy 🤔 🤔
Zimno tak cholera się zrobiło i jestem w kropce co do ubioru Wiki ,oby jutro było cieplej bo oszaleje .
Wiki śpi ,a my czekamy na gości .
Dobranoc.

• Mamusie
Nasze popołudnie baaardzo aktywne 🙂 Jazda z Luśką to jakieś nieporozumienie było. Darła sie w aucie jak opętana. Prawdopodobnie było jej za gorąco ale niestety klimy nie mam więc musiała wytrzymać...
Teraz już śpi, Starszy ledwo na oczy patrzy.
A tu dzisiejsze osiągnięcie - puściła sie całkiem świadomie z zamiarem podejścia do piesków ale nie wiedziała jak sie ruszyć bez trzymanki hahaha

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/713/catsrwh.jpg/][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/7932/catsrwh.jpg[/IMG][/URL]

Wiem że Was zanudzam tymi osiągnięciami Laurki ale ona mnie rozbraja tym jak się szybko rozwija. Jeszcze chwila i będzie sama chodzić... Troche mnie to przeraża 😁

• Mamusie
Brawo la Laury!! Świetnie sobie radzi 🙂 zuch dziewczyna!!

A u nas z nowości: mały pierwszy raz śpi na brzuchu 😉 no i idą mu minimum 4 zęby jednocześnie, w tym górne kły :/ 🤢 masakra!! Tak się męczy bidulek 😞

No z tym karmieniem, to ja na początkumówiłam, że rok będę karmić o ile nic nie stanie na przeszkodzie... Rok, bo uważam, że jeśli maluch zdrowy, to nie ma potrzeby dłużej, bo co miał zyskać, to zyskał... Ale te noce sprawiają, że chce skończyć karmienie wcześniej i chciałabym do 9 miesiąca, skonczonego, ale już mnie wyrzuty sumienia nachodza, że dla własnej korzyści odbiore przyjemność dziecku... Ech...

• Mamusie
Hej mamusie:*

Na poczatku sto lat dla najstarszego bobasa z forum:*

Marylu ze stopkami oli na razie czekamy za 2 miesiace do kontroli na tej jednej jakby juz zniklo na tej drugiej taka wypustka jeszcze jest no narazie to staramy sie rozmasowywac. A tesciowa dobrze sobie radzi 🙂 na poczatku sie balam ale teraz jest ok tym bardziej zd zostaje z nia na max 3godziny dziennie bo tak jest z nia moja mama albo zmiany tak nam z M pasuja ze sami sobie rafzimy 🙂 no i pewnie ze ma ciezko Ola jak wychodze ale juz zaakceptowala obie babcie i z daleka do nich smieje.

Ja doskonale cie rozumiem z tym nie jedzeniem Krzysia dla mnie to tez bylo stresujace praktycznie przez 6 miesiecy walczylam o jedzenie mleczka przez Ole no i o jej wage terax zaczela mi nawet ladnie jesc wiec sie ciesze jak glupia 🙂

Buffy nie obwiniaj sie o upadek pewnie ze kazfa z nas by to przezywala ale jestes dobra mama bo potrafisz wyciagnac z tego wnioski i na pewno kolejny raz nie dopuscisz do takiej sytuacji 🙂

Wszystkie dzieciaczki na zdjeciach super:*

Mam pytanie a takie zwykle jogurty naturalne to kiedy mozna zaczac podawac? I czy te jogurty z nestle czy bobovity to sa na zwyklym mleku bo zastanawia mnie to a na opakowaniu nie widze...

Mixi powodzenia na chrzcinach i slonecznej pogody:*

A ja mam caly tydzien urlop jupi 🙂)))))))))

• Mamusie
U nas tez pada od rana, a moze i od nocy.Mamy jechac na grilla i nie wiem czy pojedziemy ;/ czy wogole beda organizowac. Szczerze, to mi sie nie chce, bo az 7C.
Wczoraj na tej paradzie parowozow bylo dosc fajnie, ale jednak nadal nienawidze takich "spendow" ruszc sie nie idzie 🙂
No ale okazja, zeby zobaczyc tyle parowozow jezdzacych na raz, zdarza sie raz do roku 🙂
Wiec sie ciesze, ze pojechalismy, bo efekt niesamowity.

Doti, brawo dla Laury. 🙂) Zuch dziewczynka.

Nie chwalas sie ja tez jestem w szoku,bo Titi w ciagu jednego tygodnia opanowala raczkowanie, wstawanie , ktore zajmuje jej 3sekundy i samodzielne siadanie.. Sprawdzalam te osiagniecia i Nadia robila to wszystko az dwa miesiace pozniej, wiec Titka tez silna niesamowicie.
Wspina sie na wszystkim i kurcze calutenki czas... wlazi w kazdy kat i wywala z szaf, polek.. zwariowac mozna.

Po kaszce spala z 2h, wiec tez sie budzila, ale wydaje mi sie ze nocka byla jakas spokojniejsza.
Plus taki, ze zrobilam jej kaszke na Bebiko i objawow brzuszkowych nie bylo zadnych, wiec sie ciesze bardzo. Samego MM nadal nie ruszy, no ale tak czy siak odciagam w pracy codziennie, wiec niech ma 🙂) Co jej bede zalowac.

Inirtam, mi Nadia praktycznie z dnia na dzien przeszla z cyca na butle i wydaje,mi sie ze jakos tego nie odczula..

Jogurty ale tylko te naturalne i np. budyn, czy jakas kaszke na mleku krowim podawalam jakos w 8 miesiacu. Pediatra pozwolila. Nadia zle nie reagowala, wiec robilismy. Nie za czesto na poczatek, ale podawalam.

Darek dzis pojechal do robotki,bo zaytali czy nie chce dorobic.. Ogolnie fajnie, bo 300 piechota nie chodzi, ale szkoda, ze w niedziele w robocie. Choc jakos mniej mi go zal, bo od 29 ma wolne, wiec odpocznie.

2ego wyjezdzamy do Gorzowa 🙂)
Wpadlismy teraz na pomysl, ze w kazda sobote wybierzemy jakies ciekawe miejsce w Wielkopolsce i bedziemy jezdzic co sobote sobie cos zwiedzac.

Nadia do przedszkola dopiero 6ego maja idzie. Zwariuje 🙂)

• Mamusie
Dzien Dobry 😉

Ostatni dzień w Polsce 😞 smutno. ..

Dziewczyny dawno mnie nie bylo i wypadlam z obiegu, byłabym bardzo wdziewczna jak byscie mi napisaly co jedzą wasze dzieci, jakie miesa, co z nowości "ostatnich" od jakis dwoch tyg odkad bylam na bierzaco, wiem ze pojawily sie jogurty 🙂
Mam weazenie ze Wasze maluchy jedza juz duzo wiecej różności, i czesto posilki i duzo...

U Nas troche jwst pomieszanie ale raczej dostaje w podobnych godzinach jak zawsze , pediatra z tym jedzeniem mleka n spiocha powiedziala ze dzieci tak.maja i dobrze ze na spiocha choc je, no wiec ok...
Zawszs dostaje obiadek, deserek, czasem kaszke bardzo zadko, bo nie chce , lubi tylko ta z Nestle manna mleczna i tu pytanie , myslicie ze moge mu juz dawac tyle ile zje jej? Bo zawszs dostaje 30 , moze z dwa Razy dostal 60ml , juz jakos miesiac wprowadzania glutenu za nami z mala przerwa 🙂
Przez to ze jest tu taki misz masz wiec jesli nie spi wczasie gdy powienien cos zjesc , mleko, a kaszki nienchce to masc spore przerwy pomiedzy jedzneiem , problem szczegolnie wieczorem po obiadku , desereku, pojdzie spac a pozniej kaszka lub mleko, no wiec jak kaszki nie chce , to mleko az zasnie po kapieli, i to czasem problem, teraz jeszcze te zeby mecza strasznie wiec problem troche....

• Mamusie
Witam 🙂

Latka u nas kaszki jogurty deserki i w obiadkach marchew dynia cukinia ziemniak burak brokul pietruszka dzisiaj po raz pierwszy por.No i ryz podaje bo takie obiadki z kawalkami lepiej Oli podchodza mimo braku zebow... Z mieska to kurczak indyk krolik losos mam pokupione zupki z jagniecina ale boje sie jakos podac. Aha do obiadku dodaje jeszcze kaszki mannej i oliwy lub olej rzepakowy. No a jak grzecznie je glowne posilki to w nagrode dostaje przekaski- chrupki ciasteczka wafle ryzowe no i jajko i chlebek jak ja cos jem to ona tez musi bo sie trzesie hehe...

U nas pogoda tez do bani szaro buro i ponuro...